Öncelikle kabalık ettiysem özür dilerim hanımefendi. Ancak etrafımda o kadar çok görüyorum ki kendi ailem de dahil virüsten çok tedavinin öldürdüğüne inanılan. Ben doktor değilim, eşim doktor bu süreçte ben de anlayabildiğim ölçüde ondan bilgi almaya çalışıyorum. Ailemde de olmayan kalmadı gibi, malesef dedemi de bu sebepten kaybettiğimizden ötürü fazla haşır neşiriz bu konuyla.. İlacın mutlaka yan etkileri var ancak kar zarar durumuna bakıldığında önlediği hasarlar çok daha ağır basıyor. Kullanıp ölen de var tabi ki ne yazık ki bu kimisini öldüren bir hastalık. İlaç kullananlarda genelde mide bulantısı, halsizlik, sersemlik yan etkiler.
Benim hastalığımda ilk hafta testlerim negatif çıktığı için ilaç başlanmadı ve yaşadıklarım,
Özellikle geceleri 39un altına inmeyen ateş
Uykudan uyandıran tarifsiz ağrılar
İştahsızlık
Titreme nöbetleri
Aşırı terleme(10 günde 4 kilo verdiren)
Akciğerde tahribat
Şu an bu ilacı kullanan özellikle yaşıtım olan kişilere baktığımda bunlardan 2 tanesi ya var ya yok.
O sebeple ilaç mide bulandırıyor yataklara düşürüyor diyerek kullanmamayı desteklemiyorum.
Söyledikleri Çinden en son gelen ilaç Favipiravir, (zamanında rahmetli Cemil Taşçıoğlu ve oğlunun getirmek için çok uğraştığı) virüs üzerinde en fazla etkinliği kanıtlanmış olan ilaç.