Çöp EV

Arkadaşlar merhaba; sizinle dertleşmek bana terapi olur inşallah ne gidişatımı ne de kendi hareketlerimi begenmiyorum artık aslında gelir kaynağım olsa bu denli sıkıntılı olmazdım sanırım fakat standart olunca iş başa dert oluyor.
3 cocuk annesi olarak gündüz iş akşam ev yürütmek zor oluyor çalışan kadınlara.Fakat artık ben canavar oldum sanırım.Akşam 5 te evime dönüyorum annnem sarı nokta hastası ikiz kızlarıma annem bakıyor.Yemegi ben yaparım diye onlarca defa söylememe ragmen sağolsun yine annnem yapıyor fakat;bomba patlamış gibi buluyorum mutfagı hergün meyve çöpleri çöpün kenarında,duvarlar salça ketçap çorba taşmış ocak batmış koltuk kırlentleri yerlerde kısacası çöp ev:işsiz::işsiz:daha yemegimi bile yemeden cogu zaman etrafa girişmeye balşlıyorum etesi gün yine aynı,bir sonraki gün daha beter.Annneme kızamıyorum gözleri görmüyor fakat ben pislik içinde yaşamaya nasıl alışacagım ya dertten patlıyacagım....hergün sinirden kendimi yiyorum gündelikçi al diyeceksiniz fakat benim eve tam günlü birini tutmak gerekir ki bütçem bunu hiçbir şekilde kaldırmaz ki kaldırsa cocuklarıma bakıcı tutardım zaten.Umursamamak istiyorum,Dünya altüst olsun ama ben dayanamıyorum artık.Ağzımdan istemsiz kötü şeyler çıkıyor stresten artık:eek:öleceğim sanırım Psikolagamı gitsem ki,Sinirlerimimi aldırsam şarlatan şeytanı gibi bişey oldum:KK34:teşekkürler.
Benim babamda 85 yasinda sari nokta hastasi ve ben bakiyorum. Dogru duzgun goremiyorlar evet. Evden 2 gunlugune bir yere gitsem tuvalet banyodan tutunda mutfaga kadar ayni sizin gibi oluyor. Yapacak bir sey yok bakicaz.

ya yemek için annenize bişey uydursanız. Özel bir diyet takip edeceğinizi, yemeği kesinlikle sizin yapmanız gerektiğini vs gibi...

Yemek yapmasa çok ciddi bir sorun yok umarım, yastık, oyuncak yerde kalsa bişey olmaz.

Benzer seyleri bizde yasiyoruz annemle, cok iyi anliyorum o yuzden, sabir tukendigi icin de yerli yersjz bagirip kalp kiriyorsunuzdur siz simdi:) sabirdan baska caresi yok ne yazikki

arkadaşların önerileride o yönde olsu annemin zoruna gidiyor ben yaparım değim zaman ama yapacagım yoksa hasta olurum böyle gidersem.
Ufak ufak işle. Ay çocuklar bunu cok sever,bende özledim mutfağa girmeyi yapayım da yarın beraber yiyelim de.
Hem sende yoruluyorsun sadece ısıtır yersin anne de.
Hatta 2 gün yenebilecek tarda hazırla.
Zamanla alışır bence ya. Sonuçta oda 2 çocukla zorlanıyordur. Bir zaman sonra hoşuna bile gidebilir.

Benim babamda 85 yasinda sari nokta hastasi ve ben bakiyorum. Dogru duzgun goremiyorlar evet. Evden 2 gunlugune bir yere gitsem tuvalet banyodan tutunda mutfaga kadar ayni sizin gibi oluyor. Yapacak bir sey yok bakicaz.
Allah eksik etmesin fakat gerçekten zor bizimde başımıza geleilir o yüzden idare etmemiz lazım

Ohhhh maşallah.... büyütmüşsün sayılır. Sabretmen gereken bi seneden az zamanın var. İkizler kreşe başlayınca bütün hayatın düzene girer merak etme. Annen gidecek mi onlar kreşe başlayınca???
anneme kalsa annem gitmek ister fakat bu gözlerle hayatını zor idame ettirir.

Ufak ufak işle. Ay çocuklar bunu cok sever,bende özledim mutfağa girmeyi yapayım da yarın beraber yiyelim de.
Hem sende yoruluyorsun sadece ısıtır yersin anne de.
Hatta 2 gün yenebilecek tarda hazırla.
Zamanla alışır bence ya. Sonuçta oda 2 çocukla zorlanıyordur. Bir zaman sonra hoşuna bile gidebilir.
teşekkür ederim cnm çok iyi geldin güzel sonuç alırım inşallah.

Çalışıp eve gelip iş yapmak çok zor tahmin edebiliyorum. Ama bir düzen kurarsanız rahatlarsınız. Yemeklerimizi bir gece önceden yapın. Varsa bulaşık makinesini yıkayıp boşaltın geceden. Annenize sadece yemeği ısıtmak ve yedirmek kalsın. Böylece mutfak biraz daha temiz olur. Birde kocaman bir çöp kovası alın çöpü içine atması daha kolay olur. Evi toparlama işi de maalesef çocuk varsa hiç bitmez. Anca çocuklar uyuyunca toparlayabilirsiniz. Ama annenize söylenmeyin sakın kadın hasta haliyle bakıyor çocuklara. Allah yardımcınız olsun

Evde iki cocuk bakiyorum, evin düzenli olmasi icin ciddi söylüyorum yemek yememem lazim.
Cünkü ben yerken dagitiyorlar, o an bile onlara yetiyor, ya da yemek yaparken.
Yeter ki karnimi doyurayim diye dagitmalarina müsade ediyorum.
Saysam bitmez, cocuklu ev daginik da olur pis de olur.
Stressiz gecirin su günleri, bu kadar kafaya takmayin, ben evi piril piril yapsam da en ama en gec üc saat yetiyor dagilmasi icin.
Esyalari azalttim, süs esyam, masa örtüm hicbirseyim yok, yine de dagiliyor da dagiliyor.
Bir dönüyorum kalorifer petegi boyanmis, duvar cizilmis, süt koyulmus bardaga dökülmüs yere, mutfakta uzanilabilen her yerin cekmecesi bosaltilmis, banyoda iki saniyeligine bile olsa buldugu macunu sikip bitirmis bir dis fircalayista her yer macun, bir kutu yumurta haliya kirilmis, corap cekmeceleri bosaltilmis, ne bileyim bir dünya sey oluyor..
Halimin üzerine dökülen seyleri ne ben söyliyim ne siz okuyun.
Alisti bünyem, kizamiyorum cocuklara..
Gececek bu dönem.

teşekkür ederim cnm çok iyi geldin güzel sonuç alırım inşallah.
Rica ederim. Alırsın. Yeter ki kalpler kırılmasın. Oda kendince sana kıyamıyor belliki 2 çocukla yemek yapmaya çalıştığına göre. En güzeli sen yap oturup yesin annende. Kırmadan güzellikle halledersin.

Çalışıp eve gelip iş yapmak çok zor tahmin edebiliyorum. Ama bir düzen kurarsanız rahatlarsınız. Yemeklerimizi bir gece önceden yapın. Varsa bulaşık makinesini yıkayıp boşaltın geceden. Annenize sadece yemeği ısıtmak ve yedirmek kalsın. Böylece mutfak biraz daha temiz olur. Birde kocaman bir çöp kovası alın çöpü içine atması daha kolay olur. Evi toparlama işi de maalesef çocuk varsa hiç bitmez. Anca çocuklar uyuyunca toparlayabilirsiniz. Ama annenize söylenmeyin sakın kadın hasta haliyle bakıyor çocuklara. Allah yardımcınız olsun
amin cnm allah razı olsun yemek işini hemen ele alıyorum zaten..

anneme kalsa annem gitmek ister fakat bu gözlerle hayatını zor idame ettirir.
Hmmm... o zaman sorun kalıcı demektir. Ne yapıp edip anneni mutfaktan uzak tutmalısın. İlerlerse durumu eve kadın almaktan başka çare kalmıyor.
Maddi açıdan zorlar tabii.. Annenin maaşı varsa o karşılayabilir mi?

Hmmm... o zaman sorun kalıcı demektir. Ne yapıp edip anneni mutfaktan uzak tutmalısın. İlerlerse durumu eve kadın almaktan başka çare kalmıyor.
Maddi açıdan zorlar tabii.. Annenin maaşı varsa o karşılayabilir mi?
annem bize alışveriş yaparak yardım ediyor temizlikçi için para hayatta vermez.

Rica ederim. Alırsın. Yeter ki kalpler kırılmasın. Oda kendince sana kıyamıyor belliki 2 çocukla yemek yapmaya çalıştığına göre. En güzeli sen yap oturup yesin annende. Kırmadan güzellikle halledersin.
amin inşallah yazan ellerine sağlık.

Back
X