Covid 19 aşısı yaptırmalı mı ?

Şuan aşıya ulaşmak resmen piyango şansı.
Babam 70 yaşında, sayamayacağım kadar hastalığı var.
Beyninde pıhtısı duruyor, bir sürü stent takılı falan ama öncelikli grupta değil.
Bekliyoruz bakalım, sıra ona gelecek mi diye her gün meraktayız.
Bulmuşsunuz, bunamayın...

Abd 55 ölüm norveç 29 aşıya bağlı ölüm bildirdi . Bu duruma sanki şimdilik biraz daha temkinlimi olmak lazım .

ben doktorum ve aşımı yaptırdım. bence yaptırılmalı aşı, hazır vaka sayıları azalmışken toptan kurtulmamız aşıyla mümkün olabilir.

henüz sağlıklı olanları koruyup hasta olmalarını önlemeliyiz ki yeni vakalar oluşmasın,sayı artmasın.

3 gün geçti,herhangi bir yan etki ile karşılaşmadım.

Ben hamileyim ama bana da çıktı. Hamileler yaptırmalı kı peki?

gebeler ve emzirenler üzerinde yeterli çalışma yapılmadığı için henüz aşı olabilirler veya olamazlar diye kesin bir konsensusa varılamadı maalesef :KK43:

çok yeni bir hastalık ve aşı olduğu için,çok hızlıca tamamlandı aşının aşamaları. bu yüzden net bir bilgim yok üzgünüm,dilerseniz kadın doğum hekiminize bir başvurun,ancak naçizane fikrim biraz daha ertelemenizden yanadır. :)

Ben hamileyim ama bana da çıktı. Hamileler yaptırmalı kı peki?
:)
sevgiler

Covid 19 aşısı
Kızkardesim sağlık bölümü okuyor aşı için msj geldi sizce yaptırmalı mı ? ( Zorunlu değil bir öğrenci isterse yaptırması gerekiyor )...benim içime aşi sinmiyor ama yorum yapmıyorum sizler ne önerirsiniz ?
bence bir firsat. hem de saglik bolumu okuyormus. onumuzdeki hafta bu firsat elinden kacacak. tanidigm doktorlar emsireler hep yaptirdi. ve yaptiranlarda da yan etki yok. keske bize de oyle bir firsat verilse. aylardir stres topu gibi geziyoruz

• Beğen
Reactions: Z P
Pfizer ve moderna aşısı yani ölü aşı değil onların yaptırdığı.
Ayrıca aşıya bağlı olduğundan nasıl emin olunmuş ki?
Bende bilmiyorum ama aşı sonrası galiba takipte kaldıkları hastalarda saplanmış durum . Bende bi bloggerden okudum haber olarak paylaşmıtı .

Arkadaşlar ben şöyle düşünüyorum aşı olayını. Yanlışım varsa düzeltin tabi. Bir Cumhurbaşkanı bile vurduruyorsa bu aşıyı demekki korkulacak birsey yok. Bu illaki RTE başkan olduğu için degil. Yani önüne gelen yemeği bile 40 kişi deniyorsa ve ondan sonra o yiyorsa, aşınin içeriğinede baktirip vurdurmustur. Herkesin canı kendine degerlidir. Kimse canını riske atmak istemez ki bu kadar sorumluluğu varken. Yani aşı sırayla vurulmali

Aşıya karşı değilim sıram gelince olurum

Lakin bu ülkede zamanında çayda bir şey yok deyip tv de bakan radyasyon içerir çay içti hatta yılllar sonra kanserden vefat etti

Ben sizi anladım kendini riske atmaz diyorsunuz da bazen bilmeden bazen bilerek böyle hatalar yaşanabiliyor

Son düzenleme:
Katiyyen yaptırmam. Çok kısa bir zaman içinde bu aşı bulundu, deneme zamanı aşırı derece kısa oldu. Ben istemem bu aşıyı. 5 ve 6 sene sonra belki düşünürüm. Ama sağlıklı yaşamak, D vitamini yüksek dozla almasını ben tercih ederim.

Katiyyen yaptırmam. Çok kısa bir zaman içinde bu aşı bulundu, deneme zamanı aşırı derece kısa oldu. Ben istemem bu aşıyı. 5 ve 6 sene sonra belki düşünürüm. Ama sağlıklı yaşamak, D vitamini yüksek dozla almasını ben tercih ederim.
Yüksek doz d vitamini de toksik etki yapabiliyor, değerinize bağlı olarak doktor kontrolünde almalısınız.

Yüksek doz d vitamini de toksik etki yapabiliyor, değerinize bağlı olarak doktor kontrolünde almalısınız.
Bende hashimoto var, ve benim gittiğim Endokrinologe çok önemli olan, D vitamini ve o da 100 de alması lazım dedi. Uzun yıllardır benim D vitamini 90 la 100 arası ve kendimi çok iyi ve enerjili hissediyorum. Tabi K2, magnesium ve A vitamini, D vitaminin Co faktörü olarak aynı zamanda kullanılması lazım. Başta L thyroxin 125 kullanıyordum, D vitamini yükselince, tiroid başladı kendisi de hormo prodüksiyona ve şimdi sade 125mg yerine 25 mg alıyorum L thyroxin. Ve hic hasta olmuyorum, herpes olmuyor, vücudumun Temperaturu baştan 34 derecenin civarındaydı, simdi 36.5 le 36.8 arasında hep.

Hanımlar,
siyasi yorum yasak, siyasi yorum yazmak isteyenler Siyaset Meydanı bölümündeki ilgili haber başlıklarında yorum yazabilir ya da kaynak linki belirterek haber içerikli konu açarak aşı meselesinin siyasi boyutunu orada paylaşabilir.

gebeler ve emzirenler üzerinde yeterli çalışma yapılmadığı için henüz aşı olabilirler veya olamazlar diye kesin bir konsensusa varılamadı maalesef :KK43:

çok yeni bir hastalık ve aşı olduğu için,çok hızlıca tamamlandı aşının aşamaları. bu yüzden net bir bilgim yok üzgünüm,dilerseniz kadın doğum hekiminize bir başvurun,ancak naçizane fikrim biraz daha ertelemenizden yanadır. :)
Teşekkür ederim ❤️

Ben ciddi alerjik reaksiyonlar gosterebiliyorum o yuzden kararsizim
Ilac alerjileride basima geldi
Hatta birinde 3 4 saat hastahaneden ayrilamadim
En azindan aile hekimi degil hastahaneyi tercih etmeliyim gibi geliyor
Ilk posta geldi ama acaba bu surec nasil ilerleyecek tedarikte sorun olacakmi
Asi siraniz gelince sisteme tc nizi girincw,e nabizda kayitli alerjilerinz varsa sizi hastaneye yonlendirecekler eger sistemde kayitli degilse siz belirtin alerjiniz oldugunu sizi yine hastaneye yonlendirirler
En basit ilaç olan parol de bile allerji gelişebilir, hangi ilaç ya da aşı allerjiye neden olur bunu önceden kestirmek mümkün değil.
Bu nedenle aşınızı olduktan sonra en az 30 dk hastanede beklemeniz gerekli.
Zaten aşılama hastanelerde yapılacak herhangi bir allerji durumunda müdahale için.
Hayir sadece hastanelerde yapilmayacak saglik ocaklarinda da yapilacak ama alerjisi olanlar hastanelerde yapilacak
Bende bilmiyorum ama aşı sonrası galiba takipte kaldıkları hastalarda saplanmış durum . Bende bi bloggerden okudum haber olarak paylaşmıtı .
Tam emin oldugumz seyleri bu platformda paylassak daha dogru olur,

Back
X