• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

haklısın soçum aslında siyasette kırdıgımız kişilerle başka konuda hem fikir oldugumuzu, anlaşabildiğimizi görünce kendimizden utanıyoruz
şahsen ben utanıyorum :30:
az mı kibledim meysanuru :27:ama sonra cok ortak paydamız oldu ve üzüldüm zamanında kiblediğim için :31:

Hepinizin hakkını vereyim, bu ara maşaallah siyaset bölümünde çok güzel yorumlar oluyor, tartışmalar minimum seviyelere indi.
Sanırım hepimiz birbirimizi anlamaya, farklı yönlerimizi keşfetmeye başladık, bu da çok memnuniyet verici.

Hep böyle uzlaşı içinde olsak keşke. En azından siyasette hararetli konuşmalar sonrası kırdıklarımızın gönlünü alsak:nazar::nazar:

yurt disindayiz esim is gorusmelerine,isine hatta dugunumuze bile sakaliyla geldi. burada ozgurlugun ne oldugunu ogrendim Allah'a sukur. kimse basortulu oldugum icin yahut esim sakalli oldugu icin ikinci sinif muamelesi gostermedigi gibi. rahatlikla is gorusmelerine gittik kabul de edildik. hatta hristiyan olan patronum namaz kilmak istersen namazlik ve uygun yer var demisti basortulu oldugum icin.

yahudiler kippalariyla, shikler turbanlariyla, hindular saclarinin ortasindaki kirmizilarla, muslumanlar sakallari veya tesetturuyle devletin ve ozel sektorun herhangi kurumunda calisiyor ve bu bir sorun teskil etmiyor.

birgun turkiye de bu konuma gelir insallah. insanlar inanclarindan oturu otekilestirilmek yerine saygi duyulup, sakalli is gorusmesine mi gidilir denmez.

İyi , insanlar iş görüşmesine giderken sakallı gitsinler .

Iman varsa imkan da vardir. Bende almanyada yasiyorum ve okulda namazimi kilabiliyorum cok sükür. Bütün ögretmenlerim bilir namaz kildigimi bazen bu yüzden derse gec kaldigim olur, hepsi anlayisla karsilarlar. Okulda namaz odasi bile var yani.

Biz kendimizi oldugumuz gibi kabullenmessek, kendi inancimizi yasayamassak diger insanlarin bize saygi duymasini bekliyemeyiz. Ben böyleyim namazimi kilarim salakimi da uzatirim demeli insan. Zaten o is yerindeki adam benim namazima niyazima dinimle ilgili biseyimi kabullenmiyorsa varsin olmasin o is.

Son düzenleme:
Kıllı mı gezelim:26:
İslamın ilk temeli değilmi temizlik:44:

Iman varsa imkan da vardir. Bende almanyada yasiyorum ve okulda namazimi kilabiliyorum cok sükür. Bütün ögretmenlerim bilir namaz kildigimi bazen bu yüzden derse gec kaldigim olur, hepsi anlayisla karsilarlar. Okulda namaz odasi bile var yani.

Biz kendimizi oldugumuz gibi kabullenmessek, kendi inancimizi yasayamassak diger insanlarin bize saygi duymasini bekliyemeyiz. Ben böyleyim namazimi kilarim salakimi da uzatirim demeli insan. Zaten o is yerindeki adam benim namazima niyazima dinimle ilgili biseyimi kabullenmiyorsa varsin olmasin o is.

Namazına kimse karışamaz da. Sakala karışan yer çok.

Hepinizin hakkını vereyim, bu ara maşaallah siyaset bölümünde çok güzel yorumlar oluyor, tartışmalar minimum seviyelere indi.
Sanırım hepimiz birbirimizi anlamaya, farklı yönlerimizi keşfetmeye başladık, bu da çok memnuniyet verici.

Hep böyle uzlaşı içinde olsak keşke. En azından siyasette hararetli konuşmalar sonrası kırdıklarımızın gönlünü alsak:nazar::nazar:

Aslında ban sisteminin değişmesinin sadece ilk iki güne etkisi oldu munem
gerçi benim kimseye garezim yok ama içimizdekiler öyle ya da böyle dökülünce rahatladık sanırım:1:

sonra da asıl olması gerekeni kendi kendimize bulduk. eskisinden daha mı iyi oldu ne :34:

Namazına kimse karışamaz da. Sakala karışan yer çok.

Hic öyle deme canim. Burda sirf kapali diye ise alinmayan bi arkadas var. Dava acti sirkete ve yillar sonra actigi davayi kazandi. Insanin elinde olan bisey. Sirf sakalla bitmiyor böyle seyler...

Hic öyle deme canim. Burda sirf kapali diye ise alinmayan bi arkadas var. Dava acti sirkete ve yillar sonra actigi davayi kazandi. Insanin elinde olan bisey. Sirf sakalla bitmiyor böyle seyler...

İyi uğraşmış. Helal olsun :)

haklısın soçum aslında siyasette kırdıgımız kişilerle başka konuda hem fikir oldugumuzu, anlaşabildiğimizi görünce kendimizden utanıyoruz
şahsen ben utanıyorum :30:
az mı kibledim meysanuru :27:ama sonra cok ortak paydamız oldu ve üzüldüm zamanında kiblediğim için :31:

Ben de bir kere meysanur'a kaba davrandım bence. Ama ne olduğunu bile unuttum kin tutan biri olmadığım için. Değmez yani kalp kırmaya. Anama sövmüyor babama sövmüyor, sinirlenip sert konuşuyorum. Sonra da üzülüyorum aslında .

hahahah bu yorumlari ben kacirmisim :1:
sizi gidi cimcimeleeer beni kib lediniz haaa nasil kiydiniz banaa :52: :9::9::9::9::9:
sorchim bende unuttum bende sendenim :1: kizlar üzülmeyin takmayin kafaya insalik hali kimse 4 4 lük degil da :34:

sizi gidi cimcimeleeer beni kib lediniz haaa nasil kiydiniz banaa :52: :9::9::9::9::9:
sorchim bende unuttum bende sendenim :1: kizlar üzülmeyin takmayin kafaya insalik hali kimse 4 4 lük degil da :34:

en cok ben kibledim :52::52:
ya uff sorma valla insan üzülüyor sonrasında.

siyaset olmasa biz ne güzel anlaşıyoruz halbuki :21:

tamam doğru söylüyor ama iş hayatında işverenler sakalı uzamış karışmış çalışan istemiyorlar
nasıl traş olmalılar o zaman :26:

arkadaşlar konulara ön yargılı bakmayın.
ben de ilk okudugumda yadırgadım ne alakası var ya hu dedim ama öncesinde araştırın mantıga uyup uymadıgına bakın sonra eleştirilecek yönü varsa eleştirirsiniz..:34:

ben de bilmiyordum öğrendim. kadın yüzüne benzememesi içinmiş bu haram.
biliyorsunuz ki dinde erkeğin kadına, kadının erkeğe benzemesi haramdır.

o zaman yanlış söylüyo.yani 'jiletle' demesi sadece jiletle alındığı zaman günah atıyorum başka bi şeyle alındığı zaman günah değil gibi bi sonuç çıkıyo ortaya.açıklayıcı olarak herhangi bir kesici aletle kökten alması deseydi belki bu kadar tartışma konusu olmazdı

Çoğu islam alimlerine göre, evet erkeğin sakalını traş etmesi caiz değildir. Yalnız sünnete uymak için sakal bırakıp sonra traş eden için geçerli.
Hiç sakal bırakmayıp sürekli traşını yapan erkek için geçerli bir hüküm değildir bildiğim kadarı ile...

Regl döneminde saç boyatmanın herhangi bir sakıncası yoktur sadece oldukça koyu renk saçların açılma işlemlerinde özellikle röfle ve balyaj gibi uzun
işlemlerin regl döneminde yapılmaması öneriliyor.

Araştırmacılar regl döneminde kadınların vücut ısılarının daha yüksek olduğunu söyleyerek saç boyama işleminde renk tutmasının zorlaşabileceğini bu sebeple
açıcı ve renk değiştirme işlemlerinin regl sonrasına bırakılmasını öneriyorlar.

o zaman yanlış söylüyo.yani 'jiletle' demesi sadece jiletle alındığı zaman günah atıyorum başka bi şeyle alındığı zaman günah değil gibi bi sonuç çıkıyo ortaya.açıklayıcı olarak herhangi bir kesici aletle kökten alması deseydi belki bu kadar tartışma konusu olmazdı

evet canım bunu ben de düşündüm.
yüzü tertemiz edecek bir alet kullanılmaması demek daha uygun olur sanırım:26:

evet canım bunu ben de düşündüm.
yüzü tertemiz edecek bir alet kullanılmaması demek daha uygun olur sanırım:26:

evet bunlar gibi bi çok açıklaycı şey söylemeyi tercih edebilirdi.
zaten bütün sorunlar anlaşmazlıklar tartışmalar böyle basit bi nedenden dolayı çıkıyo.yeteri kadar açıklama yapılmıyo.hem böyle diyerek insanlar bence biraz da olsa yanlış yönlendiriliyo gibi oluyo.

Buna sevindim işte :1: Yok ben seni kiblemedim :16:

sakal farz degıl sünnettır ve haram olması ıcın kuranıkerımde ayet olması lazım sakal bırakmak sunnet tır ve HZ MUHAMMED (s.a.s) sünnetlerıne uyamkta cok sevaplar vardrr ama yapmamak gunah hatta mekruh bıle degılken kaldıkı haram demek nekadar dogru helede allahın haram kılmadıgı seye haram demek cok yanlıs...

Bende böyle düşünüyorum.

Cubbeli Ahmet yeniden kuralları değişecek değil ya Dört hak mezhebin imamı ne söylediyse onu aktarıyor ve dört hak mezhebin imamlarının fetvası haram olduğu yönündeyse sizde o mezheplere mensupsanız haramdır

Mezhepler arasında bile birbiriyle çelişen hükümler var , Peygamberler haricinde kimse hatasız değildir.

evet canim erkeklere jilet yasak haram fakat kisalta bilirler sakinca yok ;)
kadinlara gelince erkege benzememek icin mesela bekar kizlar almalari uygundur yoksa koca begenmeye bilir :)
ama evlendikten sonra esi musade etmeyince kas almak vs kadinlara yasaktir (hangi erkek karisini sakalli ister) :D
kaslara gelince sekil vermek haramdir (bazilari incecik yapiyor yada tamamen aliyor onun yerine boya sürüyor) ALLAHcc verdigini begenmeyip insanin kendisi düzeltmesi uygun degil fakat asiri bir bozukluk varsa almasinda, sadece düzeltmek amaci ile (inceltmemek sekil vermemek) ve eside musade ediyorsa sakinca yok insaALLAH...
vicuda gelince kil almak günah mi dediler sana :) banada her kil alindiginda gusl abdesti gerekiyor demislerdi hahahha cahillik cok fena :)
sacmalik temizlik imandandir maglum yerleri ya jiletle yada ozamanin tabiri yolmakla (ada) alinabilir hatda sarttir bildigim kadari maglum yerde ki kili iki parmagin arasina alabilirsen temizlenmeli ve hatda 40 gün temizlenmezsen mekruh oluyor bosuna dememisler temizlik imandandir :)

Her yaptığım kocamın iznine tabiyse Allah bana neden akıl vermiş , kadın da muhakeme yeteneği yok mu bu durumda ?
Her zaman aklımı kurcalayan durumdur bu.

tuaf degil canim bu sebebden regl dikkatlice takip edicen regl olmadan evvel tirnaklarini kesicen :)
mesela nasil dim dogdugun vakit tertemiz geldin dünyaya degilmi kilsiz tüysüz :) hayiz iken kirli oluyoruz o dönem kesersen temizlenirsen uygun degildir ama günah da degil benim bildigim kadari, ama en dogrusu hayizdan temizlendikten sonra tühleri almak ve tirnak kesmek en uygunudur...
uzun tirnagin altinda seytan oturur :)))
temizlik konusunda söyle düsün taharatlaniyoruz, tirnak ile et arasina mikroplar pislik vs. girebiliyor cok dikkat etsen bile temizligine ellerimiz vidumuzun heryerine degiyor oramiz buramiz kasiniyor yüzümüze degiyor orayi burayi elliyoruz is ev vs. ve yemek yerken agizimiza degiyor yani kisacasi mikrop deposu olabiliyor tirnak alti :)
sac boyanmazmisi senden duydum simdi canim onu bir arastirim insaALLAH bilmeden birsey diyemem...

Hijyen onusuna katılıyorum kesinlikle ama şeytan oturur derken hadis mi var ? Mecazen mi söylendi ?
İvit :) regl iken tüyleri kesmek ve saç boyamak.
Kuaförler , güzellik uzmanları regl dönemi boya yapmayı önermez , boya tutmazmış , alınan tüyler erken uzarmış. Hormonlar çok aktif olduğundanmış.
ee gülüm sende ozaman takvim tutucan regl olmadan temizlence :1:
ozaman sorun kalmaz insaALLAH :34:
fakat su boya isine bende taktim kafayi :44:
bende istiom boyamak ama benim bildigim su ki siyah renk kulanilmiyacak genclendirmeye calisilmiyacakmis :D diger renkler sorun yokmus
ve birde namaz icin abdest yada gusl abdesti alirken, hani sac diblerinde boyaniyorya olmuyormus sanirim ama tam aklimda degil bunu hocama bir sormam lazim bende boyamak istiyorum :) sakincasi yoksa yaptircam varsa kina yakariz artik :1:
sanada haber veririm insaALLAH oki :34:

Siyah renk haram diye duymuştum ama sebebini bilmiyordum , öğrenmiş oldum.
Fakat mantıklı gelmedi. Zaten kadın süsünü sadece helaline gösterebilecekken , eşimize daha genç gözüksek fena mı olur ?:27:

Back
X