- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
Çevresinde devamlı Felemenkçe duyduğu için onu daha iyi konuşması çok normal. Küçük daha, bir şekilde illa ki öğrenir Türkçeyi de.
Ben de bir dönem Felemenk dili ve tarihi dersi almıştım ama öğrendiğim üç beş cümle de gitti seneler içinde. Dank je, bedankt, alstublieft falan kaldı sadece
Günahını aldım gece gece durduk yere ahfhahS sn0wdr0p ,Loreth , Idrakyollariiltihabi , 3nity resimle ilgilenen diğer arkadaşlar, illa resim olması gerekmiyor gerçi, izleyin bence hepiniz bir boş anınızda; bu akşam ya da yarına filan izlemeyi düşünüyorum, yorumları gayet iyi. Bu filmi listeye almışım sıra gelmemişti, ancak geldi. :))
Bu arada "Bulut atlası" izlememiş olan varsa, fantastik-bilim kurgu seven, 3 saati heba olmayacak izleyebilir bence, beğendim ben.
Arkaya da lokumlu petibörleri hazırlamış
Nekşflişk
Loving Vincent i izlemiş miydinS sn0wdr0p ,Loreth , Idrakyollariiltihabi , 3nity resimle ilgilenen diğer arkadaşlar, illa resim olması gerekmiyor gerçi, izleyin bence hepiniz bir boş anınızda; bu akşam ya da yarına filan izlemeyi düşünüyorum, yorumları gayet iyi. Bu filmi listeye almışım sıra gelmemişti, ancak geldi. :))
Bu arada "Bulut atlası" izlememiş olan varsa, fantastik-bilim kurgu seven, 3 saati heba olmayacak izleyebilir bence, beğendim ben.
Yok ben bir dönemi Hollanda'da okudum Erasmus'la. Gittiğim okulda normal derslerimizin yanında ülkeyi ve dili tanımamız için Hollanda dili ve tarihi de vardı. Klasik işte ik heet ... , ik ben ... jaar oud falan öğrettiler. Kapı pencere vs nesneleri de öğrenmiştik de unuttum gitti.Vaay bak güzel, unutmamissin. Ve öyle bir dersmi varmis Türkiyede?
Sen ne bölüm okudun?
S sn0wdr0p ,Loreth , Idrakyollariiltihabi , 3nity resimle ilgilenen diğer arkadaşlar, illa resim olması gerekmiyor gerçi, izleyin bence hepiniz bir boş anınızda; bu akşam ya da yarına filan izlemeyi düşünüyorum, yorumları gayet iyi. Bu filmi listeye almışım sıra gelmemişti, ancak geldi. :))
Arkaya da lokumlu petibörleri hazırlamışenerji alacak herhalde
Yok ben bir dönemi Hollanda'da okudum Erasmus'la. Gittiğim okulda normal derslerimizin yanında ülkeyi ve dili tanımamız için Hollanda dili ve tarihi de vardı. Klasik işte ik heet ... , ik ben ... jaar oud falan öğrettiler. Kapı pencere vs nesneleri de öğrenmiştik de unuttum gitti.
Çok doğru düşünüyorsun.Dogru biliyorsun. Ilk basta bu sekilde deniyorduk. Kizim 2 yasindaykden halen konusmuyordu. Ben tabi endiselendim, acaba yanlismi yapiyoruz felan diye. Sonra tek dil (felemenkçe)ye geçtik. Krese gittigi için, birde o sekilde daha iyi anlar, kendini ifade eder diye düsünmüstüm.
Simdi ise dili çok güçlü Herkes diyor, acaip bir sekilde konusuyor. Bir kelimeyi 1 defa duydugunda, hemen kapiyor ve kullanmaya basliyor. Simdiki bildigimi, 2 yas siralarinda bilseydim, çift dil olayini birakmazdim tabiki. Bos endise etmisim yani.
Ancak kolay degil, günlük yasamda, is yerinde her yerde felemenkçe konusuluyor. Bazen benimde dilim dönüyor Türkçe konusurken kizim ile. Dogal gibi gelmiyor. Ama elimden geldikçe deniyorum. Kizimda, benim gibi iki dilide çok akici konusmasini istiyorum. 1 dil bir insandir. Kendini çesitli dillerde ifade etmek, çesitli dillerde müzik eserler, kitap eserlerini inceleyebilmek o kadar bir zenginlik ki. Umarim basarabiliriz.
Teşekkürler :)Ne güzel. Cok güzel zaman geçirmissindir Hollandada. Hollanda birazda daha "açik" Belçikaya göre. Belçikalilar daha içe kapanik, pek sosyal insanlar degil. Hollandalilar daha vurdumduymaz, fikirlerini hemen belirtir. Gurur duydum senin ile kiz
Nü yapacak mı da vinci çünkü insan bedenini de anatomik olarak çiziyor diye bılıyorumAidan Turner su an Leonardo Da Vinci üzerine bir dizi çekiyor. Kendise basrol oyuncusu Leonardo Da Vinci
Yani anlayacaginiz hem sanat, hem dük olacak. Izlerken dondurma yenilirse bence daha muhtesem birsey yoktur su dünyada.
Düzelir düzelir de belli bir yaştan sonra kitapla da desteklemek lazım yoksa gurbetçiler bir deyim kullandığın zaman beeyle bakıyorlar
Bizim evde türkçe hariç konuşmak yasaktı Türkiye'ye gelince çok zorlanmadım ama türkçe hocalarımı kandırdım hep yüksek not için
Anatomik değil de altınoran değil mi çizdiği?Nü yapacak mı da vinci çünkü insan bedenini de anatomik olarak çiziyor diye bılıyorum
kdkdd belki yapar
Okul Türkiye'de miydi orada mı?Evet Türkiyeden kitapta getirdik. Büyüyünce bu dahada fazla olacak. Youtube'ta pepe'yi izletiyoruz yada domuz ailesinin Türkçesini felan. Bazen diyorum "biz nasil ögrendik yav". Annemler hiç özel çaba sarf etmemisti. Ancak evde hep Türkçe konusuluyordu. Tabi okuldada beynim yaniyordu, herseyi ilk basta anlamiyordum.
Ben anatomi de de yararlı diye bılıyorjm ama emin değilimAnatomik değil de altınoran değil mi çizdiği?
Ben de sadece kendi mesleğimle alakalı alanında bilgi edinmiş olabilirim, varsa tıpla alakalı herhangi bir şeyi bilmiyorum gerçektenBen anatomi de de yararlı diye bılıyorjm ama emin değilim
1. Sınıfta bir hoca bahsetmişti gkkffkdk hatırlamıyor olabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?