Evliliği yaşam amacı olarak görmek ne saçma. Sanki bu dünyaya geliş amacımız kocaya hizmet, eşyaya hürmet ve üremek sadece... Başka şeylerde var hayatta. Öğrenmek gibi, bilmek gibi, kariyer gibi, eğlenmek gibi, eğitim gibi, iyi filmler izlemek, iyi müzikler dinlemek, yeni insanlarla tanışmak, yeni yerler görmek gibi... Daha milyonlarca şey sayılabilir. İstediğin kadar bilgili, kariyerli, kültürlü, medeni, zengin, eğlenceli biri ol...Yaşadığımız toplumda evli değilsen seni öylesine basit görüyorlar ki bunun kadar saçma bir şey daha yok. Kafana göre birini bulamamış ve evlenememiş olabilirsin. Kaldı ki evlenmemek bir tercihte olabilir. Bende erken evlilik düşünmüyorum hiç. Bunu yargılamak kime düşer yahu anlamıyorum. Ailemin bile haddine değil böyle şeyler. Kendi param, kendi işim olduğu sürece kimsenin de söz hakkı yok bunda.
Lütfen siz istediğiniz hayatı yaşayın, söylenenlere kulak asmayın. Neden evlenmiyorsun diye soranlara bu benim şimdilik kendi tercihim, hayat amacım evlenmek değil deyin. Kendi hayat amacınızdan bahsedin onlara. Sırf evlenmiş olmak için evlenmeyeceğinizi söyleyin. Ne kadarını anlarlar ve anlayış gösterirler bilemem ama siz nasıl mutluysanız öyle yapın.