- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Belkide daha önceden kaynaklanan kisisel bir sorunlari vardi ve hastaligida bahane ederek gelmediler malesef herkesle arayi asgari düzeyde iyi tutmak mümkün degilmisGaliba bu insanlar kaprisliler
Izin verme mutlaka onlarda sana yapmadiklari durum vardir
Boyle insanlarla her konustuklarina cvp verme susmakta durdurur bazi insanlari.
Sizin mi dugununuz olduBelkide daha önceden kaynaklanan kisisel bir sorunlari vardi ve hastaligida bahane ederek gelmediler malesef herkesle arayi asgari düzeyde iyi tutmak mümkün degilmis
Belki düzenlemeden önce en cok dügünlerden yayilmistir dogrudur ama düzenlemeyle birlikte gercekten risk olusturcak bir durum yoktu. Alan cok büyüktü oynama taki yoktu ve karsi aileden virüse ragmen bütün akrabalar gelip senden kimse gelmeyince insan bir garip oluyorCovid'in özellikle bir dönem en çok düğünlerden yayıldığı bir rivayet değil ki. Hasta olan insanların nerede virüs kapmış olabileceği filyasyon ile saptanıyor. Düğününüz istediğiniz gibi geçmediği için üzülmenizi anlıyorum. Ama bu sene pek çok çift bu durumu yaşadı. Bunu önemsemeyenler ve ne olursa olsun evlenmek isteyenler bu şartlarda evlendi. Böyle evlenmek istemeyenler de düğünlerini erteledi.
Bu sizin düğününüz olabilir ama hepsi böyle değil biliyorsunuz. Benim kuzenimin düğününde gayet halaylar sarılmalar olmuş. Çoğu da bu şekilde.Gelinle damatla sarmaş dolaş fotoğraflar.Düzenlemeyle birlikte dügünde 50 kisi vardi salon bes yüz kisilikti halay cekmek oynamak yasakti bes tane polis vardi ve bu kurallari denetlediler. Taki töreni olmadi, kutuya atildi. Herkeste maske vardi. Daha sonrasinda kimsede hastalik cikmadi ama ne hikmetse o cok dikkat eden dügüne gelmeyen ama avmde gezen akraba covide yakalandi, cok sükür durumu iyi ama
Hayir kardesimin konunun girisinde yazmadim kimligim cok belli olmasin diyeSizin mi dugununuz oldu
Aileden neredeyse yaşayan kimse kalmadığından sağlıklı yorum yapamasamda. Felsefem az insan xl mutluluktur.Boşverin kim ne derse desinIyi aksamlar kizlar, biliyorsunuz ki hastaliktan dolayi her sey karmakarisik oldu. Evde oturmaktan belki psikolojiler daha da bozuldu. Sizin cevrenizde var mi bilmiyorum ama bir de her seyi covide baglayanlar türedi. Seninle ilgili önemli bir durum oldugunda hastalik var gelemem yapamam diyenler, baskalariyla baska ortamlarda hastalik yokmus gibi resimler atiyorlar. Biraz üstü kapali anlattim, mesela nikah yapiyorsunuz akrabalardan aman hastalik var gelemem diyenler cikiyor, ayni kisiler bir hafta sonu arkadaslariyla avmden kahve keyfi diye arkadaslariyla resim atiyor. Bu durumda ne düsünürsünüz? Bir de aranizin acik oldugu insan Coronaya yakalansa arayip sorar misiniz? Aile icinde görüsmedigim insan, coronaya yakalandim beni arayip sormadi daha onla isim olmaz diyormus. Tamam insanlarin agzi torba degil ki büzesin, ama insan sinir oluyor her seyi coronaya baglayip kendilerini hakli duruma sokmaya calisan insanlar türedi. Zaten su an sosyal hayat nerdeyse sifir, telefonla kamerayla görüstüklerimizle bile yavas yavas sorunlar cikmaya basladi (özellikle akrabalar) Sizin de hastaliktan beri basiniza böyle seyler geldi mi? Bu insanlara nasil cevap verdiniz? Sizin akrabalik iliskileriniz nasil? Benim yavas yavas hepsiyle küslük durumu...
Alinmakta haklisin o zamanHayir kardesimin konunun girisinde yazmadim kimligim cok belli olmasin diye
Tamam size hak veriyorum ama siz sürekli arkadaslarinizla bulusup fotografta atmiyorsunuzdur? Biraz bak ben sana virüsten korkup gemedim ama arkadaslarimla geziyorum demek gibi geliyorBu sizin düğününüz olabilir ama hepsi böyle değil biliyorsunuz. Benim kuzenimin düğününde gayet halaylar sarılmalar olmuş. Çoğu da bu şekilde.Gelinle damatla sarmaş dolaş fotoğraflar.
Yani olmasa bile ben toplu törenlere gitmek istemiyorum ve töreni yapanı da anlayışsız buluyorum açıkçası. Maskeli diyorsunuz ama orada bir kişinin korona olmuş olması 50 kişiyi riske atıyor. Ne bileyim hapşuracakken gayrıihtiyarı maskesini indirmeyeceğini?
Yeri gelir mi bilmiyorum ben cok takilmamistim aslinda ama bugün annemlerle görüsürken onlara kirildigimiz icin bize kirildiklarini ögrendim. Hani bize anlayis göstermediniz o yüzden kirildik der gibi ama baska heryer de geziyorsunuz. Simdi kim kirilmakta hakli?Alinmakta haklisin o zaman
Yeri geldiginde lafi carparim o zaman.
Aynen ben de onu demek istemistim. Tesekkür ederim. Bu insanlar hic biryere gitmese anlicamda sürekli geziyorlar toplu bulusmalar yapiyorlar. Madem bu kadar korkuyorsunuz kimseyle görüsmeyin. Tek bir kisiden gecme ihtimali var sonuctaBenim etrafımda da vardı öyle insanlar korona var diye kaynanasına gitmeyip anasına giden, cafelerde goygoya giden.Milletin evine gidip insanlar ona geleceği zaman koronaaaa diyen.
Ben başka bir konuda daha yazmıştım koronayı çok güzel kullanıyoruz. Kimse bir yere gitmesin oturalım popişimizin üstüne.Ben bile oturuyorsam durum baya ciddi demektir.
O da olabilir, kişiyi siz bilirsiniz. Özellikle gelmemiş olabilir, takı takmamak in covid var gelememi bahane etmiş olabilir veya cidden düğün denince kalabalık bir güruh gibi düşünüp gelmemiştir ama kendisi 3-5 kişilik gruplarla görüşmekten sakınca duymuyordur.Tamam size hak veriyorum ama siz sürekli arkadaslarinizla bulusup fotografta atmiyorsunuzdur? Biraz bak ben sana virüsten korkup gemedim ama arkadaslarimla geziyorum demek gibi geliyor
Belki düzenlemeden önce en cok dügünlerden yayilmistir dogrudur ama düzenlemeyle birlikte gercekten risk olusturcak bir durum yoktu. Alan cok büyüktü oynama taki yoktu ve karsi aileden virüse ragmen bütün akrabalar gelip senden kimse gelmeyince insan bir garip oluyor
Tabi ki sizYeri gelir mi bilmiyorum ben cok takilmamistim aslinda ama bugün annemlerle görüsürken onlara kirildigimiz icin bize kirildiklarini ögrendim. Hani bize anlayis göstermediniz o yüzden kirildik der gibi ama baska heryer de geziyorsunuz. Simdi kim kirilmakta hakli?
Kan bağı dediğimiz o yakınlardan ben oyle bir darbe yedim ki.. o yüzden akraba eşittir akrep benim icin. Cokda bisey beklemeyin kan bağı varsa var nolmus.Görüsmek istemiyor mu dedigimiz kisiler amca hala kuzen yani. Biz de hepsiyle cok görüsmek istemiyor ama önemli günlerde görevimizi yapiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?