Corumlular

Onfo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
180
-168
98
35
Merhaba kızlar biriyle yeni görüşmeye başladım kendisi çorum sungurlu, aranızda Çormlu olan varsa yardımcı olabilir, nasillar. Gelenek görenek, eşlerine değer verirler mi. Ve mezhep olarak merak ediyorum alevi Sünni olarak ayrılan köyler varmış. Bilgi istiyorum lütfen

Şimdi ben burdan size Corumlular şöyle kötülerdir böyle gaddarlardır deyince görüşmeyi mi keseceksiniz ? Ya da şöyle çok iyilerdir böyle harikalardır deyince aşık mı olacaksınız bir anda ? Yani bu kafadan çıkmadığımız sürece mutlu olamayız kaç yaşındasınız bu arada

Ben evlenirken bile evlendiğim adamın memleketi nasıldır oranın insanı iyi midir diye araştırmadım. Daha yeni tanıştığınız insan???

BU konu fake mi bu soruların sorulduğuna inanmıyorum şu devirde..arkdaşım tanıştığın insanın kalbine vicdanına merhametine bakacaksın ..her ilden farklı insanlar çıkıyor memleket diye ayırmak aşırı yanlış bir olgu..

Memleket Çorum ama Alaca'si şöyle Sungurlu'su böyle diyemem.Size iyi olan bana kötü,bana iyi olan size kötü gelir.Şunu söyleyebilirim kültürel olarak,yaşam tarzı olarak çok farkiniz varsa -memleket önemli değil-bir kere değil bin kere düşünmek gerektiğine inaniyorum.Malum ilişkinin başinda adaylar da aileler de bir melek.Sungurlu insani kültürüne bağlı bu yüzden ters şeyler varsa arada ileride böyle olmaz ben değiştiririm diye düşünmeyin.Hiçbir seyi değiştiremezsiniz ,ailesinden uzaklaştıramazsiniz.Aile bireylerinden iyi elektrik aliyor musunuz ona bakin bir de.Keşke korona olmasaydi da en yakin bayramda gidebilseydiniz.Bu ara gitmeyin orasi da koronadan yıkılıyor.Ne diyelim inşallah en doğru karari alırsiniz.

Her yerin istisnası vardır ama genel olarak tutucu insanlardır diye biliyorum. Mesela İzmir'in geneli tutucu değildir ama istisna olarak tutucu olan yok mudur, vardır. Bu da böyle. Geneli tutucu olan bir şehir, bu nedenle ben rahat edemezdim. Ama dediğim gibi, istisna olarak tutucu olmayan Çorumlu da vardır elbet.

BU konu fake mi bu soruların sorulduğuna inanmıyorum şu devirde..arkdaşım tanıştığın insanın kalbine vicdanına merhametine bakacaksın ..her ilden farklı insanlar çıkıyor memleket diye ayırmak aşırı yanlış bir olgu..
Size katılıyorum ama herkes kendi kültürüne göre biriyle evlilik yapmak ister. Bu en doğal hakkı değil mi? Mesela ben muhafazakar değilim ve muhafazakar olan biriyle evlenmek istemem. Örnek veriyorum Konya'nın çoğunluğu muhafazakardır. Bu nedenle Konyalı biriyle evlenmeyi tercih etmek istememem gayet doğal. Bu demek değil ki Konyalıları kötü diye nitelendiriyorum. Herkes kendi kültürüne göre biriyle evlilik yapmalı bence.

Back
X