- 4 Aralık 2017
- 1.326
- 3.004
- 133
İlk yakalananlardan annem. Tedavisi bile bilinmiyordu. düşün testi bile pozitif çıkmadı hiç bir zaman. Biz hastaneye yatırdığımızda doktor beklemeyin dedi. Senin gibi etrafımda yakalanmayan kalmadı o yüzden bu karşı çıkanların tuzunun kuru olduğunu düşünüyorum
Biontech aşısında virüs yok, sinovacta da ölü virüs var. Yani virüsü zerk etmeyecekler korkmayınBunca zaman bu lanet virüsten itinayla kaçmış olduğum halde kendi irademle koluma zerk ettirecek olmak biraz tedirgin etse de ben de olacağım sanırım. Beni tek düşündüren emziriyor olmak.
Yurtdışında yasiyorum Turkiyeye gelicez 1 ay sonra insallahTesekkur ederim beni anladiginiz icin. Gerekirse 2 yıl sonrada bu asiyi olabilirim. Veya yurtdışına gidicem zorunlu tutuyorlar 4 ay sonrada. Ama kendim için diyorum ben zaten evden çalışan biriyim niye kosup gideyim asi olmaya diye dusunuyorum.
Korona geçirmedim.siz daha önce oldunuz mu korona?
sonra vay efendim antibiyotike dirençli bakteri nasıl olurmuş, öyle olmazmış,doktor yanlış ilaç vermiştirmiş,yoksa ab rezistan bakteri diye bir şey şehir efsanesi canım!Evet yaaaa, antibiyotiği nasıl unuturum, hayır bir de alınması gerektiği gibi de almıyorlar 2 gün 3 gün içip yarıda bırakıyorlar. Her ilaç çantasında yarım antibiyotik muhakkak vardır.
yahu hastalık daha yeni, yeni olmasına rağmen kırdı geçirdi, böyle fulminan bir hastalığın aşısı da hızlı çıkarılmak zorunda işte. aşı yokken ''aşı niye yapmıyorlar'' deniyor,aşı gelince de ''çok erken geldi acaba yan etkisi var mı,olmaz'' deniyor...Aşının uzun vadeli etkisini bimiyollamış. Antibiyotiğinkini biliyoruz da ne oluyor?
kesinlikle. su çiçeği aşı sayesinde yer yüzünden silindi mesela. verem, grip... daha nicesi,biliyorsunuzmeşhur covid konusunda da bununla ilgili hep yazdım. dünya var olduğundan beri çıkan pandemiler için çözüm hep aşı olmuş. insanlar ölüp ölüp kırılırken bu gün o hastalıklar pandemi olmaktan çıktı aşı sayesinde.
yüzlerce yıllık dünya tarihinde sürekli insanlara çip takmayı düşünen birileri olmamıştır sanırım
yani yanlış anlamayın ama bakış açınız çok ilginç geldi.Bunca zaman bu lanet virüsten itinayla kaçmış olduğum halde kendi irademle koluma zerk ettirecek olmak biraz tedirgin etse de
sonra vay efendim antibiyotike dirençli bakteri nasıl olurmuş, öyle olmazmış,doktor yanlış ilaç vermiştirmiş,yoksa ab rezistan bakteri diye bir şey şehir efsanesi canım!
yahu hastalık daha yeni, yeni olmasına rağmen kırdı geçirdi, böyle fulminan bir hastalığın aşısı da hızlı çıkarılmak zorunda işte. aşı yokken ''aşı niye yapmıyorlar'' deniyor,aşı gelince de ''çok erken geldi acaba yan etkisi var mı,olmaz'' deniyor...
kesinlikle. su çiçeği aşı sayesinde yer yüzünden silindi mesela. verem, grip... daha nicesi,biliyorsunuz
yani yanlış anlamayın ama bakış açınız çok ilginç geldi.
kızamık,tetanoz aşısı falan yaptırırken de aynı tedirginliği yaşadınız mı?
birinde toksinini diğerinde patojenin kendisini zerk ettiler mesela. ama bir şey olmadı değil mi?
atenüe aşı demek zayıflatılmış aşı demek, elbette mikroorganizmanın kendisi verilecek ki bağışıklık sistemi tanısın :) biontech'te ise mRNA sını veriyorlar, ilk defa uygulanan bir yöntem, o yüzden bence asıl endişe vermesi gereken aşı o, daha önce hiç uygulanmamış bir yöntem bulundu, faz çalışmaları çok hızlı yapıldı. yani madem her 2 aşı da çok hızlı üretildi,o zaman ''bence'' geleneksel yöntemle yapılanın güvenilirliği daha fazla :)) en azından örneklerinin etkinliğini yıllardır görüyoruz :)
YILLARDIR olduğumuz aşıların hemen hepsi bu yöntemle yapılmadı mı? çok da başarılı olmadılar mı? :)
*** sadece şahsi fikrimi belirtmekteyim,asla herhangi bir yönlendirme amacım yoktur :)
yok yok astrocum nolur yanlış anlama,ben senin dediğin herhangi bir şeye cevap olarak söylemedim, biontech ve sinovac çok sık mukayese ediliyor ya ister istemez,ona binaen söyledim.yeniliklere açık bir insan olduğumdan biontech dedim ihihi
şaka bir yana, önemli olan bence bu aşamada aşı ile bağışıklık kazanmak. evet hızlı gelişti ama elimizden daha iyisi gelmediğiine göre...
yok yok astrocum nolur yanlış anlama,ben senin dediğin herhangi bir şeye cevap olarak söylemedim, biontech ve sinovac çok sık mukayese ediliyor ya ister istemez,ona binaen söyledim.
yoksa aşı olsun da hangisi olursa olsun,yeter ki insanlar aşı olsun! :)
sadece kanımıza virüsü verecekler diye endişe etmesinler diye söyledim :)
Evet yaşadım.yani yanlış anlamayın ama bakış açınız çok ilginç geldi.
kızamık,tetanoz aşısı falan yaptırırken de aynı tedirginliği yaşadınız mı?
yaptırmak için gittim fakat alerjim olduğu için hastahaneye yönlendirildim.hastahanede test istiyorGidin yaptırın desem yaptıracak mısınız?
herkeste terbiye bekçisi kesilmişbanlanırsınız birazdan :)
terbiyenizi takının
baykuş olup pineklemektense uçarım daha iyi bebeğimUçtu uçtu kuş uçtuuu
arızamı ahahhhaaa .. aynadaki yansımaMıknatısım ben, arızalıları çekiyorum
yaptırın o zamanyaptırmak için gittim fakat alerjim olduğu için hastahaneye yönlendirildim.hastahanede test istiyor
size soracak değilim . fikrinizi kendinize saklayınyaptırın o zaman
İyi misiniz sizsize soracak değilim . fikrinizi kendinize saklayın
sizin benden daha çok ihiyacınız var sankiİyi misiniz siz
Gitmişken Psikiyatriye de randevu alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?