- Konu Sahibi BornToLive
-
Annem surekli aglamakli millete de bunu yansitiyor boyle olaylarda, kendimi kucuk dusurulmus hissediyorum. Hayir bir de Turkiyenin en iyi universitelernde okudum yurtdisinda calisma tecrubem var, cok iyi maasim var. Ama elenmedim diye insanlar bana aciyor bu haksizlik degil mi!!!!
Ama bence bi bayan 25ne kadar evlendi evlendi ondan sonrası çok daha zor olduğunu düşünüyorum. En azından aşk evlilği açısından zor.
Allah hakkınızda hayırlısını versin.
Yardim istedigim bir konu yok aslinda. Ben evli degilim yasim 30. Benden kucuk kuzenim evlendi hamileymis simdi. Ay inanilmaz sinirlerim bozuldu. Kuzenimin hamile olmasina degil, annemin ve cevremin bana acimasina sinirleniyorum. Ya herkes mi insana evlen artik der, sokaktan adam mi ceviricem anlamadim? Kafama gore birini bulunca evlenicem elbette, yok yasim gecmismis yok baska seyler. Gecengun annem "sen guzeldin aslinda koca bulabilirdin" diyor, bir insanin uzerine bu kadar mi gelinir? Ben evlenmedigim icin uzulmuyorum, insanlarin bana acimasina sinirleniyorum.
Bu yine toplumun öğrettiği saçma bir düşünce olsa gerek. Toplumsal olduğuna inanıyorum, çünkü o kadar çok duydum ki, hep 25 yaş sınır diye. Ne oluyor yani? 26 olunca aşık olamaz, olunamaz bir hal mi alıyor Türk kadını? 40'ında aşk ile evlenen arkadaşlarım var benim. He yirmilerinde aman bende treni kaçırmayım diye saçma sapan evlilikler yapıp işin içinden çıkamayan arkadaşlarda var.
Bende 25 ne gelen sınırı geçmeden hemen evlensin kör topal nolursa olsun demedim zaten.
Evlenmiş olmak için evlenmeye tamamıyle karşıyım.
Toplumun söylediğine göre değil, kendi gözlemlerime göre yaptım bu yorumu ben.
25-26 yaşınıı geçen bayanlar flört olayına çok sıcak bakmıyorlar genelde kendi ağızlarından duyduğum bişeyi aktarıyorum '' bu yaştan sonra bulucamda ne zaman sevicem, ne zaman tanicam da evlenicem'' düşüncesi oluyor genelde.
Bu yüzden daha seçici yaklaşıyorlar, yanılıyormuyum? Yaşla ilgili sınırlandırmam bu yüzden.
Ben sadece böyle genellemeler yapılmasına karşıyım. Hadi 60 yaşında ki komşu teyze bana bu muhabbeti yapar da, sizin gibi genç arkadaşlardan duymak beni üzüyor. Çünkü herkes aynı şeyleri söylüyor ve malesef gencecik insanlar da bunun etkisinde kalıp saçma sapan evlilikler yapıyorlar. Halbuki her durum özeldir. Mesela senin mahallenden 100 kız bile 26'yı geçti diye aşk ile evlenemediyse, bu 101 ci Ayşeyi bağlamaz. İstatiklerin bağlayıcı bir etkisi yoktur. Kaldı ki aşk bile evlenmek için yeterli bir sebep değil ki, hatta bir çok durumda çok aşığım diyen insanların sağlıklı düşünemedikleri için yanlış evlilikler yaptıklarını görüyoruz.
Kendi çevremden bir örnek mesela. 30 lu yaşlarda 2 arkadaşım çok severek evlendiler. 2 sininde ikinci evliliği ve ilk evliliklerinde iki kızında 2 çocukları vardı. Bu evlendikleri beylerde daha önce hiç evlilik yapmamış insanlar. Çok da mutlu herkes. Şimdi bu hangi istatiğe uyar bir durum? O yüzden bence bir adım atarken herkes kendi özel durumuna bakmalı, çevreye çok kulak asmaktansa.
Konu sahibesinin zaten böyle bi sıkıntısı yok. bende bi örnekleme yaptım. tabiki istatistikler kimseyi bağlamaz.
Buda bu arkadaşın aşk evliliği yapmayacağı anlamınada gelmez. Yada aşk evliliği yapıp çok mutlu olacağı anlamınada gelmez.
Ben kendi çevremde gördüğüm arkadaşlarımın yaşları ve evliliğe yaklaşımlarıyla ilgili örnek verdim, sizde kendi çevrenizden.
Bence konuyu baltalamayalım, bizde birbirimizin aksini iddia etmiyoruz zaten. Olaya farklı açılardan bakış açımızı belirtiyoruz sadece.
Toparlamak istiyorum, kimse 25 yaşını geçmeden evlenmek zorunda değil, bayanlar bu yaştan sonra daha seçici oluyorlar. Cümlemin özeti buydu yani :26:
Umarım size rahatsızlık vermemişdir. Amacım bu değildi, ben de en az konu sahibesi kadar bu hususta doluyum galiba.
Sizde bekar ve toplum baskısınamı maruz kalıyorsunuz.
Sadece bu konuda değil ne yazıkki, hemen her konuda şu toplum baskısından kurtulamıyoruz ne yazıkki.
Birilerini evlendirmeye, birileriniçocuk sahibi yapmaya, birilri adına birikim yapmaya ev aldırmaya, birileri adına kararlar almaya çok meraklıyız.
Evet hep aynı hikaye; hani kendilerinin çok mutlu evlilikleri olur da, sen de bunu yaşa, senin iyiliğin için diye tavsiye etseler anlarım. Yok saçma sapan evlilikleri olan insanlar, sen bekarsın diye, seni eksik, zavallı hissettirmeye çalışıyorlar. Hayır, çalışıyorum, geziyorum tozuyorum, kimseye hesap vermiyorum, seveceğim birisi olursa tabi evlenirim diyorum. Hala aynı tepki, aa zavallı iştee...Artık nasıl bir ego tatmini sağlıyorsa bu onlara.Allah'tan anneciğim öyle değil. Her zaman der, yanlış bir evlilik yapmaktansa bekar yaşamak daha iyi de. Allah hiçbir kadını bir erkeğe mecbur etmesin. Yuvaların temeli, sevgi, saygı, paylaşım olsun inşallah
Muhtemelen aynı yaşlardayızdır yada sen benden 1-2 yaş büyük olabilirsin bile.
Evli bi bayan olarak bende bu konudaki fikirlerimi söyliyim.
Evliliğnde kendi çapında güzel ve kötü tarafları var, aynı şekilde bekarlığında.
Sırf evlenmiş olmak için kesinlikle evlenilmez ama evlenmek için can atıpta kısmet olmadığı evlenemediği için evliliğe b.k atanlarada ben gıcığım.
Kesinlikle seni kastedmiyorum. Hani altı çiziliği örneği vermişsin ya, bide onların bekar olupta evlilere sataşanlarıda var :)
Ben erken sayılabilecek bi yaşta evlendim, 22.
Benim yerimde başka biri olsa pişmanlık duyabilirdi ama ben bekarlığın kötü taraflarını evliliğinde güzel taraflarını hiç göz ardı etmiyorum. Ve şükrediyorum.
Evliliğin sorumluluğu çok ağır,geçim derdi çok zor ama gece kocanın koynunda onun sımsıcak sevgisiyle uyumakta bambaşka.
Bu yüzden evlilik gereksiz bişey gibi gösterilmemeli ama sırf bekar kalmamak içinde evlenilmemeli. Yani o sorumluluğun altına girdiğine değmeli.
Yoksa neler okuyoruz burda, eşinin yanında yatmak istemeynler mi ararsın anne-babsından vazgeçemeyip karsını benimseyemeyenler mi ararsın...
Allah kimseyi yalnız bırakmasın bu dünyada, sevgi güzel şey vesselam
Ama onu bulmadan da evlenme zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?