Bebek Beslenmesi çorba

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
3 gündür kabak, patates, havuç azcık zeytin yağı, çok hiç yok denecek kadarda tuz ama çok az katıyorum hepsini minik bi tencerede haşlayıp blandırdan geçiriyorum çokta lezzetli oluyor kızımın yemediğini ben yiyorum ama ilginçtir benim kız mamadan çok onu yemeyi seviyor sanki tavsiye ederim kızlar.

dün tarhana yaptım sevmedi ondan önceki gün kabak ve patates haşalyıp vermiştim bugünde pirinçle havuçu haşladım erkenmi bilmiyorum ama galiba çorbalarda zorlanıyoruz.

kızlar bu tarhanayı veya şehriye tarzı şeyleri rondodan geçiriyomusunuz?

canım,şu andaramazanda olduğumuz için zaten günlükçorbayapılıyor.Çorbaları yaparken yağ,tuz azkoyuyorum.Baharat atmıyorum.kızıma 2-3 çorba kaşığıyediriyorum.amaben 3 hafta öncesinden sebzesularına(sonrairmikde ekleyerek)başlamıştım.Geçen şehriye çorbası yapmıştıım bayıldı.Ona özel pişirdiklerim tatsız tuzsuz oluyor ya sanırım ondan.

bir buçuk haftadır çorbalara başladık ogün pişen çorbadan yediriyorum ilk tarhana çorbasıyla başladık kırmızı mercimek yayla çorbasıda yedi hatta pirinçleriyle beraber doktorumuz 5. ayda püreli şekilde alışsın ilerisi için iyi olu demişti meyveleride rendeleyip direk yediriyorum inşaallah böyle devam eder.

ben ilk olarak dr önerdiği çorbayı verdim
patates,havuç çok az pirinç
kapağı kapalı olarak haşladım
piştikten sonra 1 çay kaşığı halis zeytin yağ
1 çay kaşığıda irmik kattım çok besleyici tavsiye ederim

oh afiyet olsun zaten genelde ilk bu çorba ile başlanır kabakta ekleyebilirsin sevdiyse ne mutlu bizimki sevmiyor

bende patatesle havucu haşlayıp içine irmik kattım onu yemedi dün mercimek çorbası yaptım tuz koymadım çok sevdi bakalım bugün tekrar patatesi ve havucu denicem inşallah yer birde tarhanayı nasıl yapıyorsunuz tarif eder misniz

oğlum tarhanaya bayılıyor,annem evde çorbalık erişte yapmış oğluma onu veriyorum,bugünde havuç patates haşladım rondodan geçirdim verdim sevdi minik kuşum.

Şehriye corbasını süzgeçten geçirip mi veriyorsunuz?Ve de nasıl yapıyorsunuz?salça?

ben rondadan geçiriyorum,yaparken domates rendeliyorum yarım biraz yağ koyuyorum.tavuk için daha erken bence haftaya aşımız var o zaman beslenme programını sorucam,neleri ne zaman ve ne kadar verelim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…