Covid en güzel bahane!

Aslında haklısınız ama bence kişiye göre ortama göre değişebiliyor bu konu.
Örneğin,kimse ile görüşmeyen, mecbur kalmadıkça evden çıkmayan birileri ile şöyle bir deşarj olmak için görüşürsün.
Düğüne gitmekle bir değilki bu.
Ben 9 aydır aşırı izole yaşamaktayım. Nadir de olsa anne babamla görüştüm, çünkü evden çıkmıyorlar, çıkmıyoruz. Bir tek eşim çalışıyor, o da esnek ve oldukça izole.
Buna rağmen nadir ve kurallara uyarak görüştüm.

Yazın çook sevdiğim birinin düğününe katıldım. Yalnız gittim, çift maske gittim, yarım saat göründüm, takımı taktım geldim.
Önlemler alınmış mıydı, evet. Ama düğün sahipleri maskeli değildi mesela. Gayet de kaynaşıp oynadılar.

Bir diğer aile üyemiz sağlık çalışanı. Onunla görüşmüyoruz mesela. Bunda alınacak birşey yok.

Bir arkadaşım var, pek dikkatli yaşamıyorlar, geziyorlar da. Benle de görüşmek istiyor ama fazla ısrar edemiyor, çünkü kabul etmem.

Yani covid biraz adam seçmemizi sağladı. Ama kime göre neye göre.

Aile, akraba, arkadaş arasında kötü olduğum kimse yok. Biri covid olsa ararım sorarım yakınlığa bağlı.
Bazı kimselerle görüntülü konuşuyor yazışıyor araşıyoruz.

Eşimin akrabaları kına/düğün yaptı
Gitmedik
Corona olmasa tabiki giderdik
Bahane değil corona bir gerçek
Halen kabullenmeyenler var o ayrı
Martdan beri iş harici çok az insanla görüştüm, oda açık havada 1 saatliğine anca.
Yaz gibi biraz rahatlamıştık ama son 2-3 haftadır tekrar çok tedbirli yaşamaya başladık
Gelmek isteyenleri kabul etmiyoruz, kimseye gitmiyoruz
İsteyen darılsın, isteyen kırılsın.
Öncellik çocuklarımızı ve kendimizi düşünmek zorundayız.

Bence kırılacak bır sey yok.ben de bu donemde nıkah dugun yapanlara kırılalım dıyorum.dusuncesızlık.mıllet gitse dert gitmese dert.adam tatıle gidebılır kısısel onlemlerınk alır ve kendı ıstemedigi surece kalabalık ortamda bulunmaz ve şletişime gecöez.dugunler oyle mı. Aa sen burda mıydın aa sen de mı geldın deyip yakınkaşanlar olabılıyor.maskesınk ındırıp konusanlar oluyor.. hangı bırınden kacacaksın.sız ewleneceksınız doye adam kendını riske mk atsın.sizin bu donemde bu işlere kalkısmanız hata.kalkısıorsanız kımseye gonul koyma hakkınız yok.can soz konusu

Esimin amcasi, amcasinin oglu ve hanımı hepsi corona oldular. Eşimin amcasının hanımı arar sorar beni ben de onu aradım. Ama gelinini aramadım. Hiç aramaz sormaz. Hamile kaldım ne hayırlı olsun diye aradı ne bir şey. Geçen tripli yazı yazmış hiç de alınmadım. Böyle zamanlarda kim gerçek kim yalan ortaya çıkıyor.

Arkadasa cok gönül koymam ben ama birinci dereceden akrabalarindan böyle yapan olunca insan üzülüyor. Anane dede bile gelmeyin siz risklisiniz dedigim halde cikip gelmislerdi.
Yine aynısını söylüyorum. Anane dede de gelerek hata etmişler. Bir şey olmamış şükür. Şu ortamda nikah düğün yapmak doğru ama gelmemek mi yanlış? Ben öz yeğenimin bile düğününe gitmem. Sağlığım kimsenin törenin daha önemsiz değil.

Son düzenleme:
kuzenimin düğünüyle anneannemin ölümü aynı zamanda olmuştu. aman allahım çok zordu gelip acını paylaşıp sana sarılmak isteyen bir sürü tanıdığımız! insanla doldu ev. kabul etmediğimiz halde yemekler pişirildi, herkese yedirildi. o dönem nasıl korona kapmadık hayret ettim. çok kötü bir durum aslında. kafeye gidip kahve içmek meselesi beni değil onları ilgilendirir. ona göre tavır alınmalı diye düşünüyorum. bugünün yarını da var insanoğlu birbirine muhtaç. yarın onların düğün-derneği olursa siz de gitmezsiniz

Bu yaz düğün yapan 2 yakın akrabamız oldu, ikisine de gitmedik.
Avm'ye hiç gitmedim ama açık havada, parkta bahçede 1-2 arkadaşımla kahve içtiğim oldu.
Düğünle bu ortamları nasıl bir tutabiliyorsunuz ki? Avmye gitmek bile düğünden daha normal bence. Sonuçta buralarda ne yapacağınızı, insanlarla mesafenizi siz belirliyorsunuz.
Düğünde kim maskeyi indirip "naaptın yeğeniiim" diye burnumuzun dibine girecek belli değil.
Kim birden sarılıp öpmeye çalışacak belli değil.
Kimi maskeli kimi değil.

Ben çalışırken ortamda 3-4 kişiden fazla olursa dışarı çıkıyorum. Kendi düğünümü yapıp beni çağırsalar kendi düğünüm için bile girmem 50 kişinin arasına.
İsteyen alınabilir umurunda değil açıkçası.
Bu dönemde düğün yapan bunu göze almıştır zaten.

ben cok izole yasamiyorum, genel kurallara uyuyorum sadece diyebilirim,
bir de cocuklar pek kuralci olmadiklari icin onlari pek goturmuyorum gittigim yerlere.
Ama ben bile dugune gitmem yani.
bence bu surede cok cok yakin akrabayi ancak cagirmak ve kisi sayisini cok az tutmak onemli.
Evet buyuk bir masraf oluyor ama yapmamak lazim zaten.

Nikaha gitmekle kahve icmeye gitmek ayni degil. Kahve icmeye gittigi insanin bir nebze aliskanliklarini vb. Biliyordur ama nikahta tanimadigi insanlarda olacak, cekinmesi normal.

Covid bir bahane olamaz.İnsanlar yaşlı, kronik hasta yakınlarına bulaştırmamak; kendilerini hasta etmemek için kalabalık ortamlardan kaçınırlar.Sağlığın şakası olmaz.Ayrıca açık alanda bir iki arkadaşınla buluşmak ya da mesafeye dikkat edip tatile gitmek, nikah düğün gibi kalabalık ortamlara girmek gibi değildir.Covid her ortamda aynı seviyede bulaşmaz.

Bu dönem kimsenin kırılma durumu olmamalı, aylardır kimseye gidip gelmiyorum, iki tane çok yakın dostum var üç kez görüştük havalar iyiydi açık havada oturduk. İki ay önce işe başladım, olabildiğince dikkat ediyorum ama bu gün kapsam yarın belirtim olmayabilir, arkadaşlarıma da bu şekilde izah ettim, kırılmayın görüşmeyelim bu ara dedim. İkisi görüşüyorlar biri ev hanımı diğeri de evden çalışıyor ofise gitmiyor ama ben katılmıyorum her gün ofisteyim çünkü. Akrabalara hiç gitmedim, eve de kimseyi kabul etmiyorum covid döneminde bir kez görümcem geldi o kadar. Toplanıyorlar, görüşüyorlar, düğünlere nişanlara çağırıyorlar umurumda değil, kimsenin kırılma hakkı yok

Ben gerçekten evden çıkmayanlara ve risk grubuna kesinlikle bir şey demiyorum hatta hak veriyorum. Ama tatile gidebilen ve haftalarca kalabilen biri gelip açık havada yarım saat oturabilirdi. Kaldı ki evimiz hazır olduğu ve bazı şartlar böyle gerektirdiği için evlenmek durumunda kaldım, yoksa kimse iki saatlik bir düğün ile polis kontrolünde ve maske ile evlenmek istemez.
Mesele çok farklı, mesele hiçbir şekilde virüsü önemsemediğini bildiğim bazı insanların, dalga geçer gibi virüsü bahane etmesi.
Pandemi dönemi düğün-nikah stresi yaşamayan birinin benim psikolojimi anlamasını beklemiyorum, teşekkür ederim.

şimdi covid bahane demişsiniz ve örnek düğün ve tatil

düğün olsa gitmezdim, kiminkine giderdim diye düşündüm galiba sadece eşimin kardeşlerinin olsa idi giderdim aynı şehirde

bir düğüne eşimi davet ettiler gitmedi, sonuç gelin damat düğün sonrası 15 gün karantinada kaldı dedelerinin komşusu hasta olmuş

temmuz ayındaydı bu olay yani böyle 30 binler telaffuz edilmezken

ama tatile gittim, burada da yazdım

ıssız bir koyda, yazlık kiralayarak yiyip içeceğimizi dahi evden götürerek

şehirde karşılaştığımızdan daha az insan ile karşılaşarak tatil yaptık

ben foto vs paylaşmam da oğlum manzara atmış, herkes "aaa geçen seneden mi" diye yazmış

amaç tatildemiyiz kontrol

ister tatile gider, ister yurtdışına gider

düğün ortamı ile kendi tedbirini kendin alabileceğin ortamlar farklıdır

keza pandemi de düğün yapmayı göze alanın beklentisi olmamasını isterim ben

seneye yapsaydınız gelirlerdi belki

8aydır hiç bi arkadaşımla görüşmedim hiç bi cenaze düğün gibi toplu organizasyonlara katılmadım. Markete bile sayılı gittim. Sadece tedbirler azaldığında çekirdek ailemle kişisel havuzun olduğu bi villa tarzı evde tatil yaptım. Hamile olduğum içinde ekstra dikkat ettim. Bu arada kuzenimin düğünü oldu kız kardeşim gibi ama katılmadım. Arayıp durumumu izah ettim. Ama dün anneannemi kaybettim. 2saatliğine eşimle gittik geldik 2saatlik yolu ve teyzem orda lafını esirgemedi düğüne korona diye gelmedin bak Allah seni nasıl getirdi diye. Üstelik kalmadım bile sadece annemin yanında olmak için gittim. Ben acısına verip ses etmedim ama çokta kırıldım

Niye ses cikarmiyorsunuzki yazik degilmi bebeginize
Dugun seneyede yapilir cenaze ile hic kiyaslanirmi
Bu nasil bir dusuncedir
Uzulmeyin lutfen
Dugunle hic bir ortam kiyaslanamaz.
Hele bizim sarilmaya yer arayan halkimiz ile asla
Esimin kuzeninin dugunune bizde gitmedik ben temasliydim sonuc negatif geldi ama bizce yanlisti
Atesli biri gelmis ve ertesi gun hastahaneye yatmis dugun sahibine sarilmis odleri patlamis
Eee gelsek suc gelmesek suc

mesela bende kuzenimin düğününe gitmedim ama tatile gittim. Benim fikrim bunları kıyaslayamazsınız. Ben herşeyi yapıp dikkatli olmaya çalışıyorum. Kuzenim için hediyemi aldım gidenlerle gönderdim. Aslında evine uğrayacaktım am amusait değillerdi. Ama onun için o kalabalık düğün ortamına giremezdim insanların çoğu maske takmıyor. Tatil olayı benim elimde olan birşeydi. Villa kiraladım. Denizin sakin zamanlarını tercih ettim kimseyle temasım olmadı.baktım insana sayısı mesafe olmuyor gitmedim denize. Ama düğün benim elimde olamazdı kimseye müdahale edemezdim.Bir kaç kezde dışarıda yemek yedim hepsindede çok dikkatli ve temkinliydim. Bütün kurallara dikkat eden yerleri tercih ettim. Görüşme zorunluluğum olmayan insanların dışında görüşmüyorum. Zorunluluk nedir mesela oğluma annem ve kayın validem bakıyor. Diğer insanlarlada görüştüğümde mesafeme dikkat ettim. Bir de önlem almayan umursamayan insanlarla özellikle görüşmüyorum. babannemi kaybettik (koronadan değil) cenazeye gitmedim . cenaze kalktıktan sonra sakin bir anda gidip yine önlemli bir şekilde kapıdan amclarıma vs başsağlığı diledim. 1. derecede olmayan bir yakınlarımın cenazelerine sadece telefonla başsağlığı diliyorum. Bunlar önlemdir. Dışarıdan bir gözlede bana bakınca heryere gidiyor benim düğünüme gelmedi diyebilir kuzenim ya da cenazesi olanlar. diyebilirler hiç alınmam kimse canımdan kıymetli değil kimse için kendimi riske atamam.Arama açıksa aramam korona hepimizin başında sadece onlarda değil. Şuan kimseyi pohpohlayacak dönemde değiliz. Ölüm olsaydı arardım. Öyle kolay kimseyle aram açılmaz açıldıysa ciddi bir nedeni vardır o size kalmış bir durum bence ciddi bir açılma değilse ararsınız. ama içinizden gelmiyorsa yapmayın..evet benimde bahanem hep koronadır çünkü gündemimiz bu . İlk kontrollü sosyal hayata ayak uydurmuştum . Kontrolüm dışında olan hiç bir yere gitmedim. Artık bu saatten sonra daha başka bir boyut kazandı artık..

Zamanı gelir o zaman söylerim. Dün o acısıyla ona söylemek istemedim. Evet üzüldüm ama hala düğğne gitmediğim için pişman değilim. 1ay önce düğün yapan kızı da gelmedi cenazeye vakalar artmış diye korkmuş. Bide böyle diyor arkasından.

Başkasıyla çıkıp sizinle görüşmüyorsa tabi ki bahane aman görüşmeyin zaten her gün 30 k vaka çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…