Çöp

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.105
108
Merhabalar.
Henüz gelişmekte olan bir semtte yaşıyorum. Çöpler birkaç ay öncesine kadar, poşetlerde sokak başlarına koyuluyordu. Kötü koku bir yandan, akan çöp suları bir yandan sinekler de cabası... Çöpler sokak ortasına dağılıyordu, sokak köpekleri yapıyor diye düşündüğümüzden ses çıkar(a)mıyorduk. Süpüren görevliler gelene kadar sokak başında çöpün koyulduğu yere kadar iteliyorduk hatta. Her neyse ısrar üzerine çöp kovaları geldi, yüksekçe bir şey. Ama çöpler dağılmaya devam ediyor ki çöp kovaları gelince yavrucağızlar uzanamaz da aç kalır diye yemek bırakmaya başladık, su falan bir de. Bir gece tamamen rastlantı balkona çıkmam gerekti, gördüklerimle dumur oldum. Plastik toplayan insanlar var ya bildiniz mi? Gelmişler ufak bir kamyonetle, poşetleri yırtıyor boşaltıyor içinden çıkan plastikleri alıyor eline geçen irice işine yaramayan şeyleri de sağa sola fırlatıyor. Abartmıyorum bebek bezi, kullanılmış ped, bir yumak saç sokak ortasında duruyordu! Onlara kolaylık olsun hem de sokak kirlenmesin diye plastik atıkları çöpün dışına koymaya başladık. Bina kapılarına uyarı falan astık hatta, ayrı koyunuz diye, bana mısın demedi. Muhtara gitmiş komşunun biri ben bir şey yapamam belediyeye falan gidin demiş. İnanın çöp atmaya çekinir olduk. Sabah erken süpürülmezse rezillik. Başkası bilmiyor belki senin çöpün olduğunu ama sen biliyorsun, aşırı rahatsızlık veren bir durum. Ne yapmamız lazım, böyle bir şey yaşayan var mı?

Çok can sıkıcı gerçekten. Böyleleri yüzünden çöp toplamak ceza sebebi oluyor işte. Bir gece toplanın komşular olarak biraz gözlerini korkutun. dağıtmasınlar çöpleri sağa sola.
Bu insanlar yüzünden olduğunu farkettiğimizden beri her gece sesler yükseliyor ama nafile.

Evet aynı konudan muzdaribim çok rahatsız oluyorum. Sokağımız resmen çöp içinde . Belediyeye şikayet ettim olmadı . Hakikaten ne yapmak gerek bende onu düşünüyorum kaç gündür. Zabıta falan geldi aklıma

Gagagall, belediyeye şikayet ettiniz ve bir şey olmadı mı yani? Ben oradan umutluydum biraz..

Gagagall, belediyeye şikayet ettiniz ve bir şey olmadı mı yani? Ben oradan umutluydum biraz..
Belediyenin şikayet hattını aradım ama bir değişiklik olmadı yok.siz deneyin belki bizim belediyede iş yoktur

Aaa ne saçma bizim plastikçiler çöpün içinde yırtıyor içinden alıyor alıvak birşey varsa dışarı falan atmıyorlar ne biçim insanlar
Sizin plastikçiler saygılı insanlarmış Biz iyilik yapıyoruz dışına koyuyoruz daha yaranamıyoruz kardeşim!!

Belediyenin şikayet hattını aradım ama bir değişiklik olmadı yok.siz deneyin belki bizim belediyede iş yoktur
Arayacağım. Artık burnuma dayandı. Düşünsenize bir kadın saçını taramış dökülen saçlarını yumak yapmış ve çöpe atmış. Daha doğrusu arttığını sanmış ama saç, sokakta gezintide.

Çöpçülerin geleceği saati biliyorsanız o saatlerde çöpler çıkarılsa olurmu ki

Yerin dibine gomulen, uzeri kapakli konteynirlar var. Onun icinden birsey almalari mumkun degil. Ozel cop arabalari cikartiyor konteyniri.
Eger yer musaitse belediyeye basvuru yapin. Oluru varsa mahallenizde imza toplayin. Belki care olabilir

Ay çok saçma ama ya kimse görmüyor mu bir iki biri bağırsa yapamazlar hiç de öyle yapan görmedim
Kavga edenler oldu, gecenin bir vakti insanlar balkona çıktı kavga izlemeye. Adam diyor ki kardeşim dışına koyuyoruz zaten daha ne karıştıyorsun oraları falan, plastikçi ne dese beğenirsiniz? Bak beni sinirlendirme haa evine girer tüm plastikleri toplar çıkarım...

Burda da oyle oluyor kağıt plastik toplayanlar dağıtıyor. Baska bir merkez ilce yere gömülen coplerden koydu harika bir sey kocaman silindir ve sadece kapagi yuzeyde hic bir pis goruntu ve koku yok

Yerin dibine gomulen, uzeri kapakli konteynirlar var. Onun icinden birsey almalari mumkun degil. Ozel cop arabalari cikartiyor konteyniri.
Eger yer musaitse belediyeye basvuru yapin. Oluru varsa mahallenizde imza toplayin. Belki care olabilir
Bu çöp kovaları için aylarca uğraştık. Temiz oluyorsa uğraşmaya değer tabi.

Bu çöp kovaları için aylarca uğraştık. Temiz oluyorsa uğraşmaya değer tabi.
Yeralti cop konteyniri diye netten bakin. Sistem baya guzel. Bizim yakinlarimizda var. En azindan etrafi kirlenmiyor birde bizim ordakinin derinligi baya var yani icine girmek mumkun degil.

Bizimkiler dagitmadan yapiyorlar.Bir keresinde eski kiyafetleri toplayan bir kadina vermistim .Copun etrafina dagitarak secip almis.Gordugumde uyardim . Bizim burda cop koyteynirlari yuzunden adamlar birbirlerini olduruceklerdi.Copun pisliginden cok buyuk kavga cikti.Simdi herkes cok dikkat ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…