• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid ve Çocuklar

Her zaman olmayabilir bize de bir kere oldu ama oyle bir etkisi var maalesef.
Mesela yine hasta benim cocuklar oglum okuldan getiriyor bu defa 6 aylik kizim var ona da geciyor bugun ikisine de yazdı doktor mecbur kullanicaz insallah yan etki yapmaz 😔
Küçük bebeğinize ıhlamur verebilirsiniz günde bir çay bardağı kadar ılık ılık içsin . Doktorumuz söylemişti emiyorsa da bol bol emzirin çabuk atlatır . Burun tıkanıklığı için ben cold mix kullanıyorum oda rahatlıyor baya . Böyle böyle büyüyecekler işte . Allah beterinden esirgesin

Benim yavrumda bugün öksürük hapşırık var.
Başım ağrıyor diyor ki benim de başım ağrıyordu.
Eklemleri de ağrıyor, anlatıyor.
Ağrı kesici veriyorum, sıvı beslemeye çalışıyorum.

Sizde de böyle şikayetleri var mıydı?
Ya da geçirdikten sonra herhangi bir olumsuzluk var mıydı çocuklarda gördüğünüz?
Çabuk yorulma, nefes darlığı vs gibi.
Hayır çok şükür bir şikayetleri kalmadı, üç dört gün sürmüştü. Allah şifa versin üzülmeyin çocuklar daha güçlü.

Yaa arayıp sormanız ne incelik.
Çok teşekkür ederim.
Nasıl kullanmışlar peki ve nereden temin ettiler?
Bizim şu an dışarı işimizi görebilecek birisi yok, netten sipariş veriliyor mu bir bakayım.
Konu çok önemli bence. Bende böyle bir durumda olsam çok korkardım.İçirmişler çocuklara. Annemlere birisi getirmiş ama arkadaşım trendyoldan Katre-i Şifa diye bir markadan almış hemde çocuklar için olanından. Bende alacağım valla öksürük için falan da bire bir. Sizde mutlaka kullanın.

Bu karışımı netten mi sipariş ettiniz?
Ben tabiatın şifasına inanıyorum ama güvenilir bir yer bulmak gerek.
Dışarı çıkıp aktardan alacak kimsemiz yok şu anda.

Yavrumda şu an öksürük, hapşırık, baş agrısı ve eklem ağrıları var.
Ağrı kesici veriyorum, sıvı vermeye çalışıyorum.
İnsallah kolaylıkla sağlıkla biter şu günler.
Ben aktardan aldım ama markayı araştırmıştım,internet üzerinden satışı var ,size özelden atayım adını, yorumlara vs bakıp karar verebilirsiniz. Biz geçen nisan ayında atlattık covid 3 kavanoz bitirdik,4.yarım bitmeden alacağım yine zira eşimin ciğerlerine inmişti bununla toparladık,hala azıcık bogazim ağrısa kullanıyorum hemen rahatlatıyor.kekik çayı da içirin mümkünse oda öksürügüne iyi gelir,alerjisi yoksa balla tatlandırın.

Oğlum da test verince korktu pozitif çıkarsam ölücem diye.Biz de pozitif çıktığını gizledik iyileştikten sonra söyledik.
Ah canım ya kıyamam, çok dokundu şu yazıyı okumak. Korku pompalamayı bıraksa keşke artık medya, 30 yaşımdayım ben etkileniyorum, çocuklar ne yapsın ya :(

Merhabalar,

2 gün 3 gecedir koronalıyım. İki doz aşılıyım, ona rağmen beni yerden yere çarptı gibi hissediyorum. Evde 5-3 yaşlarında iki yavrum var.

5 yaşında olan da bugün benim belirtilerimden bahsediyor.
Üşüme, hafif ateş, genel vücut ağrıları ve o da öksürüyor.
Genel tablosu iyiydi aslında, ateş hissedince hemen ağrı kesici de verdim ama daha yeniyiz zaten.
Çok ama çok korkuyorum çocuklarıma bulaşmasından.
Ağır atlatmalarından.

Ne yazık ki bende bir anda başladı.
Bir anda küt diye kötü oldum.
Hani böyle nezlemsi gripimsi başlasa daha dikkatli olabilirdim ama kendimi kötü hissettiğim andan itibaren çift maskemi takmıştım.
Acaba geç mi kaldım?
Umarım benden bulaşmaz, bu acıları çekmelerini istemiyorum.

Var mı etrafınızda aynı evde olsa da çocuklara hiç bulaşmamış olan ya da bulaşsa dahi çok çok hafif atlattı diyebilen?
Çok ihtiyacım var.
Korkmayın ben pazartesi pozitif çıktım ikizlerimde muhtemelen pozitif onlara test yapmadılar 13 aylıklar 2 gün ikisi de ateşlendi dolven şurup kullandım çok huzursuz oldular burunları tıkalı calpolle devam ediyorum şimdi öksürük de var ama atlatacaklar 6. Günümüz

Merhabalar,

2 gün 3 gecedir koronalıyım. İki doz aşılıyım, ona rağmen beni yerden yere çarptı gibi hissediyorum. Evde 5-3 yaşlarında iki yavrum var.

Genel tablosu iyiydi aslında, ateş hissedince hemen ağrı kesici de verdim ama daha yeniyiz zaten.
Ağır atlatmalarından.

Hani böyle nezlemsi gripimsi başlasa daha dikkatli olabilirdim ama kendimi kötü hissettiğim andan itibaren çift maskemi takmıştım.
Acaba geç mi kaldım?

Var mı etrafınızda aynı evde olsa da çocuklara hiç bulaşmamış olan ya da bulaşsa dahi çok çok hafif atlattı diyebilen?
Çok ihtiyacım var.
5 gündür pozitifim. İlk gün eşim negatif çıktı. 2 cocuk var evde. Küçüğü 3 yaşında.
Birkaç gündür onlarda da belirtiler var. Sonucta aynı evdeyiz, çocukların yedirmek, uyutmak, oynatmak zorundayız bunu elimizden geldikçe yaklasmadan yapmaya çalışıyoruz ama yine de onlara da geçiyor Burun tıkanıklığı ve tek tük öksürük var.
Ayaktayız biz, grip gibi geçiriyoruz.
Bi 2 doz adımızı olmuştuk onun etkisiyle şuan ayakta hafif atlatıyoruz. İnşallah siz de hafif atlatirsiniz.

Hayır çok şükür bir şikayetleri kalmadı, üç dört gün sürmüştü. Allah şifa versin üzülmeyin çocuklar daha güçlü.

Konu çok önemli bence. Bende böyle bir durumda olsam çok korkardım.İçirmişler çocuklara. Annemlere birisi getirmiş ama arkadaşım trendyoldan Katre-i Şifa diye bir markadan almış hemde çocuklar için olanından. Bende alacağım valla öksürük için falan da bire bir. Sizde mutlaka kullanın.

Ben aktardan aldım ama markayı araştırmıştım,internet üzerinden satışı var ,size özelden atayım adını, yorumlara vs bakıp karar verebilirsiniz. Biz geçen nisan ayında atlattık covid 3 kavanoz bitirdik,4.yarım bitmeden alacağım yine zira eşimin ciğerlerine inmişti bununla toparladık,hala azıcık bogazim ağrısa kullanıyorum hemen rahatlatıyor.kekik çayı da içirin mümkünse oda öksürügüne iyi gelir,alerjisi yoksa balla tatlandırın.

Korkmayın ben pazartesi pozitif çıktım ikizlerimde muhtemelen pozitif onlara test yapmadılar 13 aylıklar 2 gün ikisi de ateşlendi dolven şurup kullandım çok huzursuz oldular burunları tıkalı calpolle devam ediyorum şimdi öksürük de var ama atlatacaklar 6. Günümüz

5 gündür pozitifim. İlk gün eşim negatif çıktı. 2 cocuk var evde. Küçüğü 3 yaşında.
Birkaç gündür onlarda da belirtiler var. Sonucta aynı evdeyiz, çocukların yedirmek, uyutmak, oynatmak zorundayız bunu elimizden geldikçe yaklasmadan yapmaya çalışıyoruz ama yine de onlara da geçiyor Burun tıkanıklığı ve tek tük öksürük var.
Ayaktayız biz, grip gibi geçiriyoruz.
Bi 2 doz adımızı olmuştuk onun etkisiyle şuan ayakta hafif atlatıyoruz. İnşallah siz de hafif atlatirsiniz.

Her birinize teşekkür ederim.
Sizlere de geçmişler olsun, bir daha uğramasın.

Ben de şu an çok iyi hissediyorum ilginç bir şekilde.
Çocuklarımda burun akıntısı, büyüğümde anlattığı kadarıyla eklem ağrısı ve baş ağrısı var ama genel tablo iyi çok şükür.

Söylediğiniz bitkisel şeylere de bakıp sipariş verdim, çocuk doktorumuzla da konuşarak.

Destekleriniz için minnettarım 🌸❤️

Benim karantinam 2 gun once bitti asim yok vok cok hafif atlattim bin şükür evde 4 ve 10 yasinda 2 cocugum var buyuge 5. Gun test yaptirdim negatif cikti okula devam etti. Kucugunde 1 gece ayaesve öksürük oldu. Biz hemen eve saglik gorevlisi cagirip serum taktirdik kari koca bize cok iyi geldi. Birde de gittik tomo çekildi hastaligin kacinci gun oldunu soyledi ilac verdi esimde tutulum vardi bende sifir. Cok şükür bitti gitti. Kolayca atlatin insallah
Eşinize ne ilaç verdiler ciğerde tutulum için

Her birinize teşekkür ederim.
Sizlere de geçmişler olsun, bir daha uğramasın.

Ben de şu an çok iyi hissediyorum ilginç bir şekilde.
Çocuklarımda burun akıntısı, büyüğümde anlattığı kadarıyla eklem ağrısı ve baş ağrısı var ama genel tablo iyi çok şükür.

Söylediğiniz bitkisel şeylere de bakıp sipariş verdim, çocuk doktorumuzla da konuşarak.

Destekleriniz için minnettarım 🌸❤️
Şifa olsun inşallah

Merhabalar,

Ağır atlatmalarından.

Acaba geç mi kaldım?

Çok ihtiyacım var.
Eşimin pozitif çıktıktan iki gün sonra benimde pozitif çıktı, 7yaşındaki oğlum da ateş oldu düşürdüm, grip gibi iştahsız, halsiz ve ağrılı oldu. çok şükür 2günde geçti. 8aylık bebeğim ise gece titreme yaşadı hafif ateş çıktı ve bol bol emzirdiğim için iki günde gecti. Bizi arayan aile hekimimiz çocuklara test yapmıyorlar ama evde üç pozitif varsa ve onlarda da belirti varsa onlarda pozitiftir, yeme içmeye dikkat etsinler dedi, o kadar yani.

Aslında cok ani oldu onun öğrenmesi beni il sağlıktan aradıklarını söylediklerinde odadan çıktım. Baska odaya gittim geldi tam geldiğinde aşılıyiz evet dedim şimdi ne yapmamız gerek dedim duydu. Ama sonrasında hic dinlemedi. Ağladi hep, ikimiz vardık evde bu arada filyasyon ekibi geldi herşey üst üste. Isin kötü tarafı telefon numarasini esiminkini verdik. Bi durum olursa benle iletişime gecilmesin diye, cumaya gitmiş aramışlar 3 kere sonra ankaradan beni aradılar. 'ya üst üste geldi. Ama şuanda iyi şükür. Bitince süreç hemen yardım alacağız zaten korkulari icin gidiyorduk ara verilmişti.
Çok geçmiş olsun, merak etmeyin çocuklar daha rahat geçiriyor bu hastalığı.

Şu anda bende korona oldum, 3.günüm. Önce oğlum oldu 2 gün sonra ben. Oğlum da ilk gün 39 derece ateşi oldu ama çok şükür bir kaç saat sonra düştü. Sonrasında ise halsizlik ve iştahsızlığı var. Onun haricinde durumu iyi. Ama bende eklem ağrıları, öksürük, halsizlik vs gibi hemen her belirti var.

Birde size filyasyon ekibi gelmiş ona şaşırdım. Bize önce geleceklerine dair mesaj attılar gelmeyince aradık, 18 yaş altı olduğu için ekibin gelmeyeceğini söylediler.

Çok iyi.
Umut oldunuz, inşallah bizde de böyle olur.
Gerçi eşime bulaşmış gibi ama o da temaslı olduğundan zaten evde kalacak.
İki hasta birbirine ve çocuklara bakmaya çalışıyor, zormuş valla.
Teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun sizede.

Burada okudukça şaşırıyorum. Eşiniz temaslı olduğu için evde kalacakmış. Bizim önce oğlum korona olduğunda eşim ve benim karantinada olmadığımızı günlük işlerimize devam edebileceğimizi söylediler. Ama size evde kalmanızı söylemişler.

Filyasyon ekibi de 18 yaş altı olduğu için gelmedi, ama başka bir üyeye çocuğu 7 yaşında olmasına rağmen gelmişler. Bu kurallar neye göre koyuluyor acaba, herkes için geçerli prosedür yokmudur?

Eşinize ne ilaç verdiler ciğerde tutulum için
Isimlerini vermeyeyim. Sabah ve akşam farkli antibiyotik cortizon astim hastalarının kullandığı gibi icine cekmeli ilac kan sulandirici igne bunu bende kullandim 10 gun. simdi tablet olarak 1 ay devam edecegiz. Ikimiz birlikte vitaminler 3 çeşit hala devam ediyoruz. Banada ekstra bi surup

Benim yavrumda bugün öksürük hapşırık var.
Başım ağrıyor diyor ki benim de başım ağrıyordu.
Eklemleri de ağrıyor, anlatıyor.
Ağrı kesici veriyorum, sıvı beslemeye çalışıyorum.

Sizde de böyle şikayetleri var mıydı?
Ya da geçirdikten sonra herhangi bir olumsuzluk var mıydı çocuklarda gördüğünüz?
Çabuk yorulma, nefes darlığı vs gibi.
Benim küçüğü farkli nefes alıyordu doktorunu aradim atesi düşüp gene ayni sekilde nefes alirsa hastaneye gitmelisin dedi atesi düşünce nefesi duzeldi.

Çok geçmiş olsun sizede.

Burada okudukça şaşırıyorum. Eşiniz temaslı olduğu için evde kalacakmış. Bizim önce oğlum korona olduğunda eşim ve benim karantinada olmadığımızı günlük işlerimize devam edebileceğimizi söylediler. Ama size evde kalmanızı söylemişler.

Filyasyon ekibi de 18 yaş altı olduğu için gelmedi, ama başka bir üyeye çocuğu 7 yaşında olmasına rağmen gelmişler. Bu kurallar neye göre koyuluyor acaba, herkes için geçerli prosedür yokmudur?

Eşim tek doz aşılı, covid bilgilendirme broşüründe yazana göre tek doz ya da aşısız ya da kovid geçirme hikayesi yoksa temaslıya önerilen süre 14 gündür.
Eşim benden önce kapmış olsaydı ben de karantinaya girmeyecektim, 5. gün pcr vererek.
Bir göz atın isterseniz.

Küçük yaşa gelemiyoruz derken bilemiyorum ama yaşı küçüklere ilaç vs olmadığı için kendinden başka pozitif yoksa evde gelmemişlerdir diye tahmin ediyorum.

Merhabalar,

Ağır atlatmalarından.

Acaba geç mi kaldım?

Çok ihtiyacım var.
Cocuklar genelde hafif atlatıyor korkma
Bizim kadar sıkıntılı olmuyor bende korona gecirdim cok sukur cocuklar iyiydi ben yatarken evin icinde kosturuyorlardi oglanda biraz oksuruk vardi sadece biraz ates cikti gecti
Cok gecmis olsun c vitamin ve d vitamini kullanmani tavsiye ederim

Çok geçmiş olsun, merak etmeyin çocuklar daha rahat geçiriyor bu hastalığı.

Şu anda bende korona oldum, 3.günüm. Önce oğlum oldu 2 gün sonra ben. Oğlum da ilk gün 39 derece ateşi oldu ama çok şükür bir kaç saat sonra düştü. Sonrasında ise halsizlik ve iştahsızlığı var. Onun haricinde durumu iyi. Ama bende eklem ağrıları, öksürük, halsizlik vs gibi hemen her belirti var.

Birde size filyasyon ekibi gelmiş ona şaşırdım. Bize önce geleceklerine dair mesaj attılar gelmeyince aradık, 18 yaş altı olduğu için ekibin gelmeyeceğini söylediler.
Teşekkür ederim . Cok gecmis olsun sizede. Bugün oğlumun 3. Günü . Henüz bugün ne olacak bilmiyorum ama birinci gün ateşi 38.3 oldu soyunup calpol verdim. Hemen düştü daha cikmadi ateşi, görünen sey halsizlik gözleri küçüldü normal hastalikta olan şeyler gibi görünüyor. Bazen başı agriyor geçiyor. Bize de 5 gün dışarı çıkabilirsiniz dediler. Salı günü test vereceğiz. Bize ne zaman geçer acaba Oğlum hafta başından beri hasta ama halsizlik ve ates cuma günü test pozitif cikinca başladı .

Ekip geldi sisteme tanımlanmadı heralde kod geldi onlara verdim. Sonra istersem test yapacaklarını söylediler test yaptirdim. 5.günü kaçırmayın test yaptirin dediler yoksa 10 günluk2 karantina başlayacak dediler.

Back
X