• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona ve dogum

Biranne01

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2018
1.051
695
43
37
Bayanlar eskiden konu acmistim belirtim yok diye test yapmamislardi bana corona icin simdi dogumda esimde girecek yanima yani doguma ama doktor test yaptirin negatifse alirim dedi ancak,ben daha onceden yaptiramamdigim icin simdi merak ediyorum ozellikle doktor veya saglikci varsa dogum icin dedigimizde test yaparlarmi birde yine burundan falan suruntu alinirmi yoksa sadece kan tahlili yeterli olurmu doguma girebilmesi icin?simdiden tesekkur ederim

Doğumun olacağı hastaneyi arayın

Orada test yapıyorlarsa orada yaptırın

Sağlıkla kucağınıza alın

Eşinizi almazlarsa da gerilmeyin

Eşime doktor gel dedi ikimiz de cıks dedik

Ben daha gerilirdim diye istemedim

kan ile bakılan antikor, geçirip geçirmediği yani
pozitif mi diye sürüntü alıp bakıyorlar.
özel hastaneler bildiğim sürüntüyü alıp devlete gönderiyor. yaklaşık 1,5-2 gün sürüyor sonuç çıkması. o nedenle doğumun olacağı gün yapıp hemen sonucu söyleyemezler.
gerçi sürüntü negatif çıksa da pozitif olma ihtimali hep var. neticede sürüntü için değmediği yerde olabilir virüs.

Doğumun olacağı hastaneyi arayın

Orada test yapıyorlarsa orada yaptırın

Sağlıkla kucağınıza alın

Eşinizi almazlarsa da gerilmeyin

Eşime doktor gel dedi ikimiz de cıks dedik

Ben daha gerilirdim diye istemedim
Cok tesekkur ederim hastaneyi arayayim dediginiz gibi,benim diger dogumlarimda hep disardaydi birde ben bayiltilmis oluyirdum simdi belden uyusturup yapacaklar cok gerginim onun yanimda olmasina cok ihtiyacim var bu yuzden girmesini istiyorum birde son cocuk dogum anini gormek istiyoruz ikimizde

kan ile bakılan antikor, geçirip geçirmediği yani
pozitif mi diye sürüntü alıp bakıyorlar.
özel hastaneler bildiğim sürüntüyü alıp devlete gönderiyor. yaklaşık 1,5-2 gün sürüyor sonuç çıkması. o nedenle doğumun olacağı gün yapıp hemen sonucu söyleyemezler.
gerçi sürüntü negatif çıksa da pozitif olma ihtimali hep var. neticede sürüntü için değmediği yerde olabilir virüs.
Tesekkur ederim 🙏

Cok tesekkur ederim hastaneyi arayayim dediginiz gibi,benim diger dogumlarimda hep disardaydi birde ben bayiltilmis oluyirdum simdi belden uyusturup yapacaklar cok gerginim onun yanimda olmasina cok ihtiyacim var bu yuzden girmesini istiyorum birde son cocuk dogum anini gormek istiyoruz ikimizde

Alırlarsa tabii de almazlarsa da çok üzülmeyin diye yazdım anımı

😀😀😀

Cogu hastane doguma almiyor esleri. Sebebi de belli aslinda. Su donemde esinizin doguma girip giremeyecegini dusunmeyin,kendinize ve bebeginize odaklanin bence.
Yok zaten doktorum alacagini soyledi diye arastiriyorum test isini yoksa bu donemde almam desede hakli aslinda

Doğuran arkadaşlarım tam da böyle test sonucu ile eşlerini doğuma alabildiler.
Tabii ki belirli özel hastaneler, hepsi de değil.
Hatta bu sebeple son 2 haftada hastane değiştirdiler falan filan.
Eğer sezaryen değilse çok da yanınızda olmasının manası yok çünkü normal doğumda zaten son 5 dk da odaya alınıyor baba.

Tam anlayamadım siz covid belirtilerinden mi şüpheleniyorsunuz

Doğuran arkadaşlarım tam da böyle test sonucu ile eşlerini doğuma alabildiler.
Tabii ki belirli özel hastaneler, hepsi de değil.
Hatta bu sebeple son 2 haftada hastane değiştirdiler falan filan.
Eğer sezaryen değilse çok da yanınızda olmasının manası yok çünkü normal doğumda zaten son 5 dk da odaya alınıyor baba.
Ya sezeryan olacak benimki birde su var 🤦‍♀️ ilk dogumda ziyarete gelen akrabayi almaya gitmis ciktigimda yoktu 2.de oglumu tuvalete goturmus ciktim yoktu 3.dede durdum durdum diyo 2 dk lavaboya gittim geldim yine cikmissin 🤣🤣 artik dedim bu son oldugu icin yanimda olursun birde digerlerinde beni bayiltmislardi bunda bayiltmadan yapacaklar o yuzden istiyorum yanimda hemde o ani beraber gorelim diye❤

Mayısta pandemi önlemlerinin tavan yaptığı zamanda doğum yaptım. Ameliyatım çok zor geçti , esimi almadılar hatta hastaneye bile giremedi tek refakatçi aliyolardi. Doğum fotomuz fln hiç yok. Ama önemsemedim hastaneden nasıl kaçtık bilemedik Corona korkusu o zaman daha fazlaydı şimdi millet alıştı lüksün den zevkinden ödün vermek istemiyor

Size yaparlar doğum için söylediğinizde ama eşinize ancak özel hastanede yaparlar doğum yapacağınız hastaneyi arayın yüksek ihtimalle yaparlar test

Yok zaten doktorum alacagini soyledi diye arastiriyorum test isini yoksa bu donemde almam desede hakli aslinda
Durumlar degisebilir, dikkatli olmakta fayda var. Ben sizin yerinizde olsam esimi istemem dogumhanede. Benzer durumda dogan cocuga varana kadar korona olan bir aile taniyorum, artik nereden kimden gecti belli degil. O olaydan sonra bulundugum sehirdeki cogu hastane doguma tek refakatciye izin vermeye basladi, dogumhaneye de kimseyi almadilar

Esim saglikci ,pandeminin en agir zamani mayis ayinda doğum yaptim,esim dogumda yoktu ,bebekleri ve beni 1 ay sonra gorebildi ,iceride olmamasini sorun etmeyin ,doguma yakin test yapilsin ki yeni dogana cok acik tehlikeye ,bebege birsey bulasmasin

Back
X