Coronasavar

Başladığım kitabı, filmi diziyi bitirmek zorunda hissediyorum
Yoksa bayaga bayaga aklımın bir kenarında kalıyor
Var mı bunun bir adi acep
Ben bu yüzden bağlanma problemi yaşıyorum. Yeni bir diziye başlayamıyorum resmen. O diziyi sevmesem de 8 sezonu izleyip bitirmeliyim. Bu yüzden çok seçici davranıyorum keşke her seçimim bu kadar seçici olsa

Normalde sokağa çıkmayan ben bile deli gibi dışarı çıkmak istiyorum. Markete gitmek için kavga ediyoruz sen değil ben gideceğim diye

Ben iki haftadır hiç çıkmadım.
Dışarı çıkınca ayakkabıyla yurumeyecekmis gibi hissediyorum kendimi.

Hahaha esin çok zekiymis. Senin yaptigin kekin üstüne yatiyor, kendisi yapmis gibi yapiyor.

Aklima kizim geliyor. "Anne bana agaç çiz, anne bana ev çiz" Ciziyorum. Iki dakika sonra esim içeriye giriyor "Baba BABA! Ben bir ev çizdim bide çook güzel bir agaç çizdim. Ben yaptim BEN".

Bazen bu kizin geleceginden endise duyuyorum

Ben iki haftadır hiç çıkmadım.
Dışarı çıkınca ayakkabıyla yurumeyecekmis gibi hissediyorum kendimi.

Benim de hemen hemen 20 gün olmuştur sanırım, onun öncesinde de sadece markete gidiyordum zaten

Senin kız da çok fenaymış gerçekten

Korono vaar koronooo deyince hep o el hareketi geliyor aklıma alicja

Hahahah zaten tam o ses tonuyla düşün her seferinde o sesle söylüyorum corono var coronooo

Kızın Felemenkçe/Fransızca mı konuşuyor sizinle yoksa Türkçe mi?

Kızın Felemenkçe/Fransızca mı konuşuyor sizinle yoksa Türkçe mi?

Felemenkçe konsuyor. Fransiz bölümünde yasamiyoruz. Annemler çok fena kiziyorlar "bu kiz bu sekilde hiç Türkçe ögrenmeyecek" diye. Bu aralar Türkçesinin üzerinede duruyoruz ve kizim tek tük kelimeler, cümleler konusabiliyor. Onun ile Türkçe konustugumuzdada anliyor dediklerimizi, ama Türkçeyi, felemenkçe kadar akici konusamiyor tabiki.

Birazda suç bizde. Evde biz genelde Felemenkçe konusuyoruz. Iste biraz youtubetan pepededen destek aliyoruz :) Umarim ilerde Türkiye tatillerindede dahada düzelir dili.

Ay bence de.
Acaba yaşlandım diye mi düşünüyordum ama yok
Karizması var
DeLuca çok çocuk ya, ergen ergen hareketleri var. Sırf tip bir yere kadar, ki yeni doktorun tipi karizması da ondan iyi bence. Aksanı bile güzel.
Gece gece bana yakışıklı doktorlardan bahsettirmezsek yalnız

İki ana dilli ebeveynler genelde her biri tek dili konuşuyor, çocuk ikisini aynı anda öğrenmiş oluyor.
Tabi okuduğum, edindiğim bilgiler bunlar.
Sürdürülebilirliği ya da dil gelişimine etkisini bilemiyorum.

Düzelir düzelir de belli bir yaştan sonra kitapla da desteklemek lazım yoksa gurbetçiler bir deyim kullandığın zaman beeyle bakıyorlar
Bizim evde türkçe hariç konuşmak yasaktı Türkiye'ye gelince çok zorlanmadım ama türkçe hocalarımı kandırdım hep yüksek not için

Çevresinde devamlı Felemenkçe duyduğu için onu daha iyi konuşması çok normal. Küçük daha, bir şekilde illa ki öğrenir Türkçeyi de.
Ben de bir dönem Felemenk dili ve tarihi dersi almıştım ama öğrendiğim üç beş cümle de gitti seneler içinde. Dank je, bedankt, alstublieft falan kaldı sadece

İki ana dilli ebeveynler genelde her biri tek dili konuşuyor, çocuk ikisini aynı anda öğrenmiş oluyor.
Tabi okuduğum, edindiğim bilgiler bunlar.
Sürdürülebilirliği ya da dil gelişimine etkisini bilemiyorum.

Dogru biliyorsun. Ilk basta bu sekilde deniyorduk. Kizim 2 yasindaykden halen konusmuyordu. Ben tabi endiselendim, acaba yanlismi yapiyoruz felan diye. Sonra tek dil (felemenkçe)ye geçtik. Krese gittigi için, birde o sekilde daha iyi anlar, kendini ifade eder diye düsünmüstüm.

Simdi ise dili çok güçlü Herkes diyor, acaip bir sekilde konusuyor. Bir kelimeyi 1 defa duydugunda, hemen kapiyor ve kullanmaya basliyor. Simdiki bildigimi, 2 yas siralarinda bilseydim, çift dil olayini birakmazdim tabiki. Bos endise etmisim yani.

Ancak kolay degil, günlük yasamda, is yerinde her yerde felemenkçe konusuluyor. Bazen benimde dilim dönüyor Türkçe konusurken kizim ile. Dogal gibi gelmiyor. Ama elimden geldikçe deniyorum. Kizimda, benim gibi iki dilide çok akici konusmasini istiyorum. 1 dil bir insandir. Kendini çesitli dillerde ifade etmek, çesitli dillerde müzik eserler, kitap eserlerini inceleyebilmek o kadar bir zenginlik ki. Umarim basarabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…