d vitamini eksikligi cikti :(

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
Arkadaşlar 5 aylik hamileyim tahlillerimde vitamini eksikliği cikti ayni durumla karsilasanlar var mi. Hic beklemiyodum. Ne yapmam gerekiyor. Bebeğe ne gibi zararlari olur bunun :)

S.ALEYKUM GECMİŞ OLSUN D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BENDE DE OLAN Bİ DURUM BENİ O HALE GETİRMİŞTİ Kİ PARMAKLARIMI DAHİ KIPIRDATAMAZDIM BENİM DEGERİM ALT SINIRINDA ALTIYDI 3 İDİ HALSİZLİK KEMİK AGRILARI ARTIK KONUSAMAYACAK KADAR TAKATSİZ BIRAKTI DEGERİM DÜŞÜK OLDUGU İÇİN DOKTORUM BİRDEN YUKLEME YAPARSAK KEMİKLERİN KIRILABİLİR DEDİ YAVAS YAVAS 15 TE BİR DEVİT3 İĞNE VURULDUM BULANTI SEBEBİ İLE DEVİT3 ÜN ŞİŞE HALİNDE OLANI HAFTADA BİR İÇMEM GEREKSEDE İÇEMEDİM ANCAK İĞNE VURULDUM 15TE BİR. YEMENE YOĞURT SÜT AGIRLIKLI BESLENMENE VE DOKTORUN MUHAKKAK DEVİT 3 VERECEKTİR ONLARI Bİ AN EVVEL KULLAN VE TABİKİ MUTLAKA GÜNES...

EGER COK DÜŞÜK DEGİLSE BEBEK SENİN DEPOLARINI KULLANIR ONA BİŞEY OLMAZ İNŞAAALLAH AMA BU DEDİĞİM TEDAVİ ŞEKLİNİ UYGULAMAZSAN BEBEĞİNDE DE RAŞİTİZM KEMİK ZAYIFLIGI GEC YURUME CARPIK YURUME GİBİ SORUNLAR OLABİLİR ALLAH C.C MUHAFAZA...

Allah razi olsun. Dun bu kadar düşük olduğunu görünce doktorumu aradim o da dediğimiz gibi hemen d3 al kullan dedi. İnşallah kisa surede telafi edebiliriz. Kendimden değil bebeğine biseyolacak diye korkuyorum. Kapali olduğum için güneşten de fazla faydalanamiyorum.

evet d3 le degerini yükseltebilirsin arkadasım birde bolbol yogurt süt peynir sabah akşam ben bunları gebelik sebebiyle yiyemiyordum sadece ilaç kullanıyordum o da iğne eskiye nazaran toparladım doktorumun doktorluk hayatı boyunca gördüğü en kötü hastası benmişim bu d vitamini yönünden kemiklerimin kırılmamasına sasırmıstı terasım var hergün 15 dkk kollarımı acar günes alırdım sende böyle bi yer bulup güneşin son demlerinden faydalan zira akşama kadar yogurt yesen 15 dkk günesten faydalanman 300.000 bin d vitamini depolar vucuda

Evet gunesden faydalanmak çok önemli gerçekten ama gida mühendisi bir arkadasim sunu söyledi güneş sana d vitamini eklenmez sadece sen de depolanan d vitaminini harekete geçirir o d vitaminini ise yine besinlerden alabilirsin dedi. Bol bol kuru baklagil ve sut ürünleri tuketmemi söyledi. İnşallah bu sikintiyi da atlatiriz kisa zamanda

günes deri altından gecerek MEVLANIN HİKMETİ işte çözünerek d vitamini olarak sana dönüyor ısık diyorsun ısı diyosun sana geriye binlerce vitamin bırakıyor ne kadar yersen ye yediklerin ancak günlük kalsiyum d vitamini ihtiyacını karsılar yani senin depolara takviye yapma olasılığı cok az işte bu sebeple takviye d 3 ve günes ayrılmaz ikili... birde ben doktorumun tavsiyesi ile solgar isminde bi takviye daha kullanıyorum içinde kalsiyum magnezyum ve d vitamini var günde iki kez
arastır istersen..

Evet gunesden faydalanmak çok önemli gerçekten ama gida mühendisi bir arkadasim sunu söyledi güneş sana d vitamini eklenmez sadece sen de depolanan d vitaminini harekete geçirir o d vitaminini ise yine besinlerden alabilirsin dedi. Bol bol kuru baklagil ve sut ürünleri tuketmemi söyledi. İnşallah bu sikintiyi da atlatiriz kisa zamanda
d vitamini eksikliğine çözüm bulabildiniz mi benim de 9 çıktı ampül içeceğim acaba ne kadar etkisi var

Ben şuan değerini çok hatırlamıyorum ama bana da ampul verilmişti ve kısa sürede normal değerlere cikmisti
teşekkür ediyorum cevap yazdığınız için peki kaç ampul içtiniz hatırlıyor musunuz ne kadar sürede normal değerlere ulaşırım acaba

Back
X