• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid ve Çocuklar

Evet ogluma verilmisti hastanede yatarken ve kalp atislarinda farklilik hissettim hemen hemsireye soyledim gelip igne yapıldı cok korkmustum.
O yuzden doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanilmamali.
Ya bugün bizde konuştuk bu konuyu vermek nasil olur diye önermediler. Oğlum 6 aylıkken hastanede vermişlerdi. Başı boyle titredi sallandı . Doktor şaşırmsti ama sonra kesmistik

Evet. Gecen yaz sonu kaynim covid oldu cok agir geçirdi. 3 çocuk ve eltime bulasmadi.
Ayni eltim 1.5 ay kadar once oldu 3 cocuga ve kaynima yine bulasmadi.
Cok gecmis olsun.

Merhabalar,

2 gün 3 gecedir koronalıyım. İki doz aşılıyım, ona rağmen beni yerden yere çarptı gibi hissediyorum. Evde 5-3 yaşlarında iki yavrum var.

5 yaşında olan da bugün benim belirtilerimden bahsediyor.
Üşüme, hafif ateş, genel vücut ağrıları ve o da öksürüyor.
Genel tablosu iyiydi aslında, ateş hissedince hemen ağrı kesici de verdim ama daha yeniyiz zaten.
Çok ama çok korkuyorum çocuklarıma bulaşmasından.
Ağır atlatmalarından.

Ne yazık ki bende bir anda başladı.
Bir anda küt diye kötü oldum.
Hani böyle nezlemsi gripimsi başlasa daha dikkatli olabilirdim ama kendimi kötü hissettiğim andan itibaren çift maskemi takmıştım.
Acaba geç mi kaldım?
Umarım benden bulaşmaz, bu acıları çekmelerini istemiyorum.

Var mı etrafınızda aynı evde olsa da çocuklara hiç bulaşmamış olan ya da bulaşsa dahi çok çok hafif atlattı diyebilen?
Çok ihtiyacım var.
Merhaba bizde eşimle ayni kötüyüz kac gündür esim test yaptirdi negatif çıktı ben pozitif bekliyordum
Benim bas ağrısı özellikle bacaklar olmak üzere müthiş eklem ağrıları yaşadım 4 gun boyunca bugün bi tik daha iyiyim
Her sabah güne ağrılara başlıyorum berbat bi durum
Mide bulantısı ve ishalde eslik ediyor bu duruma
Iki doz aşılıyım bende

Çocuklarım oldu ve hafif atlattılar. Ateşleri olunca ateş düşürücü ağrı kesici verdim. Geçmiş olsun.

Sürekli aynı evde olmalarına rağmen bulaşma olmaması çok iyi.
Çok iyi mi izole oldular acaba ?
İnşallah bizde de bu şekilde sonuçlanır.
Teşekkür ederim ❤️
Yoo valla bilmiyorlardı bile. Sadece kırgınlık vardı, hatta bence annemler daha evvel oldular ve anlamadılar. Kardeşlerim de olmadı korona. Aynı ortamda oturdular , yemek yediler. Birde çocuklar daha kolay atlatıyor bence.

Sürekli aynı evde olmalarına rağmen bulaşma olmaması çok iyi.
Çok iyi mi izole oldular acaba ?
İnşallah bizde de bu şekilde sonuçlanır.
Teşekkür ederim ❤️
Konu sahibesi annemi aradım. Udi hindi yağı çok faydalı oldu diyor.

Geçmiş olsun,9 yaş kızım,3 yaş oglumla karantinadaydık,eşim ağır atlattı hatta epey öksürüğü vardı. Bende tat koku kaybı,kemik agrısı vb belirtiler ile atlattım.
Çocuklarımda bir sorun olmadı ki herşeyleri ile ben ilgilendim.
Zaten asm'deki hemşiremiz de,sağlık bakanlığından arayan kişilerde çocuklar için ateşleri olursa ateş düşürücü verirsiniz başka birşey yapılmıyor demişlerdi.
Öksürük olursa çam kozalağı macunu kullanabilirsiniz,benim aldığım karışımdı icindi udi hindi yağı,karanfil,zencefil vb şeylerde vardi o eşimin öksürüğüne acayip iyi geldi. Birde kekiği demleyip acı gelirse balla tatlandırip icebilirsiniz,acayip nefes acıyor. Biz hala akşamları içiyoruz kekik çayı.
Takipte kalın,beslenmelerine dikkat edin. Kolay toparlıyor çocuklar hastalansalar bile.

Son düzenleme:
Merhabalar,

2 gün 3 gecedir koronalıyım. İki doz aşılıyım, ona rağmen beni yerden yere çarptı gibi hissediyorum. Evde 5-3 yaşlarında iki yavrum var.

Genel tablosu iyiydi aslında, ateş hissedince hemen ağrı kesici de verdim ama daha yeniyiz zaten.
Ağır atlatmalarından.

Hani böyle nezlemsi gripimsi başlasa daha dikkatli olabilirdim ama kendimi kötü hissettiğim andan itibaren çift maskemi takmıştım.
Acaba geç mi kaldım?

Var mı etrafınızda aynı evde olsa da çocuklara hiç bulaşmamış olan ya da bulaşsa dahi çok çok hafif atlattı diyebilen?
Çok ihtiyacım var.
Oncelikle çok geçmis olsun. En hafif şekilde atlatirsiniz inşallah . Ben coronaya yakalandığmda kızım 9 aylıktı .Emziriyordum.Doktorum devam et emzirmeye dedi.Hem o Corona haplarını kullandim .Ben ilk zamanlar geçirdiğim için asi falan yoktu .Hap kullanılıyordu .Hasta iken hem de ilaç kullanırken bebeğimi emzirdim .Bu hastalıkta onlar bizden daha güçlü .Hiçbir şey olmadı şükür .İçinizi ferah tutun.

Merhabalar,

Ağır atlatmalarından.

Acaba geç mi kaldım?

Çok ihtiyacım var.
Evet. Kuzenimin kızı oldu. Cocuk hafif atlatti. Kuzenim bulaşmadı. Kuzenimin annesi ve babası yani Halam ve Eniştem ise çoook ağır geçirdi. Kuzenim hepsine baktı, kendisi bulaşmadan, negatif olarak bitirdi garantinayı.
Geçmis olsun. Cocuklar hafif atlatıyor bu süreci genelde..

Kardeşimin görümcesi covid olduğunu öğrenmeden küçük yeğenimi öpmüş sonra pozitif olduğunu öğrendi. Yeğenim 2 gün ateşlendi geçti ama kardeşime bulaştırmış o da.. Çok zor atlattı kardeşim de.. Sizin dediğiniz gibi küt diye oldu ve ağır geçirdi.. İnşallah tez zamanda atlatırsınız siz de.

öksürük için bi kürde ben yazayım,bır akraba allah razı olsun önerdi cok sukur kesıyor öksürüğü.keçi boynuzunun kendısını(pekmez degıl) 4 5 adet kırarak tencereye üstünü bıraz geçecek su koyun kaynatın su yarıya inince suzun ve o suyu sabah aksam icin cok iyi geliyor.

Ya bugün bizde konuştuk bu konuyu vermek nasil olur diye önermediler. Oğlum 6 aylıkken hastanede vermişlerdi. Başı boyle titredi sallandı . Doktor şaşırmsti ama sonra kesmistik
Ya mesela benim oglum 6 aylikkende kullandi bir sorun olmadi ama o gün hastaneyr yattik

Yaa ben mecbur kullanıyorum ama inşallah ileri de bi sorun çıkarmaz . Çocuklara hep doğal şeyler vermeye çalışıyorum kolay kolay şurup bile vermem ama kendim sıkıntılı olduğum için kullanıyorum malesef hastalandığım da nefes alamıyorum çünkü . 😢
Her zaman olmayabilir bize de bir kere oldu ama oyle bir etkisi var maalesef.
Mesela yine hasta benim cocuklar oglum okuldan getiriyor bu defa 6 aylik kizim var ona da geciyor bugun ikisine de yazdı doktor mecbur kullanicaz insallah yan etki yapmaz 😔

Evet. Gecen yaz sonu kaynim covid oldu cok agir geçirdi. 3 çocuk ve eltime bulasmadi.
Ayni eltim 1.5 ay kadar once oldu 3 cocuga ve kaynima yine bulasmadi.
Cok gecmis olsun.
Çok iyi.
Umut oldunuz, inşallah bizde de böyle olur.
Gerçi eşime bulaşmış gibi ama o da temaslı olduğundan zaten evde kalacak.
İki hasta birbirine ve çocuklara bakmaya çalışıyor, zormuş valla.
Teşekkür ederim.

Çocuklarım oldu ve hafif atlattılar. Ateşleri olunca ateş düşürücü ağrı kesici verdim. Geçmiş olsun.
Benim yavrumda bugün öksürük hapşırık var.
Başım ağrıyor diyor ki benim de başım ağrıyordu.
Eklemleri de ağrıyor, anlatıyor.
Ağrı kesici veriyorum, sıvı beslemeye çalışıyorum.

Sizde de böyle şikayetleri var mıydı?
Ya da geçirdikten sonra herhangi bir olumsuzluk var mıydı çocuklarda gördüğünüz?
Çabuk yorulma, nefes darlığı vs gibi.

Geçmiş olsun,9 yaş kızım,3 yaş oglumla karantinadaydık,eşim ağır atlattı hatta epey öksürüğü vardı. Bende tat koku kaybı,kemik agrısı vb belirtiler ile atlattım.
Çocuklarımda bir sorun olmadı ki herşeyleri ile ben ilgilendim.
Zaten asm'deki hemşiremiz de,sağlık bakanlığından arayan kişilerde çocuklar için ateşleri olursa ateş düşürücü verirsiniz başka birşey yapılmıyor demişlerdi.
Öksürük olursa çam kozalağı macunu kullanabilirsiniz,benim aldığım karışımdı icindi udi hindi yağı,karanfil,zencefil vb şeylerde vardi o eşimin öksürüğüne acayip iyi geldi. Birde kekiği demleyip acı gelirse balla tatlandırip icebilirsiniz,acayip nefes acıyor. Biz hala akşamları içiyoruz kekik çayı.
Takipte kalın,beslenmelerine dikkat edin. Kolay toparlıyor çocuklar hastalansalar bile.
Bu karışımı netten mi sipariş ettiniz?
Ben tabiatın şifasına inanıyorum ama güvenilir bir yer bulmak gerek.
Dışarı çıkıp aktardan alacak kimsemiz yok şu anda.

Yavrumda şu an öksürük, hapşırık, baş agrısı ve eklem ağrıları var.
Ağrı kesici veriyorum, sıvı vermeye çalışıyorum.
İnsallah kolaylıkla sağlıkla biter şu günler.

Merhabalar,

Ağır atlatmalarından.

Acaba geç mi kaldım?

Çok ihtiyacım var.

Kizim var sanırım ondan geçti bana..ateşledi 4 gün sürdü genel keyfi iyiydi başka hicbirseyi olmadı. Drda grip sandı tabi...sonra ben ateslendim 7 aylik hamileyken test yaptırdım pozitif çıktı...sukur hepimiz hafif atlattık....çocuklar daha hafif atlatiyor korkmayın...bol c vitaminli meyveler yedirin

Back
X