Covid testine ulaşmak için verilen savaş!!!

:oha: valla fatura alabilirseniz sikayet edin ayni ulkenin iki farkli sehrinde bu kadar fark olmaz yazik yahu insanlar kolaymi para kazaniyor ayrica salgin ya ne bu acgozluluk
Bu çok uygun bir rakam, inanın.
Sadece tomografi için 600 750 bandında fiyatlar aldık, pcr 500c muayene 400, kan testi de 500 küsür.
A plus hastaneler böyle açıyor ağzını.

Evime en yakın yer bulduğum hastaneden aldım ben, çok da memnun kaldım.
Ama işte diğer türlüsü var.
İmkanı olmayanlar saatlerce o sırayı bekliyor, 9 saat bekleyen biliyorum.

Bu arada akşam haber geldi, Gata akşamları çok rahat oluyormuş, 5 dk içinde 4 akrabamız test yaptırdı geldi.
Temaslıyız demeniz yeterli, bulgu aranmıyor.

Bir kuzenimizi sabah akşam kontrol etti ekipler.
Ansızın eve geldiler, telefonla mutlaka her an takip edildi.
Diğer kuzenimiz evde ailesiyle beraber, aile pozitif.
Ona test bile yapmadılar, şikayetiniz yoksa dikkatli olun deyip kapattılar.
Arayan soran da yok.

Bu akşam arkadaşımın kp i pozitif çıkmış, git evinde yat bildirmeyiz denmiş.
Şaka olduğuna inanmak istiyorum, ciddiye almadım.
Ben arkadaşımı sakinleştirirken ‘merak etme ekip yarın gelir hepinize yapar’ derken, bunu duydum.
Bir yanım inanmasa da öbür yanım yuh artık diyor.

Size çok geçmiş olsun, nasıl durumu?
Hafif mi seyrediyor, sizde bir sıkıntı var mı?
Temaslilara test yapılmıyor. Bakanlığın aldığı bir karar bu. Ateş, koku alamama, öksürük gibi ana belirtiler yoksa temaslilara test yapılmıyor maalesef. Bildirmeyiz denmiş olmasına inanmadım çünkü testler kayıt ediliyor ve sisteme otomatik düşüyor. E nabizda görünüyorsa bakanlıkta da görünür

Hayır. Yapılmıyor. Aksine temaslı olsak bile belirti yoksa test yapılmıyor. + İstek bile 7. Gün test yapılıp - istek (durumumuz iyi olmasa da ) iş başı yapıyoruz. Hatta pek çok yerde sağlık çalışanı olduğunuzu söylediğinizde test yapmıyorlar bile. Hastanedeki arkadaşlar hep başka kurumlarda test yaptırıyor. Ben evde kronik hastam olduğumu söyleyerek rica ettim, yaptılar. Ama sonuç çıkmıyor şimdi de. İl Adana.
O sebeple sağlık çalışanı vakaları git gide artıyor desenize...

Ense koltukta çalışıp, kendinizi koruyamamak.
Ne denir ki...

Bugün kan alan hemşireye aynısını sordum, aynı odada pcr ve kan testi alınıyor.
Pcr ı alan hemşire korumalı giyinmiş, gözlük siperlik evet ama kan alan sadece maske.
‘Nasıl koruyorsunuz kendinizi, bu odaya her giren şüpheli ve yarısı hastadır’ dedim.
Derin derin baktı yüzüme ‘olduğu kadar, Allaha emanet’ dedi.
Yazık ya vallahi yazık...

Temaslilara test yapılmıyor. Bakanlığın aldığı bir karar bu. Ateş, koku alamama, öksürük gibi ana belirtiler yoksa temaslilara test yapılmıyor maalesef. Bildirmeyiz denmiş olmasına inanmadım çünkü testler kayıt ediliyor ve sisteme otomatik düşüyor. E nabizda görünüyorsa bakanlıkta da görünür
Bende şuan e nabızda görünmüyor mesela.
Sonuç çıktığında mı görülür?

Yapılmıyor değil, 1 saat önde eşimin ablası, tüm ailesiyle temaslıyız diyerek yaptırdı, devlette hem de.
Aynı şekilde temaslı olduğu için sağlık ocağının aradığı, 14 gün karantina verildiği arkadaşımız da var.

Herkes kafasına göre mi o zaman ya da bağlayıcı kararlar anlık olarak mı değişiyor da herkes bu kadar farklı davranabiliyor?

Ne denir ki...

Pcr ı alan hemşire korumalı giyinmiş, gözlük siperlik evet ama kan alan sadece maske.
‘Nasıl koruyorsunuz kendinizi, bu odaya her giren şüpheli ve yarısı hastadır’ dedim.
Evet. Aynen bu durumdayız. N95 maske parayla da satılmıyor artık. Ben 2 cerrahi maske takarak çalıştım bugün. Ve anladım ki bana bulaşmaması için korunmak, başkalarına bulaşmaması için korunmaktan daha kolaymış.

Hayır. Yapılmıyor. Aksine temaslı olsak bile belirti yoksa test yapılmıyor. + İstek bile 7. Gün test yapılıp - istek (durumumuz iyi olmasa da ) iş başı yapıyoruz. Hatta pek çok yerde sağlık çalışanı olduğunuzu söylediğinizde test yapmıyorlar bile. Hastanedeki arkadaşlar hep başka kurumlarda test yaptırıyor. Ben evde kronik hastam olduğumu söyleyerek rica ettim, yaptılar. Ama sonuç çıkmıyor şimdi de. İl Adana.
Ozeldmi devlette mi calisiyorsunuz
Benim bi yakinim ozelde calisiyor ara ara test yapildi sanki hastanede calisan biri pozitif oldgnda da tum personele test yaptirildi

Aynen 1100 TL civarı da fazla geldi bana. Biz küçük bir ilde yaşıyoruz. 85 TL muayene ücreti, 230 TL tomografi ücreti verdim. Oradan devlet hastanesinde sürüntü alırdık ücretsizdi zaten.

Bende şuan e nabızda görünmüyor mesela.
Sonuç çıktığında mı görülür?

Yapılmıyor değil, 1 saat önde eşimin ablası, tüm ailesiyle temaslıyız diyerek yaptırdı, devlette hem de.
Aynı şekilde temaslı olduğu için sağlık ocağının aradığı, 14 gün karantina verildiği arkadaşımız da var.

Herkes kafasına göre mi o zaman ya da bağlayıcı kararlar anlık olarak mı değişiyor da herkes bu kadar farklı davranabiliyor?
Sonuç çıkınca görünecek. Temaslilar için + çıkan kişiler ilçe sağlık tarafından aranıp maskesiz görüştüğü kişiler ve aynı evde yaşadığı aile bireyleri sorularak yapılıyor. Sanirim belirli bir kota var. Öyle gibi duruyor. Az test yapan merkez her başvuruyu değerlendiriyor. Ben kendi sonucumun 30 saattir çıkmamasını buna bağlıyorum.

Evet. Aynen bu durumdayız. N95 maske parayla da satılmıyor artık. Ben 2 cerrahi maske takarak çalıştım bugün. Ve anladım ki bana bulaşmaması için korunmak, başkalarına bulaşmaması için korunmaktan daha kolaymış.
O zaman önce can diyeceksiniz siz de artık.
Çok üzülüyorum emeklerinize inanın.
Hakkınız da ödenmez, bunu canı gönülden söylüyorum.

Ne denir ki...

Icim yandii okuyunca bu yazdklarinizi yaaa Rabbim herkesn yardmcisi olsun biran evvel yok olsn gitsin bu hastalik
Size de gecms olsunn insallah negatiftir testiniz
Temas edeli kac gun oldu birde 14 gune kdr pozitife donme riski de varya test yaptirmakta bazen netice degl mi ne anlamadim bu isi cidden herkesn kafasi karman corman

Ozeldmi devlette mi calisiyorsunuz
Benim bi yakinim ozelde calisiyor ara ara test yapildi sanki hastanede calisan biri pozitif oldgnda da tum personele test yaptirildi
Devlette, aile sağlığı merkezindeyim. Özeller yapıyor evet. Ama devlette böyle bir çalışma yok.

Böyle bir ekip, çalışma var. Ama maalesef aşırı yoğunluk nedeniyle bazı illerde yetisilmiyor artık. İlk zamanlar sağlık ocağına ambulans istiyorduk şüpheli kişiler için artık o da kalmadı. İnsanlar test için saatlerce sıra bekliyor.
Nasıl yetisilmiyor? Pozitif tanı koyuldugu anda beş dakikada öğrenilebilir aslında

Bir kuzenimizi sabah akşam kontrol etti ekipler.
Ansızın eve geldiler, telefonla mutlaka her an takip edildi.
Diğer kuzenimiz evde ailesiyle beraber, aile pozitif.
Ona test bile yapmadılar, şikayetiniz yoksa dikkatli olun deyip kapattılar.
Arayan soran da yok.

Bu akşam arkadaşımın kp i pozitif çıkmış, git evinde yat bildirmeyiz denmiş.
Şaka olduğuna inanmak istiyorum, ciddiye almadım.
Ben arkadaşımı sakinleştirirken ‘merak etme ekip yarın gelir hepinize yapar’ derken, bunu duydum.
Bir yanım inanmasa da öbür yanım yuh artık diyor.

Size çok geçmiş olsun, nasıl durumu?
Hafif mi seyrediyor, sizde bir sıkıntı var mı?
Tesekkuler.
Eşim hastanede. Direkt yatış verdiler, değerleri kötüymüş. Ama baş ağrısı dışında şikayet yok.
Ben negatifim ama kanda enfeksiyon ve temas oldugu için karantinadayim , evde ilaç tedavisi verdiler. Ağzımın içi uyuşuk iki gündür, onun dışında şikayetim yok.

Icim yandii okuyunca bu yazdklarinizi yaaa Rabbim herkesn yardmcisi olsun biran evvel yok olsn gitsin bu hastalik
Size de gecms olsunn insallah negatiftir testiniz
Temas edeli kac gun oldu birde 14 gune kdr pozitife donme riski de varya test yaptirmakta bazen netice degl mi ne anlamadim bu isi cidden herkesn kafasi karman corman
Temas olalı 5.gün bugün.
Ertesi gün öğrendik, eve kapanıp bekledik biraz ilerlesin kesin tanı olsun diye.
Ama bende ağrılar ve göğüs sıkışması olunca teste gitmem gerektiğine karar verdim.

Diğer temaslı olan eşimin ablaları da benim bu yaşadığımı görüp, bu akşam verdiler.
Herkes iyi, bende sıkıntı var.
Ama onlarda olmayacak diye bir kaide olmadığından, başından önlem almak istedil.

Nasıl yetisilmiyor? Pozitif tanı koyuldugu anda beş dakikada öğrenilebilir aslında
Filyasyon için yetisilmiyor. İlçe sağlıktaki arkadaşlar gece 11e kadar çalışıyor. Hafta sonları da dahil. Temaslı taramasını hastane yapmıyor. Sisteme düşüyor, ilçe sağlık yapıyor.

Ankarada isler karismis sanirim sizdrn ucret talep edenleri lutfen kanitiniz varsa sikayet alin panik anini firsata cevirmeye calisiyor vicdansizlar. Allah yardimciniz olsun
özel hastane fiyatları hep böyleydi pandemiden öncede ticari kurum oraları ne de olsa amaçları kar etmek.bakanımıızn da var hastane zinciri mesela :olamaz:

Tesekkuler.
Eşim hastanede. Direkt yatış verdiler, değerleri kötüymüş. Ama baş ağrısı dışında şikayet yok.
Ben negatifim ama kanda enfeksiyon ve temas oldugu için karantinadayim , evde ilaç tedavisi verdiler. Ağzımın içi uyuşuk iki gündür, onun dışında şikayetim yok.
Çok çok geçmiş olsun.
O lanet baş ağrısını ben de yaşıyorum ki bir ayın 10 gününde zaten başım ağrırdı ama bu ağrı, tek bir noktadan oyma şeklinde geliyor.
Umarım başka hiçbir şeyi olmaz, değerleri düzeldiği an çıkar, yanınıza gelir.
Hastanede iyi bakılıyordur, öyle düşünün.
Peki ulaşabiliyor musunuz kendisine?
Bazı hastanelerde uygulama olarak hasta tlf, özel eşya almıyorlar.

özel hastane fiyatları hep böyleydi pandemiden öncede ticari kurum oraları ne de olsa amaçları kar etmek.bakanımıızn da var hastane zinciri mesela :olamaz:
Ben dün Başkent hastanesinde parasıyla bile yaptırmadım. Telefonda bilgi alıp gittigim başka bir özel hastane de kit yok diye tersledi. Para da çözüm olmadı.

Devlette, aile sağlığı merkezindeyim. Özeller yapıyor evet. Ama devlette böyle bir çalışma yok.
Uzuldum cidden uygulamalar her ilde her kurumda farklilik gosteriyor cidden cok saskinlik icerisindeyim
Mevzuat tektir nasl degsklk oluyorki kk da okdr farkli uygulamalar okudum korona hususnda ne diyecegmi bilemiyorum tek duam temennim virusun yok olmasi ...
Birde karantina suresi sonunda test yapilmasi lazm diye dusunuyorum kit yetersiz diye oda yapilmiyor bazi yerlerde e o kisi belki hala pozitif cnku 3 defa 1 bucuk ay negatif olamayan vakalar goruldu ha belirtin varmi yoksa belirtiler yok oldumu deniliyor belirti bittiyse test yapmiyorlarmis ama bilemedim negatifi gorup karantinayi bitirebilseler dha kesn olurdu

Tesekkuler.
Çok geçmiş olsun. Hemen atlatirsiniz inşallah.

Back
X