Cooook sinirlerim bozuk

Bende senin gibiydim etrafın baskısı beni de bunaltmıştı evlendim hayatımın en büyük hatasını yaptım ve şimdi o eski günlerime dönmek için neler vermezdim.. bence hiiiç üzülme anneler herzaman evlatlarının iyiliğini isterler tarzları biraz farklı olsa da Ben de anneme çok sinirlenirdim ama şimdi ahh annemm yanımda olsa diyorum boşveer geç ve lütfen iyice emin olmadan evlilik falan da düşünme kötü bir evliliğin olacağına hiç olmasın daha iyi:26:

Evlilik tamamen kısmet işi.
Niye bukadar yüklenirler anlamıyorum, olsa zaten olurdu yani.
Takıntısı olmayan insanı bile takıntılı duruma sokuyolar resmen.
''sen güzeldin aslında evlenebilirdin'' nasıl söz ya :) Güzellikle alaksı olsa bu işin.

Ama bence bi bayan 25ne kadar evlendi evlendi ondan sonrası çok daha zor olduğunu düşünüyorum. En azından aşk evlilği açısından zor.
Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Canım senin tek sıkıntın ailenin de bu şekilde düşünüyor olması. Yoksa çekirdek ailen de acelesi olmadığını düşünseydi en fazla bayramda seyranda dert ederdin. Ben 29 yaşında evlendim. Çok da niyetim yoktu ondan önce. Kardeşim benden önce nişanlandı. Nişan başlarken zerre umrunda olmayan ben nişan sonuna doğru 50 kişiden "kızııım senin konuştuğun bir yok muyduuuu" laflarını duydukça hayatı sorguladım. Allah'tan annem bunu çok sallayan biri değildi. Babam zaten hayatta evlilik muhabbetini açmazdı. Mühim olan çekirdek aile.

Bak arkadaşım, sana bu muameleyi yapan insanlara niye katlanıyorsun? Biri beni değersiz hissettirse annemde olsa, her günümü onunla geçirmek istemem. Hazır çok iyi maaşın varken, çık kendi evine sür keyfini.

Ama bence bi bayan 25ne kadar evlendi evlendi ondan sonrası çok daha zor olduğunu düşünüyorum. En azından aşk evlilği açısından zor.
Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Bu yine toplumun öğrettiği saçma bir düşünce olsa gerek. Toplumsal olduğuna inanıyorum, çünkü o kadar çok duydum ki, hep 25 yaş sınır diye. Ne oluyor yani? 26 olunca aşık olamaz, olunamaz bir hal mi alıyor Türk kadını? 40'ında aşk ile evlenen arkadaşlarım var benim. He yirmilerinde aman bende treni kaçırmayım diye saçma sapan evlilikler yapıp işin içinden çıkamayan arkadaşlarda var.

Belli bir yaşa gelmiş insanlara bu tarz baskılar yapılıyor ne yazık ki.
Evlenmeyi çocuk yapmayı yaşam amacı gibi görüyor o yüzden ne kadar erken o kadar iyi mantığıyla yaklaşıyorlar.
Çevrenizdeki insanları susturmanızın imkanı yok ama kulaklarınızı tıkayabilirsiniz. İyi günler.

Bende 25 ne gelen sınırı geçmeden hemen evlensin kör topal nolursa olsun demedim zaten.
Evlenmiş olmak için evlenmeye tamamıyle karşıyım.
Toplumun söylediğine göre değil, kendi gözlemlerime göre yaptım bu yorumu ben.
25-26 yaşınıı geçen bayanlar flört olayına çok sıcak bakmıyorlar genelde kendi ağızlarından duyduğum bişeyi aktarıyorum '' bu yaştan sonra bulucamda ne zaman sevicem, ne zaman tanicam da evlenicem'' düşüncesi oluyor genelde.
Bu yüzden daha seçici yaklaşıyorlar, yanılıyormuyum? Yaşla ilgili sınırlandırmam bu yüzden.

Allah annene evlat acısı ,derdi göstermesin inşallah ama biraz da başka annelerin acısına baksın lütfen ..
Kendini de seni de boş yere üzmesin
Ben erken evlilik yaptım boşandım şimdi ikinci evliliğim
Ne oldu erken evlendim de ne oldu ?
Anadolu liselerini dereceyle kazanan ve en iyi üniversiteyi evlendiğim için bırakan ben şimdi kafamı hangi taşlara vursam acaba ????
Keşke senin gibi olsaydım
Bunu lütfen annene söyle
Ama çok şükür ki beni bu konularda asla üzmeyen ve hep yanımda olan bir annem var
Evliliğimden de dünyalar tatlısı bir kızım var Allah bağışlasın ,daha çok küçük ama asla ama asla onun erken evlenmesini istemiyorum

30 yaşına gelene niye evde kalmış muamelesi yaparlar anlamam
39 yaş oldukça genç bir yaş bence
Kim ne derse desin takılıp düşünme bile
Erken evlenince taç mı takıyorlar kafaya
Okuyoruz burada bir sürü hayat hikayesi
30 una daha gelemeden hayattan illallah etmiş kadınlar

Ben sadece böyle genellemeler yapılmasına karşıyım. Hadi 60 yaşında ki komşu teyze bana bu muhabbeti yapar da, sizin gibi genç arkadaşlardan duymak beni üzüyor. Çünkü herkes aynı şeyleri söylüyor ve malesef gencecik insanlar da bunun etkisinde kalıp saçma sapan evlilikler yapıyorlar. Halbuki her durum özeldir. Mesela senin mahallenden 100 kız bile 26'yı geçti diye aşk ile evlenemediyse, bu 101 ci Ayşeyi bağlamaz. İstatiklerin bağlayıcı bir etkisi yoktur. Kaldı ki aşk bile evlenmek için yeterli bir sebep değil ki, hatta bir çok durumda çok aşığım diyen insanların sağlıklı düşünemedikleri için yanlış evlilikler yaptıklarını görüyoruz.

Kendi çevremden bir örnek mesela. 30 lu yaşlarda 2 arkadaşım çok severek evlendiler. 2 sininde ikinci evliliği ve ilk evliliklerinde iki kızında 2 çocukları vardı. Bu evlendikleri beylerde daha önce hiç evlilik yapmamış insanlar. Çok da mutlu herkes. Şimdi bu hangi istatiğe uyar bir durum? O yüzden bence bir adım atarken herkes kendi özel durumuna bakmalı, çevreye çok kulak asmaktansa.

Konu sahibesinin zaten böyle bi sıkıntısı yok. bende bi örnekleme yaptım. tabiki istatistikler kimseyi bağlamaz.
Buda bu arkadaşın aşk evliliği yapmayacağı anlamınada gelmez. Yada aşk evliliği yapıp çok mutlu olacağı anlamınada gelmez.
Ben kendi çevremde gördüğüm arkadaşlarımın yaşları ve evliliğe yaklaşımlarıyla ilgili örnek verdim, sizde kendi çevrenizden.
Bence konuyu baltalamayalım, bizde birbirimizin aksini iddia etmiyoruz zaten. Olaya farklı açılardan bakış açımızı belirtiyoruz sadece.
Toparlamak istiyorum, kimse 25 yaşını geçmeden evlenmek zorunda değil, bayanlar bu yaştan sonra daha seçici oluyorlar. Cümlemin özeti buydu yani :26:

Umarım size rahatsızlık vermemişdir. Amacım bu değildi, ben de en az konu sahibesi kadar bu hususta doluyum galiba.

Umarım size rahatsızlık vermemişdir. Amacım bu değildi, ben de en az konu sahibesi kadar bu hususta doluyum galiba.

Sizde bekar ve toplum baskısınamı maruz kalıyorsunuz.

Sadece bu konuda değil ne yazıkki, hemen her konuda şu toplum baskısından kurtulamıyoruz ne yazıkki.

Birilerini evlendirmeye, birileriniçocuk sahibi yapmaya, birilri adına birikim yapmaya ev aldırmaya, birileri adına kararlar almaya çok meraklıyız.

Evet hep aynı hikaye; hani kendilerinin çok mutlu evlilikleri olur da, sen de bunu yaşa, senin iyiliğin için diye tavsiye etseler anlarım. Yok saçma sapan evlilikleri olan insanlar, sen bekarsın diye, seni eksik, zavallı hissettirmeye çalışıyorlar. Hayır, çalışıyorum, geziyorum tozuyorum, kimseye hesap vermiyorum, seveceğim birisi olursa tabi evlenirim diyorum. Hala aynı tepki, aa zavallı iştee...Artık nasıl bir ego tatmini sağlıyorsa bu onlara. Allah'tan anneciğim öyle değil. Her zaman der, yanlış bir evlilik yapmaktansa bekar yaşamak daha iyi de. Allah hiçbir kadını bir erkeğe mecbur etmesin. Yuvaların temeli, sevgi, saygı, paylaşım olsun inşallah

Aynı baskı bende de var, evlenmiş olmak için evlenmeyi kabul edersen hemen evlenebilirsin. Görmezden gelirsin bazı şeyleri, içime sinmese de olur dersin, doğru düzgün tanımadan kabul edersin, sonra o evlilik hazırlıkları filan çok güzel geçer. İşte her şey yepyeni, kendi evin olur, herkes sana imrenerek bakar yeni gelinsin ya, sonra peki ?? her gece sevmediğin bir adamla aynı yastığa baş koymak, sevmediğin adama yemek yapmak, onunla yemek yemek, ailesine iyi davranmak, çocuklarını doğurmak zorunda kalırsın. Sevmediğin bir adama sevgi göstermen gerekir, içinden hiiiç gelmediği halde. Her sabah gözünü açtığında pişmanlıkla uyanırsın, her şeyi batar sana. Boşanamazsın da zaten sırf evlenmiş olmak için evlenmiştin, gözün aydın, nur topu gibi huzursuz, mutsuz, asla sevemediğin, sahiplenemediğin bir hayatın oldu...

Sonraki aşama buraya gelip, kızlar kocamla anlaşamıyoruz, beni anlamıyor, hiç bir şey paylaşamıyoruz, sanırım sevmiyorum onu dayanamıyorum artık diye yeni başlıklar açabilirsiniz.

Boş verin Allah aşkına, bana da aynı baskıları yapıyorlar, annemle tartışmaktan yoruldum, onun üzüldüğünü görmekten yoruldum, gerizekalı komşular geçen gün kendi aralarında konuşuyorlarmış, annem girince bir birlerini dürtmüşler sus sus diye, daha sonra birisi gelip anneme ''ya x'in oğlu nişanlanmış da senin kızlar evlenmedi ya sen üzülme diye senin yanında konuşmuyorlar '' demiş. Ya madem kendi çapınızda bir iyilik yaptınız sonra berbat etmeyin.

Mesela benim kendi öz teyzem geçen gün bana dedi ki, ya kız üzülme boş ver büyükler der ki; '' Kızım üzme kendini askerden gelen olur, karısı ölen olur '' yani büyüğüm şimdi saçmalama teyze de diyemiyorsun. Sanki ben çok üzülüyorum vah vah niye evlenemedim ki diye o da beni teselli ediyor. Allah her şeyin hayırlısını versin, gönlümüze göre, şöyle sarıp sarmalayacağımız eşlerimiz, içinden hiç çıkmak istemeyeceğimiz huzur dolu evlerimiz olsun inşallah. Sonra da Rabbim nasip etsin sağlıklı, hayırlı bebeklerimiz olsun. Her şeyin vakti zamanı var, o zaman gelecek inşallah, biz de eninde sonunda çok mutlu olacağız...

Muhtemelen aynı yaşlardayızdır yada sen benden 1-2 yaş büyük olabilirsin bile.
Evli bi bayan olarak bende bu konudaki fikirlerimi söyliyim.
Evliliğnde kendi çapında güzel ve kötü tarafları var, aynı şekilde bekarlığında.
Sırf evlenmiş olmak için kesinlikle evlenilmez ama evlenmek için can atıpta kısmet olmadığı evlenemediği için evliliğe b.k atanlarada ben gıcığım.
Kesinlikle seni kastedmiyorum. Hani altı çiziliği örneği vermişsin ya, bide onların bekar olupta evlilere sataşanlarıda var :)

Ben erken sayılabilecek bi yaşta evlendim, 22.
Benim yerimde başka biri olsa pişmanlık duyabilirdi ama ben bekarlığın kötü taraflarını evliliğinde güzel taraflarını hiç göz ardı etmiyorum. Ve şükrediyorum.

Evliliğin sorumluluğu çok ağır,geçim derdi çok zor ama gece kocanın koynunda onun sımsıcak sevgisiyle uyumakta bambaşka.

Bu yüzden evlilik gereksiz bişey gibi gösterilmemeli ama sırf bekar kalmamak içinde evlenilmemeli. Yani o sorumluluğun altına girdiğine değmeli.

Yoksa neler okuyoruz burda, eşinin yanında yatmak istemeynler mi ararsın anne-babsından vazgeçemeyip karsını benimseyemeyenler mi ararsın...

Allah kimseyi yalnız bırakmasın bu dünyada, sevgi güzel şey vesselam

Ama onu bulmadan da evlenme zaten

Haklısın arkadaşım ya, her cinsten insan var, ama kimin neyi iyi niyetle, kimin sırf seni incitmek için söylediği belli oluyor zaten.

Hiç şüphem yok, insana ömür boyu yoldaş olacak, koruyup sahiplenecek bir eşi olması tabii ki güzeldir. Tavsiyelerin için sağol. Amin diyorum, herkes mutlu bir yuva kursun inşallah. Rahata alışıp çok da korkmamak lazım benim gibi, verdiğin örnek güzel. Biz isteriz olmazsa da kısmet diyeceğiz artık; kimse yalnızım diye de kendini değersiz hissetmesin inşallah.

benim kardeşim de 27 yaşında kimse evlen demiyor bir tek kayınbabam hala kızkardeşin evlenmedi mi der ona da sinir olurum, ben 25 yaşımda evlendim 28 yaşında anne oldum, annem çok erken canım küçük evlendin dedi bana:) şimdi ki aklım olsa açıkçası 30da evlenirdim 32-33 yaşında da çocuk yapardım. eşimden veya evliliğimden dolayı değil ama insan yaşı küçükken bazı önemsiz olayları büyütüp kendine dert arıyor, daha olgun bir yaşta daha az yıpratır insanı, ayrıca yaşıtların bekar kafasına göre takılırken senin evli çocuklu olman ağırda gelebilir, benim çoğu arkadaşım bekar şimdi kafalarına göre takılıyorlar benim dışarı çıkmak için en az 10 gün öncesinden eşime ve kızıma göre plan yapmam lazım:) evlilik güzel bebek daha güzel ama herşey kısmet ve herşey zamanında, ben 20 yaşında felan evlenenlere inanamıyorum. ayrıca 25ten öncesi çok erken evlilik bana göre

Etraf ne derse desin kafana bile takma sırf onlar rahatlasın diye evlenecek degiliz ya kaderinde evlilik varsa o gün gelir zaten. Ben 20 yaşındayım etrafımdakiler şimdiden bile banada başladılar evlilik yaşın geldi demeye hele annemin arkadaşı tuturdu anneme kızına koca bulacam diye yok daha neler yani, onun kafasına göre buldugu adamla sevmedigim adamla evlenecek degilim ya. Dedigim gibi takma milletin ne düşündügünü, istedigin gibi yaşa hayatını :)

Senin yerinde olmak isteyen o kadar çok kadın var ki :)
4 4'lük bir hayatın var birtek evliliğini yapmamışsın (ki çok geç bir yaş değil) o yüzden bu kadar baskı yapıyorlardır.
Bence şanslısınız. kim ne derse desin. ve 30 yaşından sonra evlenenler daha mutlu oluyor genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…