- 30 Aralık 2009
- 23.404
- 92.859
- 1.123
- Konu Sahibi Limoniiiii
Yok, oturup kıyametin kopması için yalvaracak kadar işsiz değilimİşsizsin galiba
[/QUOTE

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok, oturup kıyametin kopması için yalvaracak kadar işsiz değilimİşsizsin galiba
[/QUOTE
Rakamları gerçek verirlerse nolur biliyor musunuz peki işsiz bir sürü insan mı gezsin ortalıkta Türk lirasının ne kadar değer kaybettiğini biliyor musunuz pazarda geçen gün bir muhabbet vardı 25 kuruşları almıyoruz diye 10 kuruş da değil he 25 kuruş peki işsiz bir sürü insan olursa sağlık harcamalarımızı nasıl yapacağız onu da geçtim devlet bir sürü insana nasıl işsizlik maaşı bağlayacak çeyrek altın bir haftada 7 8 TL artıyorken dolar euroya girmiyorum gerçek rakamlar verildiğinde dünyadaki yatırımcılar elini eteğini Türkiye'den çeksin mi nasıl olur sizce?
Harikasınız hanım efendi.Senin kafa baya karışık güzelim. Toparlayamam ben yıllarımı alır. Ama deniyim. Bi kere uluslararasi platformda en önemli sey ulkenin guvenilirligidir. Su an pandemi verilerine guvenilmeyen birkac ülke var dunyada. Vietnam, Hindistan, Venezuela, Mısır, Suriye, Yemen, Türkiye ve Çin. Çin gene kendini kurtardi hoş kurtarir da tuzu kuru. Yani bu saklama hareketi zaten turizmi ve yabanci yatirimcilardan gelecek sermayeyi baltalayan bisey istedigin kadar ac kapilari. Üretim olmadigi sürece Türkiye ekonomisi zaten batmaya mahkum pandemi olsun olmasin. Dovizin düşmesi için uretimi artirmak lazim. Ulke icinde parayi ordan alip oraya yamamak değil. İnsanlar hastaliktan kırıldığı durumda hastaneler dolup tasar raddeye gelince nolcak o şekilde çalışmak neye yarayacak bu sefer hatta siddet olaylari artacak. Zaten yorulmus saglik personellerinin önemli bi kısmını kaybedecegiz. Bunun yolu hic calismamak degildi elbette alışveriş olmali yoksa ekonominin motoru durur. Insanlar farkli mesai saatlerinde yola cikmaliydi. Toplu tasimalari doldurmamalilardi. Rakamlar gercek olsa kimse rehavete kapilmazdi. Haziran temmuz agustosta ipleri elden bırakmaları olayi ayyuka cikardi. Insanlar rahatladi mesafesiz maskesiz dolasmaya basladi. Okullarin acilmasina da karsi degilim ben gencler orda burda dolasacagina okulda mesafeli otursunlar. Egitim en önemli sey yazin o 3 ayda bile öğrenenlerin %30u unutuluyor istatistiklere göre. Hic bisey tamamen durmasaydi. Ama rakamlar doğru olsaydi ve ona göre önlemler alınıp insanlara yön verilseydi. Sanayi falan degil ayrica bu ulkenin yapmasi gereken en önemli ihracat kalemi tarım. Sanayi enerjide teknolojide yaklaşık bi 20 sene gerideyiz zaten gelişmiş ülkelerden. Tabi belli başlı endustriyel uretimler zaten devam etmeli demir çelik kirec cam çimento uretimi vs. Yeni bi arayışa girecek durumda degiliz artik sadece. Son olarak saglik konusunda Turkiye iyi durumda. Sgk sistemi güzel isleyen bi sistem. Ingiltereden kat kat iyiyizdir mesela. Onu da batirmanin anlami yoktu. Olacak olan o şu an veriler saklandigi icin bu da.
Siz baya bilgilisiniz hadi kabul ettim ben milletvekili adaylığınızı koyun oy vereyim size belki korona biter yeni yöntemler bulursunuz ne dersiniz?Senin kafa baya karışık güzelim. Toparlayamam ben yıllarımı alır.
En azından realist yalancı değil bazıları gibiSiz baya bilgilisiniz hadi kabul ettim ben milletvekili adaylığınızı koyun oy vereyim size belki korona biter yeni yöntemler bulursunuz ne dersiniz?
Hayır ama gerçek rakamları veremezler ekonomi çöker kandırılmak ile ne alakası ülkenin ekonomi açısından gidişatı zaten belli rakamlar açıklansın da üretim dursun işsiz kalınsın da karnımızı nasıl doyurucaz ilaçlarımızı nasıl alıcaz önlemleri alıyor işte devlet illa rakamları göze mi sokmak lazım bakan açıkladı işte hastanelerin tüm şehirlerde yarısı dolmuş insanlar bi zahmet anlasın yani kurallara uymayan insanlar varsa ne yapsın devlet geçen Bursada Nilüferde bir düğünü basmışlar oynayanlar herkese ceza yazılmış bu kadar insan oynamanın yasak olduğunu bilmiyor muydu siyaset konuşacak halim yok parti tutan bir insan değilim şuan rakamları düpedüz doğru vermelerini ben de doğru bulmuyorum şuan üretim ne hale geldi Renault full mesai yapılan bir yerken geçen hafta Cumartesi üretim yoktu abim dokuma ustası 15 gündür iş yok söyler misiniz işler bu şekilde azalmaya devam ederse ne olacak sağlığınız için kiranızı masraflarınızı nasıl ödeyeceksinizNasıl yani şimdi siz ekonominin insan sağlığından ve kandırılmamizdan daha önemli olduğunu mu söylüyorsunuz
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için ben almayım o zamanıslak odun daha agır ceker normal bır odundan daha tahrıp edıcı olur hatta ıskence yontemlerı arasında kısının ustune su dokup oyle vurmak da vardır
daha can acıtır dustayken kolunuza bır şaplak atın mesela
daha cok hıssedersınız
Herkesin görüşleri kendisine ben fikrimi sundum tartışmaya girmek de istemem olması gereken bu en son Bakanın yaptığı açıklamaları dinleyenler için önlemlere kati bir şekilde uymaları gerektiğine herkes inanır adma güzelce açıkladı hastanelerin doluluk oranını ventilatör kullanım oranlarını dahi açıkladı onlar bile yarısı kullanımda hastalığın en yaygın olduğu şehirleri açıkladı örneğin İzmir hastane doluluk oranı %75 aklımda kalan bunları duyan insanlar hala mekanlarda dipdibe eğleniyorsa bu yöneticilerin değil insanların suçu artık önlemleri biraz da kendimiz alıcaz korona artık hayatımızda var maalesefEn azından realist yalancı değil bazıları gibi
Tamam da güzel hanım efendi particilik yapmayalım tamam ama ülkeyi bu hale getiren kim yillardir kimin elinde bu iktidar neden ekonomi zaten kötüye gidiyodu dolar korona dan önce artışa geçmişti zaten kötü durumdaydık.Hayır ama gerçek rakamları veremezler ekonomi çöker kandırılmak ile ne alakası ülkenin ekonomi açısından gidişatı zaten belli rakamlar açıklansın da üretim dursun işsiz kalınsın da karnımızı nasıl doyurucaz ilaçlarımızı nasıl alıcaz önlemleri alıyor işte devlet illa rakamları göze mi sokmak lazım bakan açıkladı işte hastanelerin tüm şehirlerde yarısı dolmuş insanlar bi zahmet anlasın yani kurallara uymayan insanlar varsa ne yapsın devlet geçen Bursada Nilüferde bir düğünü basmışlar oynayanlar herkese ceza yazılmış bu kadar insan oynamanın yasak olduğunu bilmiyor muydu siyaset konuşacak halim yok parti tutan bir insan değilim şuan rakamları düpedüz doğru vermelerini ben de doğru bulmuyorum şuan üretim ne hale geldi Renault full mesai yapılan bir yerken geçen hafta Cumartesi üretim yoktu abim dokuma ustası 15 gündür iş yok söyler misiniz işler bu şekilde azalmaya devam ederse ne olacak sağlığınız için kiranızı masraflarınızı nasıl ödeyeceksiniz
Tabiki tartışmayalım güzelce konusalim sizd saygisdizlik etmek istemem ama şunu soyliyim insanlar ne anlaşın doluluktan ventilatorden bilmem neyden herkes gidip günlük sonuca bakıyo biz onların sayısını bilmiyoruz ki doluluk oranlarını anlayalimHerkesin görüşleri kendisine ben fikrimi sundum tartışmaya girmek de istemem olması gereken bu en son Bakanın yaptığı açıklamaları dinleyenler için önlemlere kati bir şekilde uymaları gerektiğine herkes inanır adma güzelce açıkladı hastanelerin doluluk oranını ventilatör kullanım oranlarını dahi açıkladı onlar bile yarısı kullanımda hastalığın en yaygın olduğu şehirleri açıkladı örneğin İzmir hastane doluluk oranı %75 aklımda kalan bunları duyan insanlar hala mekanlarda dipdibe eğleniyorsa bu yöneticilerin değil insanların suçu artık önlemleri biraz da kendimiz alıcaz korona artık hayatımızda var maalesef
Aklınıza sağlık ne güzel yazmışsınız!Yeni dünya düzenimiz olabilir.
Bir sürecin başlangıcındayız daha, küresel olarak etkileniyoruz.
Korona dolaylı psikolojim hiç bozulmadı ta ki şüpheye kadar.
Bence hastalıkta korkulması gereken şey, ölümler değil, hastalığın seyri ve insan bedeninde ne gibi hasarlara sebep olunduğunun bilinmemesi.
Gerçekten ölüm oranı az, trafik kazasından kat be kat az.
Her an kaptık mı korkusu, diken üzerinde yaşamaya mecbur kılmak insanı mahveden.
Bir şekilde alışmamız gerekiyor, başka alternatif uzun yıllarca görülmüyor.
Dünya üzerinden bu kadar yaygın salgın hastalıkların kısa zamanda kalktığı da olmadı, senelerce süren var.
Tüm bilim dünyası buna çalışıyor, tek avantajımız bu.
Gelişen teknoloji ile tek bir yere kanalize olmuş binlerce laboratuvar mevcut.
Biraz olaya uzağından bakarsanız, duygusallığı bırakıp rasyonal duruma geçebilirsiniz.
Evet birden serbest bırakmaları konusunda hem fikiriz seçen ben değilim hanımefendi halk seçtiyse bana saygı duymak düşer asla da birçok yaptıklarını onaylamıyorum ama şuan korona konusunda yeterince önlem aldıklarını düşünüyorum Haziran ayı için değil şuan aldığı önlemler konusunda söylüyorum. Size bir örnek daha vereyim hani üretim durmuştu ya büyük firmalar bile kapıları kapatmıştı pandemi sokağa çıkma yasakları bittikten sonra bu büyük firmalardan birine söylenilenleri söyleyim size yönetim üretime girmesi konusunda tüm önlemlerini derhal almasını hemen üretime başlamasını söyledi hatta devletin de kendilerine destek olacaklarının teminatı verildi bu dediğim firma Türkiyenin önde gelen otomotiv firması hızlıca koronaya uygun şekilde yemekhanede masalar lavabolar her yer sosyal mesafeye uygun şekilde yapıldı ve ertesi hafta hemen üretime başlandı beden devlet derhal üretime başlayın dedi sizceTamam da güzel hanım efendi particilik yapmayalım tamam ama ülkeyi bu hale getiren kim yillardir kimin elinde bu iktidar neden ekonomi zaten kötüye gidiyodu dolar korona dan önce artışa geçmişti zaten kötü durumdaydık.
Ben sosyoloji öğrencisiyim önce toplumunu tanicaksin insanımiz çok kolay rehavete kapıldı 1 haziranda açtılar her yeri lay lay lom her şey cook iyi algısı yaratıldı zaten olmus 6 ay insanlar bıktı artık.
Ben insanları aklamiyorum asla dediniz ya düğünde oynuyorlar diye ama herkese her şeyi yapiyo zaten geziyi tozuyo uçağa biniyo tatile gidiyo avm gidiyo düğün de yapiverelim nolcak diyolar işte.
Kaldi ki yalan verilerle halkı bastırmak faydasız virus ekonomiyi catirdatmaya basladi bile bi şeyleri halinin altina süpürmek sadece daha büyük sorunlara davetiye cikariyo ve 3. Dünya ülkesiyiz ne yazıkki para bilmem ne insan sağlığından cook önde geliyo
Ben de çok farklı düşünüyorum neyse dedğiniz gibi herkes istediğini düşünebilir dayatmanın anlamı yok iyi günler dilerimEvet birden serbest bırakmaları konusunda hem fikiriz seçen ben değilim hanımefendi halk seçtiyse bana saygı duymak düşer asla da birçok yaptıklarını onaylamıyorum ama şuan korona konusunda yeterince önlem aldıklarını düşünüyorum Haziran ayı için değil şuan aldığı önlemler konusunda söylüyorum. Size bir örnek daha vereyim hani üretim durmuştu ya büyük firmalar bile kapıları kapatmıştı pandemi sokağa çıkma yasakları bittikten sonra bu büyük firmalardan birine söylenilenleri söyleyim size yönetim üretime girmesi konusunda tüm önlemlerini derhal almasını hemen üretime başlamasını söyledi hatta devletin de kendilerine destek olacaklarının teminatı verildi bu dediğim firma Türkiyenin önde gelen otomotiv firması hızlıca koronaya uygun şekilde yemekhanede masalar lavabolar her yer sosyal mesafeye uygun şekilde yapıldı ve ertesi hafta hemen üretime başlandı beden devlet derhal üretime başlayın dedi sizce
Rakamların doğru olmadığını dışarıda artık çocuk bile biliyor çevremizde grip gibi duymaya başladık pozitif vakaları ben mahallemde duyduğum kadarıyla kendimize çeki düzen vermeye çalıştık ama çevreme örneğin maske konusunda inanılmaz baskı yaptım en başında abim takmıyordu tartıştım bu şekilde davranırsa kendisi ile görüşmeyeceğimizi bile dile getirdim şuan maske takıyor korona artık hayatımızda önlemlerimizi alıp hayatımıza devam etmeye çalışacağız ben Bakanın son canlı yayın konuşmasından sonra işin ciddiyete doğru gittiğini farkettim ama bunu insanlara anlatmak mesele nasıl olur bilemiyorum ama birçok işsiz insan ortada gezerse çok daha vahim olur gibi geliyor o yüzden kendimiz kurallara riayet etmeliyizTabiki tartışmayalım güzelce konusalim sizd saygisdizlik etmek istemem ama şunu soyliyim insanlar ne anlaşın doluluktan ventilatorden bilmem neyden herkes gidip günlük sonuca bakıyo biz onların sayısını bilmiyoruz ki doluluk oranlarını anlayalim
zaten rakamların dogru olması ımkansız bakan rakamı acıklayana kadar bıle rakam degısır her dakıka bırılerı dıgerıne bulastırıyor nasıl dogru olsun o kadar yogun kı sıstemRakamların doğru olmadığını dışarıda artık çocuk bile biliyor çevremizde grip gibi duymaya başladık pozitif vakaları ben mahallemde duyduğum kadarıyla kendimize çeki düzen vermeye çalıştık ama çevreme örneğin maske konusunda inanılmaz baskı yaptım en başında abim takmıyordu tartıştım bu şekilde davranırsa kendisi ile görüşmeyeceğimizi bile dile getirdim şuan maske takıyor korona artık hayatımızda önlemlerimizi alıp hayatımıza devam etmeye çalışacağız ben Bakanın son canlı yayın konuşmasından sonra işin ciddiyete doğru gittiğini farkettim ama bunu insanlara anlatmak mesele nasıl olur bilemiyorum ama birçok işsiz insan ortada gezerse çok daha vahim olur gibi geliyor o yüzden kendimiz kurallara riayet etmeliyiz
Polise gerek yok mudunyanın hıc bır yerınde hıc bır ulke bu kadar uzun suren kısıtlamalar koymadı bu surec ıyı yonetıldı zaten yasaklama koyulmamalı hapıshanede degılız bızım ınsanımıza hukumet ne yapsın her bır vatandasın basına polıs mı dıksın ?
hes uygulamasına ragmen corona olmasına ragmen dugun dugun gezen var yasak olmasına ragmen partı yapan var maskesız gezmek yasak hala maske takmayan var kapılarımıza nobetcı mı dıkılsın dunyanın neresınde bu uygulamalar yapılmısta bızde olmamıs
bızım ınsanımız aklını kullanacak yasaga gerek yok kısıtlamaya gerek yok bızler bır zahmet o kafamızın ıcındekı beyının calıstıgını anlayıp beynımızı kullanıp gerekmedıkce cıkmayıp saglık hızmetlerıne ınsanlık vazıfemız olarak da tum ınsanlara saygı gosterecegız 7 ay oldu en bastan herkes bılınclı davransa bu kadar yayılım ve ölüm olmayacaktı
ama yok ayagı yanmıs it gıbı o partı senın bu eglence benım gezen var buna bırtek kuzey kore care olabılır gordugu yerde öldurerek bunu mu ıstıyorsunuz zira baska cozum yok
olmasını gerektıgını savundugunuz yaklasım bu mu ?Polise gerek yok muçin insanlar evden çıkamasın diye evlere kaynak yaptı. Trafikte ateşi olan sürücüleri balık agiyla yakaladi
Biz de o yöntemler yapılsa vay halimize aslında en basiti yapıldı devlet yurtlarına pozitif kaçak vakalar konulduPolise gerek yok muçin insanlar evden çıkamasın diye evlere kaynak yaptı. Trafikte ateşi olan sürücüleri balık agiyla yakaladi