ÇPL de öğretmen olmak

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.559
2.038
83
Öğretmen arkadaşlarıma sormak istiyorum , ben hiç lisede çalışmadım bu sene beni çplye görevlendirdiler tedirginim biraz. Aşçılık , imam hatip , Anadolu gibi programlar dahil bir okul toplamda 13 saat dersim var ama hiç lisede ders anlatmadım. Tecrübesi olan varsa yazabilir mi? Nasıl davranmalıyım çok gerginim

Ay kuzum kıyamam. Lisede öğretmenim. Yasaya yasaya öğreneceksiniz. Ders saatiniz az idare edersiniz merak etmeyin. Ne cok sert ne çok yumuşak. Arada biyerlere konumlanın

11 yıldır lisedeyim. Ne çok otoriter ne arkadaş gibi olun. Kuralları olan, kararlı bir öğretmen olduğunuzu bilsinler. Sene başında performans notu kriterlerinizi net bir şekilde anlatın. Sizin adil olduğunuza inanırlarsa çok rahat edersiniz. Daha önce tüm seviyelerde çalıştım. Bana göre en rahatı lise.

Münakaşaya girmeyin.
O yaş grubu tartışma ortamını ve alt etmeyi sever, genelde her sınıfta en az 1-2 öğrenci olur.
Ustalıkla yönetmeniz lazım o kısmı.

Güler yüzü dozunda kullanın, beni sevsinler diye her an şirinlik yapmayın.

Lise zevklidir, espri yaparsın anlarlar, diziden filmden gündemden az çok anlarlar.
Korktuğunuz gibi olmaz merak etmeyin.

6 yıldır lisedeyim, anadolu lisesi ama akademik başarısı düşük bi okul. Hani çok verimli geçemiyor dersler, mevcut 40dan aşağı değil, çocukların okumakta gözü yok falan ama ben çok seviyorum liseyi. 9lar biraz sıkıntı olabilir, şımarık olabilirler, ama enerjileri de yüksek olur derslere ilgili olurlar. Ama 11 ve 12ler genelde saygılı olur, ama derslere çok katılmak istemezler, daha utangaç davranırlar. Tatlı dil güler yüz orta şekerli bi otoriteyle gayet güzel götürürsünüz. En azından derdinizi anlatınca anlarlar. Yeni nesil ergenlerle inatlaşmadan tatlı dille çözülüyor sorunlar.

Eğitimin en keyifli düzeyi lisedir bence.Her çeşit lisede çalıştım.Korkacak bir şey yok ,arkadaş gibi olacağım demeyin asla.Arkadaş olursan öğretmen olamıyorsun gencin gözünde.

Ben 19 yıldır ortaokulda çalışıyorum.Sadece atanmadan bir yıl önce lise de çalıştım 3 ay gibi kısa bir süre.Canımı zor kurtardım kötü bir liseydi.13 saat çok değil.Dersinize girin çıkın samimi olmayın.

14. Yilimi çalışacağım lisede. Ben çok seviyorum. Başka hiç bir kademede yapamazmisim diyorum. Aranızda bir çizgi olsun ama onlarla olmaktan keyif aldığınızı da hissettirin. Hoşlarına gidecek güncel odevlendirmeler verin yaptıkça onlarda sasirsin keyif alsın. Öğretmenliğe çok erken yaşta başladım. Yasitim cocuklar vardı. Ben hiç hir saygisizliklarini görmedim. Şimdi tabi makas açıldı ama yaşlarına nispeten yakınım onların jargonunu bilmeye uygun olanında onlara hissettirmeye bilgiyide onların kafasıyla ulaştırmaya çalışıyorum. Merak unsuru oluşturup öğrenmenin devamını kendileri getirsin istiyorum. Keyiflidir lise ya başlasa da gitsek

İlk görev yerim bir ÇPL idi küçük bir yerdesiniz muhtemelen .Çok düzgün ve saygılı oğrencilerimiz vardı ve 23 yasındaydim.Diyecegim o ki,acayip bir ögrenci profili göreceginizi sanmiyorum.13 saatte cok degil.Girin bi tanıyin ogrencileri sonra bi yol çizersiniz.Siz samimi ve gerçek olun.Olumlu yaklaşın .Ters bır durum olacagini sanmiyorum ben.Sertlik de ,fazla yumusaklik da iyi olmuyor .Dengeyi kurmaya bakın.

İngilizce öğretmeni olarak hem ilkokul hem ortaokul hem de lise deneyimim oldu.Bana sorarsan ve benim de fıtratıma en uygun,en sevdiğim lise oldu.Ben de meslek lisesinde öğretmenim.Liseyi ve ergenleri seviyorum garip bir şekilde:) Laubalilik hiç olmuyor,bu tabi sizin duruşunuza bağlı.Tersim ters maalesef ama çoğunlukla keyif alıyorum.Hele ki beni güldüren,mizah anlayışımızın uyumlu olduğu öğrencilere ve sınıflara bayılıyorum.

Ben ÇPL’de çalışıyorum 5 senedir. Sınıf mevcutları az, çok fazla öğrenci yok. Açıkçası çok rahatım. Büyük akademik başarı beklemeyin tabii ama saygılı öğrenciler varsa bence güzel etkinliklerle dersinizi işlersiniz. Çok katı olmayın ama ilk zamanlar çok da samimi olmayın. Öğrencilerin nabzını çözün önce.

Ayrıca edebiyat öğretmeni olarak her zaman iyi ki lise olmuş diyorum, asla ilkokul öğretmeni olmazmış benden. Liselilerle gayet iyi anlaşıyorum. Hem arkadaş hem öğretmen gibi, o dengeyi ayarlamak çok önemli.

Bütün kademelerde çalıştım, lisede 19. yıla başlıyorum. Güleryüzle yaklaşmayın. sohbet etmeyin ketum olun.
Öğrenciye disiplin bu mu? Sohbet etme, güleryüz hiç gösterme. Esprili , güleryüzlü şakacı üstüne de sınıf disiplinini sağlayan öğretmenlerimiz vardı hep.

Öğrenciye disiplin bu mu? Sohbet etme, güleryüz hiç gösterme. Esprili , güleryüzlü şakacı üstüne de sınıf disiplinini sağlayan öğretmenlerimiz vardı hep.
Ceycey bir kere de bana muhalefet olmayıver. ilk etapta bunları yapma dedim, ömür boyu surat as demedim.

Ceycey bir kere de bana muhalefet olmayıver. ilk etapta bunları yapma dedim, ömür boyu surat as demedim.
Beğendiğim yorumunda oldu bugün beğenmediğim de. Herkes herkese fikrini özgürce söyleyebilir burada. Belaltı olmadığı sürece. Sevgiler. İyi akşamlar.

Bana hitaben söylemezsen fikirlerini, memnun olurum. İyi akşamlar
İzin alacak değilim. Mune polemiğe çekmeye çalışıyor. Bu üye eleştirilemez mi? Dokunulmazlığı mı var? Fikrini beğenmedim . Yorumumu da nazikçe yaptım bitti gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…