Cooookkk üzülüyorum

Acimasizhayat

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
65
0
16
35
Adana
Slm arkadaşlar yeni üye oldum.bu konuyu acmak için cok canım sıkılıyor çok üzülüyorum benim iki oğlum var küçük oğlum 4 buçuk yaşında olmasına rağmen henüz konuşamıyor kelime konuşuyor doktora gittim ırsi olabileciğini söyledi eşimin ailesinde geç konuşan varmış ama ben bu duruma çook üzülüyorum kahroluyorum oğlumun bu durumuna sizinde çevrenizden böyle olan varmı geç konuşan sonra düzelen varmı yazarsanız çok mutlu olacağım bir nebzede olsa içim rahatlayacak gece uykularımı kaçıracak kadar çok üzülüyorum tek isteğim oğlumun bir an önce konuşması SEVGİLERLE...

Kreşe gidiyor mu? Konuşma merkezleri var hiç araştırdınız mı?

Geçmiş olsun. Bi tanıdığımız vardı. Oğlu 5 - 6 yaşına kadar tek bir kelime etmedi. Şimdi de susmuyor:) mutlaka konuşma terapistine götürün. Üzülmeyin çaresiz değil.

Bu arada işitsel bi sorunu yok değil mi.

merhaba öncelikle..
oğlunuzun tek sorunu konuşmama mı? mesela geç yürüdü mü,bezi bırakabildiniz mi,göz teması var mı?

geç konuşma durumunda doktorların adımları şu şekilde oluyor:
işitme testi yaptırıyorlar,sorun yoksa çocuk nörolojiye gönderiyorlar,bazı testlerden sonra,çocuk psikolojisine gönderebiliyorlar..
siz hangi aşamaları yaptınız?

Benim kuzenimin ogluda okula baslayana kadar sadece bi kac kelime konusuyordu onlarida sadece annesi anliyordu bizimle hic iletisime gecmiyor hatta konusmaya kalktiginda vuruyordu. Okula basladiginda ilk donemin yarisinda ogretmeninin destegiyle rehberlik servisiyle atlatti. Simdi gayet iyi. Seninki de krese gidiyormus madem atlatir bence cok sikinti yapma. Gecmis olsun

Evet goz temasimiz var bezi 2 bucuk yasinda hemen birakti hic ugrastirmadi 1 yasinda yurudu

oh maşallah..neden sordum derseniz yakınlarda başka bir arkadaşımızın oğlunda da böyle sıkıntı vardı,ondan saydığım sorunlar da varmış,bu durumda konuşmama sebepleri fakrlı oluyor..
kreşe gidiyor mu? söyleyebildiği kelimeler var mı?
kusura bakmayın ben soruyorum böyle ama,oğlum da 9 aylıkken anne baba demeye başlamıştı ama sonra sustu,2 yaşlarında konuşmaya başladı,ben de çok araştırdım..

Isitme testi yapildi doktor direkt cocuk psikiatristine yonlendirdi ben doktora dedim nörolojiye gidelim gerek yok dedi uzman doktordu psikiatriyr gittik onlarda sorun yok dediler bilmiyorum çok üZgünüm

Isitme testi yapildi doktor direkt cocuk psikiatristine yonlendirdi ben doktora dedim nörolojiye gidelim gerek yok dedi uzman doktordu psikiatriyr gittik onlarda sorun yok dediler bilmiyorum çok üZgünüm

sorun yok ama neden konuşmuyor demediniz mi? yani bir sebebi vardır mutlaka..sizi üzmek için söylemiyorum,atıyorum zekası çok ilerde olan çocuklarda bile olabiliyor bu durum..kendini ifade edebildiği için konuşma ihtiyacı duymuyor olabilir,psikolojik olarak bir sıkıntısı olabilir ne bileyim..
bence bir doktora daha götürün mutlaka,hem nöroloji hem de psikiyatriye götürün birşey kaybetmezsiniz..
eğer sorun yok diyorlarsa da mutlaka yönlendirme yapacaklardır..konuşma merkezleri var ,oraya yönlendirebilrler mesela..

Evet kelime var cümlede var ama çoğunu kimse anlamıyor benden başka birde eksik konuşuyor

Ben zaten bir çok doktorlara götürdüm ama artık vazgeçtim zaten son gittiğimde isterseniz konuşma terapisi alabilirsiniz ve sabırlı olun

üzülmeyin doktor bir şeyi yok demiş. benim kardeşim çok çok zekidir fakat okula başlayana kadar o da doğru düzgün konuşmamıştı. kendi dünyası vardı kimseyle ilgilenmez saatlerce oturup tencerelerle oynardı.

aaa tesadüfe bakın ,adanada mı oturoyrsunuz gerçekten? oğlumun durumunu araştırıken bir doktorsitesinden konuşma terapisti bulmuştum,mail yoluyla görüüşmüştük,adanada terapi merkezinde çalışıyor da...
isterseniz size sitenin adını yazarım özelden,iletişim bilgileri falan da var orada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…