DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Sürekli kedimi isteyen, bayılan annem birden al bunu dese ben de sinirlenirdim.

Kredi konusuna gelince abiniz annenize çektirip ödemeyecek. Annenize kıyamadığınız için size ödettirecek gibi geliyor bana.
Aynen öyle sürekli isteyen kadın birden al kedini senindi zaten dedi
Evet ben de bu yüzden şimdiden böyle yardımda bulunamayacağımı söylerim. Annemde çok düşkün abime muhtemelen ona hayır diyemez.

Kedileri çok severim, benim de bir kızım var. Ama kedi sevmeyen ya da korkan insanlara da saygı duymak lazım. Hayvanları seveyim ama insanlara nefret kusayım mantığı bana çok ters geliyor.
Kedi zaten sizinmiş, siz almak mı istemiyorsunuz ki bu kadar tepki gösteriyorsunuz?
Kediniz asıl sahibinin evine yerleşecek, ortada kalma durumu yok. Tepkiniz çok fazla sanki.

Kedileri çok severim, benim de bir kızım var. Ama kedi sevmeyen ya da korkan insanlara da saygı duymak lazım. Hayvanları seveyim ama insanlara nefret kusayım mantığı bana çok ters geliyor.
Kedi zaten sizinmiş, siz almak mı istemiyorsunuz ki bu kadar tepki gösteriyorsunuz?
Kediniz asıl sahibinin evine yerleşecek, ortada kalma durumu yok. Tepkiniz çok fazla sanki.
Kedimi aldım zaten sadece tepkimi dile getirdim.

Kedinin doğasına aykırı bişey ama bu. Kapalı kapılardan nefret ederler. Saatlerce kapı tırmalayıp ağlar hayvan.

Bu çok doğru gerçekten bir kedi kapalı tutulmaz, çok mutsuz olur. Bu olayın bir iyi yanı varsa dürüst olunması diyebiliriz. Kediyi bir odaya da hapsedebilirlerdi, konu sahibinin haberi de olmazdı.
Şu ortamda kedi için en doğru ev konu sahibinin yanı.
Fobisi olan birine de zorla kediyle yaşa denmez, nedenlerini önceki mesajlarımda yazmıştım.

Konu sahibine bir tavsiyem olursa gelinle bir araya gelmeye çalışsın, kedi konusunu üstünkörü bir açsın.

Gelin “kusura bakma, çok korkuyordum, sizi de rahatsız ettik, nasıl pisi alıştı mı?” falan diyorsa konu sahibi geline tam not versin ve öfkesini sadece anneye bıraksın. Yok “ıyyy iyi ki gitti tüy yumağı, pisss” falan derse araya kocaman bir mesafe koysun, notunu ona göre versin.

Gelinle görüşmeden kesin çıkarımlar yapmak, bilenmek açıkça hataya götürecektir.

Kayinvalidesinde kalmak zorunda degil, evlenmek mecburi bi eylem degil sonucta. Evlenmesin ev kurabilene kadar o Zaman.
1- kız parasızlıktan kayınvalidesiyle kalmak zorunda kalmış. üstüne kedi sevmiyor ayrıca kedi evin elamanı değil. ben sziz suçlu buldum, aynı durumda olsam abimin eşi kediyi sevmese o söylemeden kediyi alırım. bekar değilsiniz.
2- para konusunda siz hakılısınız para vermek zorunda değilsiniz ayıp etmişler

Kayinvalidesinde kalmak zorunda degil, evlenmek mecburi bi eylem degil sonucta. Evlenmesin ev kurabilene kadar o Zaman.
uzuzn zamandır birlikteliği varsa yaşıda varsa kız ailesi evlensin der. zaten o kadar evlenmesi istenmiliki kaynanasıyla oturuyor. kaç tane kız annesi kızını kayınvalidesiyle oturtmak ister. yöresel bidurm olabilir

Abim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.
Cok abartiyorsun bence kedi meselesini ama maddi konusunda haklisin. Destek olmak zorunda degilsin. Ikisi calissin yapsinlar dugunu kendi butcelerine gore

Abim yakın zamanda evlenecek sanırım ve bir süre birikim yapmak için annemle birlikte yaşamaya karar verdiler. Bunu en başında belirtiyorum ki yanlış anlaşılmayayım diye. Gelinimiz kedimi istemiyormuş korkuyorum gitsin evden diyormuş. Kedi benim ama herkes çok sevdiği için zaman zaman bende zaman zamanda annemde kalıyor. Hatta abartmıyorum annem bana vermiyor kediyi o benim kızım çok seviyorum vs. diye. Şimdi ise annem bana kedini al diyor. Kediyi bana vermeyen annem birden bire kedini oldu yani açıkçası bu duruma çok kızdım. Ben evliyim ama ya evli olmasaydım o zaman ne olacaktı? Kediyi sokağa mı atalım diyeceklerdi.
Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu. Anneme ben kedimi alırım evimde kedi olur böylece bana asla gelmez dedim tavrımı koydum. Kedinin insan olmaması alın bunu buradan gönderin durumunun olması çok rahatsız etti beni.
Bu arada da kedimi istemeyen insanlar düğün için benden maddi destek bekliyorlar ve yardım etmeyi düşünmüyorum bu durumda. Annem şimdiden söylüyor sende yardım edeceksin diye bunu şart koşuyor bana resmen ama bu olaylardan sonra istemezler umarım.
Bence bi sakin olun önce. İyi niyetle yaklaşın . Belki gerçekten korkuyor saf bir niyetle kötü bir düşüncesi yoktur bence. Neden kedinizi evden atmaya çalışsın ki çok saçma. Bazı insanlar korkar. Maddi yardım etmek zorunda değilsiniz . Sadece düğününe bilezik takarım birde ev eşyası alırım buzdolabı gibi eksiği bişeyini alırım yeter. Ayrıyeten bişey yapmayın bence

siz evlisiniz, kedi sizin, doğal olarak kedi sizin evinizde kalmalı. Hayvanlardan hoşlanmayan, korkan insanları hayvanla bir arada kalmaya zorlamak ya da kalamıyor diye sinirlenmek kadar saçma bir şey yok.

İnsan ve hayvan arasındaki dengeyi kuramıyor çoğu insan. Dünkü konudaki gibi ya hayvanlardan nefret etme ya da hayvanı insandan üstün tutma şeklinde iki uçtayız nedense.

Bir hayvansever ve kedi ev arkadaşı olan bir insan olarak kimseyi kedimle bir arada olmaya zorlamıyorum ben. Herkes sevmek ya da hoşlanmak zorunda değil.

Bu olayın abinize yapacağınız maddi yardımla hiç bir şekilde alakası yok. Gücünüz yetiyorsa, içinizden geliyorsa, maddi durumunuz el veriyorsa, abinize değer veriyorsanız bir şeyin ucundan tutarsınız. Sapla samanı ayırmak gerekiyor.
Tam da aynı düşünceyle tasdiklerken şu beğenmedim atan beyin kim acaba dedim bir de ne göreyim A Among us :)

bu konunun her yeri bir garip
kedi sizinse neden sizin evde değil
ben de kediyle yaşayamam ama kuru ekmek yer kendi evimde otururum o zaman kediyi evinden etmem
sizin yerinizde olsam da o parayı asla vermem

Benim bir abim olsa. Annem bana arayıp "abin evlenecek yardım edeceksin ayrıca kedini de al abinler istemiyor" dese. Bir ayar olurum yani yalan değil. Klasik erkek çocuk kayırma durumları kokusu aldım. Neyse konu sahibini doldurdum biraz. Ama ayar olmasının altında böyle bi arkaplan sezdim ben. Yoksa cok normal gelinin korkması ve sokağa da atacak değiller ya kedinin kendi evi. Normal bisey yani tek başına bu olayı düşününce alınacak hiçbir şey yok. Maddi destek konusuyla birleşince sinir bozacak bir tablo ortaya çıkmış.
Katılıyorum kesınlıkle

uzuzn zamandır birlikteliği varsa yaşıda varsa kız ailesi evlensin der. zaten o kadar evlenmesi istenmiliki kaynanasıyla oturuyor. kaç tane kız annesi kızını kayınvalidesiyle oturtmak ister. yöresel bidurm olabilir
O Zaman birer ise girip Para biriktirselermis madem Uzun süreli iliski. Yöresel durum oldugunu sanmiyorum konu sahibinin konu ve yorumlarindan yola cikarak

Herkes kedi sevmek zorunda değil ki...Ne gelinlik ile alakası var ne elticilikle🥴 Her şey tamam da kedi için tavır alıp yardım etmem demek ayrı bir tuhaflık sanki.Yardım edersiniz etmezsiniz o sizin bileceğiniz iş ama hiç olgunca değil.Ben de şahsen kedi ile yaşayamam tercih meselesi kısaca.Kedi sizinmiş zaten başka yerde ne işi var canım:S

O Zaman birer ise girip Para biriktirselermis madem Uzun süreli iliski. Yöresel durum oldugunu sanmiyorum konu sahibinin konu ve yorumlarindan yola cikarak
Yahu ne taktınız insanların aynı evde yaşamak istemesine. Aynı evde yaşayacak 3 kişinin bu konuyla ilgili derdi yok. Üç kişi oturup konuşup karar vermişler ve uygulayacaklar. Kk hanımları gerildi onların yerine. Gelin de abi de çalışıyorlarmış zaten. Borçlarını ödeecekler, belki para biriktirip ev alacaklar. Elinizden gelse nikaha engel olacaksınız, bu nedir 😂

Evin hayvani zamanla cocugu gibi oluyor, bir bireyi gectim resmen evin cocugu. Istemem alsin demesi sizi incitmis olabilir ama pozitif taraftan bakalim. Gelin de esiyle beraber ailenizin yanina gelmis. Ne derseniz deyin abinizi seviyor ve ailenizin bir parcasi o da. Korkuyor ya da tiksiniyor olabilir. Misafir oldugu icin annenizde huzurlu tutmak istemistir. Bence kirilmayin, size gitme secenegi olmasaydi elbette kiyamazlar mecburen kabullenirlerdi ya da gecici bir cozum bulurdunuz. Evlenicek ciftler icin kolay degil tutunmak, alin kedinizi sizde olsun ne guzel sever oynarsiniz.

Yahu ne taktınız insanların aynı evde yaşamak istemesine. Aynı evde yaşayacak 3 kişinin bu konuyla ilgili derdi yok. Üç kişi oturup konuşup karar vermişler ve uygulayacaklar. Kk hanımları gerildi onların yerine. Gelin de abi de çalışıyorlarmış zaten. Borçlarını ödeecekler, belki para biriktirip ev alacaklar. Elinizden gelse nikaha engel olacaksınız, bu nedir 😂

Beni ilgilendirmez. Ama Burda yaaaa yaziiiiikkkk gelin zaten kaynanayla otturmak zorundacilara itafen yazdim. Ben cok igrenc bilmiyorum orasi ayri.

Kedinizi sevmek zorunda değil kaldı ki kediniz annenizde kalmak zorunda değil sizin kediniz zaten niye annenizde kalıyor? İrite oluyordur bende dışarda severim ama evde istemem o kız o evde yaşayacak fikrini isteğini pekala diyebilir sizin kapınız barkınız ayrı.Ayrıca zaten annenizde yaşayacaklarmış ev açmayacaklar ayrı olarak sizden nasıl bir maddi beklentileri olabilir ki anlamadım ne isteyecekler ki sizden hemen bu önyargı neden?

Geldiği evin şartları belliyken kediyi gönderin ben korkuyorum demesi şimdiden ona karşı ön yargı olmama sebep oldu.
Ne yapsın yani kedi var diye gelmesin mi abinin evine? Geldiği evin şartları belli ne demek?
Hayvan düşmanlığı başka, korkmak başka.
Ancak kedinin yer değiştirmesine gerek yoktu. Bizim de köpekten korkan misafirlerimiz oluyor köpeğimizi yatak odasına koyuyoruz.

Ama mesele o değil ki. Mesele gelin hanımın kurulu düzene girip düzeni kendine yontmaya çalışması, sanki evde tek o yaşayacak gibi. Bu iş kedi ile de kalmaz gibime geliyor.

Back
X