• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona ve dogum

İsveç’te yaşıyorum ve arkadaşımın doğumuma refakatçi olmustum hem dil bilmediği hemde hemşire olduğum icin olağan durumlarda müdahale edebildiğim için . Burda corona önlemleri biraz daha farklı , her hangi bir semptom yoksa doğuma rahatlıkla girebiliyorsun . Nitekim ordada öyle olması lazım, Sonuçta diger sağlık çalışanlarıyla mesafeni koruyorsun ve gerekirse koruma kıyafetleri de giyebilir.
Bu arada test burundan alınan örnekle yapılıyor , burda basit semptomlarda test yaptırabiliyorsun belki ordada öyledir . Şimdiden Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin ...

İsveç’te yaşıyorum ve arkadaşımın doğumuma refakatçi olmustum hem dil bilmediği hemde hemşire olduğum icin olağan durumlarda müdahale edebildiğim için . Burda corona önlemleri biraz daha farklı , her hangi bir semptom yoksa doğuma rahatlıkla girebiliyorsun . Nitekim ordada öyle olması lazım, Sonuçta diger sağlık çalışanlarıyla mesafeni koruyorsun ve gerekirse koruma kıyafetleri de giyebilir.
Bu arada test burundan alınan örnekle yapılıyor , burda basit semptomlarda test yaptırabiliyorsun belki ordada öyledir . Şimdiden Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin ...
Cok tesekkur ederim 🙏

Esim saglikci ,pandeminin en agir zamani mayis ayinda doğum yaptim,esim dogumda yoktu ,bebekleri ve beni 1 ay sonra gorebildi ,iceride olmamasini sorun etmeyin ,doguma yakin test yapilsin ki yeni dogana cok acik tehlikeye ,bebege birsey bulasmasin
🙏 dogumdan 2 gun once yaptiracagiz test .cok tesekkur ederim

Durumlar degisebilir, dikkatli olmakta fayda var. Ben sizin yerinizde olsam esimi istemem dogumhanede. Benzer durumda dogan cocuga varana kadar korona olan bir aile taniyorum, artik nereden kimden gecti belli degil. O olaydan sonra bulundugum sehirdeki cogu hastane doguma tek refakatciye izin vermeye basladi, dogumhaneye de kimseyi almadilar
Aslinda benimde doktorum sadece esini refakatci kabul ediyor zannedersem bu yuzden test sartiyla dogumada izin veriyor.Sonucta hep beraberiz esimle ama sorun oldugunu hissedersek teste gerek kalmadan iptal ederiz bu durumu🙏

Size yaparlar doğum için söylediğinizde ama eşinize ancak özel hastanede yaparlar doğum yapacağınız hastaneyi arayın yüksek ihtimalle yaparlar test
Evet ozelde yaptiracagiz devlet kesinlikle belirti olmadan yapmiyor zaten keyfi bir sey oldugu icin bir bakima kimsenin hakkina girmek istemiyoruz parayla yaptiracagiz

Mayısta pandemi önlemlerinin tavan yaptığı zamanda doğum yaptım. Ameliyatım çok zor geçti , esimi almadılar hatta hastaneye bile giremedi tek refakatçi aliyolardi. Doğum fotomuz fln hiç york. Ama önemsemedim hastaneden nasıl kaçtık bilemedik Corona korkusu o zaman daha fazlaydı şimdi millet alıştı lüksün den zevkinden ödün vermek istemiyor
Aslinda inanin ne luks ne zevk icin doktorda kararsiz kalmistim en son simdiki doktorumla devam etmeye karar verdim ve boyle bir durum oldunu ogrendim zaten refakatci olarak sadece esimi alacaklar bari firsat varket dogumada girsin dedik sonucta bidaha dogurmiycam

Aslinda inanin ne luks ne zevk icin doktorda kararsiz kalmistim en son simdiki doktorumla devam etmeye karar verdim ve boyle bir durum oldunu ogrendim zaten refakatci olarak sadece esimi alacaklar bari firsat varket dogumada girsin dedik sonucta bidaha dogurmiycam
Bende bir daha dogurmicam ama sağlık herşeyden önemli. Belki sizde yoktur ama baskaisnin eşinde vardır. Veya başkasının eşine test yaptıktan sonra kapmama ihtimali yok mu en iyisi hiç kimseyi almamak taviz vermemek. Zaten korona bu tavizlerden dolayı bu kadar patlamadı mi.. herkes o saçma normalleşme süreci başlamadan önceki gibi davransaydi belki bitmişti şimdiye. Neyse hayırlı doğumlar dilerim Allah sağlıkla kucaginza almayı nasip etsin inşallah

Siz dört tane doğurmuşsunuz maşallah diyorum kaygılanmayın olmadı 5. ye yetişir, ben sizde o potansiyeli gördüm 🤓

Doğumum çok problemliydi girse bayılırdı herhalde eşim 😐
Valla Allah nasip etse 5te dogururdum bu 4.sezeryan olacak ama 3.bebegim öldü yani bu dogan 3.yasayan olacak Allah nasip ederse ben cocuk cok seviyorum evet ama zaten hem sezeryan hakkim son hemde dikislerim acik kaldigi icin risk olur bidahasi.

Bende bir daha dogurmicam ama sağlık herşeyden önemli. Belki sizde yoktur ama baskaisnin eşinde vardır. Veya başkasının eşine test yaptıktan sonra kapmama ihtimali yok mu en iyisi hiç kimseyi almamak taviz vermemek. Zaten korona bu tavizlerden dolayı bu kadar patlamadı mi.. herkes o saçma normalleşme süreci başlamadan önceki gibi davransaydi belki bitmişti şimdiye. Neyse hayırlı doğumlar dilerim Allah sağlıkla kucaginza almayı nasip etsin inşallah
Tesekkur ederim Allah razi olsun 🙏

Valla Allah nasip etse 5te dogururdum bu 4.sezeryan olacak ama 3.bebegim öldü yani bu dogan 3.yasayan olacak Allah nasip ederse ben cocuk cok seviyorum evet ama zaten hem sezeryan hakkim son hemde dikislerim acik kaldigi icin risk olur bidahasi.

Siz böyle yazınca pişman oldum size takıldığıma. Allah hayırlı ömürler versin hepinize

Bende çocuk çok seviyorum ya özellikle kendi cocuklarimi tabiki :) hiç böyle anaç olacağımı bilemezdim Allah in hikmeti imkanım olsa 4 5 yaparım ama onlara iyi maddiyat sağlayamadıktan sonra yapmam heralde ama zengin olsam Angelina Jolie gibi 4 kendim doğurur 3 de bebekken evlat edinirdim ne güzel

Bende çocuk çok seviyorum ya özellikle kendi cocuklarimi tabiki :) hiç böyle anaç olacağımı bilemezdim Allah in hikmeti imkanım olsa 4 5 yaparım ama onlara iyi maddiyat sağlayamadıktan sonra yapmam heralde ama zengin olsam Angelina Jolie gibi 4 kendim doğurur 3 de bebekken evlat edinirdim ne güzel
Valla Allah bakabilen isteyen herkese nasip etsin☺️ cocuk mutluluk veriyo insana ben kendi cocuklarimi cok cok seviyorum tabiki ama es dost kimin varsa onlarida yani ☺️ biraktirip kahve icmeye yollatiyom esleriyle🤣 artik bu son cocuk bunlada 5 sene idare etsem sonra kardesimin olur biraz buyuyene kadarda onla sonra biri daha dogurur bi 5 senede oyle idare etsem zaten sonrada torunlarim olur ins.guzel olur yani ☺️☺️

Merhaba arkadaşlar akademisyen bir hemşire olarak koronaya karşı almanız gereken vitaminleri duyurmayı görevim olarak görüyorum. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi, o kadar sağlık, bir o kadar mücadele 💪 öncelikle kullanmanız gereken vitamin D vitamini. D VİTAMİNİ....!!!! Mutlaka ama mutlaka takviye olarak almanız gerekir. Sonrasında c vitamini ve demir bunu takip ediyor. Tabii ki her şeyden önce güzel beslenmeniz. Kan tahlillerini zide yaptırarak destek alırsanız daha mükemmel olur. Bunlar kadar elzem olan bir diğeri melatonin, uzmanlar boşuna düzenli uyuyun demiyor. Erken uyku ve düzenli uyku uyumanın faydası melatonin den geçiyor. Hangimiz gece 23-03 arası deliksiz karanlık stressiz uyuya biliyoruz? O zaman melatonin al bağışıklığını güçlendirdir diyorum. Ben ağızdan ilaç almak da zorlandığım için alımını daha rahat güvenilir ve kolay olan yolu bant kullanıyorum. Transdermal olarak geçer. Kılcal damarlarınız da direk kana karışarak böbreğimizi karaciğerinizi yormaz. Sağlıklı günler dilerim

Bayanlar eskiden konu acmistim belirtim yok diye test yapmamislardi bana corona icin simdi dogumda esimde girecek yanima yani doguma ama doktor test yaptirin negatifse alirim dedi ancak,ben daha onceden yaptiramamdigim icin simdi merak ediyorum ozellikle doktor veya saglikci varsa dogum icin dedigimizde test yaparlarmi birde yine burundan falan suruntu alinirmi yoksa sadece kan tahlili yeterli olurmu doguma girebilmesi icin?simdiden tesekkur ederim
Bu kişisel bi tercih olduğu için devlet hastaneleri yapmaz ama özeller de ücreti mukabilinde yapılır

Canım benim çalıştığım hastanede artık ameliyat öncesi herkese mecburi oldu test.isteniyor.

Back
X