Covid sonrası birtakım dertler

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.941
3.312
133
Heeerkese selam.
Yaklaşık iki hafta önce üçüncü kez COVID geçirdim (evet hâlâ aramızda, herkes kendine dikkat etsin), bu hafta negatife döndüm ama hâlen devam ediyor belirtiler. Tat ve koku henüz oturmamış, sokakta nefes nefese kalıyorum bir de aşırı sinirliyim-duygusalım.
Apayrı bir şey fark ettim, Nisan’dan beri diyetteydim ama hastalandığımdan beri kendimi hiç kontrol edemiyorum Eskiden nasıl desem hani “Bunu yemeyeceğim,” diyebiliyordum ama şimdi canım her şeyi çekiyor ve artık hastalıkta yaşadığım korkudan mı bilmiyorum ama yiyorum. Biliyorum ölümcül bir şey değil ama bu sefer çok korktum hastayken, hatta diyetisyenim görüşüp özel liste hazırlamak istedi ben kabul etmedim çünkü insan bu durumdayken ne kilo ne kalori umrunda olmuyormuş, canının derdine düşüyormuş. Listeye de uyamadım bu hafta. Kendimi çok suçlu hissediyorum. Sanki iradesizmişim her şeyi mahvetmişim emeğimi çöpe atmışım gibi. Spor salonunu da bu ay dondurdum çünkü sanırım biraz dinlenmeye ihtiyacım var, hemen toplu ortamlara girmek sakıncalı geliyor bana.
Üç kere geçirdim ama bu arkadaş beni her seferinde şaşırtıyor hep farklı devam ediyor, benimle aynı duruma düşen var mı?
Not: Nisan’dan beri dokuz kilo verdim, boy 1.68, kilo 73 (Hasta olmadan önce 72’yi görmüştüm)

Şuan gribim bende, ama nasıl direk test istediler sizden, ilaç yazıp gönderdiler bizi
Evde hızlı test vardı, şüphelenip yaptım pozitif çıktı, (hafta sonuydu), Pazartesi göğüs hastalıklarına gözüktüm solunum PCR istediler, başka şeylere de bakıyorlarmış bu testte. Her şey negatif çıktı, COVID kabak gibi yüksek pozitif çıktı

Geçmiş olsun her sene çıkıyor Bi bitmedi artık bol bol meyve yiyin soğan sarımsak doğal antibiyotik diyorlar

Sinirli mi yapiyor covid diygusalmi Aşı olduktan sonra hiç geçirmedim yada haberim bile olmadı bence genede yediklerinize dikkat edin kilolara bahane olmasın .Sonuçta covid iyi olur kilolar yerleşir Ne bileyim nickiniz bile yiyecek yani .Yanlış anlamayında bı kere salinca zor oluyor eski tempoyu yakalamak ayrıca çok yemek covide iyi falan gelmez.Corbayida tercih edebilirsiniz bol suyla

Şöyle diyeyim, erkek arkadaşım arayıp bir şeyler anlattığında adama telefondan çıkıp bağırasım geliyordu ki normalde konuşmasına biterim kendisinin.
Aklınıza obez biri gelmesin hemen. Covid’e yemeğin iyi gelmediğini de biliyorum, normalde diyetini sporunu düzgün yapan bir insandım, şimdi niye böyle olduğumu sorguluyorum. Canım döner çekti mesela böyle sossuz pilavsız patatessiz, acımadım yedim. Eskiden olsa yemezdim.

İyileşince tam gaz devam edin bu kadar gayret boşa gitmesin buraya kadar inen kilo dahada iner çaresi yok o kiloların yok olnaktan başka . Arada olur kaçamak yeterki hedeften çok sapmayin

İyileşince tam gaz devam edin bu kadar gayret boşa gitmesin buraya kadar inen kilo dahada iner çaresi yok o kiloların yok olnaktan başka . Arada olur kaçamak yeterki hedeften çok sapmayin
Hayır bakın şöyle oluyor, aç değilim dedikten yarım saat sonra kendimi döner söylerken (sade ama, soslu falan değil) buluyorum sonra yiyorum yediğim de ağır geliyor, bu nedir ya

Duygusal psikolojik yada bazen sebepsiz canımız çeker olabilir bu bence notmal sadece yedikten sonra pişman olmak var işte fazla geliyor birde Orada aslında nefsi koreltmek için çeyrek yiyip yirumek lazım o çeyreğide en az 45 dakikada santim santim yemek lazım

İşte beni en çok üzen de bunları bilip aylardır çok düzgün yapıyor olmam, hani ne değişti, kendime kızıyorum

Arada bence olur kaçamak tolere edilecekse üzerine spor hareket yürüyüş yapılacaksa yoğun şekilde.Simdi siz iyi olun sonra bakarsınız

Arada bence olur kaçamak tolere edilecekse üzerine spor hareket yürüyüş yapılacaksa yoğun şekilde.Simdi siz iyi olun sonra bakarsınız
Yani yoğun spora ne zaman başlayabilirim bilmiyorum, sonuçta halen nefes nefese kalıyorum yürürken bile ki ben iki saat egzersiz yapardım hiçbir şey olmazdı.

Elbet iyileseceksiniz hiç birşey yapamayacak kadar halsiz degilseniz yürüyün çok az bile olsa çok yavaş bile olsa .

Tabi bulasma riski olduğu için başkalarına bunuda ortada yapamazsınız uygun bir yer varmı çevrenizde hani araba ile gidip inip yürüyüp kimseye kjarismadan nispeten daha tenha ama guvenli

Tabi bulasma riski olduğu için başkalarına bunuda ortada yapamazsınız uygun bir yer varmı çevrenizde hani araba ile gidip inip yürüyüp kimseye kjarismadan nispeten daha tenha ama guvenli
Negatife döndüm ben, testler negatif çıktı. Sadece belirtiler geçmiyor. İlk ikisinde de bir süre sonra her şey yerine oturdu negatife döndükten sonra. Sadece iştahımın bu kadar değiştiğini hatırlamıyorum

Belkide hastalık psikolojisidir sebep hani ölümlü dünya nasılsa olucez ye gitsin Belkide budur .Ondan bu kadar yeme arzusu gelmiştir .Hani insan sigarayı bırakır kaza yapar sonra bir sigara yakar .Bir arkadasim aynı böyle tanimlamisti

Covid sebepli iştah vb bilmiyorum ama irade kalmadı, tatmin, tahammül, tolerans akışta kalmak, süreçlere, olaylara, durumlara karşı da istikrar ve sağlıklı yönetme/idare edebilme sabrı kalmadı.

Ne huzur, ne güven, ne iyi hissetmek hiçbir pozitif enerji ve beklenti yok kimsede. Hem fiziksel hem psikolojik açıdan olumsuz etkiledi bence.

Ama hastalık mı, aşılar mı bilemiyorum aşı karşıtı değilim, covid olmadım aşı oldum ama "olmasa mıydım acaba" diye sorgulamaya başladım son aylarda.

Üç kere geçirdim, aşı da üç doz oldum. Niye bilmiyorum tamam normalde de sinirli bir insanımdır ama bu beni daha beter hâle getirdi. Geçen hafta hastaneden eve gelince bağıra bağıra ağladım, sebep yok. Regl de yakın değil daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…