• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

oky tırnaklarını uzatma,göm,saçını kestirirsen al yastık altında sakla,bıyık tüy asla alma koltuk altı falan ohhhh uzat.Bi hesap yaptım 4 tavsiye verdim 4*100=400 şehit sevabı aldım:8:Allahım ya bu kadar kolay mıydı?:ssz:
yanarim yanarim tirnaklarini yiyenlere yanarim.zavallilar 100 sehit sevabini hic kazanayamacaklar.:)

Son düzenleme:
Konuya ayrı güldüm fakat konuya yapılan yorumlar çok ürkütücü geldi.
Bu kadar kulaktan dolma bilgilerin dini paylaşım adı altında paylaşılması çok saçma.
Kesinliği olmayan, senin benim gibi insanlar şu haramdır bu helaldir diyerek din üzerinden prim yapıyorlar çoğu kişi de arkasından inanarak gidiyor.

ay bu adam beni çok güldürüyo yaa :9:
oh iyi oluyo azıcık da erkeklerle uğraşsınlar :27:
herşey kadınlara günah, bütün saçma fetvalar kadınlara veriliyordu azıcık da bütün hocaları erkeklerle uğraşmaya davet ediyorum :33:

Bilmiyorsun bari alay etme. Bizler birşeyi açıklarken en azından dAyanak sunuyoruz sizler ise dayanaksız bir şekilde ay yobaz,ay komik ay bilmem ne. KK nın en nefret ettiğim yönlerinden biri. Bilmiyorsan alay et!:ssz:
Yani hiç mi düşünmüyorsun ben alay ediyorum ama bu kşi bu bilgiyi verirken birşeylere dayanıyor peki ben?
Keşke kk her fikirler bu kadar rahat alay ettirse (!)
Ama dokunsak yakacağnız konular VAR :)
Adamı ciddiye almamız bile zorlarına gidiyor ellerinde olsa beynimize hükmedecek üyeler var ;)
Herkes bir şeyler söylemiş alay etmiş ama neyin niye yalan neden saçma olduğunu açıklayan olmamış.

Not;kapalı kadınlar saçları kullanılmasın diye alıyorlar, bir şekilde görulmeye sebep olmasın diye.

Son düzenleme:
'İslamı yobazlardan koruyun, aksi takdirde dünyayı İslam'dan koruyun.' Mevlana'nın sözüdür...
Konunun özeti :6:

İslamiyeti, menfaatçilerden, takıyyecilerden ve yobazlardan koruyun. Aksi taktirde koruyamazsanız, insanları o islamiyetten koruyun"

DOĞRUSU BUDUR...

Bilmiyorsun bari alay etme. Bizler birşeyi açıklarken en azından dAyanak sunuyoruz sizler ise dayanaksız bir şekilde ay yobaz,ay komik ay bilmem ne. KK nın en nefret ettiğim yönlerinden biri. Bilmiyorsan alay et!:ssz:
Yani hiç mi düşünmüyorsun ben alay ediyorum ama bu kşi bu bilgiyi verirken birşeylere dayanıyor peki ben?
Adamı ciddiye almamız bile zorlarına gidiyor ellerinde olsa beynimize hükmedecek üyeler var ;)
Herkes bir şeyler söylemiş alay etmiş ama neyin niye yalan neden saçma olduğunu açıklayan olmamış.

Not;kapalı kadınlar saçları kullanılmasın diye alıyorlar, bir şekilde görulmeye sebep olmasın diye.

Kusura bakmayın, dalga geçmek değildi benim amacım garip geldi güldüm öyle. Herkesin kendi inancı. Ama bilmiyorsunuz demek de ağır olmuş bunu kabul edemeyeceğim. Sizin dayanağınız varsa benim de dayanağım var elbet. Benim inancım da benim dayanağım o da Kuran'a dayanır. Ben Kuranı bu şekilde anlıyorum ve böyle inanıyorum.

aboooo ben regl ken çok saç boyattım, tırnak kestim, kaş aldırdım hepsi günah mı :53:

Kusura bakmayın, dalga geçmek değildi benim amacım garip geldi güldüm öyle. Herkesin kendi inancı. Ama bilmiyorsunuz demek de ağır olmuş bunu kabul edemeyeceğim. Sizin dayanağınız varsa benim de dayanağım var elbet. Benim inancım da benim dayanağım o da Kuran'a dayanır. Ben Kuranı bu şekilde anlıyorum ve böyle inanıyorum.

Açıkcası sadece sizin yorumlarınıza bakmadım ben son yorumlardaki genel havadan bahsettim. Helekiböyle bir konudan o zaman koltukaltını da uzat,yok kulaktan dolma bilgiler vs.
Adam kafasından atmıyor ki bir kaynağı var,sizin kaynağınız kuran ama kuranda peygamberin verdiğini alın yasakladığından kaçının der peygamberin verdiği nedir pekikuran allahın verdiğidir peki peygamber? işte burda hadisler devreye giriyor. Tek kaynağı kuran olan insanların ayetlerin inme sebeplerini,olaylara açıklık getirmeleri imkanı zaten yoktur:20:
Ben bunları söylerken ve ciddi bir uslupla yazarkan birilerinin kalkıp alay etmesi ve ciddiye aldığım kişi ile dalga geçmesi rahatsız edici.
Ama özel olarak algılamayın kusura da bakmayın.
Bir çok kişi bilmiyor ne yazık ki böyle

Açıkcası sadece sizin yorumlarınıza bakmadım ben son yorumlardaki genel havadan bahsettim. Helekiböyle bir konudan o zaman koltukaltını da uzat,yok kulaktan dolma bilgiler vs.
Adam kafasından atmıyor ki bir kaynağı var,sizin kaynağınız kuran ama kuranda peygamberin verdiğini alın yasakladığından kaçının der peygamberin verdiği nedir pekikuran allahın verdiğidir peki peygamber? işte burda hadisler devreye giriyor. Tek kaynağı kuran olan insanların ayetlerin inme sebeplerini,olaylara açıklık getirmeleri imkanı zaten yoktur:20:
Ben bunları söylerken ve ciddi bir uslupla yazarkan birilerinin kalkıp alay etmesi ve ciddiye aldığım kişi ile dalga geçmesi rahatsız edici.
Ama özel olarak algılamayın kusura da bakmayın.
Bir çok kişi bilmiyor ne yazık ki böyle

Genel olarak yazdığınızı fark ettim, kendi adıma cevap vermek istedim sadece.
Bana göre Kuran tek başına çok açıklayıcı. Peygamberlerin hayatı da yol göstericidir tabi ki ama kişisel tercihlerini inancın gereğiyle karıştırmamak gerek. Belli ki bu konuda farklı düşünüyoruz. Saygı duyuyorum. :31:

Genel olarak yazdığınızı fark ettim, kendi adıma cevap vermek istedim sadece.
Bana göre Kuran tek başına çok açıklayıcı. Peygamberlerin hayatı da yol göstericidir tabi ki ama kişisel tercihlerini inancın gereğiyle karıştırmamak gerek. Belli ki bu konuda farklı düşünüyoruz. Saygı duyuyorum. :31:

Ben de sadece kurana dayanarak açıklanamayacağını söyledim,bunu söylerken de ayetten örnek sundum.
tabiki hadislere inanmayabilirsiniz herkesin kendi göruşu
dediğim gibi ben asla inancları eleştirmiyorum sadece alay edip ortaya birşey koyamayan ve inanclara saygısızlık yapan
Mesela sadece kurana bakarak namaz şeklini de bilemeyiz.

Son düzenleme:
Ben de sadece kurana dayanarak açıklanamayacağını söyledim,bunu söylerken de ayetten örnek sundum.
tabiki hadislere inanmayabilirsiniz herkesin kendi göruşu
dediğim gibi ben asla inancları eleştirmiyorum sadece alay edip ortaya birşey koyamayan ve inanclara saygısızlık yapanlardan rahatsız oluyorum
inanmayan,inanan kişiye saygı göstermeli aynı şekilde inanan da inanmayana ama neyazıkki kk da bu daha gelişmedi.

Zaten bu sebepten din konuşmak yasak normalde forumda, yani ben öyle biliyorum sonradan değişti mi bilemem.

Kesilen saç eğer kullanılacaksa çok düzgün bir şekilde yere düşürmeden karışmadan kesilmeli. Kesilirken yere düşen saçlar süpürülüp çöpe atılıyor. Bazıları bunları toplayıp poşete koyuyor işte çöpe attırmak yerine. Sonra evde kendileri mi çöpe atıyor iyice sarıp ne yapılıyor o saçlar. Yakıyorlar mı gömüyorlar mı. Ben gerçekten merak ettim de kuaförde soramadım. İnternette okudum büyüden bahsediliyor bunun gerekçesi olarak zaten.

Hatta diğer arkadaş da paylaşmış şu sözü:

"Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!" (Deylemi)

Klozete atıp sifonu da çeksen zaten o tırnağı kim bulsun.

:26:

Kesilen saç eğer kullanılacaksa çok düzgün bir şekilde yere düşürmeden karışmadan kesilmeli. Kesilirken yere düşen saçlar süpürülüp çöpe atılıyor. Bazıları bunları toplayıp poşete koyuyor işte çöpe attırmak yerine. Sonra evde kendileri mi çöpe atıyor iyice sarıp ne yapılıyor o saçlar. Yakıyorlar mı gömüyorlar mı. Ben gerçekten merak ettim de kuaförde soramadım. İnternette okudum büyüden bahsediliyor bunun gerekçesi olarak zaten.

Hatta diğer arkadaş da paylaşmış şu sözü:

"Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!" (Deylemi)

Klozete atıp sifonu da çeksen zaten o tırnağı kim bulsun.

:26:

Ben büyü hakkında hiçbirşey duymadım ama islamda zaten buyue itimat etmek doğru değil.
tırnak,saç gömme vs olaylarının doğru olduğuna inanmıyorum herhangi bir hadisle de karşılaşmadım açıkçası.
Saç olayında da dediğim gibi bence kullanılmasın diyedir,her ihtimale karşı alınır yani eğer bi mantık varsa o da budur ama sadece kendi yorumum bunla da ilgili hadis görmedim.

Madem konuda tirnak da var bunlarida paylasmak istedim :34:

Tırnakları haftada bir kesmek sünnettir. Tırnağı uzun olanın rızkı meşakkat ile, sıkıntı ile hasıl olur. Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnağını kesen, bir hafta, belâdan emin olur) buyuruldu. Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları Cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir. Namazdan sonra kesmek de efdaldir. (Dürr-ül-muhtar)

Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir) buyuruldu. (E.Şeyh)

Başka bir hadis-i şerifte, Peygamber efendimizin Cuma günü namaza gitmeden önce, tırnaklarını keserdi. Perşembe günü de tırnak kesmek caizdir. Kesilen tırnakları gömmek iyi olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) (Deylemi) Bu açıdan kesilen tırnaklari gömmek menduptur.

Bununla beraber tırnakları yakmak veya toplayıp bir şeye sararak çöpe atmak da caizdir.

Selam ve dua ile.
Sorularla İslamiyet

Eki Görüntüle 1064730 Tirnak kesme adabi

insaALLAH yüz sehit sevabinida gece gece kapmis olurum :1:

Anaaammm ben bu siralamayi hic yapmiyorum ya. Annem ben kücükken hep öyle keserdi de nedenini bilmezdim :( hic arastirmak aklima da gelmedi. Allah razi olsun kardes. Bundan sonra ben buna uyarken sende sevabini alirsin insallah :112:

Back
X