• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 Pozitif Çıkarsa ve Bakacak Kimsesi Yoksa?

Derdi demekse alışveriş poşeti bırakır gibi tencereleri kapısına koyarsınız telefonla ararsınız o da içeri yemeğini alır. Ne yapabilirsiniz ki başka.. Zaten kendi ailende olsa en fazla yemeğini yapar kapına koyar hastalanmış bebek gibi ağzına kaşıkla çorba verecek değiller ya

Valla yuh diyorum arkadaşınızın beklentilerine. Birinde belirti vermeyen diğerini sürüm sürüm süründüren bir hastalıktan bahsediyoruz, riske atılır mı hiç ? Benim eşim pozitif o bile o kadar mahçup ve kaygılı ki bana bulaştıracak diye. Milletin kalacak yeri varsa evden gidiyor, ailesine bulaştırmamak için gidip tek başına kalıyor 14 gün. Zaten dışarı işi halledilirse evde de meyvesini soyup yiyebilir, pekmezini balını kaşıklayabilir, olmadı yemeği de ev yemekleri yapan bir yerden söyleyebilir, ki ona da gerek yok, hafif sebze yemekleri yapabilir.. Çok ilginç.

Test filan yaptırsın eğer negatifse ben kaçarım burdan durmam daha. Biz iki yıllık arkadaşımız aynı zamanda işverenimiz diye düşünürken adam bizim üzerimize ne hayaller kurmuş :kızgın:
Erkek mi bir de? Ne bekliyor anlamadım sizden?
Bazı insanlarin beklentileri ne kadar yüksek ve saçma.
Vakti zamanında bir arkadaş anlatmıştı. Bekar bir bayan öğretmen yarı yil tatilinde memleketine dönecek. Okul erkek müdürü buna demiş ki gitmeden evinin anahtarını bana ver de senin evinde kalayım, orası okula daha yakın

Merhaba benim abimde corona oldu evde de bir muhabbet kuşu var ve yalnız yasıyor. Kuşu n gayet sağlıklı olduğunu söylüyor zaten oyle çok ağır atlatmadı sadece marketten bir şey lazım olduğunda balkondan sepet uzatırdı alışverişini yapıp oraya koyuyorduk kimse de gelip kontrol vs etmedi sadece ilaçlarını getirdiler bir de kod. 14 günlük bir karantinada kaldı birsürü film kitap dizi bitirdi yemeğinide kendisi yaptı bakımına da dikkat etti ve iyileşti şu an hala temas kurmuyoruz ama tek olmakta ne var ki.. bu sağlık sonuçta önemli başkasına bulastırıp yayacağını bile bile yakınlarıyla temas kurmak istemek de iyi değil bence 🤗

İyi geceler hanımlar,
Yaklaşık bir aydır bir arkadaşımın motorsiklet ekipmanları satan mağazasında çalışıyorum.İş yerinde 3 kişiyiz,arada sırada gelen gidenler oluyor,laklak etmeye gelenler de oluyor..Hepimiz her an maskeliyiz..Günde birkaç kez kargo gönderimi yapıyoruz hep aynı kargo şubesine gidiyoruz.İş yeri sahibi arkadaşım bu gece çok ateşlenmiş.Titreme,ateş ve üşüme gelmiş.Uzun bir sürede geçmemiş.Korona kaptığını düşünüyor.Ben ve diğer çalışan arkadaşı aradı sizlerde var mı bir şey dedi ikimizde de yok.Bu arkadaş 3 gün evde kalıp belirtilerini gözlemleyip hastane ile görüşecekmiş.Kendisi bekar ve yalnız yaşıyor.Evde karantinaya alınması halinde yardımcı olabileceği kimsesi yok.Biz iki çalışana söyledi arada gelip dönüşümlü olarak yoklar mısınız diye açıkçası ben korktum.Balkondan sepet sallarsa alışverişini filan yapabilirim ya da alıp kapısına bırakırım en fazla.Ama bu arkadaş olaya çok duygusal bakıyor.Sorun şu ki bende yalnız yaşıyorum evde 3 tane el kadar muhabbet kuşum var onun dışında gelebilecek kimsem yok.Ana babamla küsüm.Bir abim var ama onunda küçük bebeği var onları asla tehlikeye atamam ölürüm daha iyi yani...Banada virüs bulaşması halinde üç kuş bakamayacak bana sonuçta...Evde tek başına karantinaya girmek nasıl oluyor başına gelen var mı?Galiba ekipler yokluyormuş gelip evde mi diye,pencereye filan çıkması isteniyormuş telefona kod mu ne gönderiliyormuş...Şu an bende korkuyorum eğer o korona olduysa bizede bulaşmışsa diye...
bu kadar korkmayın alışverişi online yaparsınız temassız kapıya bırakırlar, ilaç vs lazım olursa eczaneden rica edersiniz kapıya getirirler, zaten acil durumda 112 ile temasa geçersiniz diyelimki hastalandınız ve durum ağırlaştı yani tek başına da gayet karantinada kalabilirsiniz. zaten mevsimsel grip vs de olmuş olabilir arkadaşınız ...

Gerçekten insanlar garip
Ülkedeki insanların büyük kısmı bu virüsü ciddi manada kavrayamiyor ve bu beni çok şaşırtıyor.
Burnu açık maske takanlar
Maske takıp eliyle yüzünü silenler
Karantinasina misafir davet edenler

Yok arkadaş
Anlamıyorlar

Şu dönemde tek yaşamayı tercih ederdim
Sevdiğim insana bulaşır mı korkusunu yaşamaktansa evde 2 hafta yalnız başıma sürünmek daha iyi olurdu benim için

valla ben böyle bir durumda yani allah korusun korona kapsam herkesin benden uzak durması için bir tarafımı yırtardım herhalde. çok mecbur kalırsam sepet sallayarak alışveriş yapma ve kapıya bırakma konusunda uyarırdım bu kadarını yapsanız yeter gerisini ben hallederim tarzında. ekipler yardımcı olmuyor mu market konusunda ama? duygusallıkla alakası yok ne idüğü belirsiz bir virüs kapıyorsun ve başkalarını öldürme ihtimalin var.

Diyelim mi ağır geciriyor yada geçirecek kovidi arkadasinizin arayacagi tek yer sağlık kuruluşu olmalı o da mudahale icin. Sakin eve gitmek gibi bir delilik yapmayın. Anam babam evde perisan yattiklari halde (ana babaya bile yani) gitmiyorum eve. Kapidan yemek ki o da kapalı kapiya. Alışverişi de eve getiren marketler var oradan temin edebilir arkadaşınız

İyice sapitti insanlar
Goren de 80 yasinda evde yalniz yasayan insan zanneder
Gencecik insansin,sanal market diye bir sey var,yemek sepeti diye de bir sey var. Arar tiklar alirsin ne istiyorsan. Arkadaslarin da arar gecmis olsun der herhalde esek degillerse. Daha da napilir ki hastaya?

Acaba gerçekten korona hakkında bilinçsiz mi de böyle düşünüyor? Ben yine iyimser düşüneyim😂😂 Çünkü gerçekten önemsemeyen ve ciddiye almayan insanlar var. Durumun vehametinin farkında değiller. Siz bence biraz resmiyet koyun araya. Hayatınızı riske atmaktan çekinmeyen bir insan sonuçta

Biliyor ama ciddi ciddi evine gelsinler istiyor olabilir. Kuzenim de virüs kaptı ama belirti yok sadece pozitifti. Tesasüf testte öğrendi. Ailecek karantinaya girdiler. Teyzem 2 3 gün sonra odadan çıkarmış neymiş psikolojisi bozuluyormuş odada oturunca. 14 gün kalamazmış. Sırf iyi hissetsin diye aynı tabaktan yemek yiyoruz demişti. 25 yaşında yani kuzenim çocuk değil. Nasıl kafalar anlamak güç. Teyzem de kronik hasta, iyi değil durumu. Benim annem olsa kendimi kömürlüğe kapatırım benden bulaşmasın diye. Annesine bunu yapanlar varken eli kim düşünür ki 🙄

İyice sapitti insanlar
Goren de 80 yasinda evde yalniz yasayan insan zanneder
Gencecik insansin,sanal market diye bir sey var,yemek sepeti diye de bir sey var. Arar tiklar alirsin ne istiyorsan. Arkadaslarin da arar gecmis olsun der herhalde esek degillerse. Daha da napilir ki hastaya?
Valla burda esprisine söylediğim şey gerçek oldu 😂 sinirdin gülüyorum.bugün gelen yeni ürünleri gösteriyorduk görüntülü konuşarak,bu bize demez mi “sizde de virüs çıkarsa karantinaya birlikte girelim mi?” 🤣🤣🤣🤣🤣 diğer arkadaşla direk göz göze geldik.arkadaş müşteri geldi yalanıyla dışarı çıktı söylene söylene bende dedim “öyle bir şey olursa herkesin kendi evinde girmesi lazım yasakmış zaten hem bakalım ki hepimiz aynı şiddette mi geçireceğiz ne malum hastaneye yatmak zorunda kalmayacağımız” 5 dk geçmedi bu konuşmanın üzerinden story paylaşmış arka fonda Bu Akşam Ölürüm Beni Kimse Tutamaz şarkısı çalıyor.... 🤣🤣🤣🤣 diğer arkadaş epey sinirlendi 🤣🤣 bu yakında firavunlar gibi ölünce hep beraber gömülelim diyecek utanmasa dedi 🤣🤣🤣🤣

İyi geceler hanımlar,
Yaklaşık bir aydır bir arkadaşımın motorsiklet ekipmanları satan mağazasında çalışıyorum.İş yerinde 3 kişiyiz,arada sırada gelen gidenler oluyor,laklak etmeye gelenler de oluyor..Hepimiz her an maskeliyiz..Günde birkaç kez kargo gönderimi yapıyoruz hep aynı kargo şubesine gidiyoruz.İş yeri sahibi arkadaşım bu gece çok ateşlenmiş.Titreme,ateş ve üşüme gelmiş.Uzun bir sürede geçmemiş.Korona kaptığını düşünüyor.Ben ve diğer çalışan arkadaşı aradı sizlerde var mı bir şey dedi ikimizde de yok.Bu arkadaş 3 gün evde kalıp belirtilerini gözlemleyip hastane ile görüşecekmiş.Kendisi bekar ve yalnız yaşıyor.Evde karantinaya alınması halinde yardımcı olabileceği kimsesi yok.Biz iki çalışana söyledi arada gelip dönüşümlü olarak yoklar mısınız diye açıkçası ben korktum.Balkondan sepet sallarsa alışverişini filan yapabilirim ya da alıp kapısına bırakırım en fazla.Ama bu arkadaş olaya çok duygusal bakıyor.Sorun şu ki bende yalnız yaşıyorum evde 3 tane el kadar muhabbet kuşum var onun dışında gelebilecek kimsem yok.Ana babamla küsüm.Bir abim var ama onunda küçük bebeği var onları asla tehlikeye atamam ölürüm daha iyi yani...Banada virüs bulaşması halinde üç kuş bakamayacak bana sonuçta...Evde tek başına karantinaya girmek nasıl oluyor başına gelen var mı?Galiba ekipler yokluyormuş gelip evde mi diye,pencereye filan çıkması isteniyormuş telefona kod mu ne gönderiliyormuş...Şu an bende korkuyorum eğer o korona olduysa bizede bulaşmışsa diye...
Çok geçmiş olsun şimdiden. Benim annem korona olmuştu nisan ayında, tedaviden sonra evine çıktı ama evine çıktığında bile pozitifti ve halsizdi . Ben hergün günlük yemeğini, kahvaltısını, hatta çayını bile hazırlayıp kapısına bıraktım. Ertesi günde boşları kapıya koyuyordu ben doldurduğum yeni kapları. Kirli çamaşırlarını 3 poşete geçirip aldım evimde tıkayıp ütüleyip getirdim.Haftanın 1 günüde balkonda 2 saat hava alırken maskemi hiç çıkarmadan evini topladım zaten 2 haftaya toparlandı. Sizde böyle destekte bulunabilirsiniz sık sık telefonla ararsınız. Hergün girip çıkmanız çok tehlikeli. Hatta onların çamaşırlarına dokunmak bile tehlikeli, herşeyi eldivenle yapıp her seferinde banyoya girdim bir sorun olmadı çok şükür

Çok geçmiş olsun şimdiden. Benim annem korona olmuştu nisan ayında, tedaviden sonra evine çıktı ama evine çıktığında bile pozitifti ve halsizdi . Ben hergün günlük yemeğini, kahvaltısını, hatta çayını bile hazırlayıp kapısına bıraktım. Ertesi günde boşları kapıya koyuyordu ben doldurduğum yeni kapları. Kirli çamaşırlarını 3 poşete geçirip aldım evimde tıkayıp ütüleyip getirdim.Haftanın 1 günüde balkonda 2 saat hava alırken maskemi hiç çıkarmadan evini topladım zaten 2 haftaya toparlandı. Sizde böyle destekte bulunabilirsiniz sık sık telefonla ararsınız. Hergün girip çıkmanız çok tehlikeli. Hatta onların çamaşırlarına dokunmak bile tehlikeli, herşeyi eldivenle yapıp her seferinde banyoya girdim bir sorun olmadı çok şükür
Sizede çok geçmiş olsun.Tabi ki çok tehlikeli.Kendisi sürekli ilgi bekliyor.Her an her saniye.Öyle bir durumda onu hiç düşünemiyorum

Valla burda esprisine söylediğim şey gerçek oldu 😂 sinirdin gülüyorum.bugün gelen yeni ürünleri gösteriyorduk görüntülü konuşarak,bu bize demez mi “sizde de virüs çıkarsa karantinaya birlikte girelim mi?” 🤣🤣🤣🤣🤣 diğer arkadaşla direk göz göze geldik.arkadaş müşteri geldi yalanıyla dışarı çıktı söylene söylene bende dedim “öyle bir şey olursa herkesin kendi evinde girmesi lazım yasakmış zaten hem bakalım ki hepimiz aynı şiddette mi geçireceğiz ne malum hastaneye yatmak zorunda kalmayacağımız” 5 dk geçmedi bu konuşmanın üzerinden story paylaşmış arka fonda Bu Akşam Ölürüm Beni Kimse Tutamaz şarkısı çalıyor.... 🤣🤣🤣🤣 diğer arkadaş epey sinirlendi 🤣🤣 bu yakında firavunlar gibi ölünce hep beraber gömülelim diyecek utanmasa dedi 🤣🤣🤣🤣
Gercekten saka gibi insanlar var. Korona da tuz biber oldu iyice dellendiler

Arkadasiniz panik yapmis..Acil birsey olursa ki umarim olmaz ambulansi arar..Bir iki gunde bir alışverişini yapar, kapinin onune koyarsiniz..Çorbasını yemegini yapar yer yani ne var ki? Cok kotulesirse durumu zaten arasin hastaneyi..

bence bu arkadaşın cidden psikolojisi sıkıntılı

şimdi biraz densiz vs dedik de ciddi ciddi yalnızlık ölüm korkusu sarmış

çocukluğunda vs travması da vardır belki

görüntülü arayın yani burada olsak da aynısı olur deyin

birlikte film izleyelim deyin mesela açın neti karşılıklı

ya da balkonu alçaksa siz de sokakta olun konuşun

Kedilerde bu hastalik zaten oldugundan vucutlari antikor uretiyor surekli ve savastigi icin kazanan kedicikler oluyor kedilerin bulastirma ozelligi yok yani..

Bir tanidigim 80 yasinda bi basinda evinde bekledi bu hastalikla cocuklari evine gitmedi yemek birakip evlerine donduler hizlica yani gidip yaninda oturmak nedir? Dr bile kendinizi bir odaya kapatin kendi karantinaniza cekilin demisken baskalarini riske atmak nedir? Siz soyleyin bu hastaliga yakalananlarda zaten psikoloji biraz etkileniyor.Basta yanlizlik duygusu ,olum korkusu vs ..

Back
X