- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
jilet olayını konuşalı diyorsun yani:26:
:)))
Anlattıklarıma ne kadar darbir kalıpdan bakmışsın . sanırım hayat görüsünde bu kadar sıg .
dilimin döndügünce cevaplayım
demek cennet yoksa bu hayatım boşa gidecek öylemicancazım islamı yaşamak bu dünyanı fakirleştiriyormu ????.. bumu senin islamdan anladıgın ..
ama haklısın çünki sen islam nedir bilmiyorsunislam dinini okadar dar kalıplara sokmuşsunki aklında ancak ona inanıyorsun . yada ona inanmak işine geliyor diyeyim saraylım .
cennet ne senin nede benim tahminlerimize sıgar canım önce bunu bildemek erkelere var bize yokmuş hı .
canım ben hayatda o dedigin kadar olmasada hamdolsun rabbımın verdigi dünya nigmetlerine sahibim O verdigi sürece tabi . islamı yaşamak bu hayatımı da cennete çeviriyor buna emin ol
şimdi hem bu kısacık dünyada, hemde O ebedi hayatda neden cenneti istemeyim ?.. hadi senin inancınla cennet yok diyelim o zamanda bu dünyam bana cennet zaten huzur dolu
şimdi bende sana soruyorum . ya cehemmen varsa ????? şimdi düşün bakalım arkadaşım . o kısa hayat SONSUZZZZ OLAN EBEDİ HAYATLA KIYAS EDİLEBİLİRMİ??
aslında konu neyse o konuşulmalı tabiki,ama sürekli konular dine bağlanıyor
ve tartışma çıkıyor,nahoş durumlar yaşanıyor
bu konu bikaç gündür var zaten,bende başörtüye laf edilince bikaç kelam yazdım o kadar
jilet konusuna gelince yorum yapmadım henüz :)
Sen soylesin, sen boylesin.. Yazdiklarinin ozeti... Cevap verebilecegim birsey bulamadim.
vallahi canım şimdi resmi dairelerde traş olmadan olmaz dimi,eşimde işi gereği traş olmak zorunda,zaten ha bıçak,makas yada jilet hepsi aynı kapıya çıkmıyormu kesici alte yani:44:
500 ve 600 lü yıllarda bundan 1500 yıl önce nerdeyse arabistanın sıcağında boydan kıyafet giyiyormuş erkekler artık pazendenmir bilemiycem çünki şimdiki teknoloji yoktu şimdi bazı cemaatlerdeki adamlara bakıyoruz aynı tarz ne alaka yani..
Once bir karar ver, Buhari yaptigin alintida 9 yasinda oldugunu soylemis zaten..19u nerden uydurdun?
Zeyneb... Su gibi guzel Zeyneb... Onu peygamberin evlatliginin evine ziyarete gittiginde yikanirken gorup asik oldugu soylenir. Daha sonra Zeyd'den bosattirip kendisinin evlendigi... Halk buna karsi gelmis, uygunsuz bulmus ve sonra da senin bahsettigin sure inmis. Evlatlikla evlenmek de caiz olmus. Allahin tek derdi sanki Hz.Muhammedin evlilikleri imis gibi, bu konuda kac tane sure gelmis. Buna hic bir hak dinde rastlayamazsiniz iste.. Neyse, isteyen istedigine inanmakta ozgur tabii... Ben de dahil.
o kişiler sünnetleri yerine getiriyor,mecburi değil
sünneti yaşam şekli olarak alıyorlar
bence cımbızla tek tek alsınlar
belki de o zaman sakal bırakmak kültürel bi gelenekti, İslamiyetle ilgisi yoktu olamaz mı:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?