• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Coook kararsizim :(

Uniqueangel

Bi kahve alayım sade olsun...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
665
738
88
37
Oncelikle sunu belirteyim ben yeni bir uye degilim.yaklasik 2 yillik bir uyeligim vardi ve esimle bazi sorunlardan dolayi kapatip bunu acmak zorunda kaldim.konuma geleyim.bu aralar uzerimdeki durumu anlamis degilim.bundan 2 yil once dogum yaptim ve bir oglum var.gebeligimi ve lohusaligimi ciddi derecede zor gecirdim.ailemden uzakta bi yerde kimseyi tanimiyorum selam verebilecegim kimse yok ve isin kotu tarafi esimin aileside bizden uzakta.ben duygulariyla hareket eden asiri duygusal esim benim tam tersim sadece mantikla isleyen bi insan.ben hamileligim boyunca farkli ilgi bekledim hamile oldugumun heyecanini hep beraber yasayalim istedim fakat esim duygusal bi insan olmadigi icin bana hamileymisim gibi davranmadi. Dogumdan sonrada lohusalik tam bir felaket gecti.20 gun annem kv yanimdaydi sonra calistiklari icin donmek zorunda kaldilar ve ben 20 gunluk bebekle yanliz kaldim.psikolojim bozuldu ee haliyle esimle aramda bozuldu.neyseee bunlari gectik ve suan hersey gayet iyi oglusum 2 yasinda ve biz cok guzel anlasiyoruz oglumla esimlede iyiyiz.asil konuma geleyim simdi.neden bukadar uzattin derseniz ilk gebeligimde yasadiklarimi bilip ona gore fikir vermenizi istiyorum.simdi ikinci bebegi dusunmeye basladim son zamanlarda ki aslaaaa yapmam birdaha diyordum.ama neden bilmiyorum bu istek yogunlasti icimde.ama cok korkuyorum ayni seyleri yasamaktan.acaba ikinci cocukta alisik oldugumuz icin ilk sorunlar yasanmazmi yoksa aynimi olur. Cunku ben psikoloji olarak cok kotuydum.yine ayni olup ogluma verimsiz olmaktan korkuyorum.fikirlerinize cok ihtiyacim var hanimlar.uzun oldu hakkinizi helal edin.

İyi de olabilirsin kötü de yakınıbda kimse yok ki yakın zamanda hamile kalırsan 3-4 yaşında ilgi alaka bekleyen bir çocuğun ve yeni doğmuş bir bebeğin olacak....
Kendini gerçekten hazır hissettiğinde yap bence...
Yani aynı sorunlarla karışıp karşılaşmayacağın belli değil...

Bu sizin elinizde bence.
İlkinde tecrübesizdiniz.
Şimdi bilinçlisiniz.
İki çocuk zordur bunları düşünmelisiniz.
Özellikle evladınız şu anda en zor dönemini geçiriyor.
3 yaşına kadar sizi çok zorlayacak.
Sabırlı olmanız gerekiyor.
Hamilelik zor. Lohusalık zor..
Ama başarılmayacak bişey de değil..

Eşinizle konuşun ilk gebeliğinizde sizi yanlız bıraktığını düşündüğünüzü ve incindiğinizi tekrar hamile kalmak istediğinizi ve desteğini beklediğinizi söyleyin bunu denediniz mi hiç?

çocugun 2 yasında tam arkasından koşturulacak zaman ben ogluma üzülüyorum arka arkaya oldu ikisine yetişemedim için kendimi suçlu hissediyorum kızımı uyuturken oglum ilgi beklio gelio ses yapıo pat uyanıo ne kıza ne ogluma bi uyku düzeni saglayabildim daha bide oglum wc alışkanllıgınıda ögrenemedi iki bez zor oluo oglun wc alışkanlıgını ögrensin kendi yemegini yemeyi ögrensin öyle düşün derim kimsede yokmuş yanında yardımcı iyi düşün

Kızım var,oğlunuzla aynı yaşlarda.Bence biraz daha beklemelisiniz,en azından 4 filan olsun. Aynı şeyler yaşanır mı daha mı iyi olur daha mı kötü olur onu Allah bilir. İlkiyle aynı olacak diye bir kural yok.Mesela çok yakın bir arkadaşımın ilk hamileliği tam bir felaketti.İkinci doğumunu 1 ay sonra yapacak ve çok rahat geçirdi. Kader bu işler yani. Ama oğlunuz tam önemli ve asabi bir yaşta, ben bu sebeple hiç düşünmüyorum.Sizin kendi kararınız tabiki :KK24:

Bencede iyi düşünüp karar verin 2 yaşındaki çocuğun şuan size daha çok ihtiyacı var.

ne yasarsiniz bilemiyorum ama oglunuz zaten cok kucuk degil mi? daha bebek bile sayilabilir..

Ben kendimden ornek vereyim cnm.ilk hamilleligimde k.v.ayni binada oturuyorduk.dogumumda annemde gelsin istedim.ilk torun bizim tarafta..k.v.ayni binada oldugu icin hep beraber oluruz istedim.ama annem geldi.k.v.bir surat bir surat..her sey tavirli.esimde aksam geliyor surat bir karis..caktirmali laflar.annemde anladi.ve esimle konustu.bir tartisma cikti.annemde beni birakip gidemiyor.yasimda kucuk..ve bir gun annem kizima altin ve kunye almaya gitti.babamla bulusmuslar.ve babama anlatmis.aksam esimde geld.esim bakkal parasi nekadar olmus demezmii.ben sok oldum.o zmanlar market tanidikti aliyorduk.neyse annem girdi iceri bana dediki baban bebegide kizimida al gel dedi dedi..soyledi ve sofrayi kuryor.evde cit yok.annem bulasiklari toplarken esim bana ne olur gitme askimmmmm.lutfennn.seni cok seviyorum.bende yataktayimm.hergun agliyorum.zaten duygusalim.annem agliyor,ben agliyorummm...bir sartla dedim.git annemden ozur dile dedim.tamam.dedi.gitti mutfakata optu annemin elini ozur diledi.ama benim sutum kesildii.iki ay anca emzirebildim.onun tarafindan gecmis olsuna gelirlerdi..esime demekki k.v.haber veriyordu ki,neredn bilecek.iste calisiyor sonucta..eve gelirdi sunlar gelmis ne taktilarr.verr.aaayy ben diyordum kii benim sevdigim kisi bumuuuuuuuu? Onu taniyamiyordum.bir akrabasi gelmisti su anki bes kilo sut parasi kadar takmisti onu sormustuuu.yani su anin onuc tlsi.bizde o sirada sutcu gelmisti sut almistik.o yuzden kaldi aklimda.yaaaaa cok agladim cnmm.annem on bes gun kaldi gitti.ama ben her gun agla aglaaaaaa,annem ilk defa evime geldi ben ne yasdim...nasil agirladim diyeeee...

Ve oradan 4sene sonra tasindik.ikinci cocugum dogumunda annem yakin oturuyordu bana,kizimi aldi bakmak icin.k.v.cagirdim gelmediii...ortada kaldimmm simdi de hahahahahahha

Neyse hic bir sorun yasamadikkk.her sey cok guzeldi.esimin ilgisi.k.v.ilgisi.annem her gun geliyorduuu.k.v.geliyordu.artik k.v.beni tanidigi icin annemi de tanidigi icin cok seviyorduuu.esimde bir dedigimi iki etmiyorduuu..ama o yasadiklarimi halen unutamiyorum.su anda bile bogazim dugumlendi derlerya iste aynen oyleyim.en guzel gunlerimi aglayarak gecirdim.ilk anne oldugumu anlayamadim.mutlulugumu yasayamadim.nazim mazim bile olmadi...

Ama cocugunuz daha kucuk diyecegim soylede bir sey var.benim cocuklarimin arasi dort yas.tam kizim okula gidiyordu oglum ayaklandi.okul isi bizi cok yipratti.kizimin okuluyla ilgilenemedim.bence simdi olmasi daha iyi.ikiside buyuR..allah kolaylik versin cnm.

Ewet yorumlari okuyunca aslinda suan hazir olmadigimi anliyorum.ya neden bu ikinci bebek meselesi aklima girdi anlamiyorum.etrafimda bikac hamile var.bu siteye girince bazi bayanlarin gebelik imzalarini goruyorum ozeniyorum icim tuhaf oluyor.sanirim etkileniyorum.esimle konustum benim yanimda olmadin ilk hamilelegimde dedim oda bana ben duygusal degilim beni taniyosun senin gibi hissetmem mumkun degil dedi.ben beklemeliyim sanirim.oglumun yaramazliklari bitti artik vaktimiz guzel geciyor ya unutuyor insan zamaninda yasadigi zorluklari sanirim

Ben kendimden ornek vereyim cnm.ilk hamilleligimde k.v.ayni binada oturuyorduk.dogumumda annemde gelsin istedim.ilk torun bizim tarafta..k.v.ayni binada oldugu icin hep beraber oluruz istedim.ama annem geldi.k.v.bir surat bir surat..her sey tavirli.esimde aksam geliyor surat bir karis..caktirmali laflar.annemde anladi.ve esimle konustu.bir tartisma cikti.annemde beni birakip gidemiyor.yasimda kucuk..ve bir gun annem kizima altin ve kunye almaya gitti.babamla bulusmuslar.ve babama anlatmis.aksam esimde geld.esim bakkal parasi nekadar olmus demezmii.ben sok oldum.o zmanlar market tanidikti aliyorduk.neyse annem girdi iceri bana dediki baban bebegide kizimida al gel dedi dedi..soyledi ve sofrayi kuryor.evde cit yok.annem bulasiklari toplarken esim bana ne olur gitme askimmmmm.lutfennn.seni cok seviyorum.bende yataktayimm.hergun agliyorum.zaten duygusalim.annem agliyor,ben agliyorummm...bir sartla dedim.git annemden ozur dile dedim.tamam.dedi.gitti mutfakata optu annemin elini ozur diledi.ama benim sutum kesildii.iki ay anca emzirebildim.onun tarafindan gecmis olsuna gelirlerdi..esime demekki k.v.haber veriyordu ki,neredn bilecek.iste calisiyor sonucta..eve gelirdi sunlar gelmis ne taktilarr.verr.aaayy ben diyordum kii benim sevdigim kisi bumuuuuuuuu? Onu taniyamiyordum.bir akrabasi gelmisti su anki bes kilo sut parasi kadar takmisti onu sormustuuu.yani su anin onuc tlsi.bizde o sirada sutcu gelmisti sut almistik.o yuzden kaldi aklimda.yaaaaa cok agladim cnmm.annem on bes gun kaldi gitti.ama ben her gun agla aglaaaaaa,annem ilk defa evime geldi ben ne yasdim...nasil agirladim diyeeee...

Ve oradan 4sene sonra tasindik.ikinci cocugum dogumunda annem yakin oturuyordu bana,kizimi aldi bakmak icin.k.v.cagirdim gelmediii...ortada kaldimmm simdi de hahahahahahha

Neyse hic bir sorun yasamadikkk.her sey cok guzeldi.esimin ilgisi.k.v.ilgisi.annem her gun geliyorduuu.k.v.geliyordu.artik k.v.beni tanidigi icin annemi de tanidigi icin cok seviyorduuu.esimde bir dedigimi iki etmiyorduuu..ama o yasadiklarimi halen unutamiyorum.su anda bile bogazim dugumlendi derlerya iste aynen oyleyim.en guzel gunlerimi aglayarak gecirdim.ilk anne oldugumu anlayamadim.mutlulugumu yasayamadim.nazim mazim bile olmadi...

Ama cocugunuz daha kucuk diyecegim soylede bir sey var.benim cocuklarimin arasi dort yas.tam kizim okula gidiyordu oglum ayaklandi.okul isi bizi cok yipratti.kizimin okuluyla ilgilenemedim.bence simdi olmasi daha iyi.ikiside buyuR..allah kolaylik versin cnm.
Seni coook iyi anliyorum.dogumumda annem gelmisti ve esimin beni lohusalik donemimde anlamiyo uzuyo diye goturmek istedi ve tartisma cikmisti.dusunsene sezeryanliyim oglum olmus saglikli ama ben hic biseye sevinemiyorum annemi bile nekadar uzmustum offf aklima geldikce icim aciyo.hic bisey anlamadim ilk dogumumdan ewladimi bile tam sevip hissedememistim.

Back
X