Kuranı kerim e göre dünya düz değildir elips olduğu hakkında düşünceler ortaya atılmıştır hatta islam alimleri.
ayrıca kuranı türkçe okumadan önce sıradan bir insan türkçe okuyunca bilim insanı mı olunuyor otomatikmen.
Bir de kuranı arapça okumak şifadır daha hikmetlidir.Arapça okumak türkçeyi mi yasaklıyor ?
Ben anladigim dilde okurum , herkes öyle yapmali.Ha arapcan varsa oku arapca . Ayrica Dinlerin tanrilarin tarihini arastirirsaniz cok güzel bilgiler edineceksiniz ama sizin icin tek dogru kurani kerim ve allah. Diger bütün dinleri tanrilar red ediyorsunuz bu durumda. Nasil bu kadar emin olabiliyorsunuz onca dinler arasinda dogru olani sectiginizi ? Sonucta Hristiyana göre Hristiyan olmayanlar cehennemlik Müslümanlara göre müslüman olmayanlar cehennemlik vs vs vs... Ben konu sapmasin diye cok yorumda bulunmadim ama madem konusmak istiyorsunuz ciddi bir bilgi alisverisi yapabiliriz.
Dosyam kabarik 3 yil boyunca Kurani kerimi arastirmis birisi olarak .Ayriyetten evren fizik heisenbergin dalgalarla calismasina kadar arastirmalarimda mevcut. Isterseniz yani ben buradayim :) Sevgiler
Ben her hadis doğru demedim zaten. Evet tek kaynak kurandr ve kuranda da peygamberin emrettiğini alın emretmediğinden geri sakının der. Ayrıca herşeye cevap vermişsiniz ama yalnızca kuran ile yani saf bir ceviri ile olaylar nasıl açıkladın? Veya namaz şekillleri.
Ben s,ze özel yazmadım sizin genellediğiniz gibi genelleme yaptım bu bilim insanı olayında.
Dinler tarihi mi? insanoğlunn varlığından beri allahın dini vardır eğer ibadet vs benzemelrini diyorsan buna inan biri için bunun önemi yok.
Ayrıca Ayrıva tek doğru kuran demek diğer meseleleri okumanın yasak olduğu anlamına gelmiyor.
amacım tartışma değil zira burası müslüman ateist tartışma ortamı değil.
ama konuya farklı bir şekilde dalmışsınız :)))))
saygılar
Bu arada islam=sevgi , barış,temizlik , güzel ahla vs vs
bunu inkar edenler tekrar okusun :)u arada din gibi ciddi konular üzerinden alaycı espriler yapılmaz,yapılmamalı
B
Ben dinimize asla bunları demedim ... İslam sonsu sevgi, hoşgörü dinidir ...
Benim derdim uydurma hadislerin dikkate alınması ...
rainy days never say goodby...
Kuranı kerim e göre dünya düz değildir elips olduğu hakkında düşünceler ortaya atılmıştır hatta islam alimleri.
ayrıca kuranı türkçe okumadan önce sıradan bir insan türkçe okuyunca bilim insanı mı olunuyor otomatikmen.
Bir de kuranı arapça okumak şifadır daha hikmetlidir.Arapça okumak türkçeyi mi yasaklıyor ?
Yanlış anlamayın bunu size yazmadım.
Bence de Kuran'da cok celiskili aciklamalar var. Ornegin "Hz. Isa'ya Incil indirdik" der... Halbuki sagliginda Hz. Isa'ya inen bir kitap yoktur. Incil o oldukten 70-80 sene sonra havarileri ve en yakindan onun yaptiklarina, soylediklerine sahit olanlar tarafindan roportajlar ve arastirmalar ile yazilmis bir din kitabidir. Bunu da butun Hristiyan alemi bilir zaten.. Icindeki 5 Gospel'i yazanlar farkli kisilerdir. Kuran'daki gibi "biz sunu yaptik" gibi bir dili yoktur, ucuncu sahislarin agzindan Hz. Isa'nin hayati, mucizeleri, ogretileri, yaptiklari ve olaylar nakledilir.
Yanlış biliyorsunuz...
Kur'an-ı Kerim de çelişki yoktur...Hz İsa 'ya indirilen İncil vardır...Lakin Hz İsa'dan sonra ki yıllarda,zamanının din alimleri tarafından (işlerine gelmeyen kısımları)değiştirilmiştir..Müslümanlar bunu bilir zaten...
Kur'an-ı Kerim ise başka peygamber gelmeyeceği için kıyamete kadar Allah tarafından korunacaktır..Tevrat ve İncil gibi tahribata uğramadığı açıkça ortadadır..(eski zamandan kalma Kur'an ile günümüzdeki Kur'an aynıdır)
Kur'an-i Kerim Allah'ın sözleridir...Üçüncü şahıslar anlatmaz...
Kıyamete kadar da emirleri emirleri emir,yasakları yasak olarak geçerlidir...Yani "ay hangi çağda yaşıyoruz,kaçıncı yüzyıldayız" gibi bahaneler geçersizdir...
Ben Incil'i hepsini olmasa da okudum. ABDde okudugum universitedeki din ogretmeni bu mevkiye 11 sene din uzerine okuyarak geldigini soyleyen bir profesor idi. Onun verdigi derste biz en cok da Incil'i yazanlarin kimler oldugunun nasil tesbit edildigine yogunlasmistik. Okudugum bolumu bitirebilmem icin en az bir din dersi almam mecburi idi ve ben de "New testament" yani Incil dersi almistim. Incil'e soyle bir goz bile gezdirseniz bile ayni elden cikmamis oldugunu anlarsiniz. Icindeki 5 Gospel 5 ayri sahisla anilir, ikisinde Hz. Isa'nin peygamber soyu ve aile agaci anlatilir, 5inde de ayri ayri kisiler tarafindan tesbit edilmis hayatindaki yaptigi mucizeler ve ogretileri, degisik ortamlarda soyledigi sozler yazar. Hepsinin de anlatim uslubu farklidir. Ayrica 5 Gospel haricinde diger degerli havarilerin de baslarindan gecenler ve yazdiklari mektuplar, hristiyanligi yaymak icin yaptiklari seyahatler vardir icinde. Yani Kuran'daki, sanki tek agizdan cikan anlatim dili zaten yoktur. Yani tam da bahsettiginiz uzere Kuran'dakinin aksine; ucuncu sahislar anlatir Incil'de.. O kitabin hic bir yerinde de Isa'ya inmis baska bir kitaptan bahsetmez. Yani kisacasi Hristiyan aleminde Isa'ya Incil indirildigine inanan hic bir Hristiyan yoktur. O muslumanlarin Hz. Isa'ya indirildigine ve sonradan bozulduguna inanilan kitabi Hristiyanligin hic bir yerinde duyamazsiniz. Bozulan sadece bu havariler tarafindan yazilip bir kitapta toplanan ilk orijinal kitaptir. Dunyada su an 38 degisik Incil vardir. Ancak bunlarin ozu aynidir. Cogu Hristiyan mezhebinde Isa'nin kendisinin Allah'in uc boyutundan biri ve ayni zamanda oglu (baba, ogul, kutsal ruh) olduguna inanilir zaten, onun sozu Tanri sozu kabul edilir.
Daha önce söyledim şimdi de tekrar ediyorum kurandaki incil ve isa ile bugunki hristyan aleminin incilleri ve isa sı aynı değil islamı hristyanlığa göre yorumlayamazsın çünkü kastettiği kitap o kitap değil zaten bozulmuştur diyor ki bu da kuranıın kmetine kanıt
Sana gore Meryem, sana gore... Ben zaten celiskiyi savunuyorum, sen hala bana Kuran diyorsun. Internet elinin altinda, git biraz arastir... hatta Incili oku, hem de Turkce versiyonunu... Ne kadar bozulmus olursa olsun, ondan baska turlu yazilip gonderilmis bir Incil yok maalesef.. Onu da icindekileri yazan 6-7 kisi olusturmus, bir kisi degil. Hic bir zaman, orijinali de dahil, yeryuzune tek agizdan inen bir Incil olmamis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?