- Konu Sahibi Acimasizhayat
-
iyi de canım benim senin çocuk baya baya konuşuyor.sen niye bu kadar tedirgin oldun anlamadım.
evet başkalarının yanında konuşmayabilir.demekki içinekapanık utangaç bir yapıya sahip.önemli olan senin yanında konuşması.kim ne demiş takma bunları.ben hiç konuşmuyor sandım.
peki oğlunuz uslu mu yoksa diğer 4 yaşındaki çocuklar gibi enerji patlaması yaşıyor mu?
İşte yaşıtları gibi değil çok geri hepde böyle kalacakmış gibi geliyor bana konuşması hep böyle kalacak sanki birde geç konuşanlar hep konuşma problemi yaşar diyorlar ondan korkuyorum görümcemin komşusunun oğlu varmış 13 yaşında hala ne dediği pek anlaşılmıyor 7 yaşında falan konuşmuş görümcem senin oğlunda öyle olur diyor ondanda korkuyorum
Pek uslu denemez enerjili bir çocuk ama beni çok dinler yapma dersem asla yapmaz hatta gözlerine bakarsam bile ne demek istediğimi anlar
Slm arkadaşlar yeni üye oldum.bu konuyu acmak için cok canım sıkılıyor çok üzülüyorum benim iki oğlum var küçük oğlum 4 buçuk yaşında olmasına rağmen henüz konuşamıyor kelime konuşuyor doktora gittim ırsi olabileciğini söyledi eşimin ailesinde geç konuşan varmış ama ben bu duruma çook üzülüyorum kahroluyorum oğlumun bu durumuna sizinde çevrenizden böyle olan varmı geç konuşan sonra düzelen varmı yazarsanız çok mutlu olacağım bir nebzede olsa içim rahatlayacak gece uykularımı kaçıracak kadar çok üzülüyorum tek isteğim oğlumun bir an önce konuşması SEVGİLERLE...
Yangina körük. Ne alakasi var aldirmayin siz ona.
Cok guzel tavsiyelerde bulunmuslar yazanlar, uygulayin bence.
Bi de her yaptiginizda konusun. Ben dogduklarindan buyana oyle yaptim.
Simdi beyaz corap giyiyoruz.
Kirmizi tabagin icinde elma var.
Bu tencerede mercimek var, simdi tabaga koyup yicez.
Bu patatesleri dogruyorum, biraz sonra tencerede pisiricem.
Hangi yemegi yemek istersin makarnami, koftemi, ikiside cok lezzetli......
Gibi
Cunku inanin anlayacak. Size cevap vermesede hep boyle yapin cok etki ediyor.
Hemen olmasada mutlaka bu konusma sekkini benimseyip kaydedecek ve kendine guveni geldiginde baslayacak. Asamayacaginiz bi durum degil, inanin, uzmeyin kendinizi.
Yanlis anlamayinda sanki biraz bastirilmislik var cocukta
sıze bır radyo programı onerecegım..cok cok faydasını gorecegınıze emınım...burç fm adem güneş..pazartesı saat: 9.3o dan 10 30 a kadar..pazar gunu saat: 10.30 dan 12 ye kadar..ınanın cok rahatlayacaksınız...sevgiyle kalın allaha emanet olun..
Söyleyebildiği cümleler var mesela babs uyuyor baba işe gitti yada anne araba al anne gel git ışığı aç şarj oldu kalk otur acıldı acılmıyo anne banyo et anne banyo edıyo daha başka cümlelerde var aklıma gelenler bunlarkelimede var çok ama dediğim gibi eksik konuşuyor ben anlıyorum
Bilmem ki nasıl yani canım?
Benim kizim ilk kelime soylediginde baya bi kucuktu ve ben sevincten ciglik attim resmen ve kizim korkudan bi 4 ay sorasinda kelimeler soylemeye basladi.
Korku kucuk cocuklarda cok onemli, hemen kendilerine guvenleri gidiyor ve bu her tur davranisa yansiyor.
Mesela dökup sacmasina izin veriyormusunuz, dagitmasina izin veriyormusunuz, bunlar karsisinda tepkiniz asirimi.
Yada iyi bir sey yaptiginda onu alkisliyormusunuz, iyi birsey yapinca kucuk seylerle odullendiriyormusunuz. Bular cocugun kendine guvenmesini sagliyor.
Hani bakisimdan anliyor deyince, bi otorite var gibi geldi bana, yanlis anlamayib, olmasi gereken terbiyeyi vermissinizdir ama bazi cocuk sakin ice kapanik olur ve o terbiye ona fazla gelebilir, bu seferde dahada sakinlesebilir. Beni yanlis anlamayin, hata aramadim yani ihtimal olabilirmi diye soyledim. İyi bir anne olmasaniz zaten okadar dr, arastirma, uzulme olmazdi. İyi bir anne oldugunuza eminim, umarim anlatabilmisimdir
Yoo hayır canım asla yanlış anlamıyorum sanırım doğru biraz otoriterim ve birazda oğlumun üstüne gittim galiba istemeden de olsa konuşmaya zorladım şimdi sen bunları yazınca biran gözüme geldi biraz nasıl derler hani çocuklarım istediği gibi hareket edemiyorlar elimde değil
Pardonda ne alaka???
İşte yaşıtları gibi değil çok geri hepde böyle kalacakmış gibi geliyor bana konuşması hep böyle kalacak sanki birde geç konuşanlar hep konuşma problemi yaşar diyorlar ondan korkuyorum görümcemin komşusunun oğlu varmış 13 yaşında hala ne dediği pek anlaşılmıyor 7 yaşında falan konuşmuş görümcem senin oğlunda öyle olur diyor ondanda korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?