Cooookkk üzülüyorum

Pek uslu denemez enerjili bir çocuk ama beni çok dinler yapma dersem asla yapmaz hatta gözlerine bakarsam bile ne demek istediğimi anlar

Yangina körük. Ne alakasi var aldirmayin siz ona.
Cok guzel tavsiyelerde bulunmuslar yazanlar, uygulayin bence.
Bi de her yaptiginizda konusun. Ben dogduklarindan buyana oyle yaptim.

Simdi beyaz corap giyiyoruz.
Kirmizi tabagin icinde elma var.
Bu tencerede mercimek var, simdi tabaga koyup yicez.
Bu patatesleri dogruyorum, biraz sonra tencerede pisiricem.
Hangi yemegi yemek istersin makarnami, koftemi, ikiside cok lezzetli......
Gibi
Cunku inanin anlayacak. Size cevap vermesede hep boyle yapin cok etki ediyor.
Hemen olmasada mutlaka bu konusma sekkini benimseyip kaydedecek ve kendine guveni geldiginde baslayacak. Asamayacaginiz bi durum degil, inanin, uzmeyin kendinizi.

Yani arkadaşım belki biraz kocakarı ilacıdır ama benim bi akrabama bülbülün içtiği sudan içirmişlerdi ve çocuk sonradan konuşmaya başlamıştı 😄

sıze bır radyo programı onerecegım..cok cok faydasını gorecegınıze emınım...burç fm adem güneş..pazartesı saat: 9.3o dan 10 30 a kadar..pazar gunu saat: 10.30 dan 12 ye kadar..ınanın cok rahatlayacaksınız...sevgiyle kalın allaha emanet olun..

Evet çok haklısınız bundan böyle bunları düşünmeyeceğim kim ne derse desin ben oğlumla daha çok ilgileneceğim ve atlatacağız inanın hep aaaa bu çocuk daha konuşamıyomu diye diye benimde aklımda sanki bu çocuk hiç konuşamıyormuş gibi bir yer edinmiş çok sağolun kızlar beni çok rahatlattınız

Sende yani bunları söyleyebiliyorsa konuşmayı biliyordur söylenilenleride takma çok biliyorlarsa gelsin kendileri konuştursun.
Bende sanıyorum hiç konuşmuyor gık demediği zamanlar oldu
benim kızın bu seviyeye gelince az zorladım söyleyerek istesin diye çeşme başında su bile vermediğim zaman oldu tüü tütütüm susudum derken baktı bu kadın anlamıyor susuduum anne demeye başladı keza oyuncakçıdada öyle istemiyorsun sanırım geri koyalım biz bu oyuncağı felan parka gitsekmi yok evde oturalım bizen iyisi deyince istediğini anlatmak için kendini zorladı kendini epey
he birde sesli kitaplar fayda ediyor sayıları sesli kitaptan öğrendi mesela
Bazı çoçuk bülbül bazısıda böyle çaba gerektiriyor inan senin bi eksikliğin yok çok güzel tavsiyeler vermişler biraz üstüne düşersen

Bilmem ki nasıl yani canım?

Benim kizim ilk kelime soylediginde baya bi kucuktu ve ben sevincten ciglik attim resmen ve kizim korkudan bi 4 ay sorasinda kelimeler soylemeye basladi.

Korku kucuk cocuklarda cok onemli, hemen kendilerine guvenleri gidiyor ve bu her tur davranisa yansiyor.

Mesela dökup sacmasina izin veriyormusunuz, dagitmasina izin veriyormusunuz, bunlar karsisinda tepkiniz asirimi.
Yada iyi bir sey yaptiginda onu alkisliyormusunuz, iyi birsey yapinca kucuk seylerle odullendiriyormusunuz. Bular cocugun kendine guvenmesini sagliyor.

Hani bakisimdan anliyor deyince, bi otorite var gibi geldi bana, yanlis anlamayib, olmasi gereken terbiyeyi vermissinizdir ama bazi cocuk sakin ice kapanik olur ve o terbiye ona fazla gelebilir, bu seferde dahada sakinlesebilir. Beni yanlis anlamayin, hata aramadim yani ihtimal olabilirmi diye soyledim. İyi bir anne olmasaniz zaten okadar dr, arastirma, uzulme olmazdi. İyi bir anne oldugunuza eminim, umarim anlatabilmisimdir

Evet sanırım tam konuşması biraz zaman alacak biraz sabır gerek bundan böyle daha çok üstüne düşeceğim inş birgün tam konuşurda bende buraya yazarım benim gibi anneleri birazda olsa rahatlatırım:)

Yoo hayır canım asla yanlış anlamıyorum sanırım doğru biraz otoriterim ve birazda oğlumun üstüne gittim galiba istemeden de olsa konuşmaya zorladım şimdi sen bunları yazınca biran gözüme geldi biraz nasıl derler hani çocuklarım istediği gibi hareket edemiyorlar elimde değil

Yok yok kendini uzmen yargilaman icin soylemedim, bazi cocuk arsiz davranir disiplinden etkilenmez, bazisida disiplin fazla gelir etkilenir, cocugun yapisi ile alakali yani onu demek istiyorum. Sizden kaynaklanmiyor , baktiniz fazla geldi biraz salin rahat olmasini saglayin sizde egitimle destek olun Allah in izniyle yola girer hersey.

Benimkiler mesela kazara bisey dokunce olsun annecim olur boyle seyler toplariz olur biter, kirinca olsun annecim size bisey olmasin supururum diyorum. Ama bilerek yapiyorlarsa sozlu uyari, sozlu uyari, yuksek ses uyari olmadi yapmaaaaaa napiyim oda elimde degil, biraz sinirliyim galiba

geçen gün yine aynı konu vardı burda bir arkadş aradaşının çocuğu için soruyodu. 4 yaşında konuşmayan çocuklar var bu anormal bi durum değil. doktorda normal olduğunu söylüyosa korkmayın. çocuğunuza gece yatmadan tane tane sevdiği bir masal yada hikayeyeyi okuyup yorumlayın. aaa kuş nasılda uçuyormuş değilmi olğlum gibi

bu konuyu gorunce yazmak istedim ben 5 yasına kadar konusmamısım annemlerin gitmedikleri doktor hacı hoca kalmamis .Bir gün ananemin bir arkadasi 7 kapıdan 7kurban dili toplayıp cocuga pisirdikten sonra yedirin demis.Ve ben kurban bayramından sonra konusmusum.ilk dedigm sey atv olmus.Yaptıkları şuan icin cag dışı koca karı işi farkındayım ama yinede paylaşmak istedim.

Kiyamam ya cok uzuldum canim umarim Bisey yoktur kulak burun bogaza goturdunuzmu belki isitmede bi sorun olabilir senin sesine tepki veriyormu birde cok duydum erkekler kizlara nadiren daha gec konusurlarmis konusma terapistine gotururseniz belki bi faydasi olur tekrar gecmis olsun

En sevmediğim insan tipleri..Lafmı şimdi "Seninkide öyle olur." niye öyle olsun benimkide.... bide öyle olsa ne olacak oda allahın yarattığı bir evlat değilmi ??kendi mükemmel çocukllar doğurup büyütmüştür ya eksiklik hep diğerlerindedir..

Arkadaşım geçmiş olsun ..Aslında geçmiş olsun denecek bir durumda yok anladığım kadarı ile . Doktorlar herhangi bir sorun olmadğını söylemişler ..Sanırım sizinkide zamanla düzelecektir.Arkadaşlar güzel tavsiyeler vermişler.Bende aynılarını tekrar etmek istemiyorum Ama sadece söyleyeceğim konuşsun diyede zorlamayın..Sadece teşvik edin yürüyüşe ,parka gütürüp diger çocuklar ile iletişim kurdurun bu arada gidip gelirken sürekli sohbet edin ..Ona sorular sorun ..Biraz çekingenlik var sanırım yoksa hiç konuşamıyor gibi durmuyor biraz kelime dağarcığını geliştirmeye çalışın görsel kartlar falan var onlardan kullanın güzel oyuncaklar var böyle laptop gibi falan tuşlara basınca kelimeleri tekrar ettiriyor onlardan alıp oynatın...Bu konuya takıntı yapmışsınız ve üstüne gidiyormuşsunuz izlenimide vermeyin çocuğa daha da çok içine kapanmasın bide hani yanlış söyleyince falan kelimeleri kimse gülmesin etraftanda ondanda etkilenebilirler.Ve o görümce bozuntusu ,konu komşu çocuğun yanında bahsetmiyorlardır inşallah böyle şeylerden çocuklar dinlemiyor görünsede dinler ,kendilerinden bahsedildiklerinide hemen anlarlarlar.
Allah sabır ve kolaylıklar versin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…