DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.062
1.483
133
Abim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.

Şu hayvanlara mal muamelesi yapanlara deli oluyorum ya canlı ya bunlar ne farki var bizden.
Iyi demişsin canım boşver kafana takmaya değmez sanki kedi yiyecek onu.

Kedi sizinmiş, sizin sorumluluğunuzda. Anneniz seviyor diye yanına almış, eve gelen misafir de kediden rahatsız olduğu için ve kedi de doğal olarak sizin olduğu için kedinizi almanızı istemiş. Ne var bunda anlamadım? Çok fazla tepki vermişsiniz.

Her insan kedi sevmiyor ya da alerjisi olabiliyor ya da korkuyor. Ben de kediden çok korkuyorum. Kuyruğu falan bana değdiğinde bayılacaktım korkudan. :) Olabiliyor böyle şeyler. Biraz fazla anlam yüklemişsiniz. Evden gittiklerinde anneniz zaten kediyi geri isterse ve siz de isterseniz verirsiniz.

Son düzenleme:
Konu da haklısınız rahatsız edici bir durum ama neden özellikle geldiği evin şartlarını araya soktunuz? Gerçekten anlamıyorum bu gelinler gorumceler kv ler neden böyle? Neden bu kadar bu gruplardaki iletişim rahatsız edici. Kendim de dahilim bu gruba eş ailesiyle anlaşamayan biri olarak. Ama siz de ortada fol yok yumurta yok geldiği evi araya sokmayı ihmal etmemişsiniz

Bekar olup aile evinde yasasaydiniz tabi ki kedi gitsin mi kalsin mi diye bisey bile konusulmamaliydi.

Ama madem eviniz ayri, alin kediciginizi. Cok da muhattap olmayin. Maddi destekte de bulunmayin. Zaten ayni ev, ne kadar masraf olacak, koskoca insanlar onu da karsilasinlar bir zahmet.
Benim de kardesimin nikahi yakin. Ben destek olacagim ama icimden geldigi icin, kardesimi cok sevdigim icin, zor zamanlarinda hep yanimda oldugu icin, asla ama asla sart kosuldugu icin veya zorunluluk hissettigim icin degil.

siz evlisiniz, kedi sizin, doğal olarak kedi sizin evinizde kalmalı. Hayvanlardan hoşlanmayan, korkan insanları hayvanla bir arada kalmaya zorlamak ya da kalamıyor diye sinirlenmek kadar saçma bir şey yok.

İnsan ve hayvan arasındaki dengeyi kuramıyor çoğu insan. Dünkü konudaki gibi ya hayvanlardan nefret etme ya da hayvanı insandan üstün tutma şeklinde iki uçtayız nedense.

Bir hayvansever ve kedi ev arkadaşı olan bir insan olarak kimseyi kedimle bir arada olmaya zorlamıyorum ben. Herkes sevmek ya da hoşlanmak zorunda değil.

Bu olayın abinize yapacağınız maddi yardımla hiç bir şekilde alakası yok. Gücünüz yetiyorsa, içinizden geliyorsa, maddi durumunuz el veriyorsa, abinize değer veriyorsanız bir şeyin ucundan tutarsınız. Sapla samanı ayırmak gerekiyor.

Sevdiğin adamla birlikte yaşamak tamam da evlenmeden kaynana adayıyla yaşamak nedir ya? Zaten evlendikten sonra bile kaynanayla yaşamaya karşıyım bir de bekarken yaşamak istemek bir de üstüne evdeki kediyi göndermek?
Gelininizin kafası güzelmiş. Yakında düşer buralara inşallah
Bir de kimse abisinin düğününe maddi yardım yapmak zorunda değil o konuda asla taviz vermeyin canınız istiyorsa verirsiniz

Gelin de o evde yaşayacaksa haklı bence. Çünkü kedi sizinmiş zaten, annenizin değilmiş. O yüzden tepkinizi fazla buldum açıkçası. Korkmak insanın elinde olan bi şey değil. Hani misafir olarak gelip gitse haklısınız ama o evde yaşayacaksa bence tepkiniz fazla. Bu arada benim de kuşum var, bir hayvansever olarak yapıyorum yorumumu. Çoğu zaman her şeyden önce kuşumu düşünüyorum ve hayatımı ona göre planlıyorum diye tepki alan bi insanım hatta. Kedi sizin olmasa, arada sırada annenizde kalıyo olmasa o zaman tepkiniz yerinde olurdu gibi geldi bana. Çünkü onun da alıştığı bi ev ve sahibi var. Sevmiyosa başka ev tutsun derdim. Lakin sizinmiş zaten normalde sizde kalıyomuş. O yüzden karşı tarafa anlayış gösterirdim ben olsam.

Kedi zaten sizin yani kedinin evden kovulma ve sokağa atılma gibi bir durumu yok. varsayımlarla hareket etmeye de gerek yok. Siz bekar değilsiniz ve kedi de sizin. alın kedinizi konu hallolsun
Geline bilenmeye yer aramayın

+1

Aslında kedi sizin ve annenize misafir olarak gidiyor. (Ki kedilerin sık sık yer değiştirmesi onların psikolojisini bozar)

Gelin zaten birlikte oturmak istediği için çok normal gelmedi de
kediyi korkusundan dolayı istememesi garip değil.

Evimde iki kedim var, korkan/alerjisi olanlar olunca kendi odama alıyorum orada uyuyorlar.
Onlara tepki göstermem gerektirmiyor bu durum.

Maddi yardım noktasına gelince söz verdiyseniz ve imkanınız varsa yardımcı olursunuz ancak aksi bir durumda kediyi sebep kılmak bahaneden başka bir şey değildir.

Kediye zaten siz bakıyormussunuz ,en azından muhtac değilsiniz annenizin bakmasına ama daha gelmeden eve sahip cıkan,bi zahmet düğün borcunu da otursun ödesin.
Annenize ben edemem dersiniz anlar zaten.
Sart kosmak nedir yani?
Konu kedi sevmek sevmemek değil bence burda,gelin hn ben geldim demis.
Hosgeldin,senden önce kedi vardı ama derim yani ben olsam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…