• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid sonrası ev bark temizliği

Merhaba sevgili kk üyeleri.
Eşim ve oğlumla karantinanın 10.günündeyiz. Allaha çok şükür çok sıkıntılı atlatmadık. Karantinanın bitişinde de yeni bir test VS olmayacağını öğrendik.
Sorum şu ev bark kıyafet vb nasıl temizlenecek. Temizlenecek mi?
Evi baştan ayağa yakasım var. 🙄 Allaha çok şükür sağlıkla atlattık ama karantina devam ettikçe psikolojik olarak daha kötüye gidiyorum. Sanki virüs saklı kaldığı bir yerden yine çıkıp bize musallat olacakmış gibi.
Hastalığı atlatanlar ne yaptınız?
Sen bence sürekli temizle zaten tuttuğunuz yerleri tuvalet lavaboyu. Sil toz al. Ama bezleri at bence yıkayıp tekrar kullanma. Havalandır evi bol bol. Kolonya kullan devamlı. Sirkeli deterjan veya çamaşır suyu kullan

Eşim ve oğlumla karantinanın 10.günündeyiz. Allaha çok şükür çok sıkıntılı atlatmadık. Karantinanın bitişinde de yeni bir test VS olmayacağını öğrendik.
Evi baştan ayağa yakasım var. 🙄 Allaha çok şükür sağlıkla atlattık ama karantina devam ettikçe psikolojik olarak daha kötüye gidiyorum. Sanki virüs saklı kaldığı bir yerden yine çıkıp bize musallat olacakmış gibi.
Ayrıca ekleme yapayım. Çarşafları hergün değiştir. Mutlaka. Mutfakta kullandığın elbezinide evinde varsa bulaşıkları makinede yıka o sıcaklık önemli. Ben atlatmadım ama atlatanların önemleri bunlardı

O kadar yorgunum ki boya işine giremem ama dip köşe 2 gün yardımcı almayı planlıyorum
Yardımcılara yazık değil mi. Sizden ve evinizden virüs kapabilirler. Lütfen kendiniz temizleyin evinizi. İnsanlar 3 kuruş kazanacam diye virüsle karşı karşıya gelmesinler. Zira hastalığın nasıl zor olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.

sirkenin bu virüse etkisi yok (kaynaklar gösterebilirim), 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu veya etil alkol spreyi kullanabilirsiniz. Anında öldürecektir. Biz sprey şeklinde sıkıyoruz. Özellikle kapı kolları ve elektrik prizlerine püskürtün. Kıyafetlerinizi de bu şekilde dezenfekte edebilirsiniz. Çamaşır suyunu seyreltmeniz şart, boşuna kimyasal solumayın

Acıbadem Hastanesi
Temizlikte kullanmak üzere 1 ölçü çamaşır suyunun 99 ölçü su ile seyreltilmesi yeterlidir. Kullanılan çamaşır suyunun son kullanma tarihinin geçmediğinden emin olunmalıdır. Ev tipi çamaşır suları amonyak veya başka temizleyiciler ile asla karıştırılmamalıdır. Alkol ile temizlik için en az yüzde 70 alkol içeren bir çözelti kullanılmalıdır.

Alkol demişsiniz ya, dışarı çıktığım zaman yanımda muhakkak kolonya gezdiriyorum, bir yere temas ettiğimde kullanıyorum ama aklımda hep bir soru işareti var gerçekten kolonya işe yarıyor mu diye. Bu arada 80 derecelik kolonyalardan kullanıyorum. Bebeğim olduğu için biraz daha hassasım. Sizce rahat etmeli miyim bu konuda?

Alkol demişsiniz ya, dışarı çıktığım zaman yanımda muhakkak kolonya gezdiriyorum, bir yere temas ettiğimde kullanıyorum ama aklımda hep bir soru işareti var gerçekten kolonya işe yarıyor mu diye. Bu arada 80 derecelik kolonyalardan kullanıyorum. Bebeğim olduğu için biraz daha hassasım. Sizce rahat etmeli miyim bu konuda?
evet rahat etmelisiniz.
örneğin tarişin şişe kolonyaları %80 etil alkol içerir. Kullandığınız kolonyanın metil alkol değil etil alkol olmasına dikkat edin. Metil alkol kullanılan kolonyalar tehlikeli olabilir, yanlışlıkla içilirse kör bile eder. Ucuz kolonyalarda metil alkol kullanılabiliyor. Kolonyanız %80 etil alkol ise aynı saf alkol gibi güvenli. saf alkol yani saf etil alkol %96 alkol içerir. covid 19 hastalığına yol açan korona virüs 70 derece ve üzerindeki alkollerde ölüyor

Evi kirklamaniza gerek yok, siz disariya dikkat edin. Bir kere atlatinca bagisiklik kazanmiyorsunuz tekrar bulasma riski var. Yan komsum doktor; mesai arkadasina nisan'da bulasmis covid, atlatmis o zaman ama su an yine bulasmis. Aman diyim cok dikkat.

Yani butun kiyafetleri yorganlari yastiklari yikamayi dusunmuyorsunuzdur umarim biliyorsunuzki virus kiyafetler uzerinde omur boyu yasamiyor
Her zamanki rutin dip temizlik yeterlidir
Tabi biraz daha fazla camasir suyu ile yapilmali
Bagisiklikta kazandiginiza gore sorun yok

evet rahat etmelisiniz.
örneğin tarişin şişe kolonyaları %80 etil alkol içerir. Kullandığınız kolonyanın metil alkol değil etil alkol olmasına dikkat edin. Metil alkol kullanılan kolonyalar tehlikeli olabilir, yanlışlıkla içilirse kör bile eder. Ucuz kolonyalarda metil alkol kullanılabiliyor. Kolonyanız %80 etil alkol ise aynı saf alkol gibi güvenli. saf alkol yani saf etil alkol %96 alkol içerir. covid 19 hastalığına yol açan korona virüs 70 derece ve üzerindeki alkollerde ölüyor

İnşallah darlamıyorumdur sizi ama bi sorum daha var. Etil alkol dediniz ama kolonyamın içindekiler kısmına bakınca etil veya metil olarak bir fark göremedim özellikle neye bakmam gerekiyor?

Eklentiler

• 20200910_161859.webp
    20200910_161859.webp
    57,3 KB · Görüntüleme: 22
  • 15997442124701428394522015606069.webp
    15997442124701428394522015606069.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 20
İnşallah darlamıyorumdur sizi ama bi sorum daha var. Etil alkol dediniz ama kolonyamın içindekiler kısmına bakınca etil veya metil olarak bir fark göremedim özellikle neye bakmam gerekiyor?
alkol denat içeriyor yani denatured alcohol yani etil alkoldür ancak içilmemesi için içine acı madde eklenmiştir
güvenle kullanabilirsiniz

Ben arayıp sordum sağlık bakanlığına.Sabunlu su yeter dedıler.Sabunlu suya dezenfekten katıp siliyorum.Odamın halısı kaldı bi onu da kendım yıkıcam .Biraz ayaklanayım.Halıyı yollayanam kımsenın vebalıne giremem.Daha yenı yıkanmıştı aslında ama virüs girdi bı kere.Rahat edemem.

Sirke bir işe yaramıyor
Çamaşır suyu ile temizlemek yeterli ya da 3 gün başka yerde kalın 3 günden sonra bişey kalmaz zaten
Evi boyatmak yazan olmuş daha neler ya eşyaları da atıp yenileyin bari

Bir şirketle anlaşıp dezenfekte ettirebilirsiniz

Karantinam dün bitti benimde. Agir atlatmamama ragmen enerjimi hala tam olarak toparlayamadim bu yuzden temizliği bir kaç gün ertelemeyi dusunuyorum. Sonrasında rutin temizliğimi yapmayı düşünüyorum ekstra olarak koltuk kılıflarını perdeleri vs yıkayacağım. Halılarımın yıkama zamanı gelmişti zaten yıkamaya vereceğim. Zaten virüs sınırlı bir süre yaşıyormuş yüzeylerde bu kadar kasmaya gerek yok aslında. Psikolojik olarak rahat etmek istiyoruz işte 🤷‍♀️

Çok geçmiş olsun. Doktorunuza danışın, kişiler covid 19 u tekrar geçirebiliyor ama ortaya çıkan anitkorlar bir süre koruyor sizi bildiğim kadarıyla. Bağışıklığınızı güçlü tutun. Evinizi normal bir şekilde temizleyin, biraz sulandırılmış çamaşır suyu kullanın, yatak çarşaflarını, havluları ve kıyafetlerinizi zarar görmeyecekleri azami sıcaklıkta normal bir şekilde yıkayın, koltukları silin. Başka bir şey yapmanıza gerek yok bence. Virüs cansız yüzeylerde yaşayamıyor ama siz yine bir süre ağız burunla çok temas eden yastık kılıflarınızı, havlularınızı vs sık sık değiştirin.

Yani butun kiyafetleri yorganlari yastiklari yikamayi dusunmuyorsunuzdur umarim biliyorsunuzki virus kiyafetler uzerinde omur boyu yasamiyor
Her zamanki rutin dip temizlik yeterlidir
Tabi biraz daha fazla camasir suyu ile yapilmali
Bagisiklikta kazandiginiza gore sorun yok
Elbette o kadar düşünmüyorum. Yani elimizin altında ortada olan şeyler kullandıklarımız aklımda olanlar. Zaten 15 gündür kullanılan şeyler 2 3 devridaim yaptı. Ama hala içim rahat değil gibi

Yardımcılara yazık değil mi. Sizden ve evinizden virüs kapabilirler. Lütfen kendiniz temizleyin evinizi. İnsanlar 3 kuruş kazanacam diye virüsle karşı karşıya gelmesinler. Zira hastalığın nasıl zor olduğunu siz daha iyi bilirsiniz.
Sizce yardımcıların üstüne hapşurup, ağzına aksırıp kullanılmış kıyafet bulaşık vesair ne varsa eline falan mı vereceğiz?

Karantinam dün bitti benimde. Agir atlatmamama ragmen enerjimi hala tam olarak toparlayamadim bu yuzden temizliği bir kaç gün ertelemeyi dusunuyorum. Sonrasında rutin temizliğimi yapmayı düşünüyorum ekstra olarak koltuk kılıflarını perdeleri vs yıkayacağım. Halılarımın yıkama zamanı gelmişti zaten yıkamaya vereceğim. Zaten virüs sınırlı bir süre yaşıyormuş yüzeylerde bu kadar kasmaya gerek yok aslında. Psikolojik olarak rahat etmek istiyoruz işte 🤷‍♀️
Benim de bugün karantinanın son günü. Ben de ağır geçirmedim ama üstümden tur geçmiş gibi hissediyorum. Pazartesi işe başlayacağım.
Zaten evin içinde sürekli temas edilen yüzeyleri temizleyip bulaşıkları günlük makinede yıkayıp çamaşırları yıkıyordum. Fakat bana 2 hafta daha verseler dinlenemezmişim gibi geliyor. Son günlerde halsizliğim çok arttı.
Yüzeylerde yaşamadığını biliyorum aslında ama işte insan rahat edemiyor.
Dediğim gibi evde zaten sürekli bir temizlik vardı.
Bugün yeniden kan testi yaptıracağım. Eşim atlatmış onun negatif çıkmıştı. Önce evi dezenfekte ettirip sonra da yerinde koltuk halı yıkatıcam.
Başka türlü içim rahat etmeyecek çünkü

Benim de bugün karantinanın son günü. Ben de ağır geçirmedim ama üstümden tur geçmiş gibi hissediyorum. Pazartesi işe başlayacağım.
Zaten evin içinde sürekli temas edilen yüzeyleri temizleyip bulaşıkları günlük makinede yıkayıp çamaşırları yıkıyordum. Fakat bana 2 hafta daha verseler dinlenemezmişim gibi geliyor. Son günlerde halsizliğim çok arttı.
Yüzeylerde yaşamadığını biliyorum aslında ama işte insan rahat edemiyor.
Dediğim gibi evde zaten sürekli bir temizlik vardı.
Bugün yeniden kan testi yaptıracağım. Eşim atlatmış onun negatif çıkmıştı. Önce evi dezenfekte ettirip sonra da yerinde koltuk halı yıkatıcam.
Başka türlü içim rahat etmeyecek çünkü
Ya inanın bende öyle hissediyorum. Günlerdir bitkin hissediyorum kendimi. Kolumu kaldırmaya halim yok. Birde inanilmaz bir bas donmesi. Bende şimdilik sadece gunluk zaruri işlerimi yapabiliyorum. Sonrasinda ayrıntılı girişeceğim :temizlik:

Back
X