DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Asıl sıkıntı olan bu ama kediye odaklandı konu sahibi
Bence de asıl sıkıntı bu.Annemi düşünüyorsam ve de gelini bir arada yaşamayın iyi misiniz siz derim.Yaşanacaklar ortada,gelin kv yi istemeyecek kv gelini zamanla.

Kedim zaten o eve de alışık olduğu için depresyona vs.girme durumu olmuyor ve her zaman veteriner kontrolünde. Yani sizin anlayamayacağınız kadar çok düşünüyorum.
Ne güzel işte anlayamayacağım kadar çok düşündüğünüz kedinizi kendi evinizde tutup sorunı çok kolay bir şekilde çözebilirsiniz.Korkan insana dayatamazsınız ki.
Sevmemek değil korkudan bahsediyorum.

Kedi ile yardım durumu birbirinden oldukça farklı.
Yardım etmek istemiyorsanız etmezsiniz. Kedi zaten sizinmiş, evin durumu içinde bir şey değil yani. Hayvanları severim ama korkanı da anlarım. Bunda alınacak, darılacak veya önyargı oluşturacak bir durum yok. Demem o ki yardım etmek istemiyorsanız bunu bahane etmeyin.

Kuzum evin barkin ayri sivrilme simdi gelip sana soyleseydi belki kizmayacaktin bile soyleyis tarzi onemlidir soyle dusun annenle yasamayi kabul etmis bu buyuk fedakarlik annende istiyor e tamam canini sıkmaya degmez ayrica gercekten korkuyordur ilgilenemeyecektir vs saygi duymak lazim misal bir doktorum vardi hastanede kedi dolasiyordu kapisinin onunden gecerken hemen odanin onunden aliyorlardi o kadar korkuyor düsün ,ben mesela kopek bana baksa korkuyorum (seviyorum ama isirildim ki yok boyle aci)emin olmadan yaklasmam

Herkesin aile dinamiği farklı,bazı aileler oturur konuşur eğrisini doğrusunu.Göz göre göre ben göz yummam fikrimi söylerim,dinlerler dinlemezler orası onlara kalmış.
Söz hakkı yoksa kedimi istemiyorlar demesini de kimse umursamaz zaten.
İşte fikrini sormamışlar zaten konu sahibine. Karar almışlar uyguluyorlar.

Ev halkı evin düzeninin değişmesinde sıkıntı görmüyorsa neden hakkı olmasın? Dışardan gelen bir misafir değil, evin bireyi artık o insan. O evde yaşayacak yıllarca. O da yemek yapacak, temizlik yapacak, yatacak kalkacak, misafir ağırlayacak, tv karşısında yayılacak. Gayet evin düzeni hakkında söz hakkı olacak tabi ki. Eğer köle almıyorsa ev ahalisi.

Bahsettiğiniz konuyu bilmiyorum. Kendi evi varsa çocuğunun doğum gününü kayınvalide evinde yapması anormal. Yok kayınvalideyle birlikte yaşıyorsa normal bence.
Ay ben şimdi iki türlüde hak veriyor gibiyim. Şimdi kedimiz var annemizde düşkün sık sık onunla kalıyor ki bence bu saçmada neyse arada kalsa sonradan abim sırf birikim için ailemin evinde yaşamak istese annemde bana sinir bozucu şekilde al kedini dese ne oluyoruz derim gibi ya şimdi kedi orada durmasada bu kız annesine gidip gelicek kediyi de yanında götürse laf olucak. Şimdi annesinin evine giderken izin alacak hali yok kendi evi sonuçta evlide olsa 🤷🏼‍♀️ Şimdi gelin abuk subuk hareketlerde bulunur mu vs diye düşünmedim değil. Ama genel yorumlarada katılıyorum. Abiyede yardım edilmesi emrivakisine sinir oldum. Konu sahibi evlenirken altınından her şeyine kendi slmış normal olanı yapmış kendide totosu yetmiyorsa bekleyecek bşrikim yapacak ben olsam evine bir hediye alırdım onuda takıya sayardım.

Ay ben şimdi iki türlüde hak veriyor gibiyim. Şimdi kedimiz var annemizde düşkün sık sık onunla kalıyor ki bence bu saçmada neyse arada kalsa sonradan abim sırf birikim için ailemin evinde yaşamak istese annemde bana sinir bozucu şekilde al kedini dese ne oluyoruz derim gibi ya şimdi kedi orada durmasada bu kız annesine gidip gelicek kediyi de yanında götürse laf olucak. Şimdi annesinin evine giderken izin alacak hali yok kendi evi sonuçta evlide olsa 🤷🏼‍♀️ Şimdi gelin abuk subuk hareketlerde bulunur mu vs diye düşünmedim değil. Ama genel yorumlarada katılıyorum. Abiyede yardım edilmesi emrivakisine sinir oldum. Konu sahibi evlenirken altınından her şeyine kendi slmış normal olanı yapmış kendide totosu yetmiyorsa bekleyecek bşrikim yapacak ben olsam evine bir hediye alırdım onuda takıya sayardım.
Yardım etme konusunda kimse haksız bulmadı zaten. İster etsin ister etmesin. Ama sapla samanı karıştırmasın diyorum ben.

Kedi öyle çanta gibi yanında taşıyacağın bir hayvan değil. Anneme giderken kedimi de götüreyim demez kimse. Ben hiç yapmadım öyle bir şey çünkü cidden saçma kedinin ordan oraya götürülmesi. Maması suyu olduğu sürece evde günlerce yalnız kalabilen canlılar bunlar.

Gelin eve gelecek, kediden korkuyor. Kedinin evi zaten orası değil, o evde misafir. Gelin evin bireyi olacak. Burada en mantıklı çözüm kedinin kendi evine gitmesi. Anne problem bence sorun annede.

Benim bir abim olsa. Annem bana arayıp "abin evlenecek yardım edeceksin ayrıca kedini de al abinler istemiyor" dese. Bir ayar olurum yani yalan değil. Klasik erkek çocuk kayırma durumları kokusu aldım. Neyse konu sahibini doldurdum biraz. Ama ayar olmasının altında böyle bi arkaplan sezdim ben. Yoksa cok normal gelinin korkması ve sokağa da atacak değiller ya kedinin kendi evi. Normal bisey yani tek başına bu olayı düşününce alınacak hiçbir şey yok. Maddi destek konusuyla birleşince sinir bozacak bir tablo ortaya çıkmış.

Benim bir abim olsa. Annem bana arayıp "abin evlenecek yardım edeceksin ayrıca kedini de al abinler istemiyor" dese. Bir ayar olurum yani yalan değil. Klasik erkek çocuk kayırma durumları kokusu aldım. Neyse konu sahibini doldurdum biraz. Ama ayar olmasının altında böyle bi arkaplan sezdim ben. Yoksa cok normal gelinin korkması ve sokağa da atacak değiller ya kedinin kendi evi. Normal bisey yani tek başına bu olayı düşününce alınacak hiçbir şey yok. Maddi destek konusuyla birleşince sinir bozacak bir tablo ortaya çıkmış.
Ne söylendiğinden ziyade nasil soylendigi önemli iste.
"Kizim abin evlenip bu eve gelecek, esi de kediden korkuyormus. Ayni evde zor olacak, onlar gidene kadar hep sende kalsin olur mu" demek var, "gelin korkuyormus istemiyormus al kedini" demek var.

Anne durduk yere araya giciklik sokmus resmen.

"kedimi çok seviyorum ama kendi evimde değil" diyor konu sahibi
böyle çocukken yaparız ya kuş falan isteriz anneee nolur all ben bakıcaaaam deriz sonra komple anne bakar
konu sahibinin de o hesap olmuş :KK70:
Kedi çoğu zaman benim evimde sadece bazen annemde kalıyordu.

Kedi çoğu zaman benim evimde sadece bazen annemde kalıyordu.

bu konuda gelinin hiçbir gıcık olunacak durumu yok ki?
bir gram bile
ama annenize sinirlenebilirsiniz
ama konu direkt geline özgü
konunun ana fikri annenize olan kızgınlığınız olabilirdi, bir de kedimi de istemediler ona da alındım deseydiniz belki farklı anlaşılırdı. Bilinç altınızda geline kurulmuşsunuz. Birisi sürekli bir yerde yaşıyorsa tabi ki onların istediği gibi olmalı o ev.
Neden annemlere yerleşiyoruz diyorsanız gelini tutup annenizin evine getiren abiniz hatalı
abinize yardım edeceksin diye sizi zorlarken de anneniz hatalı
gelinin hiçbir şekilde suçu yok yani
hatta annenize taşınmayı 3 ü de istiyorsa sizin zaten konuya müdahil olacak bir durumunuz yok artık
evlenmiş barklanmışsınız...
siz evlenirken size kim nasıl ne şekilde yardım etti peki?

bu konuda gelinin hiçbir gıcık olunacak durumu yok ki?
bir gram bile
ama annenize sinirlenebilirsiniz
ama konu direkt geline özgü
konunun ana fikri annenize olan kızgınlığınız olabilirdi, bir de kedimi de istemediler ona da alındım deseydiniz belki farklı anlaşılırdı. Bilinç altınızda geline kurulmuşsunuz. Birisi sürekli bir yerde yaşıyorsa tabi ki onların istediği gibi olmalı o ev.
Neden annemlere yerleşiyoruz diyorsanız gelini tutup annenizin evine getiren abiniz hatalı
abinize yardım edeceksin diye sizi zorlarken de anneniz hatalı
gelinin hiçbir şekilde suçu yok yani
hatta annenize taşınmayı 3 ü de istiyorsa sizin zaten konuya müdahil olacak bir durumunuz yok artık
evlenmiş barklanmışsınız...
siz evlenirken size kim nasıl ne şekilde yardım etti peki?
Bana kimsenin yardımı olmadı her şeyimi adan zye tek başıma yaptım.

Gelin bir tek bana mı haksız geldi ya :D
Anormal bir köpek fobim var
Eşimin annesinde ara sıra kalan köpek olsa (yani düzenleri bu olsa) hep evlerinde kalıp para biriktireyim hem de düzeni bozup köpeği istemiyorum diyeyim diyemezdim
Bu durumda evet dağdan gelen ben bağdaki de köpek olurdu

Sürekli kedimi isteyen, bayılan annem birden al bunu dese ben de sinirlenirdim.

Kredi konusuna gelince abiniz annenize çektirip ödemeyecek. Annenize kıyamadığınız için size ödettirecek gibi geliyor bana.

Aynen annesine demeli kredi mredi ödemem kendin göze alıyorsan çek demeli.

Bu ne ya. Bu erkeklere ne oluyor ya. Ne sorumsuz insanlar olmuş bunlar ya. Böyle abiye zırnık vermem. (Kredi cektirme meselesinin doğru olduğunu varsayıyorum ki konu sahibi de demiş zaten).

Back
X