Ben de dedıgım şeye emin değilim bu arada aklımda yanlış kalmış olabilir guvenme yaniiiiiiiBen de sadece kendi mesleğimle alakalı alanında bilgi edinmiş olabilirim, varsa tıpla alakalı herhangi bir şeyi bilmiyorum gerçekten
Çok doğru düşünüyorsun.
Dil, gerçek hayatta karşılığını bulmadığında 1 senede uçup giden bilgiden ibaret.
Kreşte felemenkçe, seninle de öyle, eşinle türkçe konuşabilir.
4 yaşa kadar sünger olduklarından ve dil kapasiteleri bu sürede oturacağından yapabilirsiniz, inanıyorum:)
Ben üniye kadar tüm öğrenim hayatımda almanca gördüm, anadolu lisesi almanca bölümü çıkışlıyım, gidip yaşayacak seviyede donanımım oldu, ing olarak pre seviyedeydim yan dil olarak.
Üni bölümünde %40 ing ağırlıklıydı, almanca silindi gitti.
Adımı ve sayıları hatırlıyorum, o kadar
İşin garibi ingilizce de gitti, kullanmadıkça sıfırlandım çöp gibi boşa giden yıllarım, emeklerime el sallıyorum.
Kaldı mı elimde anadilim, onu da yakında unuturum kesin
‘Körler sağırlar birbirini ağırlar’ tam da bu duruö için söylenmiş olmalıBen de dedıgım şeye emin değilim bu arada aklımda yanlış kalmış olabilir guvenme yaniiiiiii
Nü yapacak mı da vinci çünkü insan bedenini de anatomik olarak çiziyor diye bılıyorum
kdkdd belki yapar
İşin gücün anatomi.Baktım anatomi çizimleri yapıyormuş
Okul Türkiye'de miydi orada mı?
Dükkkİşin gücün anatomi.
Mesleki ilgi mi yoksa başka şeylerden ötürü mü emin olamıyorum
Çok isterdim en az 4 dili su gibi konuşabilmek.Birsey söyleyim mi? Burda resmi 3 dil var, Flemenkçe, Fransizca ve azda olsa Almanca. Ilkokul 5ten lise sona kadar Flemenkçe sart. Bölüme görede Almanca alabilirsin. Yani her çoçuk 10 yasindan 18 yasina kadar Fransizca görüyor.
Ve lise sondan sonra halen Fransizca konusamiyordum. Ha düsüne düsüne bir kaç kelime olur anlatirdim fakat sohbet olayi kesinlike yoktu. Cünkü ders çok fazla teorikti. Pratik dogru düzgün yok.
Sonra simdiki çalistim is yerinde çogunlugu Fransizdi, yani fransiz bölümden gelme. Mecburdum Fransizcayi konusmaya. Inanirmisin 3 ayda, o okul dönemin bana ögretemedigi kadar Fransizca konusmaya basladim. Ha gramer olarak iyi degilim halen ama gayet akici Fransizca konusabiliyorum simdi.
Dedigin gibi yani, dil kas gibi birsey. Antreman yapman lazim sürekli. Simdi baska bir is yerine gitsem ve yillarca Fransizca konusmasam, eminim yine unuturum.
Üstüme iyilik sağlık lafa bak ahfhahDükkk
Bu arada dük gördüm bugun izledıgım film ve dizide çok şükür hala unutmamışım
Vay be. Annem ve akrabalarım Türkiye'de okula gitmediği için konuşma/yazma farkı çok bariz bizde.Burda dogup büyüdüm, yani burda okula gittim. Bu arada hiç Türkçe dersi görmedim. Yani gramer, imla felan resmi sekilde hiç ögrenmedim. Hatta kk'ü ve eksi sözlük sayesinde Türkçem bir hayli ilerledi.
Ben İspanyolca ve birkaç dil daha var, hepsini güzel konuşabilmek isterdim.Çok isterdim en az 4 dili su gibi konuşabilmek.
Grammer ın bir önemi yok aslında çalışma hayatında kullanılan bir dil olmadıktan sonra, konuşma dili farklı bir boyut.
Ama yeteneğim de yok maalesef.
Bu işin yetenek olduğuna eşimin yiğeninden gözümle görerek artık inanıyorum.
Tanıdığımda 10 yaşındaydı, ing şarkı dinlerdi, sonra ergenlikte yabancı diziler falan filan.
Kore dizilerine merak saldı, bir şekilde başlangıç seviyesi de olsa öğrendi.
İng ise geçen sene üni giriş sınavında ülke çapında derece yaptı kız!!!
Şaka gibi, gayet devlet okulunda haftada 2 saat yabancı dil gören, hiçbir kursa gitmeyen, dil üzerine düşünmeyen bu kız derece yaptı, biraz grammer da sıkıntı yaşasa da şuan anadile yakın bir bilgisi var.
Bazen takılır ing anlatır ‘yenge anlıyorsun değil mi’ diye, nasıl beyin öyle çalışıp anadilden kendini daha iyi ifade edebileceği bir dili öğrenebilir, aklım almıyor.
Ben İspanyolca ve birkaç dil daha var, hepsini güzel konuşabilmek isterdim.
Dile yeteneğim var, ezberim de gerçekten iyi, ama o sabır yok.
İngilizceyi nasıl öğrendiğimi bilmiyorum mesela. Devlet okullarında okudum, özel ders falan almadım, bir şekilde lisede üni.de şakır şakır konuşuyordum. Üni.de dil sınavını geçtim, Erasmus'a gittim, 11 dersim vardı hiçbiri alttan kalmadı hatta ortalamam bile düşmedi
Bazen düşünüyorum ulan ben nasıl öğrendim diye
Ama mesela çok severim İngilizce konuşmayı. Kendi kendime düşünürken İngilizce düşünürüm bazen, evde sesli şekilde İngilizce konuşurum kendi kendime.
Yaa erotik falan değil be bu ispanyollarda çıplak merakı varÜstüme iyilik sağlık lafa bak ahfhah
Evet gördüğüm oluyor yalan değilRüyalarını da İngilizce görüyor musun Elif Şafak gibi
Evet gördüğüm oluyor yalan değilBazen dizi falan izlerken dalıyorum, arada anneme bir şey söylediysem Türkçe mi İngilizce mi söylediğimi fark etmiyorum
Yalnız bir rüyamı Almanca gördüm fakat Almanca bilmiyorum, o yüzden rüyada ne oldu neler konuşuldu hala bilmiyorum
Lisede manyak bir almanca hocamız vardı, haftada 24 evet tam tamına 24 saat almanca dersim vardı!Ben İspanyolca ve birkaç dil daha var, hepsini güzel konuşabilmek isterdim.
Dile yeteneğim var, ezberim de gerçekten iyi, ama o sabır yok.
İngilizceyi nasıl öğrendiğimi bilmiyorum mesela. Devlet okullarında okudum, özel ders falan almadım, bir şekilde lisede üni.de şakır şakır konuşuyordum. Üni.de dil sınavını geçtim, Erasmus'a gittim, 11 dersim vardı hiçbiri alttan kalmadı hatta ortalamam bile düşmedi
Bazen düşünüyorum ulan ben nasıl ğrendim diye
Ama mesela çok severim İngilizce konuşmayı. Kendi kendime düşünürken İngilizce düşünürüm bazen, evde sesli şekilde İngilizce konuşurum kendi kendime.
Şurada kültürel konuşmalar yapıyoruz biz, seviye çıtamızı yükseltiyoruz.Film işini erteledik sebiştim geldim. Abdestsizim dokunanı yakarım. Ona göre dilinizi şey edin. Halı biter parke devri açılır, zeytin biter zeytinyağlı dolma gelir, kırbaç kelepçe biter gıdıklamalar gelir akıllı olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?