Covid en güzel bahane!

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Iyi aksamlar kizlar, biliyorsunuz ki hastaliktan dolayi her sey karmakarisik oldu. Evde oturmaktan belki psikolojiler daha da bozuldu. Sizin cevrenizde var mi bilmiyorum ama bir de her seyi covide baglayanlar türedi. Seninle ilgili önemli bir durum oldugunda hastalik var gelemem yapamam diyenler, baskalariyla baska ortamlarda hastalik yokmus gibi resimler atiyorlar. Biraz üstü kapali anlattim, mesela nikah yapiyorsunuz akrabalardan aman hastalik var gelemem diyenler cikiyor, ayni kisiler bir hafta sonu arkadaslariyla avmden kahve keyfi diye arkadaslariyla resim atiyor. Bu durumda ne düsünürsünüz? Bir de aranizin acik oldugu insan Coronaya yakalansa arayip sorar misiniz? Aile icinde görüsmedigim insan, coronaya yakalandim beni arayip sormadi daha onla isim olmaz diyormus. Tamam insanlarin agzi torba degil ki büzesin, ama insan sinir oluyor her seyi coronaya baglayip kendilerini hakli duruma sokmaya calisan insanlar türedi. Zaten su an sosyal hayat nerdeyse sifir, telefonla kamerayla görüstüklerimizle bile yavas yavas sorunlar cikmaya basladi (özellikle akrabalar) Sizin de hastaliktan beri basiniza böyle seyler geldi mi? Bu insanlara nasil cevap verdiniz? Sizin akrabalik iliskileriniz nasil? Benim yavas yavas hepsiyle küslük durumu...

1000 kişilik mekanda 150 kişiyle düğün yaptım, açık havadaydık, yaşlılara hasta olanlara ben gelmeyin dedim bizzat, ama tatile gidip benim düğünüme corona var diye gelmeyenlere bir miktar kırıldım. Çünkü bütün tedbirlerim alınmıştı ve düğünden sonra da kimsede çok şükür birşey çıkmadı, herşeye çok fazla dikkat ettik, çok şükür. Ertesi gün arkadaşlarıyla burun buruna dışarda kahve içme etkinliği paylaşmasalar iyiydi, neyse..
Teyzemle aram açıktı ama covid şüphesi olduğu bir durum oldu, aradım. Gerçi sonra negatif çıktı ama aradığımla da kaldım, olsun, büyüklük bende kalsın.

Akrabalarla cok icli disli olmadigimdan basima boyle şeyler gelmedi. Kimseyi de evime ya da başka biseye cagirmadigim için bahane bulan olmadi.

Diyelim cagirdim ve cagirdigim kişi bana gelmeyip baskasina gitseydi yine sinirlenmezdim.

Gecmiş olsun denmesi de umurumda olan bisey degil. Gorumcelerimden baziiilari ben ameliyat oldugumda gecmis olsun demediler. Boyle şeylere takmam sadece kimin ne oldugunu unutmam yeri geldiginde o kadar. Cokta takmayin yani, onlarin gecmis olsunuyla gececek miydi sanki.
İnsan yerine koymayin herkesi.

Iki soruma da cevap vermissiniz tesekkür ederim. Nikaha gelmeyip disarda kahve icenlere ben kirildim ve icimden görüsmek gelmiyor. Neyse Covidi bahane ederim gitmem gibi bir sey yaptilar. Kirgin oldugum birini arayip gecmis olsun demekte samimi gelmiyor ama bir yandan da cok kötü insan darbesi yiyorum

Ben de arkadaşımın düğün hazırlığına da düğününe de gitmedim. Iyiki de gitmedim. Aylar sonra uzak durmak ve açık havada olmak şartıyla başka arkadaşlarımla buluştum. Çünkü artık sıkıntıdan ölmek üzereydim ailemden başka kimseyi görmediğim için bunalimdaydim ben markete bile çıkmayanlardanım. Mesafeli ve maskeli durduk yarım saat sonra ayrıldık. Eğer düğünü olan arkadaşım sizin gibi düşünseydi hem üzülür hem kızardım. Her durum, her mekan aynı değil. Ayrıca covid geçiren tüm tanıdıklarımı arayıp halini hatrını bir şeye ihtiyaçları olup olmadıklarını sordum. Bu ciddi bir salgın ve aranız küsmüş, iyiymiş vs fark etmiyor salgın bu. Lütfen şu dönemde kimsenin kalbini kırmayın. Sonradan o insanlar yoğun bakıma düşerse gerçekten üzülürsünüz.

Sizinle görüşmek istemedikleri için yalan söylüyor olabilirler mi
Aramin kötü olduğu insan hastalansa arayıp sormam biraz vurdumduymazim o konularda
Görüsmek istemiyor mu dedigimiz kisiler amca hala kuzen yani. Biz de hepsiyle cok görüsmek istemiyor ama önemli günlerde görevimizi yapiyoruz

Hiç kimseyle görüşmüyoruz, bahaneye de ihtiyaç duymuyorum.
Ailemi bile çok nadir görüyorum, iki hafta önce kardeşim bir ihtiyaçtan sebep evime geldi iki gün sonra pozitif olduğumu öğrendim.
Bir aydır görmediğim kız kardeşime bir kaç saatte hastalık bulaştırmışım üstelik haberim yokken.
Şimdi beraber karantinadayız.
Uzun lafın kısası kırılacak darılacak bir durum yok, herkes covidi sebep görüp görüşmesinde bir zahmet.
Sizde bu kadar takmayın bence değer veren insan gelmese de gelemese de bir şekilde size sevildiğinizi, değerli olduğunuzu hissettirir.

Ben de tam da covidin en güzel bahane olduğunu düşünüyorum bu konuda. Çok bayram kutlamayı, ev gezmesini vs seven bir insan da değilim. Mis gibi oldu ne kimseye giderim ne kimse gelsin. Ayrıca ısrarda edemiyorlar ya içimin yağları eriyor.
Ama sizin dediğiniz size yok deyip başkasıyla görüşüyorsa sizde mesafeyi koyun. Allah insanlarla ilgili mesajları önümüze gönderir hep buna inanırım. Demek ki o insanın sizin hayatınızda müddeti dolmuş diye düşünün. Pandemi bitince yeni dostlar edinirsiniz. Bir tane olsun tam olsun.

Başka ortamlarda gezip selfie'ler atan insan mümkünse gelmesin zaten. Hayrınıza olur. Çok gezen insana ben yaklaşmıyorum mesela.

Geçmiş olsun demek evet zor ama, sonuçta hastalık bu, birşey olsa üzülürsün yine, boşver.

Arkadasa cok gönül koymam ben ama birinci dereceden akrabalarindan böyle yapan olunca insan üzülüyor. Anane dede bile gelmeyin siz risklisiniz dedigim halde cikip gelmislerdi.

Nikahına gitmem gereken yakınlıktaysa giderim. Değilse kapıdan tebrik eder hediyesini takısını veririm.
Her corona olanı aramam. Yoğun bakım durumu olanın yakınını arar sorarım.

Sizin düğününüze takı takmamak için gelmemişlerdir. Malum yazın altın çok yüksekti. Avmye gidip bir kahve içmek gayet ucuz.

Bahsettigim kisiler arkadaslar degil birinci dereceden akrabalar. Arkadaslarla öyle bir sorunum cok sükür ama akraba diyosun kan bagim var diyorsun böyle olunca insanin zoruna gidiyor. Kirildigimizi duyduklari icin bir de kötü insan ilan edilmisiz.

Babamdan öncesi ve sonrası var bende. babamın hastalığı ile ipler kopmaya başladı. babamdan sonra sildik. hiçbirini istemem. dedikoduya sizi çekiştirmeye varıncaya kadar herşeyi yaparlar. benden uzak olsunlar. en güzeli böyle sanki hiç yokmuşlar gibi yaşayıp gidiyorum. en azından kafam rahat.

Böyle durumlarda kimin dostumuz olduğunu daha iyi anlıyoruz. Başıma bu şekilde bir olay geldiğinde etrafımdaki kuru kalabalıktan kurtuldum diyip geçiyorum. Hiç canınızı sıkmayın

Benim bu yaz düğüne giderken korkum kalabalık olmasından ziyade biri şap diye öper mi korkusuydu.
Mecbur kaldık gittik.
Açıkçası pandemide düğün yapan insanların bunu göze alması gerekiyordu. Altın yüksek diye yapmayacak olan bile araya soktu sanki bu sene de, altın yüksek diye takmadı işte millet.
Yani bugün izole olduğunu bildiğim insanlarla ben de görüşüp kahve içebilirim, yapmıyorum ama bu düğünden daha makul seçenek benim için.

Salgin boyunca sadece ailemle sosyal mesafeli şekilde kahve içtim ama kardeşim evlense bile düğüne gitmem kusura bakmayın.
Turk bilim insanları virus yükünün en fazla olduğu hastalarin genelde virüsü düğün tarzi kalabalik yerlerde kaptigini söylüyorlar televizyondan hergun.
Bunun dışında tatile gitmedim kaynanam kostur kostur otobüsle otel tatiline gittiği için kendisiyle 14 gün gorusmedim. Küçük bebegim olduğu için de çok az kişiyi kabul ettim eve .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…