• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid ve Çocuklar

şuan ben eşim ve buyuk kızım 12 yasında pozıtıfız.iki kucuk yavruma bulaşmadı 3 ve 1 yaslarındalar.içinizi ferah tutun cocuklar hafıf gecrıyor

Size de geçmiş olsun,
Ne yapıyorsunuz peki sürekli maske takma ve evi havalandırma haricinde 1 ve 3 yaşındaki çocuklara bulaşmaması için?
Size de kolaylıklar dilerim, çocuklar küçük izole de olunmaz ki çocuktur bu anlamaz, durmaz.

Oğlumun sınıfında pazartesi günü pozitif vaka çıktı. Sali günü test Yaptırdık negatif cikti. burnu tıkandı 30 dk ya bir serum fizyoloji yapıyoruz dolu dolu çıkıyordu. Bugün 5. Gün test olmasi gerekiyordu pozitif cikti cok üzgünüm. Sinfita şimdi 5 kişi pozitif. Ben bugünde test Yaptırdım negatif çıktı ama sonradan pozitfe dönecek sanirim . Burnu tikaniyor aciyoruz, aksam üstü atesi cikti şimdi iyi Allahim bütün çocukları korusun.

Size de çok geçmiş olsun.
Çok üzücü.
Umarım kolaylıkla atlatır yavrunuz.

Benim karantinam 2 gun once bitti asim yok vok cok hafif atlattim bin şükür evde 4 ve 10 yasinda 2 cocugum var buyuge 5. Gun test yaptirdim negatif cikti okula devam etti. Kucugunde 1 gece ayaesve öksürük oldu. Biz hemen eve saglik gorevlisi cagirip serum taktirdik kari koca bize cok iyi geldi. Birde de gittik tomo çekildi hastaligin kacinci gun oldunu soyledi ilac verdi esimde tutulum vardi bende sifir. Cok şükür bitti gitti. Kolayca atlatin insallah

Merhabalar,

2 gün 3 gecedir koronalıyım. İki doz aşılıyım, ona rağmen beni yerden yere çarptı gibi hissediyorum. Evde 5-3 yaşlarında iki yavrum var.

5 yaşında olan da bugün benim belirtilerimden bahsediyor.
Üşüme, hafif ateş, genel vücut ağrıları ve o da öksürüyor.
Genel tablosu iyiydi aslında, ateş hissedince hemen ağrı kesici de verdim ama daha yeniyiz zaten.
Çok ama çok korkuyorum çocuklarıma bulaşmasından.
Ağır atlatmalarından.

Ne yazık ki bende bir anda başladı.
Bir anda küt diye kötü oldum.
Hani böyle nezlemsi gripimsi başlasa daha dikkatli olabilirdim ama kendimi kötü hissettiğim andan itibaren çift maskemi takmıştım.
Acaba geç mi kaldım?
Umarım benden bulaşmaz, bu acıları çekmelerini istemiyorum.

Var mı etrafınızda aynı evde olsa da çocuklara hiç bulaşmamış olan ya da bulaşsa dahi çok çok hafif atlattı diyebilen?
Çok ihtiyacım var.
Benim arkadaşım var. Aynı evde eşine de çocuğuna da bulaşmadı. Ayrı bir odada izole etmişti kendini, eşi yemeğini kapıdan veriyordu. Geçmiş olsun.

Çocuklar çok etkilenmiyor korkmayın. Benim dört aylık bebegm bile oldu hafif ateşlendi sadece iştahsızlık vs. Normal mevsimsel hastalıktan farkı olmadi. Büyük çocuğum hiç belirti göstermedi. Diğeri sadece koku kaybı yaşadı bir gün ateşi oldu Biz maske vs takmadik evde aynı masada oturduk. Cigerlerimizinde hastalık sürecinde temiz havaya ihtiyacı var maske ile kirli havayı geri soluyoruz.

Yaaa
Nasıl peki ağır mı geçirdiler
Sonrasında belirgin bir halsizlik, yorgunluk, güçten düşme vs kaldı mı üstlerinde
Benimkiler bu tarz şeyleri hiç ama hiç sevmiyorlar
Versem de kusuyorlar
Ama bol bol sıvı ve vitaminle destekleyeceğim tabii.
Küçük oğlum un ateşi 39.5 altına inmedi 4 5 gün halsiz lik vardı başını kaldıramadı . Büyük olan oğlum biraz daha hafif grip şeklinde atlattı benimkiler de sevmez ama şırıngayla itekledim hep . Bide evde eğer buhar makinanız varsa ventolin alabilirsiniz eczaneden öksürük hırıltı varsa eğer fayda ediyor

Size de geçmiş olsun,
Ne yapıyorsunuz peki sürekli maske takma ve evi havalandırma haricinde 1 ve 3 yaşındaki çocuklara bulaşmaması için?
Size de kolaylıklar dilerim, çocuklar küçük izole de olunmaz ki çocuktur bu anlamaz, durmaz.
valla ılk gunler maske taktık ama dedıgınız gibi cok küçükler sureklı kucakta emzıkte ve yanımızdalar maaelsef cok zor uzak kalmak haliyle maskelerı cıkarttık,bı sekılde gecıyor günler hepımıze şifalık kolaylık versın allah.

Küçük oğlum un ateşi 39.5 altına inmedi 4 5 gün halsiz lik vardı başını kaldıramadı . Büyük olan oğlum biraz daha hafif grip şeklinde atlattı benimkiler de sevmez ama şırıngayla itekledim hep . Bide evde eğer buhar makinanız varsa ventolin alabilirsiniz eczaneden öksürük hırıltı varsa eğer fayda ediyor
Ventolini lütfen dr tavsiyesiz kullanmayın,kullandırtmayın.Kalbi yorucu etkisi var

Benim karantinam 2 gun once bitti asim yok vok cok hafif atlattim bin şükür evde 4 ve 10 yasinda 2 cocugum var buyuge 5. Gun test yaptirdim negatif cikti okula devam etti. Kucugunde 1 gece ayaesve öksürük oldu. Biz hemen eve saglik gorevlisi cagirip serum taktirdik kari koca bize cok iyi geldi. Birde de gittik tomo çekildi hastaligin kacinci gun oldunu soyledi ilac verdi esimde tutulum vardi bende sifir. Cok şükür bitti gitti. Kolayca atlatin insallah

Ay ne iyi.
Size de geçmiş olsun
Biz de böyle kolaylıkla bitirelim şu işi inşallah.

Biz de bayramdan sonra covid gecirdik ailece.ben bir kac gun eklem agrisi cektim sonra toparladim.cocuklar bir iki gun ateslenip cok hafif gecirdi.esim bes gun hastanede yatti ama onun da genel durumu iyiydi sadece oksijen aldi.merak etmeyin cogu cocuk bu sekilde kolay geciriyor.

Evet aynen ondan bahsedıyorum,Tasikardik etkisi var ve buda dozunda ve gereksız kullanıldgında kkalbin yukunu artırıyor.
Bunh bilmiyordum teşekkür ederim . Ben kendim de kronik bronşit hastası olduğum için her sene 2 ay bi sürünüyorum zamanı geldiğinde kaçışım olmuyor her seferin de hastane de evde de onu kullanıyorum malesef

Bunh bilmiyordum teşekkür ederim . Ben kendim de kronik bronşit hastası olduğum için her sene 2 ay bi sürünüyorum zamanı geldiğinde kaçışım olmuyor her seferin de hastane de evde de onu kullanıyorum malesef
Evet ogluma verilmisti hastanede yatarken ve kalp atislarinda farklilik hissettim hemen hemsireye soyledim gelip igne yapıldı cok korkmustum.
O yuzden doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanilmamali.

Evet ogluma verilmisti hastanede yatarken ve kalp atislarinda farklilik hissettim hemen hemsireye soyledim gelip igne yapıldı cok korkmustum.
O yuzden doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanilmamali.
Yaa ben mecbur kullanıyorum ama inşallah ileri de bi sorun çıkarmaz . Çocuklara hep doğal şeyler vermeye çalışıyorum kolay kolay şurup bile vermem ama kendim sıkıntılı olduğum için kullanıyorum malesef hastalandığım da nefes alamıyorum çünkü . 😢

valla ılk gunler maske taktık ama dedıgınız gibi cok küçükler sureklı kucakta emzıkte ve yanımızdalar maaelsef cok zor uzak kalmak haliyle maskelerı cıkarttık,bı sekılde gecıyor günler hepımıze şifalık kolaylık versın allah.
Benim ki yanima yattı. Biz daha ilk. Gunden maske takamadik. Cok etkilendiği icin ağladı odasinda yatamadi .maske takarsan bana yaklaşmazsin filan dedi. Şuanda cok duygusalım. Sizin çocuklar cok küçükmüş şifa versin size

Back
X