Covid19😷 ne yapmalıyım?

beyazprensess

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2018
2.781
2.772
133
Kızlar merhabalar bu saatte konu açacak kadar kafaya taktığım bi konu var fikirlerinizi almak istedim akıl akıldan üstündür..
Erkek arkadaşım la ayrı şehirlerde yasıyoruz pandemiden dolayı neredeyse 5 ay boyunca görüşmedik ve bu ay görüşelim diyoruz kendisi eskişehirde şuan. Dikkat ediyor hiç belirtisi de olmadi ancak ben çok tedirginim ya covid varsa çünkü işi gereği insanlarla temas halinde çok yakın değil ancak arada arkadaşlarıyla falanda görüşüyor. Otobüsle değil özel aracıyla gelecek yani o riski alamadık ancak yinede tedirginim çünkü annem ve babamın kronik hastalığı var..
diğer yandan da çok özledik birbirimizi, iyi gelecekti bu bize bir daha ne zaman görüşeceğimiz de meçhul ikinci dalga muhabbeti de varya sizce ne yapmalıyım buluşmayı ertelemeli miyim ? Gelmeden önce test yaptırmasını mı rica etsem

Bişey mi ima ettiniz anlayamadım da zaten beraber tatil yapmayı düşündüğümüzü yazmışım
Yanlış anladınız ben yazarken sizin tatil yorumunuz yoktu. İki sevgili uzun süre sonra görüşecek mesafe olması zor dedim ima yok:)

Ailemle yaşadığım için onlardan ayrı 14 gün kalabileceğim bi yer yok malesef bu virüsün de zaten biteceği yok senelerce görüşmeyeceğiz galiba

Bişey mi ima ettiniz anlayamadım da zaten beraber tatil yapmayı düşündüğümüzü yazmışım
Kimse bısey Ima etmemıs, sen zaten yukarıda sosyal mesafeye uyacagımızı dusunmuyorum demıssın zaten o da bunu Onaylamıs

Kimse bısey Ima etmemıs, sen zaten yukarıda sosyal mesafeye uyacagımızı dusunmuyorum demıssın zaten o da bunu Onaylamıs
Bu konuda buna mı yorum yaptınız fıkır almak istediğim konu bu değildi zaten yorum sahibi açıklamış ne demek istediğini

Bu konuda buna mı yorum yaptınız fıkır almak istediğim konu bu değildi zaten yorum sahibi açıklamış ne demek istediğini
Evet buna yaptım, Vırus varken sosyal mesafeye uyacagımızı sanmıyorum diyene yapacagim yorum en fazla bu

siz çalışmıyor musunuz

yani anne babanız ve siz çalışmıyor musunuz

sizin evden birileri markete pazara bankaya gitmiyor mu

evet erkek arkadaşınızda virüs olabilir de bugün size de bulaşmış olabilir

çoğumuz tedbir alıyoruz vs vs ama bu meret görünmüyor

daha bugün annem anlattı

bir tanıdık korona olmuş

babası hasta olmuş çok yaşlıymış, bir başka kardeşleri bakmış, adamcağız yaşlı olduğu için elinden de tutmuş, kişisel temizliğini de yapmış vs vs

bu bizim hasta olan da bir gün ziyarete gitmiş, işte evde su içtiği şişeler çöpler vs biraz ortamı toplamış ama hastaya temas etmemiş vs

3-5 gün sonra nefesi kesilince acillik olmuş

baba da iyileşmiş, yanında bakana da bulaşmamış ama bu kadıncağız hastalarca hastanede kalmış

kime nasıl bulaşacağı belirli değil

bu nedenle bence görüşün

evde de mesafenizi koruyun yani ana babanızdan uzak durun 15 gün

aynı odada oturmayın, bol havalandırın, elinizi yıkayın, siz evde maskeyle takılın vs vs

Aynı evde yaşayıp başka bir odada karantinaya girebilirsiniz. Aileniz oda kapısına yemek koyacak, sizde boşları kapıya temas etmeden. Tuvalet banyo kullanımında maske takıp gitmeniz lazım. Kapılara dokunacağınız için el dezenfektanıyla da ellerinizi dezenfekte edip odanızdan çıkacaksınız. Siz kullandıktan sonra da havalandırılacak ve 15 dakika kimse girmeyecek.
Zaten sevgilinizle tatile gidecekmişsiniz. Tek bile gitseniz tatil dönüşü bunu yapmanız lazım.

Evde şuan ben hariç herkes çalışıyor canim öğretmen olduğum için tatil dönemindeyim :) yorumun için teşekkür ederim dediklerin mantıklı geldi tatil dönüşü yapacağım

Evde şuan ben hariç herkes çalışıyor canim öğretmen olduğum için tatil dönemindeyim :) yorumun için teşekkür ederim dediklerin mantıklı geldi tatil dönüşü yapacağım

annen baban çalışıyorsa o zaman neden bu kadar dramatize ettin ki

benim gözümde 75 üstü anne baba ve çalışmayan genç bir kızcağız canlanmıştı

babam 73 annem 64 yaşında birlikte yaşıyorlar

yüksek tansiyon var ikisinde de

babamın kalbinde pil var bir gecede 3 defa gidip geldiği oldu neyse konu bu değil

annemin tansiyona ek olarak şeker i ve karaciğer sorunları var

iki hafta kadar önce babam rahatsızlanmış ambulans çağırıp hastaneye gitmiş, kalp krizi geçiriyorsun demişler anneme telefon açmış, beni ile sevk ediyorlar şu hastaneye gel sen de diye

neyse annem bir tanıdık ile gitmiş hastanede anjiyo vs yapmışlar akşam 9 a kadar hasta ile hastanede oturmuşlar

9 da bir başka tanıdıklar onları alıp evlerine getirmiş

bu hikayede bile aman korona diye çok gerilmedik

babam beni bu negatif diye birbirlerine teslim ettiler dedi orada da maskelerini takmışlar ama yemiş içmişler mecburen çıkartmışlar

arabada tanıdıklar ile gelmişler vs

yapacak başka şey yok ki

sakin olun iyi tatiller dilerim

Hanenizde kimse kapı dışarı çıkmıyorsa,siz veya bir başkası işe gitmiyorsa görüşmeyin ama aksi halde başka bir yerden de kapabilirsiniz.
Görüştükten sonra kendinizi ailenizden izole edin bir süre ,odanızı ,evi havalandırırsınız bol bol,elinizi yıkarsınız vs.
Ben dikkat ediyorum hala ama eşim işine gidip geliyor,eve gelince üstünü değiştirip duş almadan yaklaşmasa da aynı evdeyiz en nihayetinde o getirse bulaşacak hepimize yani ne yapabiliriz ki bilemiyorum.
Tamamen dört duvar arasında kimseyle temasa geçmeden yasamıyorsak maaile,çok ta korunaklı olduğunu düşünmüyorum ben. Tabi ki tedbir iyidir,salalım boşverelim anlamında söylemiyorum yanlış anlaşılmasin ama gerçek bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…