Cooookkk üzülüyorum

Bir de arkadaşlar şöyle bir durum var bazıları diyorki bu vakite kadar konuşamayan çocuk hiç bir zaman konuşmasını düZeltemez hep konuşma problemi yaşar öylemi olur acaba benim oğlum konuşsa bile yaşıtlarını yakalayamazmı gerçekten hiç şahit oldunuzmu geç konuşupta sonradan akıcı ve güzel konuşan çocuk

Merhabalar,uzman desteği elbette iyi gelecektir ancak evde de siz dikkat etmelisiniz.sürekli televizyon izliyorsa özellikle klipler reklamlar , bunları en aza indirgeyin.kocaman resimleri olan hikaye kitaplarını anlatın ona resimleri göstererek.
Evdeki bütün eşyaları her akşam tekrar anlatın tanıtın...sürekli konuşun onunla fotoğraflar,görseller kullanarak.
Kırtayelerde kelime kartları var.onlardan alıp oturun onları göstererek oynayın onunla...

Çok teşekkürler arkadasım çizgi film çok izliyor ve şarkılarıda dinlemeyi seviyor

Bir yakınımızın çocuğunda aynı durum yaşandı tedavilerle hertürlü yolu denediler ve konuşmaya başladı. Ağzından çıkan her kelimeyi büyük bi sevinçle karşılarlardı. Hiç konuşamıyordu tabi o çocuk ama sizinki yine bi kaç kelime söyleyebiliyormuş siz daha şanslısınız bence ilgilenin çocuğunuzla boşlamayın sakın böyle durumlar ilgisizliğe gelmez..

Gittikce umudum kiriliyor sanki hic konusamayacakmis gibi hele insanlari sacma sapan dusunceleri yokmu beni kahrediyo bazilari konussa bile yasitlari gibi olmaz diyo

Slm arkadasim oncelikle gecmis olsun inşanlah oğlunuz konuşur en kısa zamanda KK da böyle konular pek rağbet görmez şimdi kaynanalı kavgalı konu olsa yazan yazana olurdu bende geçen böyle konu açtım arkadasımın oğlu için kimse pek birşey yazmadı daha entrikalı konular okumak istiyorlardır

ırsi boyutu çok önemli geçmiş olsun. benimde kuzenimin çocuğu sürekli tv ye bakarak büyüdüğü için geç konuştu çocuk ağlamasın bende işime bakayım diye tv karşısında saatlerce oturtmak doğru değilmiş sizinki daha farklı tabi

Bir annenin bu konularda biraz daha güçlü olması gerektiğini düşünüyorum.
Güçlü anne komşunun, akrabanın cahilce laflarına tıkar kulaklarını ve umutsuzluğa kapılıp üzülmez.
Milletin lafına ne diye itibar ediyorsunuz ki?
Üzüntünüzü oğlunuz da hissediyordur ayrıca. Bu onun için daha kötü olur.
Kendinize gelin önce ve inançlı olun. Mucizelere de inanın.
Ne sorunları sevgiyle, ilgiyle, sabırla aşabiliyor insanlar; sizinki çok daha kolay.
4 yaşına kadar konuşmayıp sonra şakır şakır konuşan bir komşu çocuğu vardı bizim apartmanda.
Siz insanlar ne derse desin oğlunuzun çok rahat konuşabileceğine inanın ve başkalarına sormayın bile fikirlerini.
İnsanlar fesat, bilmezken bilmişlik taslayan cahil de çok.
Bunları aklınızda bulundurun.
Dimdik durun, aktif bir şekilde ne yapmanız gerekiyorsa koşturun gereken yerlere.
Kenara çekilip sızlanmak olmuyor.
Her doktora da güven olmaz bence.
Kimisi olumsuz konuşur, kimisi her şey mümkün der; araştırmaya devam edin.
Olumlu yaklaşan hekimlerle tedaviye başlayın.

Son düzenleme:
Cok sagolun haklidiniz galiba ama ben bir cok doktora goturdum artik goturmekten yoruldum ve vazgectim herhangi bir teşhis konulsaydı çoktan tedavisine başlardım emin olun şu durumda ne yapacağımı bilemiyorum

Herkes doktora gotur diyor gerek annemler gerek kvler sanki bilmiyorlar goturmedigimi defalarca goturdugumu biliyorlar her seferinde ayni seyler soyleniyor bana onlarda biliyorlar hala cocugumda sanki bir sorun varmis gibi davraniyorlar o zaman doktora goturmenin anlami ne?

böyle sorunlar oluyor çocuklarda siz üzmeyin kendinizi.mesela tanıdığım biri 4 yada 5 yaşında konuşmaya başlamış.
ama siz yinede iyi bir doktora bulun konuşma merkezlerini araştırın ama böyle şeyler çocuklarda oluyor.
mesela bizim buralarda konuşmayan çocuklara bıldırcın yumurtası veriyorlar ve ondan sonra konuştuklarını söylüyorlar anneler ama siz yinede araştırın öyle verin çocuğunuza.yan etkileri olabilir.

Bilemiyorum ki nasil olur benim oglum icmezkii cig mi yediriyorlar pisiripmi veriyorlar tam olarak nasil oluyo

Benim kızımda geç konuştu Sürekli muhabbet kızımın konuşmamasından bilmem kimin kaç aylık çocuğunun bülbül gibi şakımasından oluyordu hatta afedersin b.kunu çıkartıp üç yaşındaki kızın kuran okuma videolarını iki yaşındaki çocuğun şiir okuma videolarını göndermeye kadar varmıştı insanlar çok anlayışsız

Cok haklisiniz bende hem oglumun konusamamasina cok uzuluyorum hemde boyle uzerime gelmelerinden bunaliyorum zaten uzuluyorum uzuntun iki katina cikio sizin kiziniz kac yasinda konustu cvp verirseniz sevinirim

Görümcem diyorki bu çocuk çoooooook geç konuşacak 10 yaşını bulurmuş konuşması komşusunun oğlu varmış 13 yaşındaymış hala düzgün konuşamıyomuş buda onun gibi olur diyor

Erkek kardeşim oyleydi. Ilk okula başladığında kimse anlamiyordu konustuklarini bizden başka. Çok uzuluyordu yavrum ama bize sevimli geliyordu. Sonra zamanla duzeldi. Simdi 22 yasinda adam. H harfi yok lugatinda sadece. Bilmeyenler trakyali saniyor
Üstelik hic bir sorun yoktu annemin goturmedigi doktor kalmamisti. O zamanin imkanları da kisitliydi tabi. Ama okul çağında düzeldi dediğim gibi

Bilemiyorum ki nasil olur benim oglum icmezkii cig mi yediriyorlar pisiripmi veriyorlar tam olarak nasil oluyo

ben çiğ olarak biliyorum.eğer vereceksenizde 1 gün arayla verin.
güvercin yumurtasıda çok etkili bu konularda
hem cocuğunuz duyuyorsa işitmesinde bir problem yoksa mutlaka konuşacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…