Covid en güzel bahane!

Galiba bu insanlar kaprisliler
Izin verme mutlaka onlarda sana yapmadiklari durum vardir
Boyle insanlarla her konustuklarina cvp verme susmakta durdurur bazi insanlari.
Belkide daha önceden kaynaklanan kisisel bir sorunlari vardi ve hastaligida bahane ederek gelmediler malesef herkesle arayi asgari düzeyde iyi tutmak mümkün degilmis

Acik havada kahve icmekle bir suru insanin arasinda dugune katilmak bir mi allah askina? Bir de 500 kisilik salonda 100 kisilik dugunler yapildi demissiniz sanki 100 kisi cok az bir sayiymis gibi. Su donemde dugun yapmak cok bencilce geliyor bana. Yani kendini riske atmak pahasina gel bana altin tak demek gibi bir sey. Yapin az kisiyle nikahinizi. Taki takmak veya para yollamak,hediye almak isteyen bir sekilde halleder. Ne yemek var ne icmek ne halay. Ne oluyor o salonlar veya bahceler 2 3 saatligine tutulunca? Deger mi insanlari tehlikeye atmaya? Beni dugune cagirana ben bozulacagim yerde dugun sahibi bana bozuluyor ise bak.

Belki düzenlemeden önce en cok dügünlerden yayilmistir dogrudur ama düzenlemeyle birlikte gercekten risk olusturcak bir durum yoktu. Alan cok büyüktü oynama taki yoktu ve karsi aileden virüse ragmen bütün akrabalar gelip senden kimse gelmeyince insan bir garip oluyor

Bu sizin düğününüz olabilir ama hepsi böyle değil biliyorsunuz. Benim kuzenimin düğününde gayet halaylar sarılmalar olmuş. Çoğu da bu şekilde.Gelinle damatla sarmaş dolaş fotoğraflar.

Yani olmasa bile ben toplu törenlere gitmek istemiyorum ve töreni yapanı da anlayışsız buluyorum açıkçası. Maskeli diyorsunuz ama orada bir kişinin korona olmuş olması 50 kişiyi riske atıyor. Ne bileyim hapşuracakken gayrıihtiyarı maskesini indirmeyeceğini?

Aileden neredeyse yaşayan kimse kalmadığından sağlıklı yorum yapamasamda. Felsefem az insan xl mutluluktur.Boşverin kim ne derse desin

Tamam size hak veriyorum ama siz sürekli arkadaslarinizla bulusup fotografta atmiyorsunuzdur? Biraz bak ben sana virüsten korkup gemedim ama arkadaslarimla geziyorum demek gibi geliyor

Benim etrafımda da vardı öyle insanlar korona var diye kaynanasına gitmeyip anasına giden, cafelerde goygoya giden. Milletin evine gidip insanlar ona geleceği zaman koronaaaa diyen.
Ben başka bir konuda daha yazmıştım koronayı çok güzel kullanıyoruz. Kimse bir yere gitmesin oturalım popişimizin üstüne. Ben bile oturuyorsam durum baya ciddi demektir.

Alinmakta haklisin o zaman
Yeri geldiginde lafi carparim o zaman.
Yeri gelir mi bilmiyorum ben cok takilmamistim aslinda ama bugün annemlerle görüsürken onlara kirildigimiz icin bize kirildiklarini ögrendim. Hani bize anlayis göstermediniz o yüzden kirildik der gibi ama baska heryer de geziyorsunuz. Simdi kim kirilmakta hakli?

Annem babam ve kardesım dısında kımseyle gorusmuyorum. Onlarda dısarı cıkmıyor zaten. Marketi bile eve söylüyorlar benım bebeklerım oldugu ıcın. Ben kırılmazdım sanırım

Aynen ben de onu demek istemistim. Tesekkür ederim. Bu insanlar hic biryere gitmese anlicamda sürekli geziyorlar toplu bulusmalar yapiyorlar. Madem bu kadar korkuyorsunuz kimseyle görüsmeyin. Tek bir kisiden gecme ihtimali var sonucta

Tamam size hak veriyorum ama siz sürekli arkadaslarinizla bulusup fotografta atmiyorsunuzdur? Biraz bak ben sana virüsten korkup gemedim ama arkadaslarimla geziyorum demek gibi geliyor
O da olabilir, kişiyi siz bilirsiniz. Özellikle gelmemiş olabilir, takı takmamak in covid var gelememi bahane etmiş olabilir veya cidden düğün denince kalabalık bir güruh gibi düşünüp gelmemiştir ama kendisi 3-5 kişilik gruplarla görüşmekten sakınca duymuyordur.

Ben bu sene hiç düğüne gitmedim. Ama havalar güzelken en fazla bir-iki arkadaşımla açık havada buluştum. Eğer düğününe gitmediğim biri bu yüzden beni yargılasaydı bunu yadırgardım. Ama eğer bir düğüne corona var diye gitmeyip başka bir düğüne gitseydim anlardım.

Tabi ki siz
Size haksiz gosterip kendi hakli cikmakta onlarda farkinda

Dugunle disarida kahve icmek bir degil
O ortamda siz tedbir alsanizda gelip sarilmaya calisan bir suru insan olur
Herkesin basina asker dikilmiyor
Martta cenaze yapan ve hastalanan 1. Dereceden yakinlarim kostur kostur evde 40 kisi tanisma buyuk nisan gizli kina ve nikah yapti
Nisanda soforluk yaptim nikahta taki birakip ciktim
Tum duzenim altust olmusken benden beklentisini karsilamamis olabilirim ama nikah yaparken bana sormadi gizli kina mekani tutarken ihtiyac duymadigini gosterdi ztn 1 saatlik nikah telasida bana islerine geldigini dusundurdu sonucta minimum masraf maximum taki elde edildi
Sadece belli insanlar ile piknige acik havaya yemege gittim su an onuda yapmiyorum
Coronaya kimse bahane diyemez yapmayin lutfen
Bu arada herseyime kosturan bir yakinima takisini goturdum nikahina gitmedim 3 kez dugun erteledi cevreme yeni katilanlara asla gidemezdim hem kalabalik hem maddi durumum su an uygun degil
Esimin akrabasi evde 40 kisi soz yapmis anane hasta dede entube bugun yarin haberi gelir anne hasta
Birsuru insan evde karantinada esnaflar var
Riske degermi?

Akrabalardan korona olan yok bizde,esimin tarafinda da bir kisi vardi onu da aramadim sahsen. Cok yakin degiliz diye.
Dugune nisana cenazeye gitmiyorum,ama avmye gidiyorum isim olunca. Kahve de iciyordum mekanlar kapanana kadar. Her ortam ayni degil her mekan bir degil. Dugune gitmemek cok normal bence. Kirilacak kizacak olan da cagirmasin en basindan napayim

Görüsmek istemiyor mu dedigimiz kisiler amca hala kuzen yani. Biz de hepsiyle cok görüsmek istemiyor ama önemli günlerde görevimizi yapiyoruz
Kan bağı dediğimiz o yakınlardan ben oyle bir darbe yedim ki.. o yüzden akraba eşittir akrep benim icin. Cokda bisey beklemeyin kan bağı varsa var nolmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…