- Konu Sahibi Acimasizhayat
-
Merhabalar,uzman desteği elbette iyi gelecektir ancak evde de siz dikkat etmelisiniz.sürekli televizyon izliyorsa özellikle klipler reklamlar , bunları en aza indirgeyin.kocaman resimleri olan hikaye kitaplarını anlatın ona resimleri göstererek.
Evdeki bütün eşyaları her akşam tekrar anlatın tanıtın...sürekli konuşun onunla fotoğraflar,görseller kullanarak.
Kırtayelerde kelime kartları var.onlardan alıp oturun onları göstererek oynayın onunla...
Bir yakınımızın çocuğunda aynı durum yaşandı tedavilerle hertürlü yolu denediler ve konuşmaya başladı. Ağzından çıkan her kelimeyi büyük bi sevinçle karşılarlardı. Hiç konuşamıyordu tabi o çocuk ama sizinki yine bi kaç kelime söyleyebiliyormuş siz daha şanslısınız bence ilgilenin çocuğunuzla boşlamayın sakın böyle durumlar ilgisizliğe gelmez..Slm arkadaşlar yeni üye oldum.bu konuyu acmak için cok canım sıkılıyor çok üzülüyorum benim iki oğlum var küçük oğlum 4 buçuk yaşında olmasına rağmen henüz konuşamıyor kelime konuşuyor doktora gittim ırsi olabileciğini söyledi eşimin ailesinde geç konuşan varmış ama ben bu duruma çook üzülüyorum kahroluyorum oğlumun bu durumuna sizinde çevrenizden böyle olan varmı geç konuşan sonra düzelen varmı yazarsanız çok mutlu olacağım bir nebzede olsa içim rahatlayacak gece uykularımı kaçıracak kadar çok üzülüyorum tek isteğim oğlumun bir an önce konuşması SEVGİLERLE...
böyle sorunlar oluyor çocuklarda siz üzmeyin kendinizi.mesela tanıdığım biri 4 yada 5 yaşında konuşmaya başlamış.
ama siz yinede iyi bir doktora bulun konuşma merkezlerini araştırın ama böyle şeyler çocuklarda oluyor.
mesela bizim buralarda konuşmayan çocuklara bıldırcın yumurtası veriyorlar ve ondan sonra konuştuklarını söylüyorlar anneler ama siz yinede araştırın öyle verin çocuğunuza.yan etkileri olabilir.
Herkes doktora gotur diyor gerek annemler gerek kvler sanki bilmiyorlar goturmedigimi defalarca goturdugumu biliyorlar her seferinde ayni seyler soyleniyor bana onlarda biliyorlar hala cocugumda sanki bir sorun varmis gibi davraniyorlar o zaman doktora goturmenin anlami ne?
Benim kızımda geç konuştu Sürekli muhabbet kızımın konuşmamasından bilmem kimin kaç aylık çocuğunun bülbül gibi şakımasından oluyordu hatta afedersin b.kunu çıkartıp üç yaşındaki kızın kuran okuma videolarını iki yaşındaki çocuğun şiir okuma videolarını göndermeye kadar varmıştı insanlar çok anlayışsız
Bilemiyorum ki nasil olur benim oglum icmezkii cig mi yediriyorlar pisiripmi veriyorlar tam olarak nasil oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?