cool bayanlardan yardım istiyorum :(

Daha önceleri bende bu durumdan muzdariptim ama simdi ögrendim. ses tonu cok önemli bence tabiki kimseyi kirmadan konusuyorum ama sesime bi sertlik vererek konusuyorum. Misal bir magazaya mi girdim nasil bi kiyafet istedigimi kibarca ama sert ve kendimden emin bi sekilde istiyorum. cümlelerimi kisa ve net kullaniyorum. Kendimi büyük görmüyorum yada insanlari ezerek konusmuyorum ama kendime güvendigimi gösteriyorum...

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki,bir an beni anlattınız sandım gerçi artık daha ciddi ve resmi giyindiğim için durum değişti ama ben de bundan muzdariptim.Üstüne üstelik ben bir de minyonum ve ince de sesliyim.Arkadaşlarım bana birgün kibarlıktan ölcen derlerdi,dolmuş şoförüne,kasiyere,tezgahtara sürekli teşekkür ederim bu bir alışkanlık ve bu seni sen yapan şey,mizacın bu senin.Çünkü insan istese de bu tip şeyleri kolay kolay değiştiremiyor ve değişmeye kalktığında da üstünde eğreti duruyor ve huysuz,asık suratlı birine dönüşüyor.Ama söz konusu mağaza yetkilileri,kuaförler,sekreterler vesaire olduğunda olgun,feminen ve klasik giyinmek ve onlarla konuşmaya başladığında yarı ciddi-suratsız asla değil- bir yüz ifadesi takınmak yardımcı olacaktır.Ve asla ve asla kendinden taviz vermemek ve gerekirse kesin sözcüklerle kendini ifade etmek.Söz gelimi bir mağaza görevlisi size ısrarla pembe bir bluz satmaya çalışıyor-sessizliğinizi ve kibarlığınızı suistimal ederler bolca satış temsilcileri-Hayır bu renkten 'nefret ederim'diyin,ya da bu çantayı almam söz konusu bile olamaz,benim tarzım değil, 'asla' böyle bir pantolon giymem.Türkiye'de ne yazık ki birçok insan çok temel saygı ve görgü kurallarına dahi uymadığı için uyan insanlar hep zorluk çekiyor,hakları yeniliyor,sürekli dişinizi göstermek durumunda kalıyorsunuz.Telefonda da kendinizden emin bir dille konuşun:X Bey ile görüşecektim de ben değil ben X Bey ile görüşmek istiyorum ve emir kipiyle konuşun gerekliyse-sonuna lütfen,rica ediyorum gibi ifadeler ekleyerek emir ifadelerini kaba olmaktan kurtarırsınız.-[/QUOTE]

evet tam da söylemek istediğim şeylere parmak basmışsınız yorumunuz için teşekkürler... giyim... ben okulda ciddi giyiniyorum okulumda x ilinin taaa en ücra köyünde bir yer... orada zaten öğretmen olduğunuz için kadın erkek son derece saygılı mesafeli davranıyor iyi niyetim hiç suistimal edilmedi hep saygı gördüm... ama ailemin yanına şehir merkezine gittiğimde çok spor giyiniyorum...spordan da ziyade son 2 yıldır aşırı kilo aldığım için eski hoş kıyafetlerimin hiç biri üzerime denk gelmiyo... çok şiştim ve şiştikçe giyinmeyi saldım... çok kötü giyiniyordum son 1-2 yıldır...bunun da payı oldu sanırım bu şekilde saygısız tavır görmeme... çünkü avm de bir mağazaya girdiğimde şıkır şıkır bakımlı kadınlar el üstünde tutulurken mağazada bana sanki param yok ta öyle bakmaya gelmişim gibi davranıyorlardı... e tabi bir de nazik naif bir ses tonu ve beden diliyle birleşince direk "sen" oluveriyordum... giyim bakım gerçekten çok önemli...çünkü ne yazıkki bizim etiketimiz dış görünüşümüz... allahtan son 4-5 aydır yazın düğünüm olması sebebiyle diyet falan derken kendimi biraz topladım eski formuma kavuşamasam da en azından modern giyinebilir duruma geldim... böyle olunca eski makyajj yapma takma takıştırma isteğimde geldi artık daha bakımlı çıkıyorum dışarı... ama 7-8 kilom kaldı...bu kiloyu verikten sonra giyim tarzımı da iyice değiştireceğim çok haklısın... dış görünüş giyim es tonu beden dili bunların hepsi bir bütün....

1.sayfada yazdığım yoruma neden olumsuz yönde beğeni verdiğinizi anlayamadım ve merak ettim.

ters bir şey mi söylemişim hayır.

ben de 24 yaşındayım. bana da çok canım dedikleri olur ve ben bu durumu tamamen küçük göstermeme bağlıyorum.

neden ters geldi anlayamadım.

Offf al benden de o kadar. O kadar ciddi duruyorum ki girdiğim bir ortamda veya yeni başladığım işyerinde resmen çekiniyorlar. Galiba ne tepki vereceğimi veya konuyu nasıl açacaklarını düşünüyorlar. Bu benim duruşum bunun için kendimi zorlamıyorum.

Bazen kendimi hiç yormayıp zamana bırakıyorum bazen de muhabbeti ben başlatıyorum çünkü kendimi kötü hissediyorum. Zaten bir zamandan sonra samimiyet kuranlar hep bu konuda şaka yapıyorlar. Elim maşalıymış gibi sanki dövecekmişim gibi.

Bunun faydasını da çok görüyorum yalnız haksızlık olmasın. Müdür veya amirlere karşı mesafeyi koruduğum için konuşurken dikkatli oluyorlar

Konu sahibi arkadaşım ne yaparsan yap bu da senin duruşun. Konuşurken karşındakinin direk gözlerine bak, net ve yüksek sesle konuş. Çevrende böyle tipler vardır aynanın karşısına geç ve çalış. Kendini fazla kasmazsan eğreti durmaz.
Bu sorunu şimdi çözmen ileride çocuk sahibi olduğunda da işine yarayacak. Çocuğun üstünde otorite kurman için.

ay canımm özür dilerimm :) ben eski halini biliyorum kk nin...o zaman beğenme butonu farklıydı... sadece beğen vardı... şimdi olumlu katıl olumsuz katıl var...ben aceleyle yorulara yetişiyim die olumsuz basmışım demekki..inan ki farketmedim kusura bakma ( senin dediğin benim duymak istediğim haklı şeyler... yorumun için teşekkür arkadaşım

başka önerilerde de bulunabilir misiniz

çocuklar üzerinde otorite kurmakta zorlanmıyorum ...zaten öğretmen olduğum için çocuklarla nasıl baş edileceğini biliyorum... onlara karşı çok anlayışlıyımdır asla bağırmaya bile kıyamam ama onlar da bilirler sınırlarını...yani en başta zaten sınırları koyarım çizerim öğrencilerimle...profesyonel hayatımda bi sıkıntı çekmiyorum... ama yeni bir ortama girdiğimde maalesef sıkıntı yaşıyorum...

Aa ben de tam tersim. 24 yaşındayım istemsiz olarak çok mesafeli ve soğuk bir tavrım vardır. Hatta çok yakından tanımayanlar dışardan çok havalı olduğumu söyler. Bence tamemen aura meselesi siz bilerek isteyerek sağlayamazsınız gibi geliyo bana

Bence insanlarin kisiligini belli eden ses tonudur. Benim sesim biraz kalindir ve cokta kibar kelimeler kullanan biri degilim. (Canim, cicim vs. ) eskiden arkadaslarim bana seninle konusmaya cekinirdim derlerdi. Taniyinca tabi korkuluk olmadigimi anladilar. bazen asiri cekingen oluyorum ses tonum beni hep kurtarir. Sesin ince olsa bile fazla kibar konusma. En azindan durumu burdan kurtarirsin. Karisik yazdiysam affola :)

ama en azından denemek zorundayım çünkü düğünüm var ve işin içine hiç o dünyaya ait olmasam da kayınvalidedir eltidir sülaledir böyle şeyler girecek... mesafeli olmayı denemem ve alışmam gerekiyor...

olumsuz yönde beğeni vermeni sorun yapmadım da acaba dedim, dediğimden ters bir anlam mı çıkardı?

yoksa önemli değil canım ben de yanlış mı anlaşıldım diye düşündüm.

O zaman şunu deneyin mutlaka önce kendinizi düşünün. Sizden başka hiçbirşey umrunuzda değilmiş havasını verin insanlara. Ve bir mağazaya gittiğinizde yada birşey istediğinizde kararlı sert bir tavrınız olsun. Umarım geçer bu sıkıntınız :)

benle kimse o tarz konuşmaz çünkü dışardan çok serf ve mesafeli görünürüm bide tanımadığım insanlarla mesafemi korurum bence bu şey sizden kaynaklanıyor tavrınızı değiştirin bişey isterken ezilip büzülmeyin

bende de tam tersi soğuk muyum neyim anlamadım. insanlar hep diken üstündeler. bazı kadınları görürüm samimileşir hemen sıcakkanlıdır.. insanlar onun samimiyetine güvenirler diyalog güzel gelişir. mesela kimi satış temsilcileri olur ya öyle.. bi arkadaşım var o da öyle. kızı kim görse çok şekersin sen der, gülüşü falan bile neşe saçar. hep imrenmişimdir. bende soğuk nevale gibi kolay kolay yanaşamazlar. ters biri de değilim ama tipim öyle herhalde:44::44: herkes kendinde olmayanı mı istiyor anlamadım valla

kız kim tost için uygun mu der ki, güldürdün beni gece gece onun dışında katılıyorum. fazla diyaloğa girmezseniz samimileşme cesareti bulamazlar sanırım:44:

Ben genelde bana saygi gostermeyen kisileri esim hic onaylamiyor bu davranisimi ama bakislarim ve sozlerimle kucumserim o da kendine cekiduzen verir ister istemez. En basiti bana canim diyorsa aynen alayci bir ses tonu ve bakisla canim diyerek guzelim diyerek konusurum o zaman da anlar ya da hic tahammulumun olmadigi zamanlarda canim ne alaka ya diye terslerim. Bu lacka tavurlar genelde kiside bitiyo senlik bise değil bence ama biri sana o sekil davraniyosa sen de ayni karsiligini ver kustahligin luzumu yok hic haz etmem canim cicim lafindan.

Bende kibar konuşurum sesim incedir her cümleye "afedersiniz, rica etsem, mümkünse, özür dilerim" gibi kelimeleri mutlaka katıyorum, fkt insanlar çok soğuk hatta plastik gibi durduğumu, konuşunca kanlı cnlı insan moduna geçtiğimi söylüyor, senin tam tersine soğuk göründüğüm için samimiyet kurmakta zorlanırım bende, bi mağazaya girince sanki teftişe gelmiştim gibi duruyorlar baştan aşağı süzüyorlar uzak mesafeden, öyle çok dikkat çekici bi güzelliğim yok, fakat çok ciddi duruyormuşum, nişanlım bu duruşumu seviyor ama ben daha yumuşak daha sempatik görünmeyi tercih ederdim doğrusu

Ben de çok güler yüzlü biriyimdir ama malesef özellikle bayan satıcı görevli vs. kişilerden bazılarına güler yüzle soru sorduğum halde suratları asik konuşurlar
Ben de öyle ahım şahım güzel olduğumu düşünmüyorum normalim
Ama bazı bayanlarin kskancliklarindan asik süratli olduklarını düşünüyorum bir de umursamaz davranır bazıları sanki hiç soru sormamışim gibi sinir olurum alışveriş de yapamam öyle yerden hemen çıkarım
Ama kuaforler genelde cana yakın konuşur meslekleri gereği alışkanlıktan sanirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…