üfff böyle saçmalıkları hayatta ciddiye almam.Mantıklı bir din bizim dinimiz ama böyle yobaz cahiller nasıl lanse ediyorlar islamiyeti.Temiz olmak bakımlı olmak niye haram olacakmış.İyi almayalım hiç bir tüyümüzü terleyelim kokalım ama haramdan uzak duralım.Azıcık mantık yahu...
İyi , insanlar iş görüşmesine giderken sakallı gitsinler .
yurt disindayiz esim is gorusmelerine,isine hatta dugunumuze bile sakaliyla geldi. burada ozgurlugun ne oldugunu ogrendim Allah'a sukur. kimse basortulu oldugum icin yahut esim sakalli oldugu icin ikinci sinif muamelesi gostermedigi gibi. rahatlikla is gorusmelerine gittik kabul de edildik. hatta hristiyan olan patronum namaz kilmak istersen namazlik ve uygun yer var demisti basortulu oldugum icin.
yahudiler kippalariyla, shikler turbanlariyla, hindular saclarinin ortasindaki kirmizilarla, muslumanlar sakallari veya tesetturuyle devletin ve ozel sektorun herhangi kurumunda calisiyor ve bu bir sorun teskil etmiyor.
birgun turkiye de bu konuma gelir insallah. insanlar inanclarindan oturu otekilestirilmek yerine saygi duyulup, sakalli is gorusmesine mi gidilir denmez.
Sakal bırakmanın sünnet olduğunu biliyorum
Peygamber Efendimizin de sakalları varmış zaten.
Ama jiletle kesmek neden haram onu bilmiyorum ilk defa duydum.
Haram olan bir şeyin insana zararı vardır ya maddi ya manevi. jiletle kesince yüz tahriş oluyor ondan dolayı mı acaba?
yurt disindayiz esim is gorusmelerine,isine hatta dugunumuze bile sakaliyla geldi. burada ozgurlugun ne oldugunu ogrendim Allah'a sukur. kimse basortulu oldugum icin yahut esim sakalli oldugu icin ikinci sinif muamelesi gostermedigi gibi. rahatlikla is gorusmelerine gittik kabul de edildik. hatta hristiyan olan patronum namaz kilmak istersen namazlik ve uygun yer var demisti basortulu oldugum icin.
yahudiler kippalariyla, shikler turbanlariyla, hindular saclarinin ortasindaki kirmizilarla, muslumanlar sakallari veya tesetturuyle devletin ve ozel sektorun herhangi kurumunda calisiyor ve bu bir sorun teskil etmiyor.
birgun turkiye de bu konuma gelir insallah. insanlar inanclarindan oturu otekilestirilmek yerine saygi duyulup, sakalli is gorusmesine mi gidilir denmez.
Belki kökten gidiyor diyedir:26:
jilet kökten götürmez ki ama.
belki de jiletle kesince daha fazla çıkıyor ya ondan da olabilir.
bizimkisi tahmin tabi. doğrusunu Allah bilir.
Ben yanlış ifade ettim. Görunurde sakal kalmıyor ya onu demek istedim :)
Evet tabi sadece tahmin.
Bıyıklı gidiliyorsa sakallı da gidilir ne sakıncası var?
Hatta bazı işyerlerinde bıyık serbest sakal yasak bunu da hiç anlamamışımdır.
Koltukaltı kılı falan yasak olsun en azından otobusler kötü kokmaz
Ayrıca neye karşı geliyoruz hadise mi sdünnete mi neye?
Bir de cübbeli hoca,mahmut hoca bu kişiler sünnet hassasiyeti derin olan kişiler buna da dikkat edilmeli.
Mesela efendimiz s.a.v yamalı giydi diye kıyafetlerinde yama bile vardır. Bu kadar hassastırlar.
Benim şahsen kimseyi ötekileştirdiğim yok.
Bence insanlar nasıl istiyorsa öyle gitsin. Türkiye Şartlarına göre yorum yapıyorum.
Keşke burada da insanlar sırf kendi inançları için , bir yorumu hedef alıp onun üstünden bilgiçlikte bulunmasa , ilk önce bu tarz bir yerden başlayıp sonra iş kurumlarına kadar ulaşırız diye düşünüyorum.
sizin yorumunuz alintilanarak genele yazilan bir yorum bu. hedef alma falan yok. hedef alinacak olsa ne yorumlar var bu konuda. neyse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?