- 1 Eylül 2013
- 4.526
- 2.099
- 178
Valla nasıl gidiyorsa gitsin . İsterse donla gitsin.
Ama ben o zamanların şartlarını da iyi düşünüp ona göre ALLAHın verdiği akılla düşünülmesi taraftarıyım da aynı zamanda.
Kıyafetteki yama meselesi mesela, bilmiyorum bana tuhaf geldi. O kadar da değil yani, bu kadar şekilciliğe gerek yok.
Bu durumda bizde yama yok ya, ötekileştik mi şimdi ?
Ben karşı gelmiyorum hiçbir şeye, gelebilirdim de, benim inancım benim nefsim. Belki de müslüman bile değilim.
O yüzden kalkıp da lütfen her yoruma, her düşünceye atlayıp şöyle böyle, gülerek ahkam kesmeyin dalga geçer gibi.
Sünneti , hadisi savunurken bu tavır oldukça ironik ve çelişkili.
Yorumunuzu yapıp geçin, eğer fikir paylaşımı gibi iyiyse niyetiniz de gülerek bir tavır takınmazsanız niyetiniz yanlışl anlaşılmaz.
Valla sakalla iş göruşmesine mi gidilir tarzı yorumunuz yadırgarcasına bir algı oluşturuyor bu bir.
İkincisi bazı konularda hassas olmak demek diğerlerini öteklişteirmek değil bir şeyin bağını daha da kuvvetlendirmek demektir. yama örneğini o açıdan verdim. Birini seversen ona benzemek istersin. Bu şekilcilik değil sağlam korumadır.
Ben kimseyle alay etmem ama karşımdakinde bir küçümseme bir yadırgama görursem benzeri şekilde cevap veririm.
Sizin müslüman olup olmamanz beni ilgilendirmez.
Ben hadislerin inkar edilemeyecek kadar ciddi bir konu olduğunu vurguladım ve söyledim geçtim siz de takmayın o zaman.