- 24 Ekim 2019
- 8.048
- 49.099
- 548
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Bence kırılacak bır sey yok.ben de bu donemde nıkah dugun yapanlara kırılalım dıyorum.dusuncesızlık.mıllet gitse dert gitmese dert.adam tatıle gidebılır kısısel onlemlerınk alır ve kendı ıstemedigi surece kalabalık ortamda bulunmaz ve şletişime gecöez.dugunler oyle mı. Aa sen burda mıydın aa sen de mı geldın deyip yakınkaşanlar olabılıyor.maskesınk ındırıp konusanlar oluyor.. hangı bırınden kacacaksın.sız ewleneceksınız doye adam kendını riske mk atsın.sizin bu donemde bu işlere kalkısmanız hata.kalkısıorsanız kımseye gonul koyma hakkınız yok.can soz konusu1000 kişilik mekanda 150 kişiyle düğün yaptım, açık havadaydık, yaşlılara hasta olanlara ben gelmeyin dedim bizzat, ama tatile gidip benim düğünüme corona var diye gelmeyenlere bir miktar kırıldım. Çünkü bütün tedbirlerim alınmıştı ve düğünden sonra da kimsede çok şükür birşey çıkmadı, herşeye çok fazla dikkat ettik, çok şükür. Ertesi gün arkadaşlarıyla burun buruna dışarda kahve içme etkinliği paylaşmasalar iyiydi, neyse..
Teyzemle aram açıktı ama covid şüphesi olduğu bir durum oldu, aradım. Gerçi sonra negatif çıktı ama aradığımla da kaldım, olsun, büyüklük bende kalsın.
Yine aynısını söylüyorum. Anane dede de gelerek hata etmişler. Bir şey olmamış şükür. Şu ortamda nikah düğün yapmak doğru ama gelmemek mi yanlış? Ben öz yeğenimin bile düğününe gitmem. Sağlığım kimsenin törenin daha önemsiz değil.Arkadasa cok gönül koymam ben ama birinci dereceden akrabalarindan böyle yapan olunca insan üzülüyor. Anane dede bile gelmeyin siz risklisiniz dedigim halde cikip gelmislerdi.
Ben gerçekten evden çıkmayanlara ve risk grubuna kesinlikle bir şey demiyorum hatta hak veriyorum. Ama tatile gidebilen ve haftalarca kalabilen biri gelip açık havada yarım saat oturabilirdi. Kaldı ki evimiz hazır olduğu ve bazı şartlar böyle gerektirdiği için evlenmek durumunda kaldım, yoksa kimse iki saatlik bir düğün ile polis kontrolünde ve maske ile evlenmek istemez.Bence kırılacak bır sey yok.ben de bu donemde nıkah dugun yapanlara kırılalım dıyorum.dusuncesızlık.mıllet gitse dert gitmese dert.adam tatıle gidebılır kısısel onlemlerınk alır ve kendı ıstemedigi surece kalabalık ortamda bulunmaz ve şletişime gecöez.dugunler oyle mı. Aa sen burda mıydın aa sen de mı geldın deyip yakınkaşanlar olabılıyor.maskesınk ındırıp konusanlar oluyor.. hangı bırınden kacacaksın.sız ewleneceksınız doye adam kendını riske mk atsın.sizin bu donemde bu işlere kalkısmanız hata.kalkısıorsanız kımseye gonul koyma hakkınız yok.can soz konusu
8aydır hiç bi arkadaşımla görüşmedim hiç bi cenaze düğün gibi toplu organizasyonlara katılmadım. Markete bile sayılı gittim. Sadece tedbirler azaldığında çekirdek ailemle kişisel havuzun olduğu bi villa tarzı evde tatil yaptım. Hamile olduğum içinde ekstra dikkat ettim. Bu arada kuzenimin düğünü oldu kız kardeşim gibi ama katılmadım. Arayıp durumumu izah ettim. Ama dün anneannemi kaybettim. 2saatliğine eşimle gittik geldik 2saatlik yolu ve teyzem orda lafını esirgemedi düğüne korona diye gelmedin bak Allah seni nasıl getirdi diye. Üstelik kalmadım bile sadece annemin yanında olmak için gittim. Ben acısına verip ses etmedim ama çokta kırıldımIyi aksamlar kizlar, biliyorsunuz ki hastaliktan dolayi her sey karmakarisik oldu. Evde oturmaktan belki psikolojiler daha da bozuldu. Sizin cevrenizde var mi bilmiyorum ama bir de her seyi covide baglayanlar türedi. Seninle ilgili önemli bir durum oldugunda hastalik var gelemem yapamam diyenler, baskalariyla baska ortamlarda hastalik yokmus gibi resimler atiyorlar. Biraz üstü kapali anlattim, mesela nikah yapiyorsunuz akrabalardan aman hastalik var gelemem diyenler cikiyor, ayni kisiler bir hafta sonu arkadaslariyla avmden kahve keyfi diye arkadaslariyla resim atiyor. Bu durumda ne düsünürsünüz? Bir de aranizin acik oldugu insan Coronaya yakalansa arayip sorar misiniz? Aile icinde görüsmedigim insan, coronaya yakalandim beni arayip sormadi daha onla isim olmaz diyormus. Tamam insanlarin agzi torba degil ki büzesin, ama insan sinir oluyor her seyi coronaya baglayip kendilerini hakli duruma sokmaya calisan insanlar türedi. Zaten su an sosyal hayat nerdeyse sifir, telefonla kamerayla görüstüklerimizle bile yavas yavas sorunlar cikmaya basladi (özellikle akrabalar) Sizin de hastaliktan beri basiniza böyle seyler geldi mi? Bu insanlara nasil cevap verdiniz? Sizin akrabalik iliskileriniz nasil? Benim yavas yavas hepsiyle küslük durumu...
8aydır hiç bi arkadaşımla görüşmedim hiç bi cenaze düğün gibi toplu organizasyonlara katılmadım. Markete bile sayılı gittim. Sadece tedbirler azaldığında çekirdek ailemle kişisel havuzun olduğu bi villa tarzı evde tatil yaptım. Hamile olduğum içinde ekstra dikkat ettim. Bu arada kuzenimin düğünü oldu kız kardeşim gibi ama katılmadım. Arayıp durumumu izah ettim. Ama dün anneannemi kaybettim. 2saatliğine eşimle gittik geldik 2saatlik yolu ve teyzem orda lafını esirgemedi düğüne korona diye gelmedin bak Allah seni nasıl getirdi diye. Üstelik kalmadım bile sadece annemin yanında olmak için gittim. Ben acısına verip ses etmedim ama çokta kırıldım
mesela bende kuzenimin düğününe gitmedim ama tatile gittim. Benim fikrim bunları kıyaslayamazsınız. Ben herşeyi yapıp dikkatli olmaya çalışıyorum. Kuzenim için hediyemi aldım gidenlerle gönderdim. Aslında evine uğrayacaktım am amusait değillerdi. Ama onun için o kalabalık düğün ortamına giremezdim insanların çoğu maske takmıyor. Tatil olayı benim elimde olan birşeydi. Villa kiraladım. Denizin sakin zamanlarını tercih ettim kimseyle temasım olmadı.baktım insana sayısı mesafe olmuyor gitmedim denize. Ama düğün benim elimde olamazdı kimseye müdahale edemezdim.Bir kaç kezde dışarıda yemek yedim hepsindede çok dikkatli ve temkinliydim. Bütün kurallara dikkat eden yerleri tercih ettim. Görüşme zorunluluğum olmayan insanların dışında görüşmüyorum. Zorunluluk nedir mesela oğluma annem ve kayın validem bakıyor. Diğer insanlarlada görüştüğümde mesafeme dikkat ettim. Bir de önlem almayan umursamayan insanlarla özellikle görüşmüyorum. babannemi kaybettik (koronadan değil) cenazeye gitmedim . cenaze kalktıktan sonra sakin bir anda gidip yine önlemli bir şekilde kapıdan amclarıma vs başsağlığı diledim. 1. derecede olmayan bir yakınlarımın cenazelerine sadece telefonla başsağlığı diliyorum. Bunlar önlemdir. Dışarıdan bir gözlede bana bakınca heryere gidiyor benim düğünüme gelmedi diyebilir kuzenim ya da cenazesi olanlar. diyebilirler hiç alınmam kimse canımdan kıymetli değil kimse için kendimi riske atamam.Arama açıksa aramam korona hepimizin başında sadece onlarda değil. Şuan kimseyi pohpohlayacak dönemde değiliz. Ölüm olsaydı arardım. Öyle kolay kimseyle aram açılmaz açıldıysa ciddi bir nedeni vardır o size kalmış bir durum bence ciddi bir açılma değilse ararsınız. ama içinizden gelmiyorsa yapmayın..evet benimde bahanem hep koronadır çünkü gündemimiz bu . İlk kontrollü sosyal hayata ayak uydurmuştum . Kontrolüm dışında olan hiç bir yere gitmedim. Artık bu saatten sonra daha başka bir boyut kazandı artık..Iyi aksamlar kizlar, biliyorsunuz ki hastaliktan dolayi her sey karmakarisik oldu. Evde oturmaktan belki psikolojiler daha da bozuldu. Sizin cevrenizde var mi bilmiyorum ama bir de her seyi covide baglayanlar türedi. Seninle ilgili önemli bir durum oldugunda hastalik var gelemem yapamam diyenler, baskalariyla baska ortamlarda hastalik yokmus gibi resimler atiyorlar. Biraz üstü kapali anlattim, mesela nikah yapiyorsunuz akrabalardan aman hastalik var gelemem diyenler cikiyor, ayni kisiler bir hafta sonu arkadaslariyla avmden kahve keyfi diye arkadaslariyla resim atiyor. Bu durumda ne düsünürsünüz? Bir de aranizin acik oldugu insan Coronaya yakalansa arayip sorar misiniz? Aile icinde görüsmedigim insan, coronaya yakalandim beni arayip sormadi daha onla isim olmaz diyormus. Tamam insanlarin agzi torba degil ki büzesin, ama insan sinir oluyor her seyi coronaya baglayip kendilerini hakli duruma sokmaya calisan insanlar türedi. Zaten su an sosyal hayat nerdeyse sifir, telefonla kamerayla görüstüklerimizle bile yavas yavas sorunlar cikmaya basladi (özellikle akrabalar) Sizin de hastaliktan beri basiniza böyle seyler geldi mi? Bu insanlara nasil cevap verdiniz? Sizin akrabalik iliskileriniz nasil? Benim yavas yavas hepsiyle küslük durumu...
Zamanı gelir o zaman söylerim. Dün o acısıyla ona söylemek istemedim. Evet üzüldüm ama hala düğğne gitmediğim için pişman değilim. 1ay önce düğün yapan kızı da gelmedi cenazeye vakalar artmış diye korkmuş. Bide böyle diyor arkasından.Niye ses cikarmiyorsunuzki yazik degilmi bebeginize
Dugun seneyede yapilir cenaze ile hic kiyaslanirmi
Bu nasil bir dusuncedir
Uzulmeyin lutfen
Dugunle hic bir ortam kiyaslanamaz.
Hele bizim sarilmaya yer arayan halkimiz ile asla
Esimin kuzeninin dugunune bizde gitmedik ben temasliydim sonuc negatif geldi ama bizce yanlisti
Atesli biri gelmis ve ertesi gun hastahaneye yatmis dugun sahibine sarilmis odleri patlamis
Eee gelsek suc gelmesek suc
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?