çözüm bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de çalışıyorum canm eşimin ailesi de bişey yapmadı onların taraftaki düğünü yaptı sadece her şey bize kaldı bu arada ben ailem onlar bişey yapmadı diye düşündüğü için benm tarafta yapılan düğünde takıları aileme verdim ben verince eşim de verdi
Kocanızı sıkı tutun, onun kolu omzunuzdan giderse o aileniz ekmek vermez size. Ne demek altınları verdim, onlar da bayıla bayıla almış. Hiç kızım kendi adına ev al arsa al bişeyler yap, sırtını sağlama al, dünyanın 1000 türlü hali var dememişler. Artık gelininizin kolunda boynunda görür ahh çekersiniz.

Bir arkadaş "her şeyi ailesinin önüne seren aileci kocalara benziyor tavırlarınız." yazmış galiba böyleydim
Aynen, kocanız yapsa, böyle sizi ailesinin önüne atsa alnınıza dövme yaptırır gezerdiniz bana zulüm ediyorlar diye.

Oh maşallah. Adama altın salkım, eşya, düğünün bir kısmı gibi büyük masrafları kaktırmışsınız, kendiniz ucundan tutmuşsunuz anca, hala doymamış aileniz, bedavaya kız verdik diye mıymıymıy dolanıyorlar. İnsanda az utanma olur yahu. Hakikaten kardeşiniz evlenince de yazın buraya, zaten eşiniz de dört gözle o günü bekliyor, şenlik var valla.
Evet dört gözle bekliyor 🤣
Ben misafirlerin taktığını verdim bilezik kolye vs. Bendeydi

Velev ki aileniz haklı, bu neyi değiştirir? Eşinize sağlam bir tavır koyabilir misiniz? Eşinizle kötü olmaya hazır mısınız?

Eşinizin başlattığı ne var, siz de kaynananıza öyle bir laf etseniz eşinizin yaşadıklarını hak eder misiniz mesela?
Ailemin haklı olması, düşündüm de hiç bir şeyi değiştirmez
Sanıırm ben asıl ailemin eşim oldugunu idrak edemiyorum

Anneniz eski defteri boşuna açmış.oyle yada böyle evlenmişsiniz, mutluysanız böyle konuşmamalıydı.eşin de bir noktadan sonra haksız.darilmis olabilir ama boşuna uzatmış.ikiside yanlış davranmis

Evet dört gözle bekliyor 🤣
Ben misafirlerin taktığını verdim bilezik kolye vs. Bendeydi
Aferin boğazınıza kadar borca batmışken ailenize sıvamışsınız. O borcu kocanız ödeyecek sadece, siz hiç sıkıntı çekmeyecem sandınız herhal. Ama o işler hiç öyle olmuyor. Siz düğün günü sırtına sülalenizi bindirdiğiniz o adam ile aynı eve giriyor, ortak bir hayat kuruyorsunuz. Böyle yaparak hayat ortağınızı kendinize düşman ediyorsunuz, olan size oluyor kimseye değil. O kucağınızdaki çocuğa da çok güvenmeyin, teyzemin oğlu şaakk diye boşadı, çocuk var arada demedi valla. Aklınızı başınıza alın.

Aferin boğazınıza kadar borca batmışken ailenize sıvamışsınız. O borcu kocanız ödeyecek sadece, siz hiç sıkıntı çekmeyecem sandınız herhal. Ama o işler hiç öyle olmuyor. Siz düğün günü sırtına sülalenizi bindirdiğiniz o adam ile aynı eve giriyor, ortak bir hayat kuruyorsunuz. Böyle yaparak hayat ortağınızı kendinize düşman ediyorsunuz, olan size oluyor kimseye değil. O kucağınızdaki çocuğa da çok güvenmeyin, teyzemin oğlu şaakk diye boşadı, çocuk var arada demedi valla. Aklınızı başınıza alın.
Katip sabahtan beri uğraşıyorsun beğenmekten yoruldum . Konu sahibi şimdi seni onaylıyor iki gün geçince ama ailemi hiç aramıyor konuşmuyor diye sinirleniyor çünkü annesi arayıp arayıp yine dolduruyor çocuğunu mutlu mesut büyütmesi evinde huzur olması mümkün değil

Katip sabahtan beri uğraşıyorsun beğenmekten yoruldum . Konu sahibi şimdi seni onaylıyor iki gün geçince ama ailemi hiç aramıyor konuşmuyor diye sinirleniyor çünkü annesi arayıp arayıp yine dolduruyor çocuğunu mutlu mesut büyütmesi evinde huzur olması mümkün değil
Kapının önüne konunca gelir aklı başına. Bizimki de çok bekledi kocam gelsin alsın götürsün diye, neymiş ailesinden özür de dileyecekmiş. Saçma sapan mazeretlerle duruşma erteletmeler, çocuğu göstermemeler. Açıp avuçlarının içini yaladılar ailecek.

Kapının önüne konunca gelir aklı başına. Bizimki de çok bekledi kocam gelsin alsın götürsün diye, neymiş ailesinden özür de dileyecekmiş. Saçma sapan mazeretlerle duruşma erteletmeler, çocuğu göstermemeler. Açıp avuçlarının içini yaladılar ailecek.
Ya gerçekten tamam insan annesine babasına saygı duyar da o da bir yere kadar. Bir insanla evleniyorsan artık bir yerden sonra evinin ailenin o olduğunun farkında olmak lazım . Hele birde çocuğun varsa .
Herhalde yeğenin gitmemiş tekrar kapısına bence en doğrusunu yapmış . Böyle kadın veya erkekler değişmiyor . Dengeyi kuramayan kişi evde huzur da bırakmiyor

Anne bu zamana kadar dengesiz dengesiz konusmus ese karsı, adam da artık kaldıramayıp tepkisini koymus cok haklı. Babaya gelınce, hıcbı saygısızlık gormedıgı halde ona ne oluyormus ki? Aılenıze takıyı vermek ne alaka onu da zaten anlamadım da, hadı vermıssın onlar da seve seve almıslar. Yanlıs anlamayın kızını cok dusunen bır aile olsa takı parasını almaz kızına yatırım ıcın kullanmasını ıster. Bedavaya verdık derken agırlıgınca altın ısterdı heralde majesteleri. Onu da kendine.Yok kınamayacağım..

Anne bu zamana kadar dengesiz dengesiz konusmus ese karsı, adam da artık kaldıramayıp tepkisini koymus cok haklı. Babaya gelınce, hıcbı saygısızlık gormedıgı halde ona ne oluyormus ki? Aılenıze takıyı vermek ne alaka onu da zaten anlamadım da, hadı vermıssın onlar da seve seve almıslar. Yanlıs anlamayın kızını cok dusunen bır aile olsa takı parasını almaz kızına yatırım ıcın kullanmasını ıster. Bedavaya verdık derken agırlıgınca altın ısterdı heralde majesteleri. Onu da kendine.Yok kınamayacağım..
Anneme yaptıgı hareketleri, babam kendine saygısızlık olarak gördü

Allah kimsenin yuvasını bozmasın, böyle bir duruma düşmek istemem tabi ki

Annen çok haksız bir insana sürekli döndür dolaş aynı şeyler söylenmez onun annesi sana yapsa ne hissedersin veya annen ne düşünür. Seninkiler baban da dahil biz istediğimiz gibi laf söyleyelim damat tavır almasın diye düşünüyor anladığım kadarıyla ama öyle bir dünya yok garip olan sende yeni doğum yapmışsın kızlarının mutluluğunu dahi düşünmeyip annen baban bir olup dünya laf saymış. Sana tavsiyem çekirdek ailene odaklan çocuğuna eşine bunları düşünme tazecik bir annesin evinde mutlu ol konuyu kapat zamanla herşey olacağına varır ama eşinin de haklı olduğunu düşünüyorum o sebeple eşine hiç kızma bence
Aslında, mutluluğumu düşünmeyecek bir ailem yok ya da ben böyle düşünüyorum

Bu forumdan anladığım ailemin benim için eşimin hatası bile olsa alttan almaları gerektiği ama bunu yapamadılar herkes sinirini bana kustu beni düşünen yok sanıırm 😭
Şimdi memlekete gidiyoruz ben aileme gidiyorum o kendi ailesine gidiyor, ben eşimin ailesine de gidiyorum ama o benmkilere adım atmıyor

Bu forumdan anladığım ailemin benim için eşimin hatası bile olsa alttan almaları gerektiği ama bunu yapamadılar herkes sinirini bana kustu beni düşünen yok sanıırm 😭
Şimdi memlekete gidiyoruz ben aileme gidiyorum o kendi ailesine gidiyor, ben eşimin ailesine de gidiyorum ama o benmkilere adım atmıyor
Aha başladı yine. Devam et devam. Sevenin de sabır taşı var çatlar bir gün elbet.

Eşinin hatası yok canım bizzat ailen kavga çıkarmış eşininde sabrı kalmamış tepkisini göstermiş. Gelmez çünkü baban gelme dedi sen mutlu olmaya bak kimse seni düşünüyorsa sen kendini düşün boşver kimin canı ne isterse onu yapsın hakeden de sonucuna katlansın yapacak bir şey yok

Eşinin hatası yok canım bizzat ailen kavga çıkarmış eşininde sabrı kalmamış tepkisini göstermiş. Gelmez çünkü baban gelme dedi sen mutlu olmaya bak kimse seni düşünüyorsa sen kendini düşün boşver kimin canı ne isterse onu yapsın hakeden de sonucuna katlansın yapacak bir şey yok
Eşimin, babamın o gelmesin dediğinden, adam değil dediğinden falan haberi yok, sadece kendini haklı gördüğü için böyle yaptıkları için gitmeyeceğim dedi,onlarda gelmesin dedi
Dediğin gibi mutlu olmaya çalışacağım başka yapacağım bir şey yok, Allah başka dert vermesin.

Eşimin, babamın o gelmesin dediğinden, adam değil dediğinden falan haberi yok, sadece kendini haklı gördüğü için böyle yaptıkları için gitmeyeceğim dedi,onlarda gelmesin dedi
Dediğin gibi mutlu olmaya çalışacağım başka yapacağım bir şey yok, Allah başka dert vermesin.
Siz safsınız diye eşinizi de öyle sanmanız çok minnoş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X