Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Peki saraylım sen burda kime bağnaz dedin

Atma kiz sen de... Bozacinin sahidi siraci.. Burada bagnaz lafi filan gecmedi, o kendi yakistirmis..

Bağnaz iki üç mesaj ötede yazdığın mesajın tam karşılığı yani görüşlere kapalı bir şekilde inanmak bağnazı kelime olarak kullanmayıp tanımını kullanman insanları bağnaz diye nitelendirmediğin anlamına gelmez
googıldan bağnazın anlamıda bakabilirsin

bende geriye gidip o kelimeyi arıyordum. meğer yokmuş.

olmuyor gördüğün gibi. bence sende yazma artık. tartışmak mümkün olmaz. insanlar kutsallarını tartışmazlar. rahatsız olurlar.
eh bu kadar yeter o zaman

taşlanma lafını nasılda istediğiniz yöne çaktiniz pes valla,arkadaşın o anlamada demediği o kadar aşikarki
gerçekten bazı şeylerin bilinerek yapıldığının kanaatindeyim

saraylım sana gelince senin inancına saygım var,ister inan ister inanma
en azından Müslümanım deyipte önce ALLAH sonra yallah diyenlerden değilsin,ne olduğun belli
hesabını bize değil ALLAH'a vereceksin
sadece senden şunu beklerim,burda Müslümanlar var dine,kurana,başörtüye biraz daha saygılılı olursan iyi olur
ama bana saygı duyulmadığı takdirde benim saygım biter
buradan yanlış anlaşılma çıkmasın,herkesin inancına saygım var
benim dinim bana,senin dinin sana...

Görüşlere kapalı şekilde inanmak sadece kişinin kendisini ildilendirir......burda birda bir arkadaş vardı istersen teker lek kaşara tap diyen o hesap........burdaki sorun buna neden inanıyorsun şuna neden inanmıyorsun çok saçma meselesi değil........inançlarını sosyal hayatına ve politiya taşıman.....işte o noktada bağnazlık başlıyor

olmuyor gördüğün gibi. bence sende yazma artık. tartışmak mümkün olmaz. insanlar kutsallarını tartışmazlar. rahatsız olurlar.
eh bu kadar yeter o zaman

O zaman şunu demeyecek .....bak ne inançlı bir adam.....çalıyorsa benimkini çalıyor deyip benim hayatıma dolaylı yoldan dokunmayacak

Bir insana birseyi bir kere soylersin yapar yapmaz o kendi bilecegi is, soylemek istedigim bu .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu kadar yazismadan bunu mu cikarttin yani Reputable... Sana soyleyeyim o zaman.. Beni hic anlamamissin. Ben size inanmayin demedim ki... Tam tersine dinler insanlari birbirine yakinlastiran ogelerdir, ayni duygulari paylasmak guzeldir dedim. Benim itirazim asiriya kacmada.. Dini fazlaca da kurcalamayin tabii, altindan capanoglu cikiyor. Merak etmeyin, tarih boyunca bunu da bildikleri icin de tartismak tabu olmustur zaten muslumanlikta.. Dinden cikma sebebi olmustur. Neye inanirsaniz inanin, asirilik dert getirir, fayda getirmez. Duzen bozar, cag atlatir, ama geriye dogru. Sizler kadin olarak haklarinizi bir bir kaybedersiniz, birileri hayatiniza hukmetmeye baslar, bunu mu istiyorsunuz? Butun diger musluman ulkelerde oldugu gibi, ama dogru, ama yanlis, zaten dogrusunu uygulayan da yokmus madem, Turkiye'de asirilik neye sebep olur gorun istiyorum. BAsortusu sizin okula girmenize, ise girmenize sebep olacak diye butun diger haklarinizi birer birer erkek sultasina kaybetmeyin diye basortusu serbestisine karsiyim. Cunki pesinden geleni goruyorum, Allah askina sizler goremiyor musunuz? Bu hukumetin bunca soylemi, ev basmalari ortadayken bunu nasil gormezden gelebilirsiniz? Deger mi? Su ulkede ozgur ozgur yasarken erkek egemenligi altina girmeye deger mi? GErekirse basortusu de takmayiverin, yeter ki bu kapkaccilara alet olmayin diyorum. BAk sizin basortunuz uzerinden catir catir oy topluyorlar bunlar..Sizin dini duygularinizi kendileri menfaatine catir catir kullaniyorlar.. Merak etmeyin, takmadiniz diye dinden cikmazsiniz, herkes ne kadar cennet cehennemlikse o kadar cennet cehennemlik olma tehlikeniz veya hakkiniz var. ne eksik, ne fazla.. Ne zaman ki bu yiyiciler gider, gercek bir adalet insa olunur, gercekten ortalikta irtica tehlikesi kalmaz, o zaman ben de sizinle beraberim, ortu de takariz, turban da... Ama simdi kendimizden once memleketi dusunme zamani. Onceligimiz bu olmali. Savasa cekiliyoruz ya, savasa.. Ulke bolunuyor ote yandan.. Basortusu diye saplanilip kalip bunlari bu ulkeye yapanlara oy verecek, destekleyecek zaman midir simdi? Atin diyorum olu topragini ustunuzden. Silkelenin, dusunun. Bu ulkenin tam da bugun sizin gibi genclere ihtiyaci var, yarin cok gec olabilir...

bak yine aynı şeyi yapıyorsun,başörtü takmıverin diyorsun,buna karışma hakkını nerden buluyorsun?
yahu kimse canım sıkıldı başımı örteyim demiyor,inancımız gereği örtüyoruz
o zaman sanada Müslüman olcaksın zorla deseler olurmu,olmaz değilmi
o yüzden insanların inançlarını tartışmayalım...

konuların cogunu okudum ..anlayamadıgım tek şey kıme ınanılacak kıme ıbadet edılecek pekı.....puta mı..eşyaya mı..neye...
akıl yatmıyorsa ..yatan akıl hangı yon..neden nıcın..ornek lutfen..

Yav Ebedi, zaten basortusu olayi gecmis bitmis olay, kamuda serbest oldu zaten.. Ben oncesine ithafen yazdim. Ama bugun hala basortumuze gecit verdi diye adama oy veriyorsunuz. Anlatmak istedigim o. biraz da su ulkeyi dusunun yav.. Bu kadar mi zor?

Yav Ebedi, zaten basortusu olayi gecmis bitmis olay, kamuda serbest oldu zaten.. Ben oncesine ithafen yazdim. Ama bugun hala basortumuze gecit verdi diye adama oy veriyorsunuz. Anlatmak istedigim o. biraz da su ulkeyi dusunun yav.. Bu kadar mi zor?

akp ye 12 yıldır oy veriliyor saraylım
ama kamuda başörtüsü serbestliği daha yeni yapıldı ...
bu duruma göre insanlar başörtüsü için oy veriyor demek mantıksız olmaz mı ?

tamam diyelim eski konuydu,o zamanda bunları yazmamalısın
yoo ben şahsen AKP'ye sırf başörtüsü için oy vermiyorum
farkındaysan dön dolaş aynı yere geliyoruz :)
uzlaşmamızın imkanı yok,ben o yüzden genellikle yorum yapmıyorum
farzetki başörtüyü çıkardık,sonra ne olacak
hangi partinin başa geçmesini istersin,yani düşüncelerin neler,ne olmalı, ne değişmeli ?

akp ye 12 yıldır oy veriliyor saraylım
ama kamuda başörtüsü serbestliği daha yeni yapıldı ...
bu duruma göre insanlar başörtüsü için oy veriyor demek mantıksız olmaz mı ?

Onlar oyle demiyor ama Alara.. Ne zaman AKPye verilen oylardan dem vurulsa, biz ne acilar cektik, okullara giremedik, ise giremedik diye baslayip giden muhabbetler.. Hatirladin?

diyorsun ya irtica tehlikesi geçsin takarız beraber diye, ben örtüyü ecevit baştayken taktım, şimdi niye çıkarayım?

bu hükümete de hiç oy vermedim. hatta hükümete verdirtmediğim oylar oldu zamanında. ama son bir iki haftadır özellikle senin son konularda yazdıklarını gördükten sonra o günler aklımda canlandı. Eğer türkiyede olursam hayatımda ilk kez akpye oy vermeyi düşünüyorum.

ben türkiyenin şeriatla yönetilmesini falan istemiyorum.
aynı zamanda da,
inandığım gibi yaşamak, inandığım gibi yaşadığım için aşağılanmamak istiyorum.
gittiğim okulda öğretmenimden örümcek var beyninizin içinde lafını duymak istemiyorum.
örtülü olduğumu bildiği için puanımı kıran öğretmen istemiyorum.
19 mayıs programına katılmamak için doktor doktor gezmek, okuldan atılmakla tehdit edilmek, lise okuyacağına ansiklopedi oku lafını duymak istemiyorum.
notlarım yüksek olduğu halde açık öğretim okumak, gittiğim iş görüşmelerinde tepeden süzülerek geri çevrilmek istemiyorum.
ben insanların bana sen de başörtü takmayıver demesini istemiyorum.
çok ağladım ben zamanında, benim gibi diğer kızlar ağlasın istemiyorum.
bencilim evet bir genç düşün hayatının en önemli kararlarından birini inançları uğruna yanlış almak zorunda kalan. işte o benim.

ülke benim başörtüm yüzünden değil, veya iktidar başörtüsünü kullandığı için değil bize yıllarca bu zulüm yapıldığı için prim veriyor başörtüsü propagandasına.
günahını sevabını bırak artık.
kabul et ben başörtülüyüm ve öyle kalmak istiyorum.
bunu değiştirmeye çalışacağına tam özgürlük getireceğine inandıracak bir parti göster ona destek verelim.
ancak o tam özgürlüğü sen vermek istemiyorsun ki, oyle bir partiyi destekleyesin.

Kim gecerse gecsin su an onemli degil.. Bu ulke 4-5 senelik bir gecis donemi yasayacak zaten... Bir dahaki secim donemine kadar taslar anca yerine oturur, ama en gec 2015 secimlerinde bunlardan kurtulmamiz sart oldu. Bunlar 2015 te basta olduklarinin ertesi gun savasa giderler, demedi demeyin. Senin basortunun derdinde degilim, sen basortunun derdinde oldugun icin kiziyorum, oyle degil diyorsun ama.. Simdiye kadar yazdiklarin da hatirimda..

Onlar oyle demiyor ama Alara.. Ne zaman AKPye verilen oylardan dem vurulsa, biz ne acilar cektik, okullara giremedik, ise giremedik diye baslayip giden muhabbetler.. Hatirladin?

evet hatırladım ..
doğru öyle söyleniyor ama sırf bunun için oy verdiklerini zannetmiyorum ...
saraylım empati yapmak lazım galiba bu durum da , hani beni yıllardır zorla kapatmış olsalar bugün bir hükümet kalkıpta artık açılabilirsin dese bende sürekli dilime dolarım bunu.... tabi çok da abartmamak lazım , evet yaşandı keşke olmasaydı ama şu an yapılacak şey önümüze bakmaktır ..

Yani ben.. ben.. ben... diyorsun. BEn de artik biz demenin zamani gelmedi mi? ulke elden gidiyor diyorum. Senin basortun zaten kamuda serbest oldu. Daha ne sebebin kaldi bunlara oy vermek icin simdi?

Yani ben.. ben.. ben... diyorsun. BEn de artik biz demenin zamani gelmedi mi? ulke elden gidiyor diyorum. Senin basortun zaten kamuda serbest oldu. Daha ne sebebin kaldi bunlara oy vermek icin simdi?

ben demiyorum artık zira türkiyede yaşamıyorum başörtüsü zaten ben dışardayken serbest oldu bana bir etkisi yok, benim gibi başkaları çeksin istemiyorum.
sebebe gelince dedim ya, senin söylediklerin aslında o desteklediğin parti veya kişilerin aklında olup şu an dışarı vuramadıkları. başa geldiklerinde yapacakları ilk işin başörtüsünü tekrar yasaklamak olacağını düşündürdün bana.
bir nevi sebep şaka yapmıyorum ama sensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…