Çözüm bulamıyorum :((

gila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
237
7
38
35
Gaziantep
Iyi geceler herkese.2 yıldır evliyiz ve bir de çocuğumuz var ama hala konuşarak çözemiyoruz.eşim çok fazla misafir delisi ben ise bu durumdan hiç hoşnut değilim.çalışan bir bayanım.akşam çaya gelelim diye arayıp haber vereni yemeği çağırır.ben kızınca da yemeği dışarda yaptırıp getiriyorum der.kaç kez dedim ki bana sormadan çağırma ama hala çağırmaya devam ediyor.mesela biz daha 1 aylık evliyken ve her iftarda ailesiyle birlikte olmamıza rağmen sahura çağırmıştı onları ve çok kötü tartışmıştık.ben hamileyken bile sahurda misafir çağırmak istemişti.ya bu kadarı normal mi acaba?ya da ben mi çok tahammülsüzüm?mesela annemler bizdeydi.bizi görmeye gelmişlerdi başka şehirden.ailem varken ben ailemle başbaşa vakit geçirmek isterim.kimseyi ağırlamak istemem.eşim o zamanda kafasına göre yemeğe misafir çağırmıştı ama ben iptal ettim ve kötü olduk yine. Bilmiyorum kızlar.bu misafir olayı bizim evliliğimizde hep sorun.İnanın evimden nefret etme noktasına geldiğim oluyor.ne yapabilirim sizce ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ben misafiri çok severim ama herseyin asirisi zarar olduğu gibi bununda zarar Allah yardimciniz olsun ben olsam benle başbaşa kalmak istemediğini düşünürdüm hele ki ailem evimize misafir olmuşken başka misafir cagirsa ben aileme saygısızlık olarak algilarim

Canım bence abartmıyorsun haklısın. Akşam çağırdığı misafirler için yemeği dışardan getirtseniz bile insan işten gelince ayağını uzatmak,yatmak yayılmak istiyor ki sırf yemeği yok ki meyvesi var çayı var kahvesi var dışardan gelen yemeklerin konduğu tabak çanağın toplanması var vs. Belki de doğru yapıyorsundur böyle, o davet etsin sen iptal et en sonunda anlar da çağırmaz sana danışmadan.

Bana abartiyosun gibi geldi.. Ailem varken nasi cagirir, sahura nasi cagirir vs.. E yemegi sen yapmasan disardan aliyomus seni yormuyomus.. Adamin gonlu bol, insan canlisi demek ki.. Ne mutlu ona

Bana hala sahura misafir çağırmak abartı geliyor kim ne derse desin. Gece 3.30-4 ten bahsediyoruz çalışan bi bayandan bahsediyoruz.

ben çok nadir misfir almayı seviyorum. hak verdim sana o nedenle.

Ya bi gece yarısı başkasını çağırmak da neyin nesi? O bunu bir türlü anlamıyor.ben hamileyken geceleri sağa sola dönüp uyuyamazken bile misafir çağırmak isteği beni çok sinirlendirmişti.sürekli dua alırız diyor ama peki ya evde karısı mutsuz olunca misafir duası daha mı önemli oluyor ki ? Allah'ım sen yardım et.

sahurda misafire mi gidilir Allah aşkına.Annene gidiyor olsan neyse.İnsan misafir gideceği yeri bir düşünür.Gece 3'te pijamamla 2 lokma yeyip yatmak isterim ben.Bir de misafir mi ağırlayacağım yani.Her iftarda da niye gideyim,zaten ramazanda yemek yedikten sonra bir tuhaf oluyorsun,her gün her gün başkasının evinde rahat da edemem.Arada bir misafir olması elbet iyidir ama fazlası hele de sahur olayı hiç olmaz.

Sahurda misafire ben hiç anlam veremiyorum.
Uyanıp yemek hazırlamaya erinirken bir de misafiri hiç çekemem.
İftara gelsinler tabiki ama sahurda misafirliğe gidilmez, insan üşenir ya.

Kızlar sırf bu yüzden eşimle aynı evde resmi olarak yaşamak istiyorum.ne zaman samimi olsam yemekli misafir olayını çıkarır başıma.milletin bizi çağırdığı yoktur pek, o muhasebesini yapar.şunu çağıralım.şunu yapalım.ben çok bunalıyorum bu durumdan.en son artık ben hastaydım o zaman bile misafir için benle tartıştı hem de biz hastanedeyken.dedim yeter buraya kadar.bana hayır demeyeceksin diyor.kendinden nefret ettiriyor

Esiniz sizi zora sokarak misafir davet edip sevap kazanacagini dusunecegine karisini mutlu ederek sevap kaznmayi dusunsun. Valla isiniz zor, konusacaksiniz. Ev hanimlari icin bile zorken cocuklu ve calisan bir kadin icin cok cok zor bir durum. Allah yardimciniz olsun, esinizin gozunu acsin.

Bence çok haklısın. Eşinde çok büyük bi tuhaflik var. Ben senin kadar olmasa da benzer bi durum yaşadım. Eşimin çok samimi bi arkadaşı var. Evli bu çocuk. Karısıyla her pazar bize geliyordu. Üst üste haftalarca. Bi de bi keresinde gece 10 da gelmişlerdi. Artık iyice sinir olmaya başladım. Sonra geldiklerinde hiçbir şey yapmamaya başladım. Hamilelik de buna bahane oldu. Geldiler, kendileri pisirdiler, yaptılar, eşim de temizledi vs. Bu 3-4 kere olunca ayakları kesildi. Normal sıklıkta ve saatlerde geliyorlar artık.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sahura misafir mi gelirmiş, ilk defa duyuyorum.
Eşinizin niyeti kötü değil, bunu anlıyabiliyorum ama misafir işine evin hanımı karar verir.
Evin hanımının müsaitliğine göre misafir çağrılır ya da kabul edilir. Eşimle bu konuya çok dikkat ederiz. Bana sormadan birini yanında alıp gelirse zaten hemen başım tutar, suratım düşer. Misafir gittikten sonra da neden kabul ediyorsun diye konuşurum.

Ben çalışıyorum, biliyorsun evimiz her zaman temiz olmuyor ya da her zaman yemeğim olmuyor. Sen ani misafir çağırınca temizliği mi yemeği mi halletsem bilmiyorum. Böyle misafir ağırlamayı sevmiyorum, misafirime en güzel şekilde hazırlanmak istiyorum.

Böyle konuşsan? Bu misafir işlerini sen bana bırak desen?

Mesela eşimle arefe günü dışarı çıkmıştık.bayram öncesi evim hiç müsait değildi.şehir dışından gelen kuzeniyle karşılaştık.adama akşam bize yemeğe gelin dedi.bana hiç sorup danışmadan davet etti.adam da akşam Abi'n çağırdı deyince eşim dedi ki abimlerde bize geldin.ben sinirden çatlauacaktım.adamda abinle görüşüp bişeye bağlayın dedi.sonra biz arabamıza döndük.eşime dedim ki benim hazırlığım yok.zaten Abi'n senden önce çağırmış.biz 3 kişiyiz,abinler 5 kişi.biz gidelim.bizi çağırmadı Abi'n,, istersen ben bi tatlı yapıyım çaya gidelim dedim.kızlar bana etmediği laf kalmadı.adamı arayıp hanım kabul etmiyor dedi.ben hiç bişey demedim.sonra bu olay çok çok konuşuldu ve eşimle kopma noktasına geldik.

insan hiç hanım kabul etmiyor dermi ya sözde sizi rezil edeceğini düşünmüş
çok büyük saygısızlık sonuçta sadece kendi evi değil sizinde yaşam alanınız yemeği dışardan getirmeside hiç bir şeyi çözmez
belki yorgunsunuz ayaklarınızı uzatıp dinlenmek istiyorsunuz o ne olacak peki?

Anlamıyor işte.dua alırmışız deyip duruyor.peki ya beni kırdığı nolacak? Kalp kırmak kabeyi yıkmakla eşdeğer.misafir duası almak için kaçırdığı ev huzuruna ne demeli peki? Yazarken bile içim daraldı.şimdi annemdeyim.sırf bu yüzden kendi evine gitmek istemiyorum.bu tavırları yüzünden eşimden çok soğudum.

Seni cok iyi anliyorum. Benm esimde oyleydi. Hergun misafirimz olurdu bir de gelenler yatiya kalirdi. Ods yetmezmis gibi her misafirle annesini babasini ablasini enistesini yigeninide cagirirdi. Bize kim gelirse cagirmaliymisiz ayip olurmus annesi kuserdi.gerci cagirmasakta gelirlerdi. Abartmiyorum hergun boyleydi kimse gelmese annesi babasi ablasi enistesi hergun bizdeydi. Inan hamileydim misafir gidince agridan agliyordum o kadar kalabalik oluyorlardi ki. Biz bu yuzden birgun buyuk kavga ettik annemlere gittim kv arkamdan sizi istemiyor kimseyi evine istemiyor diye dedikodu cikarmis. Bir sekilde baristik ama artik kimse gelmiyor. Sadece biz kamelyayi taniriz o oyle birsey demez diyenler geliyor bu da bana yeter. Simdi esim bile oh iyi oldu ayaklari kesildi diyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Sahura misafir mi olurmuş yaa o da neyin nesi...
dışarıda yemek yaptırması iyi ama bak onu beğendim. çok zorda kalırsan söyle dışarıda yaptırsın getirsin. alışveriş listesini ver eline gitsin. mezesine kadar yaz sen yorulma sakın. bu şekilde bir yere kadar dayanır o da zaten.. tabi çok zengin değilseniz..

100 kez dışarda yap getir desem tamam der ama herşey hazır yemek değil ki.öyle zamanlar oluyor ki insan kimseyi çekemiyor.

Allah sabır versin.
Nezaket kurallarına aykırı olsada tek çözüm misafirlere yorgunum deyip surat asman. Madem eşin anlamıyor...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…