DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Örnek konusunu beceremedim ama bende gelinim kv sigara içiyor olsa ay dumanı beni tıkıyor diyip kadına sigarayı mı bıraktırcam mesela? Mesele gelinin korkması korkmaması değil. Düzene uyum sağlamayan gelmemeli benim düşüncem bu. Kedi senin sende niye kalmıyor da annende kalıyor deniyor ama abin 1 sene daha bekleseydi madem birikimi yoksa denmiyor yine. Nasıl bir aciliyet ki bu hem kv evine yerleşip hem de maddi yardım istenecek kadar. Bu sitede herşeyinizi kendiniz yapın kv kp size yardım etmek zorunda değil diyen güzel üyelerdik oysaki 😀

Yok gerçekten bu örnek işi olmadı sizde 😅. Öyle bir durumda kadın sigara içtiğinde kalkar yan odaya geçersiniz zor değil ama takdir edersiniz ki kediyle evde köşe kapmaca oynanmaz veya kedi yıllarca odaya kapatılacak değil.

Eleştirilen noktayı anlamıyorsunuz. Gelin kediden korkuyor ve aynı evde kalmak istemiyor. Evin annesi demiyor ki o bu evin bireyi, kedi gidemez. Konu sahibi de bunu demeyen annesi yerine geline bilenmiş durumda. Gelin böyle bir istekle gelebilir kabul edilir veya edilmez artık bu o evde yaşayacak insanlar arasında bir meseledir. Kedi ve konu sahibi zaten o evde yaşamıyor ki.

Elbette kv kp yardım etmek zorunda değil evet katılıyorum ama konuyu evin gelini ben evleniyorum kv yardım etmiyor diyerek açmamış ki. Gelin hanım açsın konuyu dediklerinizi yazalım kendisine. Biz şimdi abin birikimi yoksa evlenmesin yazsak bunun kime ne paydası var? Ancak konu sahibine konuda bahsettiği için yardım et/etme öğüdü verebiliriz.

Abine yardım yapmak zorunda değilsin tabiki ama gelin annenle yaşamayı kabul etti diye kedini kabul etmek zorunda değil. O bir canlı evet ama hayvan o insan değil. Herkes de hayvanlarla iyi gecinemez. Kızcağız kediyi kesip yiycem demiyor sadece evde istemiyor bende asla bir hayvanla yaşayamam kusura bakmayın abin de kızı kandirip kaynana ile yasatacagina ayrı ev açsın siz de biraz anlayışlı olun tam görümcelik yapıyorsunuz suanda

Sizin kedinizi annenizin evinde istememesinden daha önemli bir konu var o da beraber yaşamayı istemeleri.Maddi durum elvermiyorsa şartlar müsait olana kadar beklesinler, asıl buna tepki verin.
Bazı insanlar korkuyor bu ellerinde değil ki😑

Aslinda geline kurulup, kiskandiysa bunu da anlayabiliyorum. Ben tek cocugum annemin evi hala benim de evim. Farkli sehirlerdeyiz ama evin anahtari da hala bende var.
Ailemin evindeki odam adeta bir CİRİLLA müzesi oldu, o odada zaman durmuş gibi.❤️(benim yanima aldigim bazi esyalar haric cogu sey yerli yerinde duruyor)

Yani simdi kardesim olsaydi elalemin kizini eve getirip "evde şu olmasin vs" deseydi belki bana da garip gelirdi. 🙄🙄 Sirf oradan bile sarabilirdim bilemedim.

Ben de tek çocuğum 🥰 Biz de ailemle farklı şehirlerdeyiz ama benim annem evin en az güneş alan odası ne güzel diyerek benim odamı kendine ahşap boyama hobi odası yaptı 😂 Sadece yatağım duruyor o da küçük odada gidince yatayım diye, galiba ben bu yüzden konu sahibiyle empati yapamamış olabilirim 😅

1- kız parasızlıktan kayınvalidesiyle kalmak zorunda kalmış. üstüne kedi sevmiyor ayrıca kedi evin elamanı değil. ben sziz suçlu buldum, aynı durumda olsam abimin eşi kediyi sevmese o söylemeden kediyi alırım. bekar değilsiniz.
2- para konusunda siz hakılısınız para vermek zorunda değilsiniz ayıp etmişler

Sizin kedinizi annenizin evinde istememesinden daha önemli bir konu var o da beraber yaşamayı istemeleri.Maddi durum elvermiyorsa şartlar müsait olana kadar beklesinler, asıl buna tepki verin.
Niye ve neye tepki versin. Anne halinden memnun, abi memnun, gelin memnun. Konu sahibi nikahı basıp hayır bu nikah kıyılamaz siz aynı evde yaşayamazsınız mı desin? Konu sahibinin o evde bir söz hakkı yok ki şu an.

Bence sizin sinir olduğunuz nokta şu olabilir: siz kız çocuk olarak her şeyi kendiniz yapmışsınız. Abiniz ise erkek çocuk ama sırtını kizkardesi dahil ailesine dayamış. Hem anne evinde yaşıyor hem kardeşinden bile emrivaki ile destek bekliyor. Bunun üzerine bir de size kedini al diyorlar. Yani böyle düşününce iki çocuğun aileden ve çevreden beklentileri çok farklı. Bu yüzden bence de konu kedi değil konu çocuklara sağlanan imkanlardaki eşitsizlik ve abi ve eşinin şımarık olması kolayca bir şeyleri aileden isteyebilmeleri... Anneye kredi çektirmeleri, çocuk baktirma planları, rahatça kediyi gönderin diyebilmeleri. Tamamen kişisel tahminim yanlış da tahmin etmiş olabilirim. Empati yapınca bu şekilde hissettim. Sanırım ben de sinir olurdum. Ama tepkinizi kedi olayına gösterirseniz size abartıyorsun derler. Bence kendinizi bir şeye zorunlu hissetmeyin. Ben kardeşime her türlü maddi desteği veririm ama içimden gelirse. İçimden gelmezse zorunlu hissetmem açıkçası.

Ben mi yanlış biliyorum emin değilim ama kedilerin yeri o kadar değiştirilmez. Bir sizin evinizde bir annenizin evinde kalması bana tuhaf geldi. Bu kadar kedisini düşünen bir insan hayvanın düzenini sürekli bozmazdı.

Gelin kedinin sokağa bırakılmasını da istemiyormuş ki. Sahibi olarak gelip almanız söylenmiş.

Ben de tek çocuğum 🥰 Biz de ailemle farklı şehirlerdeyiz ama benim annem evin en az güneş alan odası ne güzel diyerek benim odamı kendine ahşap boyama hobi odası yaptı 😂 Sadece yatağım duruyor o da küçük odada gidince yatayım diye, galiba ben bu yüzden konu sahibiyle empati yapamamış olabilirim 😅

Başta ben de yapamamistim. Sonucta senin evin ayri, kedi senin demiştim konu sahibine ama kiskanma yorumlarini okuyunca aklima geldi kiskanmiş olabilecegi sonra dusundum galiba ben de kiskanirdim dedim, kurulurdun dedim. 😬😬 Mevzu kedi degil de kiskanmaksa, olabilir aslinda. 😁

Ha yine de yorumum hala gecerli hayvancagiz konu sahibine ait ve istenmedigi yerde de durmasin zaten hayvana da zorluk olur. Kediden korkuyor diye odaya kapatirlar, oyle ayri odaya kapatilarak bakilmaz kedi zaten yazik.

ben de kedilerden korkan bir insanım. nefret etmiyorum, kötü davranmıyorum. aksine bazılarını çok tatlı buluyorum. ama uzaktan. bir kediyle asla aynı evde yaşamayı hayal dahi edemem. gelininizin yerinde olsam ben de aynı talepte bulunurdum. bu beni hayvan düşmanı yapmaz, hele ki kedi sevmeyen insan da sevmez klişesini de çok bayık buluyorum. ama keşke kız baştan kaynanayla oturmayı kabul etmeseydi , şartlar olgunlaşınca evlenselerdi. şimdiden daha hiçbir suçu yokken sen kim köpeksin ki benim kedimle yaşamak istemiyorsun görümceliğine maruz kalıyor.
Zaten kendi isteği vs deniyor da muhtemelen çok daha kötü şeyler yaşanacak da gelin bin pişman olacak o konu açacak günü gelince. Kendi istiyor diye de herşeyi hak ediyor anlamına gelmiyor

FE65BEF8-2270-451E-A54D-C2B632F5D1D1.webp

Ben aşırı aşırı korkarım kediden resmen bende bir fobi. Bir kafede restoranda olsa sürekli kedinin nerde olduğunu takip ederim yemek bile yiyemem. Ama bu kedileri sevmediğim anlamını taşımıyor. O yüzden yengenizin talebine birşey diyemiyorum bende o şekilde söylerdim🤷‍♀️

Niye ve neye tepki versin. Anne halinden memnun, abi memnun, gelin memnun. Konu sahibi nikahı basıp hayır bu nikah kıyılamaz siz aynı evde yaşayamazsınız mı desin? Konu sahibinin o evde bir söz hakkı yok ki şu an.
Herkesin aile dinamiği farklı,bazı aileler oturur konuşur eğrisini doğrusunu.Göz göre göre ben göz yummam fikrimi söylerim,dinlerler dinlemezler orası onlara kalmış.
Söz hakkı yoksa kedimi istemiyorlar demesini de kimse umursamaz zaten.

Bence sizin sinir olduğunuz nokta şu olabilir: siz kız çocuk olarak her şeyi kendiniz yapmışsınız. Abiniz ise erkek çocuk ama sırtını kizkardesi dahil ailesine dayamış. Hem anne evinde yaşıyor hem kardeşinden bile emrivaki ile destek bekliyor. Bunun üzerine bir de size kedini al diyorlar. Yani böyle düşününce iki çocuğun aileden ve çevreden beklentileri çok farklı. Bu yüzden bence de konu kedi değil konu çocuklara sağlanan imkanlardaki eşitsizlik ve abi ve eşinin şımarık olması kolayca bir şeyleri aileden isteyebilmeleri... Anneye kredi çektirmeleri, çocuk baktirma planları, rahatça kediyi gönderin diyebilmeleri. Tamamen kişisel tahminim yanlış da tahmin etmiş olabilirim. Empati yapınca bu şekilde hissettim. Sanırım ben de sinir olurdum. Ama tepkinizi kedi olayına gösterirseniz size abartıyorsun derler. Bence kendinizi bir şeye zorunlu hissetmeyin. Ben kardeşime her türlü maddi desteği veririm ama içimden gelirse. İçimden gelmezse zorunlu hissetmem açıkçası.

Ya mesela benim kardeşim su an annemlerin evinde yaşıyor veya maddi destek alabiliyor ben almiyorum yani her kardeş eşit değil her zaman her şartta ama ben bunu düşünmem hesaplamam bile çünkü kardeşim dünyanın en tatlı en iyi niyetli insanıdır ben ona her türlü desteği her zaman veririm ve asla ona şu yapıldı bana şu yapıldı diye düşünmem normal kardeşlik ilişkisinde bu tür şeyler bence asla düşünülmez. Ama konu sahibi düşünüyorsa bu onun suçu değildir kanımca. Ailenin suçudur. Demek ki başından beri bir adaletsizlik varmış. Demek ki iyi niyet eksikmiş o güveni alamamış aileden. Bu tamamen benim tahminlerim varsayımlarim.

Abin annene güvenerek mi evleniyor? Kediyi falan geçtim annende de akıl yok abinde de akıl yok.. Hem ev geçindirmeye g*tü yok hem evleniyor 🤦‍♀️
O evde daha çok huzursuzluk çıkar bugün kedi mevzu olur yarın annen... Kedi konusunda haksızsın Kedi senin ise senin evinde kalması gerekiyor hayvancağızı eşya yapmışsınız resmen... Bir oraya bir buraya hayvan sürüklenmez...

Yorumlara baktım biraz,kediler hakkında çok bilgim yok öğrenmiş oldum.Yer değişikliğinden zaten hoşlanmıyorlarmış,siz kedinizi bu kadar düşünüyor olsanız bir orda bir burda gezdirmezdiniz.Kedi bahane kıskançlık şahane gibi geldi tavrınız🙄

Yorumlara baktım biraz,kediler hakkında çok bilgim yok öğrenmiş oldum.Yer değişikliğinden zaten hoşlanmıyorlarmış,siz kedinizi bu kadar düşünüyor olsanız bir orda bir burda gezdirmezdiniz.Kedi bahane kıskançlık şahane gibi geldi tavrınız🙄
Kedim zaten o eve de alışık olduğu için depresyona vs.girme durumu olmuyor ve her zaman veteriner kontrolünde. Yani sizin anlayamayacağınız kadar çok düşünüyorum.

Asıl sıkıntı olan bu ama kediye odaklandı konu sahibi

Back
X