• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid ken dışarı çıkmak mümkün mü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de 2 hafta once karantinadaydik.
Bizi ilac istiyor musunuz diye aradiklarinda bir sorun yasarsak ambulans cagirmamiz gerektigini kendi imkanlarimizla gitmeyecegimizi soylediler.
kuzenimin kizi kovit suan dun hastaneye kendi imkanlariyla gittiler, covitli hasta bakan hastanelere gidebilirsiniz sadece dediler o kadar.
e bu adamlarin arabasi vardi bindi gitti, olmayan napacak mecbur dolmuş otobus taksi.
yani aslinda kimsenin yapabilecegi bir sey yok bu hastaliga kendin gidebiliyorsan gidiyorsun, gidemedigin durumdaysan ambulans geliyor sanirim artik.

Okuldan okula farklı uygulama olmaması gerekir. Devletin koymuş olduğu karantina süresi bitince yeni test yaptırmadan okula gitmeye hakkı var çünkü resmiyette de karantinası bitiyor. Ve ayrıca ikinci testi yaptırıp tekrar pozitif cıksa bile karantinası uzamıyor, sistemde de tekrar kanrantina gözükmüyor yani işe her türlü gitmesi gerekir. Bir de ilk karantina süresi bittikten sonra tekrar test yapılması önerilmiyor zaten.
Okul bu şekilde söylemiş demek ki veliler talep etti veya bu şekilde isteniyor bilemiyorum

Okul bu şekilde söylemiş demek ki veliler talep etti veya bu şekilde isteniyor bilemiyorum
Evet ama resmiyette karantinaya girmeyeceği için devlet rapor yazmayacak bu sefer okul kendimi izin verecek, pek sanmıyorum. Yani ablanız illa okul istedi diye tekrar test yaptırmak zorunda değil onu demek istedim aslında.
Özel okullar atar tutar itiraz edildiğinde pekte diretemezler çünkü dayanakları olmuyor genelde.

Evet ama resmiyette karantinaya girmeyeceği için devlet rapor yazmayacak bu sefer okul kendimi izin verecek, pek sanmıyorum. Yani ablanız illa okul istedi diye tekrar test yaptırmak zorunda değil onu demek istedim aslında.
Özel okullar atar tutar itiraz edildiğinde pekte diretemezler çünkü dayanakları olmuyor genelde.
Yaptırmasında sorun yok bizim de içimiz rahat eder dün de gidip test oldu zaten pek çekinmiyor test verirken yani sorun olacağını sanmıyorum onun için de

Yazdıklarımın arkasındayım . Sizin ısrarla okuldaki çocukları öne sürmeniz aşırı anlamsız burdaki herkes ona anlam veremedi neyse daha fazla uzatmayalım
Okula gitmiyor bulaştırmaz ama sağda solda biri illaki görür. X öğretmen covid karantinda değil mi, biz bir mekanda gördük kendisini derler. Sonra onlar başkalarına söyler okula kadar gider laf. Siz mesela öğrenci ya da öğrenci velisi olsanız bu öğretmen hakkında ne düşünürsünüz? Böyle bir insana güvenebilir misiniz?
Ayrıca okuttuğu çocuklardan çok anne babamı düşünüyorum ne demek? Çok rahatsız edici bir ifade. Tamam ablanız okula gitmiyor ama başkalarının çocukları da sizin anne babanız kadar kıymetli.

Kahve içmek işin bahanesi. Evde içilmiyor mu kahve? Bir yere girmeyecekmiş, kahve uçarak gelecek heralde eline. Kalmış çok az zaman, bitir karantina süresini ondan sonra nereye gidersen git. Umarım sınıfta kuralları uygularken veya çocuklara bir şey öğretmeye çalışırken yaptığı aklına gelir de utanır. Kendine öğretmen diyor bir de.

Yaptırmasında sorun yok bizim de içimiz rahat eder dün de gidip test oldu zaten pek çekinmiyor test verirken yani sorun olacağını sanmıyorum onun için de
Anladım. Siz ev içinde yine tedbirli davranırsınız sonuca göre fakat resmiyette karantina da olmayacagı için bu sefer ablanız daha zor evinde odasında durur

O kadar önlemi olan insan bile oluyor evet.
Bende etten kemiktenim ama o kadar imkanlarım önlemlerim yok :KK66: Kişiselleştirmenin anlamı da yok.
Sevgiler. :)
cumhurbaşkanı o kadar korunuyorsa buna rağmen olduysa herkes olsun öylemi?
Peki atlatanlar atlatır taşıyıcı olup bulastirdiklari kişiler atlatamıyor ölüyorsa bunun sucu kim ?

Merhaba ablam pozitif , bugün karantinasının 6. günü dün gidip test verdi , ben artık iyileştim diye ancak yine pozitif çıktı . Az öncede evden çıkıp gitti ben kahve alıcam araba ile gezeceğim bir yere girmem bişey olmaz diye . Gerçekten aklımı kaçırmak üzereyim evde tutamıyoruz . Sağlık bakanlığını aradım en azından eve gelip kontrol yapın yada arayın diye böyle bir uygulamamız yok dediler bunu yapan ablam öğretmen ve 29 yaşında annemle babamın alerjik astımı tansiyonu var . Ne yapmamız gerekiyor
29 yasindaki kadini zincire vuramayacagina gore bir sey yapamazsin.
Ogretmen olmasi ayri bir tezatlik.
Milletin ogretmeni mum gibi yanarken etrafina isik saciyor.
Senin ablan ise millete bulastirma riski olmasina karsin kahve alip ortaliklarda geziyor :)

Kovıd karantınası en doğrusu 14 gundu ancak bunu ıs verenler patronlar ıstemedıgı ıcın 1haftaya dustu ancak bu degılkı bulas kalktı devam ediyor mecburı ıs ıcın cıkan maskesini takacak tedbirini alacak.

Karantina 5 gün
5 günden sonra test yapmadan salıyorlar
Onlar kendi bilinciyle çıkmaması gerekiyordu toplumdan negatife dönene kadar izole olması gerekiyordu ama yapmamış.
İhbarda bulunsanız bile bir şey olmayacak muhtemelen çünkü artık önemsenmiyor.

Okula gitmiyor bulaştırmaz ama sağda solda biri illaki görür. X öğretmen covid karantinda değil mi, biz bir mekanda gördük kendisini derler. Sonra onlar başkalarına söyler okula kadar gider laf. Siz mesela öğrenci ya da öğrenci velisi olsanız bu öğretmen hakkında ne düşünürsünüz? Böyle bir insana güvenebilir misiniz?
Ayrıca okuttuğu çocuklardan çok anne babamı düşünüyorum ne demek? Çok rahatsız edici bir ifade. Tamam ablanız okula gitmiyor ama başkalarının çocukları da sizin anne babanız kadar kıymetli.

Kahve içmek işin bahanesi. Evde içilmiyor mu kahve? Bir yere girmeyecekmiş, kahve uçarak gelecek heralde eline. Kalmış çok az zaman, bitir karantina süresini ondan sonra nereye gidersen git. Umarım sınıfta kuralları uygularken veya çocuklara bir şey öğretmeye çalışırken yaptığı aklına gelir de utanır. Kendine öğretmen diyor bir de.
Kaba olucak ama emin oldum bazılarında anlama kıtlığı var . Annemi babamı düşünüyorum derken şu an temas halinde olan öğrenciler değil annemle babam demek istedim bunu algılamak bu kadar zor mu yorum yazmayın rica ediyorum okuduğunu anlayamayanlar polemik için yazıyor

Anladım. Siz ev içinde yine tedbirli davranırsınız sonuca göre fakat resmiyette karantina da olmayacagı için bu sefer ablanız daha zor evinde odasında durur
Karantinası bitince duracağını zannetmiyorum zaten

Merhaba ablam pozitif , bugün karantinasının 6. günü dün gidip test verdi , ben artık iyileştim diye ancak yine pozitif çıktı . Az öncede evden çıkıp gitti ben kahve alıcam araba ile gezeceğim bir yere girmem bişey olmaz diye . Gerçekten aklımı kaçırmak üzereyim evde tutamıyoruz . Sağlık bakanlığını aradım en azından eve gelip kontrol yapın yada arayın diye böyle bir uygulamamız yok dediler bunu yapan ablam öğretmen ve 29 yaşında annemle babamın alerjik astımı tansiyonu var . Ne yapmamız gerekiyor

Ablan iyi oldu ne güzel bir başkasının annesine babasına bulaştırdı ne olucak kronik rahatsızlığı olan birine bulaştırdı ne olucak günde 300 yakın kişi ölüyor
Yazık ya bide ne olmus diyenler var

Ayrıca konu sahıbı sızı şiddetle kınıyorum öğrenciler umurumda degıl annem babam onemlı dediniz hepımızın evladı var okulda benım kızım butun gun 6 saat maske takıyor daha 1.sınıf cocuk cok sınır oldum bu dusunceye.

cumhurbaşkanı o kadar korunuyorsa buna rağmen olduysa herkes olsun öylemi?
Peki atlatanlar atlatır taşıyıcı olup bulastirdiklari kişiler atlatamıyor ölüyorsa bunun sucu kim ?
Herkes olsun demedim ki onu nerden çıkarttın. Ben olsun millet ölsün mü diyorum Allah aşkına nereye çekiyorsunuz konuyu.
Olacağı, geleceği varsa geliyor diyorum. Ben 2 sene korundum ama bilemem ki ne zaman olacağımı.
İşe gidiyorum her sabah otobüslere biniyorum. İnsanlarla aynı ortamda çalışıyorum. En yakınımdaki eşimden kapmadım ama en alakasız insandan kapacağım belki bilmiyorum ki. O kadar garip bir hastalık ki geleceği varsa bir şekilde geliyor bunu demek istedim. İlk zamanlardaki gibi kapanma da yok ki artık oldukça aktif günler geçiriyoruz malum ne yapalım yani bir şekilde bu hastalıkla yaşamaya alışmak zorundayız. Öyle olmasa esnemezdi kurallar bu kadar. Benim düşüncem bu yönde.

Ayrıca konu sahıbı sızı şiddetle kınıyorum öğrenciler umurumda degıl annem babam onemlı dediniz hepımızın evladı var okulda benım kızım butun gun 6 saat maske takıyor daha 1.sınıf cocuk cok sınır oldum bu dusunceye.
Okuduğunu algılamayan yorum yazmasın rica ediyorum

O kadar önlemi olan insan bile oluyor evet.
Bende etten kemiktenim ama o kadar imkanlarım önlemlerim yok :KK66: Kişiselleştirmenin anlamı da yok.
Sevgiler. :)
O kadar önlemi olan insanın çocukları torunları sülalesi var. Hadi çalışanlara maske mesafe kuralı uyguluyorlardır, ya çocukları kardeşleri, torunları? Okula gidiyorlar bizim çocuklar gibi, aile ziyaretleri yapıyorlardır kardeşleri falan. Niye bulaşmasın? İngiltere kraliçesi hatta eski ABD başkanı Trump'da korunuyordu ama onlara da bulaştı.
Kişiselleştirme falan değil, yorumunuza yorum yapıyorum
Size de sevgiler

Mune Mune kapatır mısın konumu bilinçli olarak yazdığım şeyi çarpıtıp bana saldıranlar var keşke herkesin okuduğunu anlama becerisi olsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X