- 9 Haziran 2009
- 8.682
- 3.212
- 448
ne yani bir tek ben mi kibledim
zalım ben![]()
Sen demek laf söylemeden alttan götürenlerdensin işi anlaşıldı

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ne yani bir tek ben mi kibledim
zalım ben![]()
Sen demek laf söylemeden alttan götürenlerdensin işi anlaşıldı![]()
İslam Kuran ve sünnet demektir. Hadis demektir. Sadece kurana bakalım diyenler olayların inişini hangi kaynaga dayanarak açıklıyorlar çok merak ettim. Ayrıca hadisler kendi içlerinde ayrılırlar. Bizim inanmamız gereken ise kuvvetli olan hadislerdir. Cübbeliye yobaz diyen kişiler kısaca bazı şeyler işimize gelmiyor desin. Çünkü bu adam Hadis allimi. Hadislere inanmayanlardan cevap bekliyorum kuranda ayetler olaylara gre iner bunları neye göre açıklıyorlar.Veya namaz şekillerini. efendimizin hayatının tamamını vs. Sünnet bizim küçümsediğimiz kadar da basit birley değil. Sakal bırakmak kuvvetli hadislerdendir. Erkeklerde edeptir. Pislik değildir.Ayrıca hiç kesmesin denmemiş sünnet olan miktarı zaten belli.
Namazına kimse karışamaz da. Sakala karışan yer çok.
namaza da karisan yer cok var.
yok kız ben hem cevap veriyorum hem kiblediğimi söylüyorum hem kibliyorum![]()
E pes artık . O kadar mı yahu ?![]()
vallahi sahit oldum sahsen malesef. aksam evde kaza yap diyorlar :)
ooo en zor ceza cidden
sürekli 5 kişi bulup begenmek![]()
Buna sevindim işteYok ben seni kiblemedim
![]()
Bende böyle düşünüyorum.
Mezhepler arasında bile birbiriyle çelişen hükümler var , Peygamberler haricinde kimse hatasız değildir.
Her yaptığım kocamın iznine tabiyse Allah bana neden akıl vermiş , kadın da muhakeme yeteneği yok mu bu durumda ?
Her zaman aklımı kurcalayan durumdur bu.
bak bu konuyu tam arastir istersen canim :) düsün diger yorumumda belirttigim gibi kendini degistirme amaci ile yapilmasi haramdir ve hangi koca izin vermez hanimina biyigini sakalini kasindaki fazlaligi (inceltmeyi kast etmiyorum) almasini??? :)
sunuda ekleyim Efendimiz sav hanimlari ile istisarede yapardi yani kadinlarin akla ihtiyaci yok diye birsey yok![]()
Hijyen onusuna katılıyorum kesinlikle ama şeytan oturur derken hadis mi var ? Mecazen mi söylendi ?
Tırnakları uzatmak tamamen bir özentidir fıtratada ters düşer tırnakları kesmek ise bir temizliktir.. Resulullah (sav) buyurdular ki: "Fıtrat beştir: Sünnet olmak, etek traşı olmak, bıyığı kesmek, tırnakları kesmek, koltuk altını yolmak. Ebu Hüreyre ra
canim muhiddini arabinin şeytanın hileleri kitabında tırnak altında şeytanın gölgelendigi yaziyor
Siyah renk haram diye duymuştum ama sebebini bilmiyordum , öğrenmiş oldum.
Fakat mantıklı gelmedi. Zaten kadın süsünü sadece helaline gösterebilecekken , eşimize daha genç gözüksek fena mı olur ?![]()
Madem konuda tirnak da var bunlarida paylasmak istedim
Tırnakları haftada bir kesmek sünnettir. Tırnağı uzun olanın rızkı meşakkat ile, sıkıntı ile hasıl olur. Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnağını kesen, bir hafta, belâdan emin olur) buyuruldu. Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları Cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir. Namazdan sonra kesmek de efdaldir. (Dürr-ül-muhtar)
Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir) buyuruldu. (E.Şeyh)
Başka bir hadis-i şerifte, Peygamber efendimizin Cuma günü namaza gitmeden önce, tırnaklarını keserdi. Perşembe günü de tırnak kesmek caizdir. Kesilen tırnakları gömmek iyi olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) (Deylemi) Bu açıdan kesilen tırnaklari gömmek menduptur.
Bununla beraber tırnakları yakmak veya toplayıp bir şeye sararak çöpe atmak da caizdir.
Selam ve dua ile.
Sorularla İslamiyet
Eki Görüntüle 1064730 Tirnak kesme adabi
insaALLAH yüz sehit sevabinida gece gece kapmis olurum![]()
Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı bir televizyon programında 'jiletle traş haramdır' açıklamasında bulundu.
Facebook'ta Paylaş
Radikal.com.tr - Cübbeli Ahmet Hoca'nın katıldığı bir programda bir izleyicinin "Jiletle tıraş olmak haram mı?" sorusuna verdiği cevap sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.
Cübbeli Ahmet Hoca bu soruya, "Onu anlattık, izah ettik, haramdır. 4 mezhebin imamlarına göre haramdır. Yani sakal tıraşından bahsediyoruz, kafa tıraşı caiz. 3 mezhebin cumhur ulemasına göre de haramdır. İmam Şafii'nin kendine göre haramdır, cumhur ulemasına göre mekruhtur. Bundan dolayı cumhrun görüşüne göre erkeğin sakalını tıraş etmesi haram olur" şeklinde cevap verdi.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/cubbeli_ahmet_hocadan_jiletle_tras_haramdir_aciklamasi-1186167
Tamda fransız manikürü yapmıştım.Madem konuda tirnak da var bunlarida paylasmak istedim
Tırnakları haftada bir kesmek sünnettir. Tırnağı uzun olanın rızkı meşakkat ile, sıkıntı ile hasıl olur. Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnağını kesen, bir hafta, belâdan emin olur) buyuruldu. Cuma namazı için gusletmek, güzel koku sürünmek, yeni, temiz giyinmek, saç, tırnak kesmek sünnettir. Tırnakları Cuma namazından önce veya sonra kesmek sünnettir. Namazdan sonra kesmek de efdaldir. (Dürr-ül-muhtar)
Hadis-i şerifte, (Cuma günü tırnak kesmek şifaya sebeptir) buyuruldu. (E.Şeyh)
Başka bir hadis-i şerifte, Peygamber efendimizin Cuma günü namaza gitmeden önce, tırnaklarını keserdi. Perşembe günü de tırnak kesmek caizdir. Kesilen tırnakları gömmek iyi olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) (Deylemi) Bu açıdan kesilen tırnaklari gömmek menduptur.
Bununla beraber tırnakları yakmak veya toplayıp bir şeye sararak çöpe atmak da caizdir.
Selam ve dua ile.
Sorularla İslamiyet
Eki Görüntüle 1064730 Tirnak kesme adabi
insaALLAH yüz sehit sevabinida gece gece kapmis olurum![]()
Tamda fransız manikürü yapmıştım.Temizlik açısından tırnak uzatmamayı anlarımda toprağa gömmek nedir?Sitelerde vs de yaşıyoruz artık,deli derler adama.Ayrıca bunu öğütleyerek yüz şehit sevabına erişiyorsanız vah zavallı şehitlerimize.Savaşta çatışmada niye ölüyorsun ki bak tırnakların nasıl olması gerektiğini anlat bir değil 100 şehit kadar sevaba gir.
100 şehit sevabı mı.. :26: Ben şu an şoklardayım. İnandıkları şeyleri ne kolay harcıyorlar yeri geldiğinde. Bu inandığı şeyi küçültmektir insanın.
Neyse söyleyeceğim çok şey var bu sevap günah sayma konusunda da konu dışına çıkmayalım.
Benim gittiğim kuaförde de saç kestiren hanımlar saçlarını toplayıp götürüyorlar yanlarında. Onlar da gömüyormuş galiba bilmiyorum..
hadi canım!tabi kuaförün işi gücü yok onlara da büyü yapar.Ay Allahım bunlarla uğraşasıya azıcık kitap okusalar,dışarı çıkıp film tiyatro izleseler,kurslara yazılsalar... kendilerini geliştirseler keşke.Boş işler bunlar.Neyse.100 şehit sevabı mı.. :26: Ben şu an şoklardayım. İnandıkları şeyleri ne kolay harcıyorlar yeri geldiğinde. Bu inandığı şeyi küçültmektir insanın.
Neyse söyleyeceğim çok şey var bu sevap günah sayma konusunda da konu dışına çıkmayalım.
Benim gittiğim kuaförde de saç kestiren hanımlar saçlarını toplayıp götürüyorlar yanlarında. Onlar da gömüyormuş galiba bilmiyorum..
Tamda fransız manikürü yapmıştım.Temizlik açısından tırnak uzatmamayı anlarımda toprağa gömmek nedir?Sitelerde vs de yaşıyoruz artık,deli derler adama.Ayrıca bunu öğütleyerek yüz şehit sevabına erişiyorsanız vah zavallı şehitlerimize.Savaşta çatışmada niye ölüyorsun ki bak tırnakların nasıl olması gerektiğini anlat bir değil 100 şehit kadar sevaba gir.
oky tırnaklarını uzatma,göm,saçını kestirirsen al yastık altında sakla,bıyık tüy asla alma koltuk altı falan ohhhh uzat.Yarildim...............