corona da önlem alınana yağılan psikolojik baskı

Şu yazdığınız ilk paragrafa benzer cümleler kurunca da pimpirikli ve paranoyak damgası yiyorum :KK70:

Hatta bozulan küsen oluyor.
Nerde yaşıyor bunlar dünya yanıyor umurlarında değil. Uzayda mı?
Kim ne derse desin valla benim umrum değil. Ben tedbirimi alır öyle yaşarım. Aşırı bir korku ile hayatı zehir etmiyor ama gevşeklikle hayatı tehlikeye de atmıyoruz diyeyim. Herkes bu kadar olsa keşke.

Asıl biz onları garipsiyoruz ters ters bakıyoruz sizde öyle yapın.

Dikkatli olmaya laf ediliyor ya sorumsuz olana niye susalım her ortamda uyarı yapmak kurala uymayanı hor görmek lazım baskı olsun.

Şaka gibi bizi baskılamaya çalışıyolar.

Bahçede çocuklar maske takmıyo ama asansörü kullandığımız için takıyolar mecbur.
Kalabalık bina gelen kargonun yemeğin hesanı yok en pis yer orası tabiki koruyucaz kendimizi.

Zaten dezenfektan kolonya hep yanımızda her şekilde sıkıyoruz elimize sık sık.

Siz doğrusunu yapıyorsunuz. Biz ufaktan normale döndük ama ortama maskesiz biri gelse ya da yanımıza yaklaşsa hemen hop hop diye uyarıyoruz.
Takılmayın siz onlara. Önlem yanlış değildir.

Asıl biz onları garipsiyoruz ters ters bakıyoruz sizde öyle yapın.

Dikkatli olmaya laf ediliyor ya sorumsuz olana niye susalım her ortamda uyarı yapmak kurala uymayanı hor görmek lazım baskı olsun.

Şaka gibi bizi baskılamaya çalışıyolar.

Bahçede çocuklar maske takmıyo ama asansörü kullandığımız için takıyolar mecbur.
Kalabalık bina gelen kargonun yemeğin hesanı yok en pis yer orası tabiki koruyucaz kendimizi.

Zaten dezenfektan kolonya hep yanımızda her şekilde sıkıyoruz elimize sık sık.

Ay bir de asansör meselesi var. Bir binanın en üst katında oturuyorum. Mecbur asansörw biniyorum. 3 kişilik küçücük asansör. Her inen maskesiz. Nasıl cesarwt ediyorlar. Maskemi iyice kapatıp, gözlerimi de kapatıp biniyorum mecbursam eşyam çoksa.

Çok sıkı maske denetimi yapılmalı. Üst üste üste üste sürekli cezalar kesilmeli maskesi ağzında , kolunda olanlara.

Bak bakalım maske dışında neler takmaya başlıyorlar.

Bu konuda denetim çok zayıf .

Bende uzak mesafe konuşmaya çalışınca insanlarla " bu kadar da uzak durma ya maskelerinin var " diyorlar.

Ya da markete pazara gidildiğinde dibine kadar giren maskesiz tipleri uyardigimda tepkilerle karşılaşıyorum.

Kaç kişiyle markette kavga ettim saymıyorum bile.

Bir de bu cahillerin önündekiyle boşluk bıraktın diye sırada değilmişcesine gelip önüne geçeni var.

Ay bir de asansör meselesi var. Bir binanın en üst katında oturuyorum. Mecbur asansörw biniyorum. 3 kişilik küçücük asansör. Her inen maskesiz. Nasıl cesarwt ediyorlar. Maskemi iyice kapatıp, gözlerimi de kapatıp biniyorum mecbursam eşyam çoksa.

Aynen bizde öyle sıkı kapatıyoruz mecburuz asansöre napalım valla içim rahat her kurala uydum her denileni yaptım.
Kimsenin hakkına girmedim.

Onlar düşünsün gerisini

Bulunduğum yer ülkede en çok vakanın olduğu şehirlerden biri. İyi bir durum sokakta maskesiz insan çok az, bizim memleketten beklemezdim ama çoluk çocuk yaşlı genç herkes maskeyle geziyor sokakta. Kötü durumsa iyi durumun sadece yazdığımdan ibaret olması, düğünler cenazeler gezme tozmalar gırla :olamaz: Açıkçası tamamen eve kapanmanın mümkünlüğünün ötesinde doğru olmadığını düşünüyorum, sonuçta işe gidilmeli, mal-hizmet üretimi devam etmeli piyasada para dönmeli bi şekilde. Fakat büyük düğünler yapmanın, cenazelere katılmanın, koşa koşa gezmelere gitmenin, keyfi buluşmaların zamanı mı şimdi allah aşkına.

Yaptıklarınız duyarlı bir insanın asgari düzeyde uyması gereken şeyler zaten ama gelgelelim asgari kurallara bile uyanın "herkes akıllı da ortamdaki tek deli ben miyim" durumuna düştüğü oluyor. Velhasıl çok haklısınız fakat böyle lüzumsuz insanlar hep olacaktır. Siz bildiğiniz düzende devam edin.

Daha bu sabah biri yenidoğan olmak üzere üç çocuğun annesi gencecik bir hanımın covid-19 nedeniyle vefat ettiğini öğrendim. Uzaktan bir tanıdığımdı, sosyal medyadan durumunu iki haftadır takip ediyordum ve ne yalan söyleyeyim genç olması nedeniyle nasılsa iyileşir diyordum başta. Bu virüsün şakası yok, her yaştan insanı buluyor kimin hafif geçirip kimin vefat edeceği belli olmuyor. Biri ufacık bebek üç çocuk öksüz kaldı :KK43:

kızlar merhaba,
Artık bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Çevremden sürekli bir bakış, bir ima görüyorum.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Kardeşin sen ne halt yersen ye, ama dikkat edene niye karışıyorsun?

Cidden kafama takmadım aylardır ama en sonunda artık patladım.

Siz karşılaştınız mı hiç böyle durumlarla yoksa benim çevremdekiler mi sorunlu?
Merhaba, siz doğru olanı yapıyorsunuz. Asla etkilenip yanlış mı yapıyorum diye düşünmeyin. Kendisini ve toplum sağlığını düşünen ahlaklı bir birey gibi davranıyorsunuz. Ben de tamamen sizin gibiyim, tüm tedbirlerimi alıyorum gerisi Allah kerim. Bir de büyük resmi görenler var, Corona dış güçlerin oyunuymuş falan. Herkes tutturmuş bir yol oradan gidiyor. Sizinki doğru yol, kötü hissetmeyin. Sağlıkla atlatalım bu günleri inşallah.

kızlar merhaba,
Toplu taşımada siperlik takıyorum, iş yerinde maskem hep ağzımda. Bunlar zaten normal önlemler.
Ama ek olarak arkadaşlarımla buluşmuyorum, evlerine gitmiyorum, zaten iş yerinde görüşüyoruz.
Ama aldığım ek önlemlere "En çok sen yaşayacaksın ehehe" mantığı ile bakmak çok yordu beni.
Haftaya eşimin teyzesinin evi boş, Antalya da. Oraya gideceğiz 3 günlük tatile. Zaten boş ev. Onda bile "oo siz tatile gider miydiniz, sizin psikoloji gidik ya o yüzden diyorum" vs gibi yorumlarla karşılaştım.

Kuzenim yine geçen dalga geçti ama instagramına baktım. 1 haftada bulunmadığı kişi kalmamış. Hepsinde de maske yok, dip dibe oturuyorlar.

Bunlar öpüşmeyip sarılmadıkça aynı ortamda yanyana oturunca bir sorun olmayacağını düşünen insanlar. Ben onları eleştirmiyorum, yüzlerine laf etmiyorum ama ben siperlikle dolaşınca ve onlarla görüşmeyincr olay oluyor.

Para cezası yememek için maske takan arkadaşım bana akıl veriyor, deli oluyorum.
Ben hepsine doğal seleksiyon olarak kabul ediyorum. Ama dikkat edenin canı yanıyor ya ona üzülüyorum.

Hele bazı zamanlar metroda siperlik takan tek ben oluyorum. Öcü görmüş gibi suratıma bakıyorlar. Hepsininde maske çenede veya sadece ağzını kapatmış.

Valla tebdir güzeldir ama herkes kendinden sorumludur.
Başkalarına laf çarpıtmadığınız sürece ne yaparsanız yapın hayat sizin hayatınız can da sizin canınız, benim iş yerinde de var bir arkadaş sizin gibi sıkı tedbir uyguluyor ama instadan falan ya da bazen laf arasında bizlere falan laf sokuyor bir kaşık suda boğasım geliyor.
Ben mesela toplu yerlerde maske takıyorum el dezenfekte işini sürekli yaparım corona dan bağımsız olarak ama öyle eve gelen poşeti yıkayım, işte masamda maske takayım yapmıyorum. Etrafta gezinirsem takıyorum iş yerinde, dışarıda da insansız yerlerde çıkarıyorum oksijen almak için...
Siz bizim arkadaş gibi değilseniz ne yaparsanız yapın kimse size karışamaz.

kızlar merhaba,

Valla bana laf söyleyenden lafımı esirgeyecek değilim basit bir önlemi anlamayacak mantiktaki insanlarla muhattap bile olmamaya çalışıyorum. Onlar yüzünden beş buçuk aydır eşim eve gelemiyo sağlık olsun diyoruz. Üstüne bir de maskenin mantığını anlamayan insanlara laf anlatmakla uğraşamam. Herkes hayatına devam edebilir istediği yere gidip gezebilir eglenebilir ama hepi topu bir maske takmak bu kadar zor olmamalı

Bizdekiler mallikta level atlamışlar yeni tasindilar binaya mis gibi apartmanimiz copluge dondu bahceye aldiklari esyalarin fislerini mi atmıyorlar ojelerini silip pamuklarini mi sigara izmariti paketi Allahim kafayi yemek uzereyim en son yaptiklari da yeter artik dedirtti resimdeki opup tükürmüşler .. corona olmayacaksak da bunlar yuzunden olacagiz maske ne yapsin bu pisliklere ..yonetici yazliga gitmisti 1 aydir yok biz uyardik dinlemediler attim fotolarini 7. Kattayiz ve mecbur asansoru kullaniyoruz cocuklar falan .. artik kullanmicam merdivenden ineyim dicem 2. Kattalar coplerini kapinin onune koyuyorlar karsi dairenin kapisina kadar suyu akmis.. insanlikla alakalari yok
20200817_193552.jpg
20200817_193339.jpg

kızlar merhaba,

Ah oyle haklisin oyle haklisin ki.. bu korona doneminde sirf onlemlere uyuyorum diye pimpirikli mi olmadim, takintili mi olmadim... cok iyi anladim da cozum onerim yok. Bize yapilan bu psikolojik baski onlem almayanlara yapilsa simdiye dek koronanin k si kalmamisti ortada.

Ben de köyden gelen kayınvalidemi ziyarete gittiğimizde sarılmadım ve uzak oturdum diye şişliğini çektim.
Bana kalsa ziyarete bile gitmezdim, bir de öpecekmişim? bababababab :110:

Bizdekiler mallikta level atlamışlar yeni tasindilar binaya mis gibi apartmanimiz copluge dondu bahceye aldiklari esyalarin fislerini mi atmıyorlar ojelerini silip pamuklarini mi sigara izmariti paketi Allahim kafayi yemek uzereyim en son yaptiklari da yeter artik dedirtti resimdeki opup tükürmüşler .. corona olmayacaksak da bunlar yuzunden olacagiz maske ne yapsin bu pisliklere ..yonetici yazliga gitmisti 1 aydir yok biz uyardik dinlemediler attim fotolarini 7. Kattayiz ve mecbur asansoru kullaniyoruz cocuklar falan .. artik kullanmicam merdivenden ineyim dicem 2. Kattalar coplerini kapinin onune koyuyorlar karsi dairenin kapisina kadar suyu akmis.. insanlikla alakalari yokEki Görüntüle 2676919 Eki Görüntüle 2676920
Oha diyorum çok afedersiniz, bu nasıl bir şey?

Oha diyorum çok afedersiniz, bu nasıl bir şey?
Daha fazla şey demeyi hakediyorlar da neyse.. anlamadim ki tasinali 2 ay oldu olmadi bu haldeyiz bunlari yapan da 2 genc kiz ve arkadaslari muhtemelen cunku anne baba boşanmış anne yok burda ,baba geceleri geliyor o da saat 1 2 gibi sokakta bagira bagira telefonda kufurlu konustugu icin geldiği saati gordum kizlari uyardik ama dinlemediler..

Back
X