- 15 Eylül 2012
- 8.394
- 6.860
- 398
Aile hekimi zaten yazabiliyor çünkü SGK ödemeli ilaçlardan haberleri yok benim doktorumda yazdı bi güzel gittim eczaneye SGK ödemiyor sonra kadın Doğum doktoruma rapor çıkarttırdım clexane ve jel için bu sefer rapor olduğu için aile hekimim yazdı ve ancak öyle alabildim eskiden yazıyormuşlar raporsuzda ama artık yazma yetkileri yokBen yalan söylüyorsunuz demiyorum. Başıma geleni ve Sgk' dan aldığım bilgiyi söylüyorum.
Şunu anlamalıyız sanırım bu işte bir karışıklık var. İzmit' tede bir bayanın eşi aaile hekimiymiş yazılıyor demiş.
Semtten semte değişiyormu bu iş. Siz yazdırıp sgk üzerinden ucuza alabiliyorsunuz ama biz kendi paramızla almak zorundayız.
Sizden ricam yazdırdığınız Sağlık ocağı-doktor ismi ve aldığınız eczane adını iletirseniz ve aldığınız tarihi bu konu ile ilgili sgk ya şikayette bulunmak istiyorum.
Şimdi Gümüşsuyu Günay Eczanesi ile konuşup teyit aldım. Kadın doğum uzmanları dışında aile hekimi yazamıyor yazsada sistem vermiyor dediler.
Benim kliniğim istanbul tüp bebek merkezi ilaçlarımı günay eczanesinden alıyorum kliniğin hemen yanında. tüp bebek ve kadın doğum konusunda bilgili bir eczane.
Ben Allah nasip eder gebe kalırsam devlete gitmeyeceğim. Doktorumla devam edeceğim. O yüzden takip edicek bir devlet çalışanı kadın doğum doktorum olmayacak. Bende bu sebeple alternatif yollar arıyorum. Sanırım en mantıklısı rapor çıkarmak olacaktır.Rapor cikartilmiyor galibada. Seni kim takip edecekse yani dahasi sgk anlasmasi olan bi hastaneden kadin dogumcuya yazdir. Tanidik eczaneden borclu 1 kutu al yazdircam haftaya dersin. Pozitif alincada 10 kutu kadar yazabiliyosun tek seferde günde. Zaten cok kullandiriyolar bunu tedavili gebeliklerde.
Transfer sonrasindaki butun ilaclari yazdirabilirsin kadin dogumcuna devlet karsiliyor. Progesteron igneler (pruloton depot gibi) aspirinler clexsanlar falan hepsi yazdiriliyor. Hatta kan sulandirici igne kullanman şartsa devletteki hematologa git 1 yillik rapor cikartiyo sonrasinda bittikce kadin dogumcun o rapora dayanarak clexsani yaziyor ve ücretsiz aliyosun eczaneden. Eger raporsuz alirsan %20 sini sen vermek zorundasin oda maliyetli olur.
ben de daha dün aldımhahahahha doğru valla akşamdan sabaha kısmı. Yok valla sgk yazmıyor diyo eczane vermiyor diyo ama insanlar biz aldık diyo
o zaman sölesinler bizde diyelim ki bak orası şu tarihte yazmış şu eczaneden alınmış biz niye alamıyoruz bizde sgk lı vatandaş değilmiyiz haksızlık yani, beylikdüzünde yazdırılıyo beşiktaşta yazdırılmıyo
Canim bu kizlar inanmaz sanada bende 3gun önce saglik ocagina yazdirip aldim bana inanmadılarben de daha dün aldım
Ayyy çok sevindim. Benim ikinci transferim yapılacak kısmetse bu ay sonu. ilki tuttu ama 6 haftalıkken düşük yaptım.arkadasta kesin bi hata var canim. ben de aile hekimine yazdirdim eczanede odemedi. gittim raporlattim.
Nerde yazdırıp aldınız hangi sağlık ocağı acababen de daha dün aldım
Hanımefendi alamıyoruz diyoruz size eczaneden geri dönüyoruz diyoruz anlamıyor musunuz.Canim bu kizlar inanmaz sanada bende 3gun önce saglik ocagina yazdirip aldim bana inanmadılar
:) valla aldım yani inanmayacak birşey yokCanim bu kizlar inanmaz sanada bende 3gun önce saglik ocagina yazdirip aldim bana inanmadılar
ben devlet hastaesınde yazdırdımNerde yazdırıp aldınız hangi sağlık ocağı acaba
Devlet hastanesi yazıyor zaten sağlık ocağında yazılmıyor. sıkıntımız o.ben devlet hastaesınde yazdırdım
bursa
bana dün devlet hastanesi doktoru çıkıştı birazDevlet hastanesi yazıyor zaten sağlık ocağında yazılmıyor. sıkıntımız o.
Valla ben eczane ve sgk ile görüştüm sağlık ocağı yazmıyor dediler.bana dün devlet hastanesi doktoru çıkıştı biraz
biz yazamayız dedi
sağlık ocagına yazdıracaksın dedi.
bundan sonra sağlık ocagına git yazdırmak için dedi
benim de gittiğim kadın doğumcu uzmandı işteValla ben eczane ve sgk ile görüştüm sağlık ocağı yazmıyor dediler.
Ben kendi aile hekimime yazdırdım eczanede karşılamıyor uzman kadın doğum doktoru yazabilir dediler.
Ben beşiktaşta ikamet ediyorum.
Ama hanımefendi beylikdüzünde yazdırdığını söylüyor.
şaşırdık kaldık kimi yer yazıyor kimi yer yazmıyor diye bir sistem mi olur.
pardon ama niye israrla inanmaz vs. deyip duruyorsunuz anlamiyorum. daha gecen hafta gittim aile hekimine yazdirdim eczanede sgk odemedi.. gittim rapor cikarttim. sizin durumunuz nedir bilmiyorum ama insanlari yanlis yonlendirmeyin. gidip deneyin olmuyosa rapor alin deyin... sizi yalanci olarak gormedik sadece bizde kendi durumumuzan bahsettik!!!!Canim bu kizlar inanmaz sanada bende 3gun önce saglik ocagina yazdirip aldim bana inanmadılar
devlette kadin doguma yazdirdiysaniz zaten sorun yok aliyoruz... ben kucuk bir ilcede yasiyorum hastade kadin dogum bolumu yok o yuzden gittim rapor aldim simdi aile hekimine yazdircam. sorun kadin doguma gerek kalmadan direk aile hekimi yazmiyo rapor istiyo. diger arkadas israrla yazdiriliyo diyo...ben devlet hastaesınde yazdırdım
bursa
hanfendi hangi semt hangi saglik ocagi ve hangi eczane... birde sizin sgk durumunuz nerdir?Canim bu kizlar inanmaz sanada bende 3gun önce saglik ocagina yazdirip aldim bana inanmadılar
ısrarla cevap vermiyor bu soruya maalesef bende bunu anlamıyorumhanfendi hangi semt hangi saglik ocagi ve hangi eczane... birde sizin sgk durumunuz nerdir?
Rapor çikartacaksa saglik ocagi hekimin yazar alirsin. Ama rapor yokken yazarsa alamazsin. O yızden o devletteki doktora söyle rapor cikartsin jel icin sana bi dahada rahatsiz olmaz.bana dün devlet hastanesi doktoru çıkıştı biraz
biz yazamayız dedi
sağlık ocagına yazdıracaksın dedi.
bundan sonra sağlık ocagına git yazdırmak için dedi
Raporlu olduğum halde devletteki doktor yazmadı o anda gebelik yoktu diye raporum var dedim git raporu çıkaran dr yazsın dedi. bende o yüzden raporum olduğu için aile hekimimi deneyeyim dedim yazdı dediğim gibi raporsuz yazılmıyor insanları buradan yanlış yönlendirmesinler SGK tek bir sistemdir orada geçiyor burada geçmiyor diye bişey olmazRapor çikartacaksa saglik ocagi hekimin yazar alirsin. Ama rapor yokken yazarsa alamazsin. O yızden o devletteki doktora söyle rapor cikartsin jel icin sana bi dahada rahatsiz olmaz.
Aile hekimi dogrudan yazarsa eczane ödemiyor malesef.
İşim özü sgk anlasmasi olan devlet veya özel hastaneden bir kadin dogumcuya raporu çikarttirin. Sonra bittikce ister bu hastanelerdeki kadin dogumculara isterseniz aile hrkimine yazdirin.
aynen canim. raporsuz olmuyor diyoruz hanfendi israrla oluyo diyo....Raporlu olduğum halde devletteki doktor yazmadı o anda gebelik yoktu diye raporum var dedim git raporu çıkaran dr yazsın dedi. bende o yüzden raporum olduğu için aile hekimimi deneyeyim dedim yazdı dediğim gibi raporsuz yazılmıyor insanları buradan yanlış yönlendirmesinler SGK tek bir sistemdir orada geçiyor burada geçmiyor diye bişey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?